صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

فهرست مطالب

داوطلبینی که در کنکور زبان 1402 شرکت کرده‌اند و مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیر روزانه شده‌اند، می‌توانند بعد از مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته، به انتخاب 150 کد رشته محل بپردازند. در این نوشتار همراه شما هستیم تا صفر تا صد انتخاب رشته کنکور گروه آزمایشی زبان را ارائه دهیم.

با گزینه دو همراه باشید.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

انتخاب رشته کنکور زبان 1402

متقاضیان کنکور سراسری زبان‌های خارجی می‌توانند به‌منظور ادامه تحصیل در یکی از دوره‌های دانشگاه‌های سراسری از جمله دوره روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام‌نور و پردیس خودگردان انتخاب رشته کنند. اسامی کد رشته محل‌های ارائه شده به همراه ظرفیت و جنسیت پذیرش در قالب دفترچه‌ای با عنوان ” دفترچه راهنمای انتخاب رشته زبان 1402″ در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد که می‌توانند از میان رشته‌های ارائه شده در آن حداکثر 150 اولویت را انتخاب نمایند. مراحل انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری و آزاد در زیر ارائه شده است:

انتخاب رشته کنکور زبان خارجی 1402 پس از اعلام نتایج اولیه و از طریق سایت سنجش امکان‌پذیر است. داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیر روزانه هستند، می‌توانند با دریافت دفترچه راهنما مرتبط با زیرگروه آزمایشی خود و بررسی مندرجات آن، قدم در این مسیر بااهمیت و حساس بگذارند.

مراحل انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری

داوطلبینی که مجاز به انتخاب رشته زبان در یکی از دوره‌های روزانه یا غیر روزانه شده‌اند، می‌توانند مطابق مراحل زیر اقدام کنند.

  1. 1. به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی org مراجعه کنید.
  2. 2. از منو، گزینه”سراسری” را انتخاب کنید.
  3. 3. دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور زبان را دانلود کنید.
  4. 4. جزئیات درج شده در دفترچه را به‌دقت مطالعه کرده و در نهایت 150 کد رشته محل استخراج کنید.
  5. 5. به سایت سنجش مراجعه کرده و وارد لینک فعال انتخاب رشته شوید.
  6. 6. در این مرحله صفحه‌ای که حاوی نکات مهمی است، نمایش داده خواهد شد. پس از مطالعه کامل نکات مطرح شده لازم است ابتدا تیک مرتبط گزینه‌ای که در انتهای صفحه با عنوان ” اطلاعیه‌های اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1401 را مطالعه نموده‌ام ” وجود دارد را فعال نمایید و در نهایت بر روی گزینه ” تأیید و ادامه ” کلیک کنید.
  7. 7. برای دسترسی به فرم انتخاب رشته از طریق یکی از سه روش اقدام کنید.
  8. 8. سپس گزینه تأیید و ادامه را فشار دهید.

بعد از ورود، فرم انتخاب رشته زبان خارجی نمایش داده می‌شود و متقاضیان مجاز هستند که اولویت‌های خود را در فرم درج کنند و کد پیگیری 16 رقمی را دریافت کنند

انتخاب رشته در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، پیام‌نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان به صورت مشترک انجام می‌شود. انتخاب رشته دانشگاه آزاد به صورت جداگانه و از طریق سایت همین دانشگاه انجام خواهد داشت. داوطلبینی که برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز شده‌اند، در انتهای کارنامه خود کد دسترسی را دریافت می‌کنند که باید آن کد را در سایت دانشگاه آزاد وارد کنند.  

مراحل انتخاب رشته دانشگاه‌های آزاد

برخلاف ثبت‌نام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد که به صورت هم‌زمان انجام می‌گیرد، انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجزا از سایر واحدهای دانشگاهی است و متقاضیان برای انتخاب رشته این دانشگاه باید به سایت azmoon.iau.ac.ir مراجعه نمایند. با ادغام کنکور سراسری و کنکور دانشگاه آزاد با یکدیگر، تمامی داوطلبان شرکت‌کننده در کنکور زبان در صورت داشتن کد دسترسی، حق انتخاب رشته در این دانشگاه را نیز دارند. داوطلبینی که برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد تمایل دارند، مطابق با مراحل زیر اقدام کنند:

