جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری
فهرست مطالب

داوطلبینی که در کنکور 1402 شرکت کرده‌اند، می‌توانند برای انتخاب رشته کنکور از دوره‌هایی که در آن مجاز شده‌اند، حداکثر 150 کد رشته محل را اولویت‌بندی کنند. انتخاب رشته بعد از اعلام نتایج کنکور در نوبت تیرماه آغاز می‌شود. در این نوشتار همراه شما هستیم تا نکات کاملی را در مورد نحوه انتخاب رشته کنکور ارائه دهیم.

با گزینه دو همراه باشید.

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری

یکی از مراحل مهم آزمون سراسری، انتخاب رشته است که داوطلبین بر اساس آن می‌توانند علاقه‌مندی‌های خود را برای ادامه تحصیل مشخص کنند. داوطلبین برای این منظور باید فرم‌های اینترنتی در سایت سازمان سنجش و دانشگاه آزاد به نشانی sanjesh.org و azmoon.org تکمیل نمایند. داوطلبین باید نسبت به مجاز بودن خود برای انتخاب دوره‌های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، آزاد، غیرانتفاعی، پیام‌نور، ظرفیت مازاد، دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی  اقدام به چینش و ثبت انتخاب رشته‌های خود کنند.

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیر روزانه شده‌اند به‌منظور شرکت در مرحله انتخاب رشته می‌بایست دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ را دانلود و نسبت به ثبت کد رشته محل‌ها در سایت سازمان سنجش اقدام نمایند. مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری در زیر ارائه شده است:

  • 1. داوطلبین برای ورود به مراحل انتخاب رشته کنکور 1402 باید ابتدا وارد سایت سازمان سنجش شوند.
  • 2. سپس از منوی موجود گزینه “سراسری” را انتخاب کنند.
  • 3. پس از ورود به سایت روی لینک انتخاب رشته کلیک کنید.
  • 4. متقاضیان پس از ورود به سامانه با یکی از سه روش باید وارد سامانه شوند.
  • 5. سپس فرم اینترنتی انتخاب رشته را دریافت کرده و بادقت به تکمیل اولویت‌ها بپردازند.
  • 6. در نهایت باید کد رهگیری انتخاب رشته را دریافت و نزد خود نگه دارند.

پیش‌بینی می‌شود با توجه به زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۲ انتخاب رشته در مردادماه انجام شود؛ ولی تا کنون زمان دقیقی از سوی سازمان سنجش اعلام نشده است.

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

داوطلبین به‌منظور انتخاب رشته کنکور سراسری ابتدا باید وارد سایت سازمان سنجش شوند.

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

در صفحه جدید از منوی سمت راست بر روی ” انتخاب رشته ” کلیک کنید. پس از ورود به صفحه و انتخاب لینک «انتخاب رشته کنکور سراسری 1401» صفحهٔ زیر برای شما نمایش داده می‌شود. پس از مطالعه، تیک گزینهٔ «اطلاعیه‌های اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1401 را مطالعه نموده‌ام» را فعال کنید و سپس بر روی گزینهٔ «تأیید و ادامه – گام بعدی» کلیک کنید.

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

برای ورود به سیستم انتخاب رشته، می‌توانید از سه روش زیر استفاده کنید:

روش اول: شماره‌سریال 12 رقمی ثبت‌نام + شماره شناسنامه

روش دوم: شماره پرونده + کد ملی + سریال شناسنامه

روش سوم: کد رهگیری 16 رقمی ثبت‌نام + کد

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

در گام بعدی، اطلاعات شما نمایش داده می‌شود، اگر اطلاعات شما صحیح است آن را تأیید کنید. (درصورتی‌که معدل کتبی دیپلم یا عنوان دیپلم شما اشتباه درج شده است، می‌توانید آن را اصلاح کنید.)

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

پس از تأیید و تکمیل اطلاعات، وارد صفحهٔ اصلی انتخاب رشته می‌شوید. (کلیهٔ داوطلبان فقط یک فرم انتخاب رشته دارند)

  • 1. کد رشته‌های انتخابی خود را به ترتیب اولویت و علاقه‌مندی در فرم انتخاب رشته وارد کنید.
  • 2. با درج کد رشته محل، عنوان رشته، دوره تحصیلی و نام دانشگاه به صورت خودکار نمایش داده می‌شود.
  • 3. اگر در ترتیب یا عنوان رشته‌ها اشتباهی رخ‌داده است، می‌توانید آن را ویرایش کنید.
راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

پس از تکمیل فرم انتخاب رشته و تأیید اطلاعات، رسید انتخاب رشته برای شما نمایش داده می‌شود. (توجه داشته باشید، تنها در صورتی انتخاب رشتهٔ شما انجام شده است که شمارهٔ پرونده و رسید انتخاب رشته را دریافت کرده باشید.)

