هر چقدر به دوران انتخاب رشته انسانی نزدیک میشویم، سؤالات داوطلبین در مورد آن نیز افزایش پیدا میکند. داوطلبین باید رشتهها را براساس رتبه، علاقه، بازار کار و آینده شغلی انتخاب کنند. داوطلبینی که در کنکور انسانی شرکت کرده و براساس کارنامه مجاز به انتخاب رشته محلهای دورههای روزانه و غیر روزانه شدهاند، مطابق با دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی 1402 باید نسبت به ثبت 150 کد رشته محل اقدام کنند.
با گزینه دو همراه باشید
داوطلبین میتوانند بعد از اعلام نتایج با مراجعه به سایت sanjesh.org به تکمیل فرم اینترنتی انتخاب رشته کنکور سراسری بپردازند.
زمان انتخاب رشته کنکور سراسری 1402
داوطلبینی که در نوبت اول و دوم کنکور سراسری شرکت کردهاند، منتظر اعلام نتایج هستند تا انتخاب رشته خود را انجام دهند. اعلام نتایج کنکور سراسری معمولاً یک ماه بعد از برگزاری آزمون در سایت سنجش قرار میگیرد. فرایند انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 چند روز بعد از اعلام نتایج آغاز خواهد شد.
توجه داشته باشید با این که کنکور دو بار در سال برگزار شد؛ اما انتخاب رشته داوطلبین کنکور دی و تیرماه بعد از اعلام نتایج نوبت دوم؛ یعنی احتمالاً در اواسط مردادماه انجام خواهد شد.
نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری انسانی 1402
جهت انتخاب رشته کنکور انسانی کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
- 1. به سایت سازمان سنجش به نشانی org مراجعه کنید.
- 2. از منوها، گزینه سراسری را انتخاب نمایید.
- 3. سپس روی لینک انتخاب رشتههای تحصیلی آزمون سراسری 1402 کلیک کنید.
- 4. درصورتیکه علاقهمند به انتخاب رشته در دورههای غیرانتفاعی، پیامنور و دانشگاه فرهنگیان هستید، اما در زمان ثبتنام، کارت اعتباری آنها را خریداری نکردهاید، میتوانید کلید خرید را بزنید و هزینه کارت اعتباری را بپردازید.
- 5. سپس روی گام بعدی کلیک کنید.
- 6. به وسیله یکی از روشهای موجود، اطلاعات را وارد کرده ورود به سیستم را انتخاب کنید.
- 7. بعد از ورود، فرم را تکمیل کرده و بعد از فشردن دکمه ادامه، کد رشتههای انتخابی را به ترتیب اولویت وارد نمایید.
انتخاب رشته در دورههای روزانه، نوبت دوم، پیامنور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان به صورت مشترک انجام میشود. انتخاب رشته دانشگاه آزاد به صورت جداگانه و از طریق سایت همین دانشگاه انجام خواهد داشت. داوطلبینی که برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز شدهاند، در انتهای کارنامه خود کد دسترسی را دریافت میکنند که باید آن کد را در سایت دانشگاه آزاد وارد کنند.
نحوه انتخاب رشته کنکور انسانی برای دانشگاه آزاد
با ادغام کنکور سراسری و کنکور دانشگاه آزاد با یکدیگر، تمامی داوطلبان شرکتکننده در کنکور انسانی در صورت داشتن کد دسترسی، حق انتخاب رشته در این دانشگاه را دارند. داوطلبینی که تمایل به انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارند، مطابق با مراحل زیر اقدام کنند:
- ابتدا به سایت دانشگاه آزاد به نشانی iau.ac.ir مراجعه کنند و لینک فعال “انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1402” را انتخاب کنند.
- کد 7 رقمی دسترسی که در کارنامه سنجش ظاهر شده است را وارد کرده و سپس دکمه ورود را انتخاب کنید.
- هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید به وسیله درگاه بانکی پرداخت شود.
- پس از واریز هزینه، دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد را دانلود کرده و کد رشتههای موردنظر را استخراج کنید.
- سپس با کلیک روی لینک “انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد 1402” فرم انتخاب رشته را دریافت و تکمیل کنید، سپس دکمه ثبت نهایی را بفشارید.