  1. 1. ابتدا به سایت دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.iau.ac.ir مراجعه کنند و لینک فعال “انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1402” را انتخاب کنند.
  2. 2. کد 7 رقمی دسترسی که در کارنامه سنجش ظاهر شده است را وارد کرده و سپس دکمه ورود را انتخاب کنید.
  3. 3. هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید به‌وسیله درگاه بانکی پرداخت شود.
  4. 4. پس از واریز هزینه، دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد را دانلود کرده و کد رشته‌های موردنظر را استخراج کنید.
  5. 5. سپس با کلیک روی لینک “انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد 1402” فرم انتخاب رشته را دریافت و تکمیل کنید، سپس دکمه ثبت نهایی را بفشارید.
  6. 6. در نهایت کد پیگیری ارائه شده را از سامانه پرینت بگیرید و همراه خود داشته باشید.

برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل هستید. همچنین توجه داشته باشید که دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد برای تمامی گروه‌های آزمایشی یکسان است.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

تفسیر کارنامه کنکور زبان 1402 برای انتخاب رشته

یکی از مهم‌ترین مواردی که برای انتخاب رشته باید به آن توجه داشته باشید، تحلیل درست کارنامه کنکور است. در این بخش به تفسیر کارنامه کنکور می‌پردازیم و نکات مهم آن را بیان می‌کنیم.

قسمت اول کارنامه مربوط به اطلاعات ثبت نامی است.

  • در این بخش اطلاعات شناسنامه‌ای، معدل دیپلم، سهمیه نهایی و… ذکر شده است. آن چیزی که در این بخش برای انتخاب رشته اهمیت دارد، معدل کتبی دیپلم و سهمیه نهایی است. دقت داشته باشید که در صورت مغایرت باید برای اصلاح آن اقدام کنید.
  • در بخش دیگر اطلاعاتی نظیر، عنوان دیپلم و پیش‌دانشگاهی و سال اخذ هر یک از آن‌ها ذکر شده است، این بخش در انتخاب رشته تأثیر زیادی ندارد. اما در صورت بروز خطا و مغایرت باید برای رفع آن سریعاً اقدام کنید.
  • در بخش دیگر، محل اخذ مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی و همچنین استان، ناحیه و قطب بومی مشخص شده است. این قسمت برای انتخاب رشته اهمیت دارد. با توجه به اینکه برخی از رشته بومی گزینی می‌شوند، در نتیجه درج صحیح اطلاعات این بخش به انتخاب رشته کمک شایانی می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید که اطلاعات این بخش در تعیین سهمیه مناطق کمک می‌کند، سهمیه مناطق مهم‌ترین و اصلی‌ترین سهمیه برای اکثر داوطلبین است.

اعلام علاقه‌مندی براساس تقاضانامه در این بخش ذکر شده است. براساس اطلاعاتی که در زمان ثبت‌نام در کنکور برای رشته‌های غیرانتفاعی و پیام‌نور انتخاب کرده‌اید، این بخش مشخص می‌شود.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

قسمت دوم کارنامه مربوط به اطلاعات مربوط به مجاز یا غیرمجاز بودن و رتبه داوطلب است.

این قسمت به دو بخش تقسیم می‌شود:

  • 1. بخش اول مربوط به وضعیت مجاز یا غیرمجاز بودن داوطلب
  • 2. بخش دوم مربوط به وضعیت رتبه در سهمیه، رتبه کشوری، نمره کل و…

بخش اول کارنامه

این قسمت برای انتخاب رشته بسیار اهمیت دارد. دقیقاً همین بخش است که به شما  اعلام می‌کند که برای انتخاب رشته مجاز هستید یا خیر. انتخاب رشته دوره‌های روزانه و نوبت دوم دانشگاه‌های سراسری برای اکثر داوطلبین در اولویت است و تنها درصورتی‌که در این دوره‌ها مجاز شده باشید می‌توانید رشته‌های مرتبط با این دوره‌ها را در انتخاب رشته درج کنید. علاوه بر دوره‌های روزانه و نوبت دوم، دوره‌هایی دیگری مانند غیرانتفاعی، پیام‌نور، مجازی، پردیس خودگردان، مازاد، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی نیز در این بخش مشاهده می‌شود. درصورتی‌که در هر یک از این دوره‌ها مجاز شده باشید، عبارت “مجاز” را در زیر کادر مربوط به آن مشاهده می‌کنید.

