رشته دکترای عمومی دامپزشکی

معرفی کامل رشته دکترای عمومی دامپزشکی | تاریخچه، دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل و درآمد رشته دامپزشکی

فهرست مطالب

معرفی دکترای عمومی دامپزشکی

رشته دکترای عمومی دامپزشکی یکی از رشته های بسیار خاص در گروه علوم پزشکی محسوب میشود که جدایی از تمام شرایط بسیار خوبی که این رشته دارد حتماً بایستی علاقه وافری برای ورود به این رشته از سوی داوطلبین وجود داشته باشد. با توجه به اهمیت این رشته در این نوشتار با شما همراه هستیم تا به بررسی تاریخچه، دانشگاه ‌های برتر، نمونه کارنامه قبولی، بازار کار، گرایش ها، کاربرد، و شرایط ادامه تحصیل در رشته دکترای عمومی دامپزشکی در ایران و جهان بپردازیم.

معرفی کامل رشته دکترای عمومی دامپزشکی | تاریخچه، دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل و درآمد رشته دامپزشکی

درآمد بسیار بالا، رسیدن به جایگاه شغلی مناسب و داشتن یک کسب و کار ایده آل از جمله مزیت هایی هستند که در رشته دکترای عمومی دامپزشکی پیش روی تمام دانشجویان قرار می گیرند. اما بدون داشتن علاقه و انگیزه لازم امکان موفقیت در این رشته وجود نخواهد داشت.

تاریخچه رشته دکتری عمومی دامپزشکی

هرچند تاریخچه رشته دکترای عمومی دامپزشکی به خیلی سال گذشته بر نمی گردد اما استفاده از علم دامپزشکی برای انسان به زمان زندگی انسان های نخستین بر روی کره زمین بر می گردد. جایی که برای اولین بار انسان شکارچی تصمیم به روی آوردن به کشاورزی و دامپروری گرفت و حیوانات اهلی از آن زمان در کنار انسان قرار گرفتند. نه به شکل امروز اما در حدود ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد افرادی برای معالجه گاو ها و حیوانات اهلی به فعالیت های دامپزشکی در جامعه می پرداختند. با گسترش ارتباطات میان انسان ها در قرون وسطا خدمات دامپزشکی در سرتاسر جهان جایگاه بالاتری به خود گرفت.

اولین مدرسه آموزش مهارت های دامپزشکی در جهان توسط لویی پانزدهم پادشاه فرانسه در شهر لیون تاسیس شد. این اتفاق در سال ۱۷۶۲ رخ داد و بعد از آن کم کم سایر مدارس حرف های آموزش مهارت های دامپزشکی در سرتاسر جهان شکل گرفتند. با روی کار آمدن آموزش های حرفه ای در دانشگاه ها نیز در حال حاضر شاهد پیشرفت های فوق العاده شگرفی در ارائه خدمات پزشکی در جهان شاهد هستیم.

معرفی کامل رشته دکترای عمومی دامپزشکی | تاریخچه، دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل و درآمد رشته دامپزشکی

برای آمادگی بیشتر در کنکور می توانید در آزمون های استاندارد گزینه دو شرکت کنید : آزمون های آزمایشی گزینه دو

تعریف تخصصی رشته دکترای عمومی دامپزشکی

بیماری های دام و از بین رفتن حیوانات اهلی و مورد پرورش انسان ها در طول تاریخ باعث بروز چالش های بسیار زیادی در زندگی انسان و همچنین اقتصاد بسیاری از خانواده ها شده است. در دنیای امروز نه تنها خانواده ها بلکه بسیاری از کشورهای بزرگ جهان در حال حاضر درآمدهای قابل توجهی از محصولات دامی به دست آورده و ارائه خدمات دامپزشکی تبدیل به یکی از اولویت‌های بسیار مهم در جامعه امروز شده است. رشته دکترای عمومی دامپزشکی در واقع آموزش مهارت ها و تخصص های لازم برای شناسایی و تشخیص بیماری های دام ها و درمان آنها و همچنین استفاده از راهکار هایی برای جلوگیری از بروز بیماری در آنها است.