- در نهایت کد پیگیری ارائه شده را از سامانه پرینت بگیرید و همراه خود داشته باشید.
برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل هستید. همچنین توجه داشته باشید که دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد برای تمامی گروههای آزمایشی یکسان است.
بررسی کارنامه کنکور سراسری 1402
اگر با اطلاعات صحیح و کافی انتخاب رشته خود را انجام دهید، بدون شک در دانشگاه و رشتهای متناسب با رتبهای که کسب کردید، مشغول به ادامه تحصیل خواهید شد. لازمه این عمل، آشنایی با کارنامه، تأثیر سهمیه، رشته محلهای بومی و کشوری در انتخاب رشته کنکور انسانی است. اولین گام برای داشتن یک انتخاب رشته دقیق و اصولی، تسلط کافی به اطلاعات مندرج در کارنامه کنکور است. به صورت کلی کارنامه کنکور سراسری به دو بخش تقسیم میشود. بخش اول مربوط به اطلاعات ثبت نامی، بخش دوم مربوط به اطلاعات مربوط به مجاز یا غیرمجاز شدن در دورهها و سهمیه نهایی، رتبه کشوری و نمره کل و… است.
بخش اول کارنامه انسانی: اطلاعات ثبت نامی
- 1. قسمت اول این بخش مربوط به اطلاعات هویتی و معدل و همچنین سهمیه است. باید تمامی اطلاعات را بهدقت بررسی کرده و در صورت مغایرت از طریق “نحوه ثبت و ارسال درخواست در سایت سازمان سنجش” اقدام به ویرایش کنید.
2. قسمت دوم این بخش اطلاعات دیپلم و پیشدانشگاهی ذکر شده است.
3. در قسمت سوم اطلاعات مربوط به تعیین ناحیه، قطب بومی، سهمیه نهایی و محل اخذ مدرک ثبت شده است. صحت اطلاعات این قسمت برای انتخاب رشته بسیار مهم است؛ زیرا ناحیه و قطب داوطلب را تعیین میکند.
4. در قسمت چهارم، اطلاعات مربوط به علاقهمندیها براساس تقاضانامه ذکر شده است. در این قسمت، علاقهمندی برای ثبتنام در دانشگاههای پیامنور، غیرانتفاعی، سهمیه بهیاران و کارمندی ارائه شده است. در صورت وجود مغایرت باید از طریق سایت سازمان سنجش به اصلاح بپردازید.
بخش دوم: وضعیت مجاز و غیرمجاز بودن برای انتخاب رشته در دورههای مختلف و رتبه در سهمیه و..
در این قسمت وضعیت مجاز یا غیرمجاز بودن داوطلب نسبت به انتخاب رشته در هر یک از دورههای دانشگاهی نمایش میدهد. دورهها شامل دانشگاههای روزانه، نوبت دوم یا شبانه، مجازی، پردیس خودگردان، مازاد بر ظرفیت، بهیاران، دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، دانشگاه پیامنور و غیرانتفاعی است. داوطلب در هر کدام که مجاز شده باشد، میتواند برای انتخاب رشته اقدام کند.
در این بخش همچنین، ماکزیمم رتبه کل زیرگروهها، رتبه کل در سهمیه، آخرین رتبه مجاز در سهمیه (در دورههای روزانه و شبانه) و رتبه کشوری نمایش داده میشود. در این بخش همچنین میزان تأثیر سوابق تحصیلی و دیپلم درج شده است. حداکثر تأثیر معدل دیپلم روی تراز هر عددی که باشد در این قسمت ثبت میشود. نمره کل نیز در این بخش مشخص شده است. رتبه کل براساس همین نمره کل محاسبه میشود.
برای انتخاب رشته آنچه که اهمیت دارد، رتبه کل در سهمیه است.
کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد
در قسمت آخر کارنامه، در صورت قبولی در دانشگاه آزاد، یک کد دسترسی ارائه شده است. این کد برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد ضروری است.