نکته‌ای که باید توجه داشته باشید این است که تنها دوره‌ای که رایگان است و نیاز به شهریه ندارد، روزانه است. سایر دوره‌ها اعم از نوبت دوم، پیام‌نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، مجازی، مازاد نیازمند پرداخت شهریه است.

دوره‌های دانشگاه فرهنگیان و تربیت‌معلم مانند دوره‌های روزانه به صورت رایگان ارائه می‌شود. داوطلبینی که در این دوره‌ها مجاز شده باشند می‌توانند به انتخاب رشته برای این دانشگاه‌ها بپردازند. البته مجاز شدن و قبولی در دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی نیاز به شرایط خاص خود را دارد. در یک مقاله جداگانه به‌تفصیل به انتخاب رشته دوره فرهنگیان پرداخته‌ایم.

نکته دیگری که باید در این بخش مورد توجه قرار دهید این است که حتی اگر در زمان ثبت‌نام اولیه برای دوره‌های غیرانتفاعی و پیام‌نور ثبت‌نام نکرده‌اید، می‌توانید در زمان انتخاب رشته، کارت اعتباری سریال علاقه‌مندی را خریداری کنید و در این دوره‌ها انتخاب رشته خود را انجام دهید.

بخش دوم کارنامه

در این قسمت رتبه‌ها و نمرات کل داوطلب ارائه می‌شود. مهم‌ترین بخش کارنامه که در انتخاب رشته اهمیت زیادی دارد همین است. سرنوشت انتخاب رشته در رتبه در سهمیه نهایی است. در این قسمت کارنامه، رتبه و تراز اعلام شده و مشخص می‌شود که شما چه رتبه‌ای را در بین همه سهمیه‌ای‌های خود و در کل کشور به دست آورده‌اید. رتبه کشوری بیشتر برای اطلاع داوطلب ارائه می‌شود. در برخی از مواقع اهمیت رتبه کشوری از رتبه در سهمیه بیشتر است. برای مثال در رشته‌های با پذیرش کشوری، اهمیت رتبه کشوری بیشتر است. با توجه به اینکه اکثر رشته‌های زبان، رشته‌های کشوری هستند، بنابراین اهمیت این رتبه بیشتر می‌شود. تراز یا نمره کل یکی از مهم‌ترین اعداد کارنامه است. تراز است که مشخص می‌کند، رتبه فرد چقدر می‌شود.  میزان تأثیر سوابق تحصیلی روی تراز و رتبه داوطلب اعمال می‌شود. میزان این تأثیر به صورت یک عدد در کارنامه مشخص شده است.

در قسمت بعد نیز ماکزیمم نمره کل زیرگروه‌ها، رتبه کل در سهمیه نهایی، آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی و رتبه کشوری مشخص شده است. آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی در دوره‌های روزانه و نوبت دوم درج شده است. اگر رتبه کل شما، کمتر از عدد مندرج در ستون آخرین رتبه مجاز باشد، شما مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و نوبت دوم خواهید بود؛ ولی اگر رتبه شما بزرگ‌تر از این عدد باشد شما غیرمجاز در این دوره‌های روزانه و نوبت دوم هستید.

رتبه در سهمیه نهایی مهم‌ترین رتبه‌ای است که در انتخاب رشته داوطلب تأثیر دارد. این رتبه نشان می‌دهد که در سهمیه خود چه رتبه‌ای به دست آورده‌اید.

عوامل تأثیرگذار در انتخاب رشته کنکور زبان 1402

در زمان انتخاب رشته باید به عوامل مختلفی توجه کنید. در زیر به این عوامل پرداخته‌ایم.