دکترای عمومی دامپزشکی در یک نگاه

 رشته دکترای عمومی دامپزشکی یکی از رشته های بسیار خاص در کشور ما محسوب می شود. این رشته با اینکه در کنکور سراسری علوم تجربی قرار گرفته و به نوعی از جمله رشته ‌های علوم پزشکی محسوب می‌شود اما زیر نظر وزارت علوم بوده و معمولاً در دانشکده های کشاورزی در دانشگاه های کشور برگزار می شود. به دلیل نوع کار و جایگاه شغلی معمولاً افراد خیلی زیادی رشته دکترای دامپزشکی را در اولویت انتخاب خود بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری تجربی در نظر نمی گیرند اما با این حال این رشته از جمله رشته های محبوب در کشور ما محسوب می شود. یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت بسیار بالای دکترای عمومی دامپزشکی در کشور ما امکان رسیدن به درآمدهای قابل توجه برای فارغ التحصیلان این رشته است.

رشته دکترای عمومی دامپزشکی در کشور ما و در دانشگاه های مختلف در یک بازه زمانی ۵ تا ۶ ساله ارائه می‌شود و در این بازه زمانی دانشجویانی باید چهار دوره تحصیلی متفاوت را پشت سر بگذرانند. بخش اعظمی از واحدهای درسی در نظر گرفته شده برای این رشته به صورت عملی بوده و معمولاً شاهد ارائه آنها در محل پرورش و نگهداری از حیوانات هستیم. کار با حیوانات و گرفتن با نحوه فعالیت در رشته دکترای دامپزشکی نیاز به روحیه بسیار بالایی داشته و هر کسی امکان فعالیت در این رشته را ندارد. به همین دلیل شاهد وجود نیروی کار بسیار زیاد در رشته دکترای دامپزشکی نبوده و بازار کار این رشته در کشور ما فوق العاده جذاب است.

امکان ادامه تحصیل در تخصص های مختلف در دکترای دامپزشکی نیز برای علاقمندان در دانشگاه های کشور ما ایجاد شده و دانشجویان می توانند با رسیدن به تخصص های لازم اقدام به افتتاح داروخانه ها و مطب های شخصی دامپزشکی نیز نمایند.

پرمتقاضی بودن 79%
کاربردی بودن 83%
دشواری دروس 81%
امکان ادامه تحصیل 88%
بازار کار 91%

رشته دکترای عمومی دامپزشکی در ایران

 رشته دکترای عمومی دامپزشکی در ایران نیز مانند سرتاسر جهان سابقه بسیار طولانی داشته و از همان دوره زرتشتیان و حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح اقدامات بسیار زیادی برای درمان بیماری حیوانات در ایران صورت می پذیرفت. در آن دوران افرادی به عنوان دامپزشک مسئول پرورش و درمان بیماریهای حیوانات اهلی چون اسب و گاو و شتر و سگ و پرندگان مختلف بودند. در پادشاهی های هخامنشیان نیز شاهد استفاده از افرادی به عنوان دامپزشک در ارتش به برای نگهداری و درمان بیماری اسب ها بودیم. البته نکته بسیار مهم درباره این رشته در ایران باستان این است که در بسیاری از مواقع وظایف دامپزشکی و پزشکی به عهده یک فرد بوده و یک نفر مسئول درمان حیوانات و انسان ها بود.

اولین مدارس ارائه دهنده خدمات آموزش دامپزشکی در کشور ما از سال ۱۲۹۰ تا سال ۱۳۱۰ راه اندازی شده اند. در طول این سال ها موسسات بخش های مختلف نیز وظیفه درمان بیماری دام ها در ایران را به صورت حرفه‌ای به عهده گرفته بودند. اولین و دومین دانشکده تخصصی دامپزشکی در کشور ما نیز به ترتیب دانشگاه دامپزشکی تهران و همچنین دانشگاه شیراز هستند. در حال حاضر امکان تحصیل در این رشته در دانشگاه های بسیار زیادی در سطح کشور وجود دارد و هر ساله افراد زیادی در این رشته فارغ التحصیل می گردند.

آخرین قبولی های هر رشته چه رتبه ای کسب کرده اند؟ مشاهده آخرین قبولی های رشته ها

پذیرش در رشته دکترای عمومی دامپزشکی

نوبت بررسی شرایط پذیرش در رشته دکترای عمومی دامپزشکی در دانشگاه های کشور می رسد. برای بررسی شرایط پذیرش در رشته دکترای عمومی دامپزشکی ابتدا باید میزان رقابت داوطلبین برای ورود به این رشته را مورد بررسی قرار داده و سپس ظرفیت اعلام شده از سوی دانشگاه های کشور را برای این منظور مورد بررسی قرار دهیم.