موارد قابلتوجه در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری انسانی 1402
در زمان انتخاب رشته کنکور انسانی 1402 باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. یکی از مهمترین گامهایی که هر فرد محصل در طول دوره تحصیلی خود برمیدارد، همین انتخاب رشته است. با این فرایند است که شما آینده شغلی، درآمد و حتی ازدواج را تعیین میکنید. در زمان انتخاب رشته موارد زیر را مدنظر قرار دهید.
وضعیت مجاز به انتخاب رشته دانشگاهها
برای انتخاب رشته روزانه، نوبت دوم، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهید رجایی، دانشگاههای پردیس خودگردان، غیرانتفاعی و پیامنور باید مجاز شده باشید در غیر این صورت حق انتخاب رشته برای این دورهها را نخواهید داشت.
وضعیت رتبه در سهمیههای مختلف
برای انتخاب رشته باید به سهمیه توجه کنید. داوطلبینی که دارای سهمیه مناطق و سایر سهمیهها هستند، باید به رتبه نهایی در سهمیه توجه کنند و همان را برای انتخاب رشته، ملاک قرار دهند.
توجه به آخرین رتبه مجاز در سهمیه
رتبه شما باید از عددی که در قسمت آخرین رتبه مجاز در سهمیه نوشته شده است، کمتر باشد تا قادر به انتخاب رشته باشید؛ بنابراین در زمان انتخاب رشته به این عدد توجه داشته باشید.
توجه به رشتههای بومی در دفترچه انتخاب رشته انسانی
در گروههای آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی و… برخی از رشتهها دارای گزینش کشوری و برخی دارای گزینش بومی هستند. رشتههای پرطرفدار گروه انسانی مانند روانشناسی، حقوق، حسابداری و مدیریت معمولاً در مجموعه رشتههای بومی گزینی هستند.
در رشته محلهایی که نوع گزینش آنها بومی (قطبی، ناحیهای، استانی) بوده، حدود ۲۰ درصد ظرفیت به داوطلبان آزاد بر اساس سهمیه منطقه یک و دو و سه و خانواده شهدا تقسیم میشود و مابقی آن (۸۰ درصد) به نسبت تعـداد شرکتکنندگان هر یک از سهمیههای مناطق یک، دو، سه و خانواده شهدا در بوم مربوطه (قطب، ناحیه یا استان) و به تعداد کل شرکتکنندگان آن بوم در هـر گـروه آزمایشـی اختصـاص مییابد.
توجه به رشتههای کشوری در دفترچه انتخاب رشته انسانی
در رشتههایی که نوع گزینش آنها کشوری است، ظرفیت هر کد رشته محل به نسبت تعداد شرکتکنندگان هر یک از سهمیههای مناطق یک، دو، سه و خانواده شهدا به تعداد کل شرکتکنندگان هر گروه آزمایشی تعیین میگردد.
توجه به رشتههای بومی در انتخاب رشته کنکور ریاضی 1402
رشتههای بومی کنکور ریاضی 1402 به سه دسته استانی، ناحیهای و قطبی تقسیم میشوند. در کد رشتههای مذکور بعد از کسر 30 درصد سهمیه ایثارگران، 20 درصد ظرفیت باقیمانده به متقاضیان آزاد و 80 درصد آن از میان داوطلبین بومی مناطق و خانواده شهدا تقسیم میشود. البته برای رشتههای پرطرفدار، نسبت ظرفیت آزاد به 40 درصد افزایش پیدا کرده و 60 درصد پذیرفتهشدگان از میان افراد بومی خواهند بود.
توجه به سهمیهها در انتخاب رشته کنکور انسانی 1402
همه متقاضیان انتخاب رشته کنکور مشمول سهمیه مناطق هستند. این سهمیه برای برقراری عدالت آموزشی در کنکور سراسری تبیین شده است. داوطلبین که در مناطق مرفهتر تحصیل کردهاند در منطقه 1، داوطلبینی که امکانات کمتری نسبت به منطقه 1 داشتهاند در منطقه 2 و افرادی که دسترسی کمتری به امکانات آموزشی دارند در منطقه 3 قرار میگیرند. سهمیههای ایثارگران، خانواده شهدا و رزمندگان به افرادی که واجد شرایط هستند تعلق میگیرد.