  • 1. توجه به سهمیه‌ها در زمان انتخاب رشته
  • 2. توجه به شهریه در زمان انتخاب رشته کنکور زبان
  • 3. توجه به رشته‌های بومی و کشوری در زمان انتخاب رشته کنکور
  • 4. توجه به رتبه قبولی دانش‌آموزان در سال‌های گذشته

توجه به سهمیه‌ها در زمان انتخاب رشته کنکور زبان 1402

انتخاب رشته زبان وابسته به سهمیه است. در انتخاب رشته زبان، مهم‌ترین سهمیه که برای اکثر داوطلبین نیز وجود دارد، سهمیه مناطق است. از دیگر سهمیه‌هایی که برای برخی از داوطلبین وجود دارد، سهمیه ایثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا است.

سهمیه مناطق در انتخاب رشته کنکور زبان 1402

همان‌طور که بیان کردیم، سهمیه مناطق در انتخاب رشته بسیار مهم است.  منطقه یک مرتبط با مناطقی است که از نظر امکانات آموزشی مرفه‌تر محسوب می‌شود. منطقه دو مرتبط با مناطقی بوده که از نظر امکانات آموزشی نسبت به منطقه یک ضعیف‌تر محسوب می‌شود. منطقه سه نیز از مناطق یک و دو، ضعیف‌تر است و دسترسی کمی به امکانات رفاهی آموزشی دارد.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

سهمیه منطقه یک برای انتخاب رشته کنکور زبان

سهمیه منطقه یک مخصوص مراکز شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز است. برای به‌دست‌آوردن رتبه‌های خوب باید درصدهای به‌مراتب بالاتری نسبت به منطقه دو و سه کسب شود. یعنی داوطلبین منطقه یک برای قبولی در دانشگاه‌های منطقه یک نسبت به سایر مناطق باید رتبه‌های بهتری کسب کنند. هر چقدر کیفیت دانشگاه پایین می‌آید رتبه موردنیاز برای منطقه یک نسبت به منطقه سه بهتر می‌شود، اما نسبت به منطقه دو همچنان به رتبه قبولی بهتری نیاز دارد.

سهمیه منطقه دو برای انتخاب رشته کنکور زبان

انتخاب رشته زبان برای داوطلبین منطقه دو بسیار اهمیت دارد. زیرا بیشترین جمعیت شرکت‌کننده از این منطقه است. از طرف دیگر با توجه به اینکه اکثر دانشگاه‌ها در این منطقه قرار گرفته‌اند، به دلیل بومی گزینی، شانس قبولی بیشتری دارند.  برای انتخاب رشته زبان رشته بومی، وضعیت داوطلبین منطقه دو نسبت به منطقه یک و سه بهتر است. تفاوت منطقه دو با منطقه سه در انتخاب رشته این است که با درصدهای مشابه، رتبه بدتری را نسبت به منطقه سه به دست می‌آورند.

سهمیه منطقه سه برای انتخاب رشته کنکور زبان

مزیت بزرگ منطقه سه در این است که با درصدهای پایین، رتبه بهتری نسبت به منطقه یک و دو کسب می‌کنند.   در زیر با ارائه یک مثال توزیع ظرفیت یک‌رشته را بین سه منطقه توضیح داده‌ایم:

سهمیه مناطق باعث می‌شود داوطلبان به جای این که با کل داوطلبان کنکور سراسری 1402 به رقابت بپردازند، نسبت به داوطلبان دیگر در همان سهمیه مورد مقایسه قرار بگیرند. به‌عنوان‌مثال داوطلب سهمیه منطقه 1 با سایر داوطلبان منطقه یک، داوطلب سهمیه منطقه 2 با سایر داوطلبان منطقه دو و داوطلب سهمیه منطقه 3 با سایر داوطلبان منطقه سه مقایسه می‌شوند نه با کل داوطلبان. هر چقدر رقابت در یک سهمیه بیشتر باشد به این معنی است که تعداد مجاز شدگان آن سهمیه در دوره‌های روزانه بیشتر است پس ظرفیت بالاتری به داوطلبان آن سهمیه اختصاص می‌یابد. اما درهرصورت رقابت داوطلبان هر سهمیه صرفاً با سایر داوطلبان همان سهمیه است و یک داوطلب از منطقه 1 به‌هیچ‌وجه با داوطلبی از منطقه 3 رقابت نخواهد کرد.