هر چند رشته دکترای عمومی دامپزشکی به عنوان یک رشته دکترا جایگاه بسیار ایده آلی داشته و می تواند یک رشته فوق جذاب باشد اما به دلیل نوع کار و ارتباط مستقیم این شغل با حیوانات معمولاً از جمله اولویت‌های اصلی داوطلبین بعد از آزمون کنکور سراسری تجربی نبوده و تنها افرادی که علاقه خاصی به حضور در این رشته دارند برای پذیرش در آن اقدام می نمایند. این مهم باعث شده تا بسیاری از کسانی که یک برنامه ریزی دقیق برای ورود به رشته دامپزشکی دارند با کمی تلاش بتوانند شرایط پذیرش در این رشته را در دانشگاه های مختلف کسب کنند.

از طرف دیگر هر ساله ظرفیت دانشگاه های کشور برای رشته دامپزشکی اعلام می شود و شاهد شرایط خوبی از این نظر برای این رشته هستیم. با تمام این جوانب شواهد نشان می‌دهد که ورود بر پذیرش در رشته دامپزشکی نسبت به سایر رشته های دکترای عمومی ساده تر است، اما با این حال نیاز به تلاش قابل توجهی دارد و علاقه مندان به ورود به رشته بایستی از همان دوران دبیرستان برنامه ریزی دقیقی برای این منظور داشته باشند.

دانشگاه های برتر رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 نوبت به معرفی دانشگاه های برتر رشته دکترای عمومی دامپزشکی در کشور می رسد. در حال حاضر امکان تحصیل در این رشته برای علاقه مندان در دانشگاه های بسیار زیادی وجود دارد و قبولی در هر کدام از دانشگاه ‌های سراسری می تواند از نظر علمی شرایط خوبی برای دانشجویان به دنبال داشته باشد. در این بین دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز و دانشگاه فردوسی مشهد را می‌توان به عنوان دانشگاه های برتر رشته دکترای عمومی دامپزشکی در نظر گرفت.

کارنامه قبولی در رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 برای اینکه با شرایط پذیرش در رشته دامپزشکی بیشتر آشنا شوید لازم دانستیم تا دو نمونه کارنامه قبولی در این رشته را نیز با شما به اشتراک بگذاریم. با مشاهده کارنامه قبولی در رشته دکترای عمومی دامپزشکی تا حدی می‌توانید با نمره و تراز مناسب برای ورود به این رشته در دانشگاه های مختلف آشنا شوید. البته لازم به یادآوری است که تراز و نمره قبولی لازم برای ورود به این رشته هر ساله ممکن است تفاوت هایی در سال های گذشته داشته باشد که البته این تفاوت‌ها چندان محسوسی نخواهد بود.

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نمونه کارنامه کنکوری ها

واحد های درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 نوبت به معرفی واحدهای درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی در دانشگاه های کشور می رسد. واحدهای درسی در نظر گرفته شده برای این رشته هر چند سال یکبار به جهت به روز شدن و تطابق با شرایط روز جمعه با تغییراتی روبرو می شود. در این مقاله سعی داریم تا آخرین مصوبه ارائه شده برای واحد های درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی را با شما در میان بگذاریم که دانشجویان جدیدالورود ملزم به رعایت قوانین تعیین شده در این مصوبه هستند.

در نظر داشته باشید که واحدهای درسی نظر گرفته شده برای دکترای عمومی دامپزشکی در دسته بندی های مختلفی ارائه می شوند و هر کدام از این دسته بندی ها نیز با اهداف خاصی در نظر گرفته شده اند. در جدول زیر می توانید تقسیم بندی واحدهای درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی در مقطع کارشناسی را در دانشگاه های کشور مشاهده کنید.

نوع درس
تعداد واحد
تفکیک نوع واحدهای درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی
دروس عمومی
20 واحد
دروس پایه
24 واحد
دروس اصلی
89 واحد
دروس اختصاصی
49 واحد
دروس بالینی
10 واحد
دروس کارآموزی و پایان نامه
32 واحد
مجموع
224 واحد

دقت داشته باشید که قوانین مشخصی برای پاس کردن تمام این واحدها وجود دارد و دانشجویان می بایست از همان ابتدا یک برنامه‌ریزی درست و کامل برای پاس کردن تمام واحدهای درسی در نظر گرفته شده برای رشته دامپزشکی داشته باشند. در مجموع ۲۲۴ واحد درسی برای رشته در نظر گرفته شده که تمام این واحدها در طول 5 یا ۶ سال بایستی پشت سر گذاشته شوند. برخی از دانشجویان با اخذ برخی از واحد ها در ترم های تابستان می توانند مدت تحصیل خود را کمتر نمایند. همچنین دقت داشته باشید که اخذ 4 واحد از دروس در نظر گرفته شده اختیاری است. در نتیجه دانشجویان می توانند با اخذ 220 واحد نیز این رشته را به پایان برسانند.