راهنمای تصویری نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان هم‌زمان با انتخاب رشته کنکور سراسری انجام می‌شود. متقاضیان در صورت دارا بودن تراز بالای 6500 و داشتن حداقل معدل كل 14 در دوره متوسطهٔ دوم و… می‌توانند فرم انتخاب رشته‌های فرهنگیان را در سایت سازمان سنجش تکمیل نمایند.

آشنایی با فرم پیش‌نویس انتخاب رشته برای گزینش رشته در کنکور سراسری 1402

در داخل فرم انتخاب رشته که چند روز پس از اعلام نتایج کنکور در دسترس داوطلبان قرار می‌گیرد، می‌توان ۱۵۰ کد رشته وارد نمود. کدها باید به ترتیب اولویت و بر اساس علاقه داوطلب به رشته مدنظر وارد شوند. پس از اینکه شما فرم مذکور را تکمیل نمودید، سیستم سازمان سنجش یک کد رهگیری ۱۵ رقمی در اختیارتان قرار می‌دهد. این مورد بیانگر  اتمام انتخاب رشته شما خواهد بود. شما باید این کد را تا روز اعلام نتایج نهایی کنکور نزد خود نگهداری نمایید.

در انتهای دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، یک فرم پیش‌نویس وجود دارد که دارای ۵ ستون است. در این ستون‌ها اطلاعات مربوط به‌ردیف، دوره تحصیلی، کد رشته محل، نام رشته، گرایش و نام دانشگاه ذکر شده است. قبل از اینکه اقدام به انتخاب کنید، بهتر است تا این فرم را تکمیل نمایید تا در زمان انتخاب رشته اصلی دچار مشکل نشوید.

لازم به ذکر است داوطلبانی که علاوه بر گروه آزمایشی اصلی (ریاضی، تجربی، انسانی) در گروه آزمایشی فرعی (هنر و زبان) نیز شرکت کردند، می‌توانند کد رشته‌های انتخابی خود را به صورت ترکیبی در حداکثر 100 انتخاب وارد نمایند.

نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

انتخاب رشته کنکور سراسری به صورت رایگان انجام می‌شود. این فرایند باید در زمان مقرر شده توسط سازمان سنجش انجام شود. داوطلبینی که برای رشته‌های دوره‌های روزانه و غیر روزانه مجاز شده‌اند باید در بازه زمانی مقرر نسبت به اولویت‌بندی رشته محل‌های خود اقدام کنند.

نکات مهم در مورد نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

در زیر نکات مهم در مورد نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ ارائه شده است:

  1. 1. بعد از تکمیل فرم و انتخاب گزینه تأیید و ادامه، سیستم یک کد رهگیری 16 رقمی در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. لازم است این کد تا پایان مراحل ثبت‌نام دانشگاه نگهداری شود.
  2. 2. انتخاب رشته در رشته­‌های دارای آزمون عملی و طراحی (رشته‌های علوم ورزشی و آموزش تربیت‌بدنی و همچنین رشته‌های گروه آزمایشی هنر) به افرادی توصیه می­‌شود که در آزمون عملی این رشته‌ها قبلاً شرکت کرده باشند.
  3. 3. اگر اقدام به انتخاب رشته‌های دارای شرايط خاص می‌کنید، توجه داشته باشید در صورت داشتن شرایط و همچنین نمرهٔ علمی، هم‌زمان با اعلام نتایج نهایی، برای انجام مراحل مصاحبه و بررسی صلاحیت معرفی خواهید شد.
  4. 4. انتخاب در رشته‌های سراسری به صورت بومی گزینی، استانی ناحیه‌ای و قطبی و برخی رشته‌ها کشوری است. اما در پذیرش دانشگاه آزاد شرط بومی گزینی وجود ندارد.

انتخاب رشته کنکور سراسری نیاز به‌دقت و درایت بالایی دارد، بنابراین افراد برای اینکه یک انتخاب رشته خوب داشته باشند باید از نرم‌افزارهای انتخاب رشته مجازی کمک بگیرند. در این صورت شانس قبولی آنها نیز به‌مراتب بالا می‌رود.

نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402

دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز به صورت جداگانه منتشر و در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. معمولاً پس از اتمام فرایند انتخاب رشته کنکور سراسری، انتخاب رشته آزاد هم‌زمان با انتشار دفترچه راهنمای مربوطه آغاز می‌شود. زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 فعلاً مشخص نشده است؛ اما احتمالاً مشابه با روال سال‌های قبل، در نیمه دوم مردادماه باشد.

پیش از تکمیل فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد، مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ به‌منظور اطلاع از کد رشته محل‌ها، شرایط و هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ توصیه می‌گردد. مراحل نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 در زیر ارائه شده است:

  1. 1. ورود به سایت org
  2. 2. انتخاب گزینه سامانه انتخاب رشته آزمون سراسری 1402
  3. 3. درج اطلاعات خواسته شده (کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد + کد ملی)
  4. 4. پرداخت هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
  5. 5. تکمیل فرم اینترنتی انتخاب رشته بر اساس اصول انتخاب رشته
  6. 6. نگهداری کد رهگیری

داوطلبان برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد می‌توانند در بازه زمانی تعیین شده از طریق سایت azmoon.org اقدام کنند. لازم به ذکر است که زمان گفته شده برای انتخاب رشته تمامی رشته‌های با آزمون پزشکی و غیرپزشکی به‌غیراز رشته‌های (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) است. انتخاب رشته این 4 رشته هم‌زمان با انتخاب رشته کنکور 1402 در سایت سنجش انجام می‌شود.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

انتخاب رشته دانشگاه آزاد تنها با داشتن کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و پرداخت هزینه انتخاب رشته ۱۴۰۲ امکان‌پذیر است. برای داشتن انتخاب رشته‌ای دقیق و اصولی باید از نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 مطلع شد. در ادامه راهنمای تصویری ورود به سایت انتخاب رشته دانشگاه آزاد قرار داده شده است:

برای دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد می‌بایست به سایت azmoon.org مراجعه کرده و از منوی پیش رو به انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ را انتخاب کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

در این صفحه لینک دانلود دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سامانه انتخاب رشته قرار دارد. داوطلبان برای ورود به صفحه انتخاب رشته باید اطلاعاتی نظیر کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و کد ملی خود را وارد نمایند. کد دسترسی به انتخاب رشته آزاد در انتهای کارنامه کنکور سراسری قرار داده شده است.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

در صفحه باز شده اطلاعات داوطلب قرار گرفته که در صورت تأیید آن، داوطلب می‌تواند نسبت به پرداخت هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد با مشخص‌کردن درگاه پرداخت و کلیک بر گزینه پرداخت اقدام کند.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

در این مرحله باید اطلاعات کارت‌بانکی خود را برای کسر وجه از حساب وارد نمایید؛ بنابراین هزینه انتخاب رشته آزاد به صورت اینترنتی و از طریق همین سایت انجام می‌گیرد و نیازی به مراجعه به بانک نیست.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

متقاضیان بعد از پرداخت هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ وارد فرم تکمیل انتخاب رشته دانشگاه آزاد می‌شوند. بعد از واردکردن کد رشته محل‌های موردنظر، دکمه ثبت نهایی به‌منظور ثبت در سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد تعبیه شده است. در صورت عدم مشکل، در پایان یک کد پیگیری به هر داوطلب داده می‌شود.

تأثیر رتبه و تراز در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

داوطلبان می‌توانند برای اینکه متوجه شوند با توجه به رتبه‌ای که به دست آورده‌اند در چه کد رشته محل‌هایی شانس قبولی دارند، از آخرین رتبه قبولی زیرگروه آزمایشی خود در سال‌های گذشته استفاده کنند.

 در انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتماً به میزان شهریه پرداختی در رشته‌های مختلف توجه نمایید. با توجه به افزایش میزان شهریه خصوصاً در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی داوطلبان حتماً باید به این موارد نیز توجه نمایند.

نحوه بررسی فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد توسط سایت

هر داوطلب مجاز است در فرم انتخاب رشته خود 100 کد رشته محل را درج کند. فرم هر داوطلب به ترتیب از اولویت اول تا اولویت آخر بررسی می‌شود. به‌عنوان‌مثال اولویت اول داوطلب بررسی می‌شود، اگر ظرفیت این کد رشته محل انتخابی داوطلب توسط رتبه‌های بهتر از او تکمیل نشده باشد، داوطلب قبول می‌شود و در غیر این صورت اولویت‌های بعدی داوطلب بررسی خواهد شد.