ظرفیت پذیرش هر رشته در دانشگاه‌ها، بین داوطلبان سهمیه مناطق 1،2،3 بر اساس تعداد داوطلبان هر سهمیه تقسیم می‌شود.  به‌عنوان‌مثال اگر ظرفیت پذیرش یک کد رشته محل را  100 نفر در نظر بگیریم و تعداد داوطلبان منطقه 1، 20 نفر و منطقه 2، 30 نفر و منطقه 3، 50 نفر باشد، در ابتدا از 100 نفر 30 درصد به سهمیه ایثارگران می‌رسد. از تعداد باقی‌مانده به نسبت 30،20، 50، سهمیه داوطلبان مناطق 1،2،3 مشخص می‌گردد. چون تعداد داوطلبان مناطق 2 و 3 نسبت به منطقه 1 بیشتر است، ظرفیت پذیرش در این دو منطقه نسبت به منطقه 1 بیشتر و شانس قبولی داوطلبان مناطق 2 و 3 نیز نسبت به داوطلبان منطقه 1 بیشتر می‌شود.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته زبان

سهمیه 5 درصدی که در چند سال اخیر به کنکور اضافه شد، سروصدای زیادی راه انداخت. این سهمیه به خانواده ایثارگران که زیر 25 درصد هستند، تعلق گرفت. این افراد باید 70 درصد تراز آخرین رتبه قبولی سهمیه آزاد را کسب کنند تا در آن رشته و دانشگاه تعیین ظرفیت شوند. 5 درصد از ظرفیت کد رشته محل‌های دفترچه انتخاب رشته زبان سازمان سنجش مخصوص داوطلبان این سهمیه است و ظرفیت در کد رشته محل‌هایی که از نظر زبان قابلیت گرد کردن به عدد صحیح را داشته باشند به این سهمیه می‌رسد. ظرفیت خالی مانده از سهمیه 25 درصد ایثارگران، ابتدا به سهمیه 5 درصد و سپس به سهمیه آزاد می‌رسد. با توجه به اینکه تعداد داوطلبان سهمیه 25 درصدی از نظر جمعیتی بسیار پایین است؛ بنابراین اینجاست که سهمیه 5 درصد ایثارگران اهمیت می‌یابد. داوطلبان سهمیه 5 درصد ایثارگران هم در سهمیه خودشان مورد بررسی قرار می‌گیرند و هم در سهمیه منطقه‌شان.

سهمیه 25 درصدی به خانواده ایثارگرانی که بالای 25 درصد هستند، تعلق می‌گیرد.  قبولی در سهمیه 25 درصد ایثارگران، حائز شرایط کسب 70 درصد تراز آخرین قبولی سهمیه آزاد است. از ظرفیت هر کد رشته دانشگاه، 25 درصد کسر می‌شود و سپس ظرفیت باقی‌مانده برای سهمیه‌های دیگر توزیع می‌شود. همچنین ظرفیت در کد رشته محل‌هایی که از نظر ریاضی قابل گرد کردن به عدد صحیح را داشته باشند به این سهمیه می‌رسد. داوطلبان سهمیه 25درصد ایثارگران هم در سهمیه خودشان مورد بررسی قرار می‌گیرند و هم در سهمیه منطقه‌شان.

داوطلبین با سهمیه ایثارگری 25 درصد سهم بالایی یعنی یک‌چهارم ظرفیت رشته‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. می‌توان گفت که همه داوطلبان سهمیه 25 درصد ایثارگران در همه کد رشته دانشگاه‌ها دارای ظرفیت خواهند بود

سهمیه خانواده شهدا و رزمندگان در انتخاب رشته کنکور زبان

سهمیه خانواده شهدا نیازمند کسب 70 درصد تراز آخرین قبولی سهمیه آزاد است. سهمیه خانواده شهدا مانند سهمیه مناطق، توزیع ظرفیت می‌شود، یعنی بعد از کسر 25 درصد ظرفیت برای سهمیه 25 درصد ایثارگران و 5 درصد ظرفیت سهمیه 5 درصد ایثارگران، مابقی ظرفیت بین داوطلبان سهمیه مناطق و خانواده شهدا تقسیم می‌شود.  از طرف دیگر سهمیه رزمندگان نیازمند کسب 75 درصد تراز آخرین قبولی سهمیه آزاد است. هم سهمیه رزمندگان و هم سهمیه خانواده شهدا، امکان بررسی‌شدن در سهمیه منطقه خود را نیز دارند.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

