امتحان نهایی عربی 2 پایه یازدهم ریاضی خرداد 1403 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی عربی 2 پایه یازدهم ریاضی خرداد 1403 با پاسخ تشریحی

فهرست مطالب

امتحان نهایی عربی 2 ویژه رشته ریاضی فیزیک به صورت کتبی و از کل کتاب در قالب 20 نمره می باشد. عربی 2 رشته ریاضی شامل 7 درس است. این کتاب در ادامه مباحث درس عربی 4 سال گذشته می باشد. در اين کتاب، 254 کلمۀ پرکاربرد به کار رفته و افزون بر آن، از 1134 واژۀ کتاب های عربی پایۀ هفتم تا دهم بسیاری از آنها نيز در کتاب يازدهم تکرار شده است ؛ پس در واقع هدف، آموزش حدود 1500 واژۀ پربسامد زبان عربی است. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی عربی یازدهم رشته ریاضی فیزیک خرداد 1403 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی عربی یازدهم ریاضی خرداد 1403

1-عَیِّن المترادفَ لِکلمةِ «تَحدَّثَ» و المُتضادَّ لِکَلمةِ «وَراء» في العبارتینِ التّالیتینِ: (0.5نمره)

ألف) یَجلِسُ الطّالِبُ أمامَ المُعلّمِ بِأدَبٍ!.

پاسخ : أمامَ متضاد وَراء (0.25)

ب) نَطَقَ العَربُ الکلماتِ الفارسیّةَ وَفقاً لِألسِنتِهم!

پاسخ : تَحَدَّثَ مترادف  نَطَقَ  (0.25)

اُکتُبِ المفردَ أو الجمعَ لِما تحته خطٌّ: (0.5نمره)

الف) کانَت شیملُ تُلقي مُحاضَرةً! (الجمع)

پاسخ : مُحاضَرات (0.25)

ب) اِتَّقوا مَواضِعَ التُّهمِ! (المفرد)

پاسخ : مَوضِع (0.25)

3- اِنتخِب التّرجمةَ الصَّحیحَة: (0.5نمره)

الف)عَلَی الله فَلیَتَوَکَّلِ المُؤمِنونَ

1) مؤمنان فقط بر خدا توکّل می‌‏کنند.

2) مؤمنان تنها باید بر خدا توکّل کنند.

پاسخ : 2

 

ب) إرضاءُ النّاسِ غایَةٌ لا تُدرَکُ!:

1) راضی ساختن مردم، هدفی است که به ‏دست آورده نمی‏‌شود!

2) راضی شدن مردم، هدفی است که به‏‌دست نمی‏آوری!

پاسخ : 1

4- عَیِّن في العباراتِ التّالیةِ: (0.75نمره)

الف) اسم المکان

ب) اسم التَّفضیل

ج) اسم الفاعِل

«شَجَرةُ السِّکویا مِن أطوَلِ أشجارِ العالَمِ!/ لِلکَلامِ آدابٌ یَجِبُ عَلَی المُتَکَلِّم أنْ یَعملَ بِها!/ ذلکَ مَتجَرُ صَدیقي!»

پاسخ :

الف) اسم مکان: مَتجَر

ب) اسم تفضیل: أطوَل

ج) اسم فاعل: المُتَکَلِّم

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید!

بخش بندی کتاب عربی 2

کتاب عربی پايە یازدهم رشته ریاضی در هفت درس تنظیم شده است.

متن درس اول، بخشی از آيات اخلاقی قرآن (آيات 11 و 12 سورۀ حجرات) است. قواعد دربارۀ شناخت اسم تفضيل و اسم مکان است. در تـمرينات اسم فاعل، اسم مفعول و اسم مبالغه که در سال گذشته آموزش داده شده دوباره تکرار می‌شود.

متن درس دوم، احترام نهادن به کلاس و معلم است. موضوع قواعد دربارۀ اسلوب شرط است. دانش آموز با نحوۀ ترجمۀ ادوات شرط “من، ما، إن و إذا” آشنا می‌شود. فعل شرط و جواب آن را تشخيص می دهد. اما آموزش جزم جزء اهداف نيست.

موضوع متن درس سوم، شگفتی های درختان است. انديشيدن پیرامون آفريده های خدا در رهنمودهای بزرگان دين همواره تأکيد شده، با توجه به سن پر جوش و خروش جوانی دانستنی هايی در متن آمده است که موجب ايجاد علاقه و انگيزه نسبت به درس شود. قواعد درس دربارۀ ترجمۀ درست اسم معرفه و نکره است. از شش نوع اسم معرفه، فقط دو نوع توضيح داده شده که مهم ترين آنهاست؛ (معرفه به ال و علم)

موضوع متن درس چهارم، آداب سخن گفتن است. آداب سخن گفتن با بهره گیری از سخنان بزرگان دين برای دانش آموز شرح داده شده است. هدف از تدريس کتاب پيش رو، تنها مهارت های چهارگانۀ زبانی نيست. در بيشتر متون و عبارات کتاب، برنامۀ پنهان آموزش وجود دارد که هدف آنها آموزش غیر مستقيم فرهنگ ايرانی – اسلامی است. دانش آموز در بخش قواعد با معادل هايی از ماضی استمراری، ماضی بعيد و مضارع التزامی آشنا می شود.