توجه به رشتههایی که برای اهل سنت است.
رشتههای تحصیلی فقه و حقوق حنفی، فقه و حقوق شافعی مخصوص داوطلبان اهل سنت است. لازم است که داوطلبان در هنگام انتخاب رشته انسانی به این موضوع توجه کنند.
توجه به دورههای شهریه پرداز در انتخاب رشته انسانی
داوطلبان قبل از انتخاب رشته انسانی در دورههای شبانه، مجازی، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیامنور و دانشگاه آزاد باید به شهریه، ارائه خوابگاه، تسهیلات رفاهی، سرویس ایابوذهاب و… توجه کنند.
توجه به آخرین رتبههای قبولی در انتخاب رشته انسانی
برای اینکه در انتخاب رشته انسانی، بهترین کد رشته محلها را اولویتبندی کنید، بهتر است از رتبههای آخرین قبولی داوطلبین باخبر باشید. در هنگام بررسی رتبههای قبولی سالهای گذشته، به رشته محلهای بومی و سهمیه هم توجه داشته باشید. ممکن است انجام این کار کمی سخت و دشوار باشد. بدین منظور نرمافزارهای انتخاب رشته رایگان گزینه دو میتوانند این کار سخت را برای شما آسان کنند و یک انتخاب رشته کامل و جامع در اختیار شما قرار دهند.
نرمافزار انتخاب رشته گزینه دو با بهرهمندی از هوش مصنوعی و یک الگوریتم کامل بیش از 15 سال است که پایگاهداده کاملی را جمعآوری کرده است. این نرمافزار نتایج انتخاب رشته را براساس دادههای جامعه آماری دقیق ارائه میدهد. اگر به دنبال دقیقترین و معتبرترین نرمافزار انتخاب رشته رایگان هستید، بهتر است گزینه دو را انتخاب کنید.
نحوه چینش کد رشتهها در فرم انتخاب رشته کنکور انسانی 1402
بعد از رتبه، آن چیزی که شانس قبولی داوطلب را در کد رشته موردنظر افزارش میدهد، نحوه چینش کد رشتهها است. برای چینش صحیح کد رشتهها بهتر است از فرمول زیر استفاده کنید:
- 1. حدود 30 درصد از کد رشتهها باید مرتبط به انتخابهای خوشبینانه باشد. منظور انتخابهای خوشبینانه آن است که شانس قبولی داوطلب در این کد رشتهها بسیار کم است.
برای مثال احتمال قبولی داوطلب با رتبه 2000 در علوم پزشکی دانشگاه تهران کم است، اما به دلیل علاقه وی، این کد رشته و دانشگاه در فرم انتخاب رشته قرار میگیرد.
- 2. حدود 50 درصد از فرم انتخاب رشته باید شامل انتخابهای واقعبینانه باشد. منظور از انتخابهای واقعبینانه، آن دسته از رشتههای یاست که احتمال قبولی داوطلب در آن زیاد است.
برای مثال، احتمال اینکه داوطلبی با رتبه 200 در رشته روانشناسی دانشگاه روزانه قبول شود، زیاد است.
- 3. حدود 20 درصد از فرم انتخاب رشته، مربوط به رشتههایی است که شانس قبولی داوطلب در آن بسیار زیاد است. به این موارد، انتخاب بدبینانه میگویند.
بهعنوانمثال داوطلبی که رتبه 400 سهمیه را کسب کرده است، به طور حتم در دانشگاههای غیرانتفاعی پذیرش میشود.
نکات مهم در انتخاب رشته کنکور انسانی 1402
در زیر نکات مهم در مورد انتخاب رشته کنکور انسانی ارائه شده است:
- 1. آن چیزی که باید در هنگام انتخاب رشته کنکور انسانی مورد توجه قرار دهید این است که هیچ رشته و دانشگاهی که در آن علاقهای به تحصیل ندارید را انتخاب نکنید؛ زیرا در صورت عدم علاقه، ممکن است از رشته خود انصراف دهید.
- 2. در گزینش نهایی داوطلبین در انتخاب رشته انسانی، رتبه در سهمیه ملاک است.