توجه به رشته‌های بومی و کشوری در انتخاب رشته کنکور زبان

در زمان انتخاب رشته‌های بومی، ناحیه‌ای، قطبی و کشوری باید به این موضوع دقت شود که رشته‌ای که انتخاب می‌کنند در کدام یک از گزینش‌های بومی یا کشوری قرار دارد. اگر داوطلبی اطلاعات کافی نسبت به این موضوع داشته باشد، می‌تواند شانس قبولی خود را افزایش دهد.  نوع پذیرش رشته‌ها براساس دانشگاه‌های روزانه و غیر روزانه متفاوت است.

در دوره‌های غیر روزانه اینکه پذیرش یک‌ رشته کشوری و یا بومی گزینی (استانی، ناحیه‌ای، قطبی) باشد، به نوع دوره بستگی دارد، اما در دوره روزانه پذیرش به خود رشته بستگی دارد:

  • تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد، ظرفیت مازاد، پردیس خودگردان و مجازی: پذیرش کشوری بدون بومی گزینی دارند.
  • ۳-تمامی رشته‌های پیام‌نور و غیرانتفاعی: پذیرش بومی ناحیه‌ای دارند.
  • تمامی رشته‌های دوره شبانه و نیمه‌حضوری: پذیرش بومی استانی دارند.
  • رشته‌های روزانه: پذیرش آن بستگی به رشته دارد که به (کشوری، بومی قطبی، بومی ناحیه‌ای، بومی استانی) تقسیم می‌شود.

بومی پذیری یکی از اطلاعات مهمی است که آگاهی از آن هنگام انتخاب رشته کنکور می‌تواند برای داوطلبان مفید واقع گردد.

منظور از رشته‌های بومی استانی، ناحیه‌ای، قطبی و کشوری چیست؟

در زیر رشته‌های بومی استانی، ناحیه‌ای، قطبی و کشوری کنکور زبان را بیان کرده‌ایم:

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

رشته‌های بومی استانی زبان

رشته‌های استانی به رشته‌هایی گفته می‌شود که در اکثر استان‌ها وجود داشته یا از نظر کاربردی به متخصصان بومی نیاز دارند. مثلاً اگر پرستاری یک دانشگاه ۵۰ نفر ظرفیت داشته باشد ۴۰ نفر از بومی‌های همان استان و ۱۰ نفر از خارج استان پذیرش می‌شوند. انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان هم به صورت بومی گزینی استانی انجام می‌شود. همه رشته‌های دوره شبانه و نیمه‌حضوری به صورت بومی استانی گزینش می‌شوند.

  • رشته زبان فاقد گزینش بومی استانی است.

رشته‌های بومی ناحیه‌ای زبان خارجی

رشته‌هایی گفته می‌شود که در اکثر استان‌ها وجود نداشته؛ ولی در چند استان مجاور که به‌عنوان یک ناحیه بومی تلقی می‌شود موجود است. به طور مثال طبق دسته‌بندی مذکور استان‌های بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان یک ناحیه هستند. بعضی رشته‌های دوره روزانه زبان که پذیرش بومی ناحیه‌ای دارند ارائه شده است:

  • زبان و ادبیات انگلیسی

بسیاری از دانشگاه‌های کشور، بدون نیاز به شرکت در آزمون سراسری و صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند. رشته‌های هنری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و داوطلبان می‌توانند با درنظرگرفتن رشته‌های بدون کنکور هنر در دانشگاه‌های سراسری و آزاد ثبت‌نام کنند.

رشته‌های بومی قطبی زبان خارجی

به رشته‌هایی بومی قطبی گفته می‌شود که در اکثر نواحی وجود نداشته؛ ولی در چند ناحیه بومی مجاور که به‌عنوان قطب بومی تلقی می‌شود موجود است. به طور مثال گلستان، گیلان و مازندران یک ناحیه هستند و البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم و مرکزی هم یک ناحیه دیگر هستند که با هم قطب یک را تشکیل داده‌اند. لیست رشته‌های بومی قطبی زبان به شرح زیر است:

  • مترجمی زبان انگلیسی
صفر تا صد انتخاب رشته کنکور زبان

توجه به شهریه در انتخاب رشته کنکور زبان

انتخاب رشته قطعاً به شهریه بستگی دارد. درصورتی‌که داوطلب توان مالی کافی برای پرداخت دوره‌های شهریه پرداز را نداشته باشد، این رشته‌ها در فرم انتخاب رشته وی جایگاهی ندارند. اما درصورتی‌که داوطلبین از تمکن مالی خوبی برخوردار باشند، می‌توانند دوره‌های شهریه پرداز نزدیک محل سکونت خود را در اولویت قرار دهند. زیرا برخی از افراد حاضر هستند تا بودجه و هزینه‌های زیادی را بپردازند تا فرزندشان در محل زندگی خودشان، تحصیل کنند.  به صورت کلی شهریه دوره پردیس خودگردان نسبت به سایر دوره‌های شهریه پرداز بیشتر است. شهریه هر دوره به رشته تحصیلی نیز بستگی دارد.

لیست رشته‌های کنکور زبان‌های خارجی 1402

با حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری، این آزمون صرفاً برای تمامی زیرگروه‌ها ضرایب یکسانی دارد و تمامی رشته‌ها در یک سطح قرار دارند.

لیست رشته‌های کشوری زبان
آموزش زبان انگلیسی کاردانی آموزش زبان انگلیسی
زبان ایتالیایی زبان و ادبیات ترکی استانبولی
زبان روسی زبان و ادبیات ژاپنی
زبان و ادبیات آلمانی زبان و ادبیات فرانسه
زبان و ادبیات اردو مترجمی زبان آلمانی
زبان و ادبیات ارمنی کاردانی مترجمی زبان انگلیسی
زبان و ادبیات اسپانیایی مترجمی زبان فرانسه

نحوه چینش اولویت‌ها در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری زبان 1402

چینش صحیح اولویت‌ها در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری زبان 1402 بسیار اهمیت دارد. یک فرمول ساده برای نحوه اولویت‌بندی کد رشته محل‌ها وجود دارد که در زیر به آن می‌پردازیم:

  1. 1. انتخاب‌های خوش‌بینانه
  2. 2. انتخاب‌های واقع‌بینانه
  3. 3. انتخاب‌های بدبینانه

انتخاب‌های خوش‌بینانه در انتخاب رشته کنکور زبان

انتخاب‌های خوش‌بینانه منظور انتخاب‌هایی است که شانس کمی برای قبولی در آن‌ها دارید. حدود 30 درصد از کد رشته‌ها باید به این انتخاب‌ها تخصیص داده شود. برای مثال اگر رتبه شما 2000 باشد، قبولی در رشته‌های برتر دانشگاه تهران برای شما سخت است. اما شما رشته و دانشگاه‌های برتر را در اولویت قرار می‌دهید.

انتخاب‌های واقع‌بینانه در انتخاب رشته کنکور زبان

حدود 50 تا 60 درصد انتخاب‌ها باید شامل انتخاب‌های واقع‌بینانه باشد. به عبارتی در میان فرم انتخاب رشته، کد رشته محل‌های را درج کنید که شناس قبولی نسبتاً بالایی در آن‌ها دارید و احتمال می‌دهید که در یکی از آن‌ها پذیرفته می‌شوید.

انتخاب‌های بدبینانه در انتخاب رشته کنکور زبان

حدود 20 درصد از اولویت‌بندی شما باید مربوط به این انتخاب باشد. منظور از انتخاب‌های بدبینانه، رشته‌هایی هستند که شما صددرصد قبول می‌شوید.

درصورتی‌که علاوه بر کنکور زبان در کنکور یکی دیگر از زیرگروه‌های آزمایشی نیز شرکت کرده‌اید، باید دفترچه‌ها را به صورت مجزا دریافت کنید؛ اما در نهایت برای هر دو رشته مجموعاً 150 الوات را در یک فرم انتخاب رشته درج کنید.