دروس عمومی

 اولین بخش از واحد های درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی که باید به معرفی آنها بپردازیم دروس عمومی در نظر گرفته شده برای این رشته هستند. در نظر داشته باشید که دروس عمومی مربوط به رشته دامپزشکی به تخصص های اصلی رشته مربوط نبوده و بیشتر دروس عمومی و معارف اسلامی را شامل می شوند. در مجموع ۲۰ واحد درسی به عنوان دروس عمومی برای این رشته در نظر گرفته شده که به صورت مشترک با تمام رشته ها است.

در جدول زیر می توانید دروس عمومی رشته دکترای عمومی دامپزشکی را در مقطع کارشناسی پیوسته مشاهده کنید.

بسته درسی
نام درس
تعداد واحد
دروس عمومی مشترک مقطع کارشناسی
مبانی نظری اسلام
اندیشه اسلامی 1
2 واحد
اندیشه اسلامی 2
2 واحد
انسان در اسلام
2 واحد
حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام
2 واحد
اخلاق اسلامی
فلسفه اخلاق
2 واحد
اخلاق اسلامی
2 واحد
آیین زندگی
2 واحد
عرفان عملی اسلامی
2 واحد
انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران
2 واحد
آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
2 واحد
اندیشه سیاسی امام خمینی
2 واحد
تاریخ و تمدن اسلامی
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
2 واحد
تاریخ تحلیلی صدر اسلام
2 واحد
تاریخ امامت
2 واحد
آشنایی با منابع اسلامی
تفسیر موضوعی قرآن
2 واحد
تفسیر موضوعی نهج البلاغه
2 واحد
الزامی
فارسی عمومی
3 واحد
زبان عمومی
3 واحد
تربیت بدنی
1 واحد
ورزش 1
1 واحد
دانش خانواده و جمعیت
2 واحد

لازم به توضیح است که قوانین مشخصی برای پاس کردن  ۲۰ واحد دروس عمومی رشته دکترای عمومی دامپزشکی وجود دارد که حتماً باید طبق همین قوانین برای سپری کردن این دروس اقدام کنید. ۲۰ واحد عمومی در نظر گرفته شده برای این رشته تحصیلی بایستی طبق شرایط زیر اخذ شوند:

  • 2 درس 2 واحدی از میان دروس مبانی نظری اسلام
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس اخلاق اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس انقلاب اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس تاریخ و تمدن اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس آشنایی با منابع اسلامی

برای این رشته در دروس عمومی، ۸ واحد اجباری در نظر گرفته شده که با جمع با دروس عمومی بالا، کل دروس عمومی برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی در دوره دکترای پیوسته ۲۰ واحد خواهد شد.

دروس پایه رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 دومین بخش از واحد های درسی دکترای عمومی دامپزشکی دروس پایه در نظر گرفته شده برای رشته هستند. در مجموع ۲۴ واحد درسی به عنوان دروس پایه برای دامپزشکی در نظر گرفته شده که این دروس بیشتر تشکیل دهنده پیش زمینه اول ورود به این رشته برای دانشجویان هستند. در جدول زیر می توانید دروس پایه برنامه آموزشی دوره دکترای پیوسته رشته دکترای عمومی دامپزشکی را مشاهده کنید:

دروس پایه رشته دکترای عمومی دامپزشکی
ردیف نام درس واحد
1 فیزیک پزشکی 2
2 بیوشیمی 1 2
3 بیوشیمی 2 4
4 فیزیولوژی 1 4
5 فیزیولوژی 2 5
6 ژنتیک حیوانی 2
7 جانور شناسی عمومی 2
8 آمار حیاتی 1
مجموع 24 واحد

همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید در مجموع نه در سه مختلف به ارزش ۲۴ واحد به عنوان دروس پایه برای دامپزشکی در نظر گرفته شده که درس های بیوشیمی و فیزیولوژی بیشترین اهمیت را در این بین دارند.

دروس اصلی

 ۸۹ واحد درسی نیز به عنوان دروس اصلی برای رشته دامپزشکی در نظر گرفته شده که دانشجویان می بایست طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی دانشکده های مختلف برای پاس کردن این واحد ها اقدام نمایند. دروس اصلی رشته دکترای عمومی دامپزشکی می توانند اهمیت بسیار زیادی برای کسب مهارت های لازم برای دانشجویان رشته داشته باشند و حتماً باید مراحل اخذ و پشت سر گذاشتن آن ها با تمرکز بسیار بالا انجام پذیرد.