- 3. در هنگام انتخاب رشته انسانی باید به عوامل بیرونی و درونی مانند (خانواده، محیط آموزشی، گروههای همسال، جایگاه اجتماعی، توان و استعداد علمی، ویژگیهای شخصیتی و تجربیات و…) توجه داشت.
- 4. در هنگام تکمیل فرم اینترنتی انتخاب رشته، نسبت به کد رشته محلها دقت کنید. درصورتیکه کد رشته را اشتباه درج کردهاید، برای اصلاح آن اقدام کنید؛ زیرا ممکن است مهلت ویرایش وجود نداشته باشد.
- 5. در هنگام درج كد رشتههای انتخابی، همواره بايستی به اولويت انتخابي، مقطع تحصيلي رشتهها، دانشگاه محل رشتهها، شهرهاي محل دانشگاهها و دورههای تحصيلي رشتهها، دقت كافي داشته باشيد.
رشتههای گروه آزمایشی علومانسانی 1402
اطلاع از رشتههای مختلف در گروه آزمایشی موردنظر میتواند به داوطلب یک دید بازتر برای انتخاب رشته بدهد. در جدول زیر، اسامی رشتههای گروه آزمایشی علومانسانی ذکر شده است. البته توجه کنید که ممکن است با انتشار دفترچه جدید انتخاب رشته 1402، کمی تغییرات در آنها ایجاد شده باشد. همچنین در نظر داشته باشید که در کنکور 1402، زیرگروهها حذف شدند، در نتیجه تمامی رشتهها در یک سطح قرار میگیرند.
رشتههای گروه آزمایشی جهت انتخاب رشته کنکور انسانی 1402 | |||
---|---|---|---|
زبان و ادبیات فارسی | زبان و ادبیات عربی | دبیری زبان و ادبیات عربی | ادبیات و زبان عربی |
الهیات و معارف اسلامی | دبیری الهیات و معارف اسلامی | دبیری علوم دینی | کارشناسی تربیت مربی عقیدتی و سیاسی |
کاردانی تربیتمعلم قرآن | علوم اسلامی | علوم قرآنی | معارف اسلامی و حقوق |
الهیات و معارف اسلامی و ارشاد | علوم دینی و معارف اسلامی | فقه و حقوق امامی | فقه و حقوق حنفی |
فقه و حقوق شافعی | فقه و حقوق اسلامی | علوم قرآن و حدیث | معارف اسلامی و علوم سیاسی |
معارف اسلامی و الهیات | حقوق | علوم قضایی | کارشناس فقه |
کاردانی امور حقوقی و کنسولی | پلیس قضایی | حکمت اسلامی و فلسفه | فلسفه |
مددکاری اجتماعی | علوم اجتماعی | دبیری علوم اجتماعی | علوم ارتباطات اجتماعی |
خبرنگاری (گرایش علوم اجتماعی، فرهنگی و هنری) | مدیریت امور بانکی | علوم اقتصادی | مدیریت فرهنگی هنری |
بانکداری | امور بانکی | مدیریت بیمه | کارشناسی خبرنگاری |
امور گمرکی | کاردانی امور گمرکی | کاردانی حسابداری | کاردانی امور مالی و مالیاتی |
مدیریت دولتی | مدیریت جهانگردی | مدیریت مسافرتی و جهانگردی | کاردانی امور بیمه |
فلسفه | اقتصاد حملونقل | اقتصاد صنعتی | کاردانی مدیریت صنعتی |
حسابداری | کاردانی مدیریت بازرگانی | مدیریت بیمه اکو | کاردانی علمی – کاربردی صنایع چاپ |
مدیریت و کمیسر دریایی | کاردانی امور دفتری | کارشناسی تولید سیما | خدمات امور اداری |
اطلاعات و ضداطلاعات | روابط سیاسی | علوم سیاسی | مدیریت بانکداری |
کاردانی عملیات کشوری | اطلاعات نظامی | علوم انتظامی | علوم سیاسی (امنیت ملی) |
جغرافیای نظامی | جغرافیا | تاریخ | جغرافیای سیاسی |
باستانشناسی | روانشناسی | علوم تربیتی | دبیری تاریخ |
دبیری تربیتبدنی و علوم ورزشی | کتابداری | راهنمایی و مشاوره | کاردانی تربیت |
مطالعات خانواده |
رشتههای پرطرفدار گروه آزمایشی علومانسانی
در داخل دفترچه کنکور انسانی، ظرفیت هر رشته مشخص میشود. به صورت کلی پرمتقاضیترین رشتههای گروه انسانی در بین داوطلبین، سه رشته حقوق، روانشناسی و حسابداری است. رشتههای پرطرفدار انسانی در زیر ذکر شده است:
- 1. روانشناسی
- 2. حسابداری
- 3. مدیریت مالی
- 4. مدیریت دولتی
- 5. مدیریت بازرگانی
- 6. مدیریت صنعتی
- 7. علوم تربیتی
رتبههای قبولی انتخاب رشته کنکور انسانی 1401
در جدول زیر رشته و رتبه قبولی رشتههای پرطرفدار کنکور انسانی 1401 مشخص شده است. با مشاهده آمار قبولی داوطلبین سالهای گذشته میتوانید ایده خوبی را برای انتخاب رشته کنکور انسانی 1402 به دست آورید.