اولویت‌بندی انتخاب رشته زبان توسط سازمان سنجش

شاید بهتر باشد بدانید که سازمان سنجش چگونه به اولویت‌بندی انتخاب رشته‌ها می‌پردازید. بالاتر گذاشتن یک انتخاب دلیلی برای افزایش شانس قبولی شما در آن انتخاب نیست، زیرا سازمان سنجش به ترتیب رتبه‌ها، انتخاب رشته را چک می‌کند و تا زمانی که یک فرد، تعیین تکلیف نشود سراغ رتبه بعدی نمی‌رود. برای مثال اگر شما رتبه 1000 را کسب کرده باشید و فیزیوتراپی علوم پزشکی تهران را به‌عنوان اولویت اول انتخاب کرده باشید، اما رتبه 800 فیزیوتراپی علوم پزشکی تهران را در اولویت 50 خود قرار داده باشد، درصورتی‌که هیچ یک از 49 انتخاب قبلی وی پذیرش نشده باشد، در این رشته پذیرش می‌شود، حتی با اینکه در اولویت 50 قرار دارد. به عبارتی تا زمانی که وضعیت افراد قبل از شما مشخص نشود، اولویت‌بندی انتخاب رشته شما انجام نمی‌شود.  همچنین اگر داوطلب رتبه 1000، بتواند در دوره روزانه قبول شود؛ ولی انتخاب اولش را دانشگاه پیام‌نور گذاشته باشد، در همان انتخاب اول قبول می‌شود و دیگر بقیه انتخاب‌های او لحاظ نمی‌شود. در واقع اولویت‌بندی غلط در فرم انتخاب رشته هر شخص، آینده کاری وی را تغییر می‌دهد.

نرم‌افزار انتخاب رشته گزینه دو با بهره‌مندی از یک الگوریتم هوشمند به شما انتخاب رشته دقیق و کاملی را توصیه می‌کند.

نکات مهم در انتخاب رشته کنکور زبان

نکات مهمی در انتخاب رشته کنکور زبان وجود دارد که همگی روی این فرایند تأثیر می‌گذارد. در زیر به ارائه این نکات می‌پردازیم.

  1. 1. در زمان انتخاب رشته باید به علاقه خود توجه کنید. در صورت انتخاب یک رشته یا دانشگاه که به آن علاقه ندارید ممکن است آینده شما را دستخوش تغییراتی کند و مجبور به انصراف شوید.
  2. 2. در زمان انتخاب رشته حتی اگر رتبه خوبی کسب نکرده باشید، باز هم از انتخاب رشته اصولی غافل نشوید.
  3. 3. برای انتخاب رشته صحیح باید بدانید که آخرین رتبه قبولی رشته‌های مختلف چند است و براساس آن انتخاب رشته‌های خود را بچینید.
  4. 4. انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری هزینه‌ای برای داوطلبان ندارد و بنابراین نیازی به پرداخت هزینه در سایت سنجش نمی‌باشد.
  5. 5. رشته‌های ارائه شده در تمام واحدهای دانشگاه آزاد کشور در دفترچه انتخاب رشته قرار داده شده است و هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل متناسب با گروه آزمایشی خود است.

 

پرسش و پاسخ

سه نوع بومی گزینی قطبی، ناحیه‌ای و کشوری وجود دارد.

 شانس قبولی برای داوطلبان بومی بیشتر از شانس قبولی داوطلبان غیر بوم است.

حدود 30 درصد اولویت اول خود را به رشته‌های خوش‌بینانه اختصاص دهید. حدود 50 درصد اولویت بعدی خود را به کد رشته محل‌های واقع‌بینانه اختصاص دهید. حدود 20 درصد انتخاب آخر خود را به رشته‌های بدبینانه اختصاص دهید.

معمولاً انتخاب رشته دانشگاه‌های آزاد بعد از انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری و به صورت مجزا انجام می‌شود.

انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری از طریق سامانه sanjesh.org و انتخاب رشته دانشگاه آزاد از طریق سامانه azmoon.iau.ac.ir، در زمان معین شده، انجام‌پذیر است.

 بله، این دانشگاه از میان داوطلبان واجد شرایط، پذیرش دانشجو دارد.

داوطلبان باید انتخاب‌های خود را به صورت ترکیبی و با اولویت علاقه از هر دو گروه آزمایشی بچینند.

حداکثر 100 کد رشته محل می‌توان برای دانشگاه آزاد انتخاب نمود.

حداکثر 150 کد رشته محل می‌توان برای دانشگاه سراسری انتخاب نمود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x