در جدول زیر می توانید دروس اصلی رشته دکترای عمومی دامپزشکی در دوره دکترای پیوسته را مشاهده کنید:

دروس اصلی رشته دکترای عمومی دامپزشکی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 اپیدمولوژی 2
2 اصول تغذیه دام 4
3 تغذیه اختصاصی دام 1
4 آسیب شناسی عمومی 4
5 تغذیه اختصاصی طیور 1
6 آسیب شناسی اختصاصی 4
7 بافت شناسی 1 3
8 بافت شناسی 2 3
9 باکتری شناسی عمومی 3
10 باکتری شناسی اختصاصی 4
11 کالبد شکافی پایه 2
12 کالبد شکافی مقایسه ای 1 5
13 کالبد شکافی مقایسه ای 2 5
14 انگل شناسی 1 3
15 انگل شناسی 2 2
16 انگل شناسی 3 2
17 انگل شناسی 4 2
18 قارچ شناسی 2
19 ویروس شناسی 4
20 ایمنی و سرم شناسی 3
21 سم شناسی 2
22 فارماکولوژی 1 4
23 فارماکولوژی 2 3
24 ماهی شناسی عمومی 2
25 جنین شناسی 1
26 اصول انتخاب و تلقیح مصنوعی 1
27 بهداشت و پرورش دام 4
28 بهداشت و پرورش طیور 3
29 تکثیر و پرورش ماهی 2
30 پرورش زنبور عسل 2
31 اصول اصلاح نژاد دام 2
32 اصول جراحی و هوشبری 2
33 اصول کاالبد شناسی 2
34 اصول معاینه دام 2
مجموع واحدها 91 واحد

همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید دروس اصلی دکترای دامپزشکی در واقع بنیانگذار اصلی ترین مهارت ها و تخصص های مربوط به این رشته برای دانشجویان هستند. بسیاری از واحدهای در نظر گرفته شده به عنوان دروس اصلی رشته دامپزشکی به صورت عملی بوده و دانشجویان می بایست در محیط های پرورش و حفظ دام برای آموزش این واحدها اقدام نمایند.

دروس تخصصی

 بخش دیگری از واحد های درسی رشته دامپزشکی دروس تخصصی مربوط به این رشته هستند که در مجموع ۴۹ واحد درسی را تشکیل می دهند. این دروس اهمیت فوق العاده زیادی برای کسب مهارت های لازم برای دانشجویان رشته داشته و می تواند نقش تعیین کننده ای در شرایط ورود به بازار کار برای فارغ التحصیلان این رشته نیز داشته باشد.

در جدول زیر می توانید دروس تخصصی مجموعه دکترای عمومی دامپزشکی را مشاهده نمایید.

دروس تخصصی رشته دکترای عمومی دامپزشکی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 زبان تخصصی 1 2
2 زبان تخصصی 2 2
3 بیماری های اندام های حرکتی 1
4 بیماری های متابولیک دام 2
5 بیماری های درونی دام های بزرگ 4
6 بیماری های درونی دام های کوچک 2
7 بیماری های تولید مثل دام 3
8 بیماری های طیور 2
9 بیماری های ماهی 2
10 بیماری های مشترک انسان و دام 1
11 رادیولوژی دامپزشکی 2
12 جراحی عمومی دام های کوچک 2
13 جراحی عمومی دام های بزرگ 3
14 مسمومیت های دام 12
15 مامایی دامپزشکی 4
16 کلینیکال پاتولوژی 4
17 قوانین دامپزشکی 1
18 بهداشت و بازرسی گوشت 3
19 بهداشت و صنایع شیر 2
20 کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی 4
21 صنایع مواد غذایی با منشاء دامی 2
مجموع 46

دروس بالینی رشته دامپزشکی

 بخش دیگری از واحد های درسی رشته دکترای عمومی دامپزشکی دروس بالینی در نظر گرفته شده برای این رشته هستند که در مجموع ۱۰ واحد درسی خواهند بود. این دروس به دلیل شرایط ارائه اهمیت فوق‌العاده زیادی برای ایجاد مهارت های عملی در دانشجویان رشته خواهد داشت. توصیه می کنیم که برای رسیدن به تخصص های عالی در زمینه های مختلف دامپزشکی حتماً دروس بالینی را با تمرکز بالا پشت سر بگذرانید.