لینک آخرین رتبه قبولی رشتههای انسانی منطقه 1 و 2 و 3 در دو دوره روزانه (دانشگاه سراسری) و شبانه سال تحصیلی 1400 - 1401 | |
---|---|
حقوق | آخرین رتبه قبولی حقوق دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی حقوق دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
روانشناسی | آخرین رتبه قبولی روانشناسی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی روانشناسی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
حسابداری | آخرین رتبه قبولی حسابداری دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی حسابداری دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
مدیریت مالی | آخرین رتبه قبولی مدیریت مالی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی مدیریت مالی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
مدیریت دولتی | آخرین رتبه قبولی مدیریت دولتی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی مدیریت دولتی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
مدیریت بازرگانی | آخرین رتبه قبولی مدیریت بازرگانی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی مدیریت بازرگانی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
مدیریت صنعتی | آخرین رتبه قبولی مدیریت صنعتی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی مدیریت صنعتی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 | |
علوم تربیتی | آخرین رتبه قبولی علوم تربیتی دانشگاه دولتی روزانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
آخرین رتبه قبولی علوم تربیتی دانشگاه دولتی شبانه 1400 - 1401 در منطقه 1 و 2 و 3 |
رتبههای زیر 1000 رشته انسانی
قبولی رتبههای زیر 1000 رشته انسانی در زیر ارائه شده است:
قبولی رتبههای زیر 1000 رشته انسانی | ||
---|---|---|
منطقه | رتبه | قبولی |
1 | 195 | علوم سیاسی/ دانشگاه تهران/ روزانه |
1 | 298 | حقوق دانشگاه تهران/روزانه |
1 | 391 | مردمشناسی/ دانشگاه تهران/روزانه |
1 | 776 | مدیریت بیمه/دانشگاه علامه طباطبایی/نوبت دوم |
2 | 70 | روانشناسی/دانشگاه شهید بهشتی تهران/روزانه |
2 | 200 | حقوق/دانشگاه اصفهان/روزانه |
2 | 691 | زبان و ادبیات فارسی/دانشگاه تهران/روزانه |
2 | 899 | حقوق /دانشگاه شاهد - تهران/روزانه |
3 | 88 | حقوق /دانشگاه فردوسی مشهد/روزانه |
3 | 193 | حقوق /دانشگاه شیراز/روزانه |
3 | 998 | حسابداری /دانشگاه شیراز/روزانه |
قبولی رتبههای زیر 2000 رشته انسانی
قبولی رتبههای زیر 2000 رشته انسانی در زیر ارائه شده است:
قبولی رتبههای زیر 2000 رشته انسانی | ||
---|---|---|
منطقه | رتبه | قبولی |
1 | 195 | روانشناسی/دانشگاه کاشان/روزانه |
1 | 298 | علوم تربیتی/دانشگاه تبریز/روزانه |
1 | 391 | مترجمی زبان عربی/دانشگاه تهران/روزانه |
1 | 776 | جغرافیا/دانشگاه تهران/روزانه |
2 | 70 | علوم سیاسی/دانشگاه تهران/روزانه |
2 | 200 | حقوق/دانشگاه شهید چمران/اهواز/روزانه |
2 | 691 | روانشناسی/دانشگاه سمنان/روزانه |
2 | 899 | حقوق / دانشگاه گلستان –گرگان/روزانه |
3 | 88 | حقوق/دانشگاه گلستان - گرگان/روزانه |
3 | 193 | حسابداری/شهید چمران اهواز/روزانه |
3 | 998 | روانشناسی/دانشگاه مراغه/روزانه |
نکاتی در مورد سهمیههای کنکور که در انتخاب رشته تأثیر دارند.
سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا، سهمیه بهیاری، سهمیه کارمندی و… از جمله سهمیههایی هستند که در کنکور 1402 وجود دارند. سهمیه مناطق باعث میشود که داوطلبان به جای این که با کل داوطلبان کنکور سراسری 1402 به رقابت بپردازند نسبت به داوطلبان دیگر در همان سهمیه مورد مقایسه قرار بگیرند. بهعنوانمثال داوطلب سهمیه منطقه 1 با سایر داوطلبان منطقه یک، داوطلب سهمیه منطقه 2 با سایر داوطلبان منطقه دو و داوطلب سهمیه منطقه 3 با سایر داوطلبان منطقه سه مقایسه میشوند نه با کل داوطلبان.
هر چقدر رقابت در یک سهمیه بیشتر باشد به این معنی است که تعداد مجاز شدگان آن سهمیه در دورههای روزانه بیشتر است پس ظرفیت بالاتری به داوطلبان آن سهمیه اختصاص مییابد. اما درهرصورت رقابت داوطلبان هر سهمیه صرفاً با سایر داوطلبان همان سهمیه است و یک داوطلب از منطقه 1 بههیچوجه با داوطلبی از منطقه 3 رقابت نخواهد کرد.
ظرفیت پذیرش هر رشته در دانشگاهها، بین داوطلبان سهمیه مناطق 1،2،3 بر اساس تعداد داوطلبان هر سهمیه تقسیم میشود. بهعنوانمثال اگر ظرفیت پذیرش یک کد رشته محل را 100 نفر در نظر بگیریم و تعداد داوطلبان منطقه 1، 20 نفر و منطقه 2، 30 نفر و منطقه 3، 50 نفر باشد، در ابتدا از 100 نفر 30 درصد به سهمیه ایثارگران می رسد. از تعداد باقی مانده به نسبت 30،20، 50، سهمیه داوطلبان مناطق 1،2،3 مشخص میگردد. چون تعداد داوطلبان مناطق 2 و 3 نسبت به منطقه 1 بیشتر است، ظرفیت پذیرش در این دو منطقه نسبت به منطقه 1 بیشتر و شانس قبولی داوطلبان مناطق 2 و 3 نیز نسبت به داوطلبان منطقه 1 بیشتر میشود.
تأثیر سهمیه منطقه 1 در انتخاب رشته کنکور انسانی
سهمیه منطقه یک در انتخاب رشته کنکور انسانی به این صورت است که باید درصدهای بیشتری را برای کسب رتبه خوب به دست آورند. بدین منظور که با درصدهای مشابه، رتبه داوطلبین منطقه 2 و 3 از منطقه 1 بهتر میشود.
تأثیر سهمیه منطقه 2 در انتخاب رشته کنکور انسانی
تأثیر سهمیه منطقه دو در کنکور نسبت به منطقه 1 بیشتر است. بیشتر داوطلبین از این منطقه هستند. همچنین به دلیل اینکه بیشتر دانشگاهها در منطقه 2 قرار دارند، در نتیجه برای رشتههای بومی، شانس قبولی داوطلبین این منطقه بیشتر است.
تأثیر سهمیه منطقه 3 در انتخاب رشته کنکور انسانی
سهمیه منطقه 3 یک مزیت عالی دارد، زیرا با درصدهای پایین، رتبههای خوبی به دست میآید. علت این امر هم رقابت کمی است که بین داوطلبین منطقه 3 برقرار است.