برای مثال اگر ظرفیت یک کد رشته محل 50 نفر باشد و فردی با رتبه 100 بخواهد در آن کد رشته پذیرفته شود باید از نفرات 1 تا 99 تنها 49 نفر آنها در این کد رشته محل پذیرفته شده باشند تا نفر 100 ام هم بتواند در این کد رشته پذیرفته شود. یعنی رتبه اول در اولین انتخاب خود پذیرفته می‌شود و به ترتیب در رتبه‌های بعدی ظرفیت‌ها پر می‌شوند. در نتیجه داوطلبان تصور نکنند که اگر کد رشته محلی را صرفاً به بالای انتخاب‌های خود انتقال دهند شانس پذیرش آنها بیشتر می‌شود.

شیوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز مانند انتخاب رشته سراسری است؛ یعنی به این صورت که داوطلبان باید از بهترین کد رشته محل شروع کرده و به انتها برسند.

انتخاب رشته دانشگاه آزاد بدون کنکور

داوطلبین این فرصت را دارند که هم‌زمان با انتخاب رشته برای کنکور دانشگاه آزاد، برای رشته‌های بدون کنکور نیز اقدام کنند. این انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی انجام می‌پذیرید. برای داوطلبین هیچ محدودیتی برای ثبت‌نام انتخاب رشته با کنکور و بدون کنکور وجود ندارد.

قابل‌ذکر است که تنوع رشته‌های بدون کنکور دانشگاه آزاد بسیار زیاد است و تقریباً تمام رشته‌های علوم‌انسانی، فنی مهندسی و علوم پایه در این دانشگاه تدریس می‌شود. تعدادی از رشته‌های بدون کنکور دانشگاه آزاد که بسیار پر متقاضی هم هستند، به شرح زیر هستند:

رشته‌های پرمتقاضی بدون کنکور دانشگاه آزاد
مهندسی برق زیست‌شناسی گیاهی
مهندسی عمران زیست‌فناوری
مهندسی مکانیک شیمی محض
مهندسی صنایع شیمی کاربردی
مهندسی معماری روان‌شناسی
میکروبیولوژی حقوق
کاردانی دامپزشکی حسابداری
علوم آزمایشگاهی دامپزشکی مدیریت بازرگانی
زیست‌شناسی جانوری

توجه داشته باشید که انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد ربطی به شرکت شما در کنکور ندارد و حتی اگر در کنکور هم ثبت‌نام نکرده باشید حق انتخاب رشته را دارید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

برای ثبت‌نام بدون کنکور دانشگاه آزاد در کلیه مقاطع تحصیلی کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته می‌بایست وارد سایت azmoon.org  شوید و سپس مطابق تصویر راهنمای زیر، گزینه ثبت‌نام مقاطع کاردانی و کارشناسی بر اساس سوابق تحصیلی را انتخاب کنید:

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

در قدم بعدی باید اطلاعاتتان را به‌درستی درج نمایید. اطلاعات کارت‌بانکی خود را درج کنید تا وجه موردنظر از حساب بانکی شما کسر گردد. پس از پرداخت موفقیت‌آمیز هزینه ثبت‌نام، شماره پیگیری به شما ارائه می‌شود که لازم است آن را جهت ثبت‌نام مراحل بعدی، یادداشت فرمایید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

در قدم اول جهت ثبت‌نام می‌بایست با واریز هزینه کارت اعتباری ثبت‌نام را خریداری نمایید. جهت خرید کارت اعتباری باید دوره تحصیلی مورد تقاضا را انتخاب کنید. تصویر زیر مربوط به داوطلبی است که در دوره کاردانی ناپیوسته ثبت‌نام کرده است.