در جدول زیر می توانید دروس بالینی دوره دکترای عمومی دامپزشکی را مشاهده کنید.

دروس بالینی رشته دکترای عمومی دامپزشکی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 عملیات درمانگاهی دام های بزرگ 2
2 عملیات درمانگاهی دام های کوچک 2
3 عملیات درمانگاهی مامایی 2
4 عملیات درمانگاهی طیور 2
5 عملیات در بخش جراحی 2
6 مبانی روش تحقیق 2
مجموع واحدها 12 واحد

دروس کارآموزی و پایان نامه رشته دامپزشکی

 در نهایت در آخرین بخش نیز نوبت به معرفی دروس کارآموزی و همچنین پایان نامه رشته دکترای عمومی دامپزشکی می‌رسد. برای این بخش در مجموع ۳۲ واحد درسی در نظر گرفته شده که ۶ واحد از آنها پایان نامه و گزارش تحقیق بوده و ۲۶ واحد دیگر کارآموزی در روستا و کارآموزی انترنی هستند.

در جدول زیر می توانید دروس کارآموزی و پایان نامه رشته دامپزشکی را به تفکیک تعداد واحدهای درسی مشاهده نمایید:

دروس کارآموزی و پایان نامه رشته دکترای عمومی دامپزشکی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 کارورزی داخلی دام های بزرگ 1 2
2 کارورزی داخلی دام های کوچک 1 1
3 کارورزی بیماری های طیور 1 1
4 کارورزی جراحی دام های بزرگ 1 2
5 کارورزی جراحی دام های کوچک 1 1
6 کارورزی مامایی 1 2
7 کارورزی کالبد شکافی 1
8 کارورزی آزمایشگاه مرکز تشخیص 1
9 کارورزی داخلی دام های بزرگ 2 2
10 کارورزی داخلی دام های کوچک 2 1
11 کارورزی بیماری های طیور 1
12 کارورزی جراحی دام های کوچک 2 2
13 کارورزی جراحی دام های بزرگ 2 2
14 کارورزی مامایی 2 2
15 کارآموزی 1 3
16 کارآموزی 2 3
17 پایان نامه 1 2
18 پایان نامه 2 2
19 پایان نامه 3 2
مجموع واحدها 32 واحد

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نرم افزار تخمین رتبه کنکور

بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی

نوبت به بررسی و معرفی شرایط بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی می‌رسد. رشته از جمله رشته هایی است که بازار کار فوق العاده مناسبی داشته فارغ التحصیلان آن نیز به تبع می‌توانند در شرایط بسیار مناسبی در محیط حرفه ای قرار بگیرند. نکته بسیار مهم درباره بازار کار رشته دامپزشکی این است که فارغ التحصیلان این رشته هم در شغل های دولتی و هم در شغل های خصوصی می توانند درآمد قابل توجهی برای خود رقم بزنند. از این گذشته ردیف های شغلی و مراکز بسیار گوناگونی نیز در کشور ما برای استفاده از مهارت های فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد که باعث شده تا بازار کار دامپزشکی باز هم بهتر شود.

در حال حاضر کمتر فارغ التحصیل رشته دامپزشکی را در کشور می توان پیدا کرد که شغل مناسبی نداشته و از همان ابتدای اتمام دوران تحصیل خود وارد بازار کار حرفه ای نشده باشد.

گرایش های رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 رشته دکترای عمومی دامپزشکی در مقطع دکترای عمومی طبق آخرین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی کشور، تخصص و گرایش خاصی ندارد. البته دانشجویان این رشته در صورت ورود به مقطع تخصص می توانند گرایش های مختلفی را انتاخاب کنند.

کاربردهای رشته پرستاری

کاربردهای رشته پرستاری را از جنبه های مختلف می توان مورد بررسی قرار داد که هر یک از این جنبه ها اهمیت خاص خود را دارند. در بخش اول کاربردهای رشته پرستاری بایستی به ارتقاء سطح مهارت های فارغ التحصیلان این رشته بپردازیم. واحدهای درسی در نظر گرفته شده برای رشته پرستاری به گونه‌ای است که تمام مهارت های لازم برای ارائه خدمات در این رشته در دانشجویان تقویت شود و آنها بتوانند شرایط لازم برای ارائه خدمات پرستاری را به دست آورند.

رشته پرستاری همچنین به ارتقای سطح علمی در این حوزه نیز کمک شایانی به جامعه ما می نماید. علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر می توانند در حوزه های آموزش رشته در دانشگاه های کشور نیز وارد بازار کار شوند و تربیت نیروهای متخصص آموزشی را نیز می توان یکی از کاربردهای اصلی و مهم رشته پرستاری در نظر گرفت.

