در این فیلم آموزشی با موضوع انواع واکنش های شیمیایی و هسته ای، محاسبه انرژی به وجود آمده در اثر از بین رفتن جرم و نکات آن آشنا خواهید شد.
انواع واکنش های شیمیایی و هسته ای
واکنش ها به دو نوع شیمیایی و هسته ای تقسیم می شوند. در واکنش های شیمیایی، می توان قانون پایستگی جرم و قانون پایستگی انرژی را جدا بررسی کرد. اما در واکنش های هسته ای چنین کاری را نمی توان انجام داد. به عنوان مثال، ممکن است 100 گرم ماده پرتوزا داشته باشید، این 100 گرم در واکنش های هسته ای، 99 گرم فرآورده تولید کند (یعنی یک گرم از جرم ماده پرتوزا کاسته شده است، یک گرم ماده از بین رفته است). این یک گرم به انرژی تبدیل می شود.
محاسبه انرژی به وجود آمده در اثر از بین رفتن جرم
برای محاسبه انرژی به وجود آمده در اثر از بین رفتن جرم، از رابطه استفاده می شود. در این رابطه E=mc2 مقدار m حسب کیلوگرم است و c سرعت نور برابر با 108×3 ، m/s می باشد.
تست: جرم نوترون، پروتون و الکترون به ترتیب 1/0087، 1/0073 و 0/0005، amu است. در هنگام تبدیل 1 مول نوترون به الکترون و پروتون، چند ژول انرژی آزاد می شود؟
- 107×9
- 1016×9
- 1016×8
- 1010×8/1
پاسخ: گزینه 4 پاسخ صحیح می باشد.
در شیمی، واکنش ها به دو نوع شیمیایی و هسته ای تقسیم بندی می شوند.
برای یادگیری بیشتر موضوع انواع واکنش ها شامل واکنش های شیمیایی، هسته ای و محاسبه انرژی به وجود آمده در اثر از بین رفتن جرم می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.
سوالات متداول
واکنش ها به دو نوع شیمیایی و هسته ای تقسیم می شوند.
در واکنش های شیمیایی دو قانون پایستگی جرم و انرژی را می توان به صورت جدا بررسی نمود.