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

در مرحله اول باید فرم ثبت‌نام را با اطلاعات خواسته شده تکمیل کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

در قدم آخر می‌بایست فرم انتخاب رشته را تکمیل کنید. شما مجاز به انتخاب کد رشته محل در دوره ثبت نامی هستید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

عوامل مؤثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402

در زیر عوامل مؤثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ارائه شده است:

  • 1. علاقه
  • 2. مسافت
  • 3. کیفیت دانشگاه و رزومه هیئت‌علمی
  • 4. رتبه‌بندی‌های دانشگاه‌های آزاد
  • 5. ظرفیت رشته محل‌ها
  • 6. شهریه دانشگاه آزاد

دانشگاه‌های آزاد بر اساس  مقالات  و کیفیت علمی در رتبه‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. داوطلبان بایستی قبل از فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتماً شناخت کاملی را از رتبه علمی دانشگاه موردنظر خود داشته باشند. برخی دانشگاه‌های آزاد ممکن است در رتبه‌بندی جایگاه مناسبی را نداشته باشند؛ اما برای یک رشته خاص در سطح علمی بالایی قرار گرفته باشند.  لذا توجه به این نکته که دانشگاه آزاد مربوطه در رشته موردنظر شما در سطح خوبی قرار داشته باشد بسیار ضروری است.

نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری و دانشگاه آزاد

برای کسب قبولی در رشته دلخواه در اعلام نتایج کنکور سراسری حتماً انتخاب‌های خود را بر اساس چهار فاکتور علاقه، هزینه، مسیر و کیفیت انجام دهید. به این منظور بهتر است رشته محل‌های انتخابی خود را در سه دسته ایده‌آل، خوش‌بینانه و منطقی قرار دهند. به این صورت که:

  • 1. انتخاب‌های خوش‌بینانه
  • 2. انتخاب‌های واقع‌بینانه
  • 3. انتخاب‌های بدبینانه

انتخاب‌های خوش‌بینانه

در انتخاب‌های خوش‌بینانه که در ابتدای فرم انتخاب رشته قرار گرفته می‌شود، شانس پذیرش خیلی کم است. حدود 30 درصد از اولویت‌ها باید مربوط به این رشته‌ها باشد.

انتخاب‌های واقع‌بینانه

در انتخاب‌های واقع‌بینانه باید بر اساس رتبه و تراز، لیست رشته‌هایی که احتمال قبولی شما در آن زیاد است را انتخاب کنید. حدود 60 درصد از انتخاب‌ها باید به این بخش باشد.

انتخاب‌های بدبینانه

در انتخاب‌های بدبینانه، شانس پذیرش بیشتری دارید و درصورتی‌که در رشته‌های دسته اول و دوم قبول نشوید، حتماً در این رشته‌ها پذیرش می‌شوید.

ویرایش انتخاب رشته کنکور

ویرایش انتخاب رشته کنکور به‌صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش امکان‌پذیر است. پس از انجام مراحل انتخاب رشته و دریافت شمارهٔ پرونده، می‌توانید در محدوده‌ی زمانی تعیین شده، فرم خود را ویرایش کنید. پس از اتمام زمان انتخاب رشته‌ی کنکور سراسری، امکان ویرایش و اصلاح فرم انتخاب رشته وجود ندارد.

افزایش شانس قبولی در انتخاب رشته کنکور

برای موفقیت در انتخاب رشته صحیح و اصولی اطلاع از مواردی از جمله نحوه انتخاب رشته، نحوه اولویت‌بندی انتخاب‌ها، تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری و … بسیار حائز اهمیت است. هر داوطلب بااطلاع از این موارد می‌تواند فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ را به بهترین نحو ممکن تکمیل کند و در نهایت نتیجه مطلوب را کسب نماید.

تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402

افراد متقاضی با استفاده از اطلاعات کارنامه از رتبه، تراز و وضعیت مجاز به انتخاب رشته بودن در دوره‌های روزانه و غیر روزانه مطلع خواهند شد. کارنامه کنکور سراسری از چند قسمت تشکیل شده که هر بخش به بررسی یک سری از اطلاعات می‌پردازد. در این قسمت به این بخش‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • مشخصات ثبت نامی داوطلب
  • اطلاعات گروه آزمایشی امتحانی
  • وضعیت مجاز به انتخاب رشته در هر دوره
  • وضعيت رتبه و نمره كل نهایی کنکور داوطلب
  • کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای متقاضیان انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۲

در قسمت اطلاعات ثبت‌نام و آزمونی کارنامه، استان بومی، ناحیه بومی و قطب بومی داوطلب درج شده که برای قبولی در برخی از رشته‌ها با پذیرش بومی بسیار اهمیت دارد. در بخش سهمیه‌های تعیین شده کنکور سراسری، یکی از سهمیه‌های ایثارگران 5 و 25 درصدی، رزمندگان، خانواده شهدا و مناطق 1، 2 و 3 درج شده است. پس از تأیید سهمیه، هر داوطلب در گروه مربوط به سهمیه خود قرار می‌گیرد و نسبت به افراد آن گروه سنجیده می‌شود.