پرستاری در بخش های مختلف نیز دارای مسئولیت هایی است که این مسئولیت ها نیز به نوعی کاربرد های این حوزه محسوب می شوند. کمک به بیماران و ارائه خدمات به آنها در مراکز درمانی از جمله نیازهای اساسی کشور ما است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند در این حوزه خدمات خود را ارائه نمایند.

درآمد رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 درآمد رشته دکترای عمومی دامپزشکی مانند سایر رشته های دانشگاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد و فارغ التحصیلان این رشته با توجه به شرایط خود می توانند به درآمدهای مختلفی برسند. در درجه اول باید یادآوری کنیم که افرادی که در سازمان ها و مراکز دولتی استخدام می شوند دارای درآمدهای مشخص نبوده و افرادی هم که در کسب و کارهای خصوصی وارد می شوند با توجه به نوع خدمات درآمدهای متفاوتی خواهند داشت. در حال حاضر متوسط درآمد دانش آموختگان رشته دامپزشکی در کشور ما چندین برابر متوسط درآمد افراد جامعه بوده و این دسته از عزیزان شرایط بسیار ایده آلی در این زمینه دارند.

همچنین لازم به توضیح است که برخی از فارغ التحصیلان این رشته نیز با روی آوردن به کارآفرین های مختلف در حال حاضر درآمدهای فوق العاده قابل توجهی را برای خود رقم زده اند که می تواند به نوعی مشوق سایر دانش آموزان برای ورود به رشته دکترای عمومی دامپزشکی بعد از کنکور سراسری تجربی باشند.

به نسبت سایر رشته های دکترای عمومی این رشته نیاز به تلاش بیشتری دارد اما در نهایت درآمدهای قابل توجه می تواند تمام تلاش شما را در رشته دکترای عمومی دامپزشکی به ثمر بنشاند.

ادامه تحصیل در رشته دکترای عمومی دامپزشکی

 امکان ادامه تحصیل در رشته دکترای عمومی دامپزشکی برای علاقه مندان به این رشته در تخصص های مختلف وجود دارد و افراد بعد از اتمام دوره تحصیلی عمومی خود می‌توانند در هر یک از گرایش های تعریف شده برای این رشته وارد دانشگاه های مختلف شوند. دقت داشته باشید که با توجه به اینکه حضور در مقاطع تحصیلی بالاتر باعث می شود تا در نهایت هم جایگاه شغلی بهتر و هم درآمد بیشتر برای فارغ التحصیلان این رشته ایجاد شود از این رو بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام دوره دکترای عمومی ترجیح می دهند تا وارد یکی از تخصص های در نظر گرفته شده برای این رشته شده و به ادامه تحصیل در این زمینه بپردازند.

در حال حاضر گرایش های تخصصی زیادی برای دامپزشکی در دانشگاه های مختلف کشور ما تعریف شده که امکان حضور در هر کدام از آنها برای علاقه مندان به ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد. از جمله اصلی‌ترین و مهم‌ترین تخصص های در نظر گرفته شده برای این رشته می توان به جانور شناسی، باکتری شناسی، کالبدشناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، بیماری های مشترک انسان و دام، رادیولوژی دامپزشکی، جراحی عمومی دام های بزرگ، بهداشت و بیماری های پرندگان و بهداشت آبزیان، آناتومی و جنین شناسی مقایسه های دامپزشکی، بافت شناسی دامپزشکی، پاتولوژی دامپزشکی و کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی دام ها اشاره کرد. دانشجویان بعد از اتمام دوره دکترای عمومی می توانند با شرکت در آزمون دکتری تخصصی در هر کدام از این تخصص ها تحصیلات خود را ادامه دهند.

لازم به توضیح است که دوره دکتری تخصصی دامپزشکی در دانشگاه های کشور ما حدود سه الی چهار سال بوده و دانشجویان می بایست در طول این دوره حدود ۶۰ واحد درسی را پشت سر گذاشته و در نهایت در یک آزمون جامعه برای فارغ التحصیلی و دریافت مدرک تخصص خود شرکت نمایند.