منت درس پنجم، داستانی در نکوهش دروغگويی است. اين داستان برای دانش آموزان آراسته به سخنان بزرگان دين است و در آن از شيوۀ آموزش غیرمستقيم استفاده شده، روشی که بنا به باور متخصصان حوزۀ تعليم و تربيت مؤثّرترين روش تربيتی است. در قواعد اين درس، معانی حروف “أَن، کی ، لِـ ، لکی و حتی” آموزش داده شده است. نصب فعل مضارع، از اهداف نيست. لذا از آن سؤال طراحی نمی شود. هدف اين است که دانش آموز فعل‌هايی مانند لن یباس را در جمله بشناسد، درست بخواند و درست ترجمه کند.

متن درس ششم، دربارۀ شادروان دکتر بانو آنه ماری شيمل است. شخصيتی جهانی که در شناساندن فرهنگ و ادبيات فارسی و نيز عربی به جهانيان نقشی شگفت انگيز داشته است. قواعد درس، دربارۀ معانی حروف “لَم، لِـ و لا” است. هدف اين است که دانش آموز فعل هايی مانند “لَم یسمع” را در جمله بشناسد، درست بخواند و درست ترجمه کند. آموزش جزم فعل، از اهداف نيست.

متن درس هفتم، دربارۀ تأثیر زبان فارسی در عربی است. موضوعی که برای بيشتر دانش آموزان و دبیران جالب بوده است و در نظرسنجی ها خواستار چنین متنی در کتاب درسی بودند. قواعد درس هفتم، کاربرد فعل های ربطی “کان َ ، صار، لَيس و أَصبح” است همچنین دانش آموز با معانی مختلف اين فعل ها آشنا می‌شود.

بارم بندی امتحان نهایی عربی یازدهم

بارم بندی امتحان نهایی عربی با توجه به مباحث و موضوعات کتاب تعیین می شود. بخش واژه شناسی 2.5 نمره از امتحان را شامل می گردد. مهارت ترجمه به فارسی بخش مهمی از امتحان است و 6.5 نمره از سوالات از این بخش مورد پرسش قرار می‌گیرد. بخش شناخت و کاربرد قواعد 7.5 نمره از امتحان نهایی عربی یازدهم را به خود اختصاص می دهد. از بخش مهارت درک و فهم مطلب نیز 2 نمره سوال طرح خواهد شد. 1.5 نمره از سوالات امتحان نیز به مهارت مکالمه می‌پردازد. در مجموع امتحان عربی یازدهم خردادماه از 20 نمره و به صورت کاملا کتبی است. به طور کلی سوالات در حد کتاب درسی است اما به صورت مفهومی طراحی می‌شوند. ضمنا اغلب سوالات امتحان چندبخشی است.

موضوع
نمره
واژه شناسی
2.5 نمره
ترجمه به فارسی
6.5 نمره
شناخت و کاربرد قواعد
7.5 نمره
درک و فهم مطلب
3 نمره
مکالمه
0.5 نمره

علاوه بر بارم بندی موضوعی درس عربی، نوعی دیگر از بارم بندی نیز به صورت درس به درس ارائه می‌شود. بر این اساس درس 1 شامل 2 نمره و دروس 2 تا 7 هر کدام شامل 3 نمره خواهد بود.

مهم ترین بخش  امتحان نهایی عربی یازدهم ریاضی فهم قواعد و ترجمه است.

نکاتی درباره امتحان نهایی عربی 2

سوالات امتحان عربی کاملا حرکت گذاری می شوند و متن سوال ها نیز به زبان عربی طرح می شود اما در محدوده درک دانش‌آموزان خواهد بود.

ترجمه جمله یا کلمه از فارسی به عربی در امتحان نهایی مطرح نمی گردد.

برخی سوالات به صور تلفیقی و چند مهارت زبان عربی را به صورت همزمان مورد سنجش قرار می‌دهد.

اين مطالب در كتاب تدريس نشده است و طرح سؤال از آن در هر آزمونی به ويژه در امتحان نهایی و كنكور ممنوع است:

1- تعريب، تشکيل و اِعراب گذاری از اهداف کتاب درسی نيست.

2- از بخش البحث العلمی و للمطالعه سوال مطرح نخواهد شد.

کلماتی که معنايشان در پاورقی نوشته شده، از اهداف کتاب است و در امتحانات از آنها سؤال طرح می شود.

در طرح سؤال مکالمه به دو صورت می‌توان عمل کرد: یکی ارائۀ تصویر و طرح سؤال از تصویر و دیگری پرکردن جای خالی در مکالمه و ارائۀ کلمات با دادن دو کلمۀ اضافه.

آموزش و ارزشیابی مطابقت عدد و معدود و ویژگی‌های معدود و مطابقت موصوف و صفت مطلقا از اهداف کتاب درسی نیست. حفظ عددهای اصلی یک تا صد و عددهای ترتیبی یکم تا بیستم از اهداف کتاب است.

وقت امتحان نهایی عربی رشته انسانی حدود 90 دقیقه می باشد.

مرور و تمرین سوال های امتحانی سال های گذشته به شما در فهم بهتر مطالب و کشف نقاط ضعفتان کمک می کند.

سوالات متداول

از بخش مهارت واژه شناسی 2.5 نمره، از مهارت ترجمه به فارسی 6.5 نمره، شناخت و کاربرد قواعد 7.5 نمره، مهارت درک و فهم 3 نمره و مکالمه 0.5 نمره سوال طراحی می‌گردد.

سوالات در قالب‌های گوناکون مطرح می شود.دانش آموزان برای کسب نمره عالی در این درس نیاز است با سوالات آشنا باشد و نمونه سوال های سال گذشته را مطالعه و بررسی کند.

مدت زمان آزمون حدود 90 دقیقه و تعداد سوالات 15 الی 20 می‌باشد. البته اغلب سوالات چند بخشی است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x