تأثیر سهمیه ایثارگران، رزمندگان و خانواده شهدا در انتخاب رشته
تأثیر سهمیه ایثارگران، رزمندگان و خانواده شهدا در انتخاب رشته در زیر ارائه شده است:
- ایثارگران زیر 25 درصد سهمیه 5 درصدی اطلاق میشود، یعنی 5 درصد از ظرفیت صندلیها به این داوطلبین اختصاص مییابد.
- ایثارگران بالای 25 درصد، سهمیه 25 درصدی اطلاق میشود. یعنی 25 درصد از ظرفیت صندلیها مختص داوطلبین است.
- بعد از اینکه ظرفیت 30 درصدی صندلیها برای ایثارگران کنار گذاشته شد، اکنون نوبت به تکمیل ظرفیت توسط داوطلبین آزاد و خانواده شهدا و رزمندگان است.
از نظر تأثیر در انتخاب رشته، بهترین سهمیه مناطق کنکور کدام است؟
30 درصد ظرفیت دانشگاهها به سهمیههای ایثارگری اختصاص داشته و مابقی به سهمیه مناطق اختصاص مییابد. درصورتیکه تعداد شرکتکنندگان یک منطقه بیشتر باشد، ظرفیت اختصاصیافته به آن منطقه نیز افزایش خواهد یافت. نحوه تأثیر سهمیه مناطق نیز بدین صورت است که:
- 1. اولاً داوطلبان هر منطقه با یکدیگر رقابت خواهند کرد
- 2. ثانیاً ظرفیت رشتههای روزانه به تعداد مجاز شدگان بستگی خواهد داشت.
هر چه رقابت بیشتر باشد، یعنی تعداد مجاز شدگان بیشتر بوده و در نتیجه تعداد ظرفیتی که برای آن منطقه و رشته اختصاص مییابد، بیشتر خواهد بود. در نتیجه آن منطقه بهتر از سایر مناطق شمرده خواهد شد.
نحوه ارزیابی انتخاب رشته داوطلبین توسط سازمان سنجش
سازمان سنجش، فرمهای انتخاب رشته داوطلبین را براساس رتبه مورد بررسی قرار میدهد. یعنی از رتبه یک شروع کرده تا به آخرین رتبه برسد. توجه داشته باشید که این سازمان، تمامی اولویتهای انتخابی داوطلب را چک میکند و این کار را تا زمانی که در یک کد رشته محل قبول شود، انجام میدهد.
پرسش و پاسخ
بومی گزینی برای برخی از رشته محلهای علومانسانی ارائه شده است. منظور از بومی گزینی این است که 80 درصد ظرفیت رشته برای داوطلبین همان بوم در نظر گرفته میشود و تنها 20 درصد ظرفیت به داوطلبین آزاد اختصاص مییابد.
رشتههای پرطرفدار در انتخاب رشته کنکور انسانی شامل رشتههای حقوق، روانشناسی، حسابداری و مدیریت است.
انتخاب رشته کنکور سراسری برای تمامی گروههای آزمایشی از طریق سایت سنجش قابلانجام است. داوطلبین مجاز به انتخاب 150 کد رشته محل هستند.
انتخاب رشته کنکور سراسری برای دانشگاه آزاد از طریق سایت azmoon.iau.ac.ir انجام میشود.
داوطلب باید انتخابهای اول را به رشتههایی اختصاص دهد که شانس قبولی کمی در آن دارد. یعنی باید 20 تا 30 درصد به این رشتهها اختصاص داده شود. سپس 50 تا 60 درصد انتخابهای وی باید مرتبط با رشتههایی باشد که شانس قبولی بیشتری دارد. در نهایت باقیماندههای انتخاب داوطلب باید رشتههایی باشد که خیال وی را از قبولی راحت میکند.
سهمیهها در انتخاب رشته بسیار حائز اهمیت هستند، به عبارتی این سهمیهها هستند که توزیع ظرفیت را تعیین میکنند. اگر داوطلبی تنها مشمول سهمیه مناطق باشد بر اساس همین سهمیه گزینش میشود. اما اگر داوطلبین غیر از سهمیه مناطق، سهمیه دیگری داشته باشد، در هر دو سهمیه مورد گزینش قرار میگیرند.