رشته دکترای عمومی دامپزشکی در جهان

 نوبت به معرفی رشته دکترای عمومی دامپزشکی (Veterinary medicine) در جهان می رسد. رشته دامپزشکی در سرتاسر جهان نیز مانند ایران یک رشته بسیار محبوب محسوب می‌شود و در بسیاری از کشورها این رشته جایگاه فوق العاده ای دارد. دقت داشته باشید که به صورت کلی دامپروری و استفاده از محصولات دامی در سرتاسر دنیا رایج بوده و کشورهای فوق العاده صنعتی نیز در این زمینه فعالیت قابل توجهی دارند. امکان تحصیل در این رشته در برترین دانشگاه‌ های جهان در دسترس علاقمندان قرار گرفته و همچنین حقوق و درآمد قابل توجهی نیز برای فارغ التحصیلان این رشته در کشور های مختلف پرداخت میشود.

در حال حاضر طبق آخرین به روز رسانی سایت استاندارد QS برترین دانشگاه های جهان برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی به ترتیب به شرح زیر هستند:

  • دانشکده دامپزشکی رویال لندن انگلستان
  • دانشگاه کالیفرنیا آمریکا
  • دانشگاه Utrecht هلند
  • دانشگاه کرنل آمریکا
  • دانشگاه Guelph کانادا
  • دانشکده وتسوئیس در سوئیس
  • دانشگاه کپنهاگن دانمارک
  • دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا
  • دانشگاه اوهایو آمریکا

همچنین اگر بخواهیم دانشگاه های آسیایی را برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی لیست کنیم در حال حاضر دانشگاه توکیو و دانشگاه ملی سئول رتبه اول و دوم را در این رده بندی خواهند داشت در رتبه بندی جهانی در جایگاه ۳۲ و ۳۸ قرار می گیرند. دانشگاه های ایران در این رتبه بندی جایگاهی نداشته و از نظر رتبه علمی شرایط لازم برای قرارگیری در این رتبه بندی را کسب نکرده اند.

از نظر میزان درآمد ها نیز شرایط مختلفی برای فارغ التحصیلان این رشته در کشورهای مختلف وجود دارد. در حال حاضر متوسط درآمد فارغ التحصیلان دکترای عمومی دامپزشکی حدود ۹۰ هزار دلار در سال است که در صورت افزایش تجربه و مهارت ها تا امکان افزایش تا ۱۵۰ هزار دلار را نیز دارد. افراد تازه کار که به تازگی دوره دانشگاهی خود را به اتمام رسانده اند نیز می توانند با حقوق حدود ۷۰ هزار دلاری وارد بازار کار حرفه ای شوند.

معرفی کامل رشته دکترای عمومی دامپزشکی | تاریخچه، دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل و درآمد رشته دامپزشکی

پرسش و پاسخ

بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی در ایران و جهان چگونه است؟

بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی هم در ایران و هم در جهان شرایط خوبی دارد. فارغ التحصیلان دکتری عمومی دامپزشکی بلافاصله بعد از اتمام دوره تحصیلی خود می توانند در شغل های مختلف وارد بازار کار شده و حتی کسب و کارهای شخصی خود را نیز را اندازی نمایند. این شرایط هم در کشور ما و هم در اکثر کشورهای جهان برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد. به دلیل رقابت کمتر در این رشته نسبت به رشته های پزشکی و داروسازی، نیاز به مهارت ها و تخصص های دامپزشکی در کشورهای مختلف بیش از پیش احساس می شود.

درآمد رشته دکترای عمومی دامپزشکی چقدر است؟

رشته دکترای عمومی دامپزشکی یکی از رشته هایی است که در صورتی که دانش آموختگان بتوانند به شرایط مناسبی در بازار کار بر سر نمی تواند درآمد فوق العاده زیادی را برای این دسته از افراد به دنبال داشته باشد. در حال حاضر ز به مهارت ها و تخصص های مربوط به دکترای عمومی دامپزشکی در کشور ما بسیار زیاد است و به همین دلیل فارغ التحصیلان این رشته به راحتی می‌توانند در یک شرایط کاملاً ایده‌آل درآمدهای قابل توجهی برای خود در کسب و کارهای مختلف رقم بزنند. از این گذشته اگر بخواهیم متوسط درآمد دانش آموختگان دکتری عمومی دامپزشکی مورد بررسی قرار دهیم باز هم شرایط برای این دسته از افراد مناسب به نظر می رسد.

برترین دانشگاه ‌های رشته دکترای عمومی دامپزشکی در ایران کدامند؟

در حال حاضر امکان تحصیل در دانشگاه های مختلفی در رشته دکترای عمومی دامپزشکی برای علاقه‌مندان در کشور ما وجود دارد که از این میان می توان دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز را به عنوان دانشگاه‌ های برتر این رشته در کشور معرفی کرد.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x