افراد متقاضی باید برای انتخاب رشته دانشگاه به مواردی مثل رتبه در سهمیه، رتبه زیر گروه و همچنین تراز زیر گروه خود دقت نمایند و با توجه به آن‌ها انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهند.

انواع سهمیه‌ها در کنکور سراسری و تأثیر آن در انتخاب رشته

ازآنجاکه آشنایی مفهوم و تأثیر این سهمیه‌ها در تعیین رشته کنکور سراسری، نقش مهمی در قبولی فرد دارد، ادامه به طور اجمالی در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

سهمیه مناطق

تمامی داوطلبان کنکور در یکی از سهمیه‌های مناطق 1، 2، 3 قرار می‌گیرند. داوطلبین هر منطقه با داوطلبین همان منطقه مورد مقایسه قرار می‌گیرند.

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

به‌طورکلی 30 درصد ظرفیت پذیرش رشته محل‌های قید شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور به ایثارگران اختصاص دارد. ایثارگران بایستی حداقل 70% نمره گزینه آزاد را در رشته محل موردنظر کسب کرده باشند. بعد از اینکه 30 درصد ظرفیت رشته کم شد، سپس نوبت به داوطلبین آزاد، خانواده شهدا و رزمندگان است. به عبارتی اگر برای یک رشته 100 نفر دانشجو نیاز باشد. ابتدا 30 درصد به ایثارگران اختصاص می‌یابد. سپس از 70 درصد باقی‌مانده، بین دانشجویان آزاد، خانواده شهدا و رزمندگان تقسیم می‌شود.

نرم‌افزار انتخاب رشته گزینه دو

برای اینکه شانس قبولی خود را افزایش دهید و یک انتخاب رشته عالی و بدون نقص داشته باشید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از نرم‌افزار انتخاب رشته گزینه دو استفاده کنید. این نرم‌افزار از یک الگوریتم هوشمند و پایگاه‌داده کامل برای انتخاب رشته مجازی استفاده می‌کند. با توجه به اینکه گزینه دو نزدیک به 15 سال است که برای انتخاب رشته به داوطلبین کمک می‌کند، در نتیجه از یک جامعه آماری قوی برخوردار است.

پرسش و پاسخ

برای انتخاب رشته دانشگاه‌های روزانه و غیر روزانه باید به سایت سازمان سنجش به آدرس https://www.sanjesh.org/ مراجعه کرد.

برای انتخاب رشته دانشگاه‌های آزاد باید به سایت azmoon.org مراجعه کرد.

هر داوطلب مجاز است که نهایت ۱۵۰ کد رشته وارد نماید.

داوطلبان با استفاده از کد ملی، شماره‌سریال ثبت‌نام، شماره پرونده، سریال شناسنامه و کد رهگیری 16 رقمی ثبت‌نام، می‌توانند وارد سامانه شوند.

متقاضیان برای انتخاب رشته آزمون سراسری نیازی به پرداخت هزینه ندارند.

  • مراجعه به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 به نشانی org
  • دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 و مطالعه دقیق آن
  • استخراج رشته محل‌های مرتبط با رشته امتحانی
  • اولویت‌بندی انتخاب‌ها بر اساس علاقه
  • تکمیل فرم انتخاب رشته
  • دریافت کد رهگیری

خیر، فقط دسته‌ای از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد هستند که دارای شناسه دانشگاه آزاد (کد دسترسی انتخاب رشته آزاد) باشند.

داوطلبان برای ورود به فرم انتخاب رشته کنکور سراسری باید اطلاعات ثبت نامی خود را داشته باشند.

نحوه پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد بر اساس سوابق تحصیلی (معدل دیپلم) صورت خواهد گرفت. تمامی متقاضیان (دیپلمه‌های نظام قدیم، نظام جدید و همچنین دیپلمه‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش که دارای مدرک پیش‌دانشگاهی و یا کاردانی هستند) باید معدل کل و یا معدل کتبی خود را برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد ارائه دهند. اما در پذیرش و انتخاب رشته با آزمون، داوطلبان بر اساس نتیجه کنکور خود در دانشگاه آزاد مجاز می‌شوند و می‌توانند انتخاب رشته کنند.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x