امتحان نهایی سلامت و بهداشت ویژه تمامی رشته، به صورت کتبی و از کل کتاب در قالب 20 نمره می باشد. کتاب سلامت و بهداشت به مفهوم سلامت و حوزههای مربوط به آن میپردازد. همچنین این کتاب دانشآموزان را با بیماری های روحی و جسمی و خطرات آنها و در نهایت روش جلوگیری از این بیماری ها آشنا می سازد. این درس برای دانش آموزان کلیه رشته ها تدریس میشود. در سالیان اخیر با توجه به تاثیر سوابق تحصیلی در نمره کنکور امتحان نهایی سلامت بهداشت از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. امتحان نهایی سلامت و بهداشت به صورت هم زمان برای دانش آموزان تمامی رشتهها برگزار میگردد. در ادامه شما میتوانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی سلامت و بهداشت خرداد 1404 ویژه تمامی رشته ها را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:
سوالات امتحان نهایی سلامت و بهداشت خرداد 1404
1-درستی يا نادرستی هر يک از عبارت های زير را بدون ذكر دلیل مشخص كنید. (1 نمره)
الف) در پیشگیری از بیماری، زمان آموزش های درمانی، بسیار کوتاه و کم هزینه است.
پاسخ : نادرست (0.25)
ب) در هرم غذایی، حبوبات و مغزها در سطح بالاتری نسبت به سبزیجات قرار دارند.
پاسخ : درست (0.25)
پ) رعایت بهداشت فردی علاوه بر حفظ آراستگی فرد، از انتقال عوامل بیماری زا به دیگران جلوگیری می کند.
پاسخ : درست (0.25)
ت) آلودگی محیطی حتی بر باروری خانم هایی که هنوز باردار نشده اند نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت.
پاسخ : درست (0.25)
2- در عبارات زير ، جاهای خالی را با كلمات مناسب كامل كنید. (1 نمره)
الف) با توجه به ابعاد سلامت، سازگاری فرد با خودش و دیگران، مربوط به سلامت ………………….. می باشد.
پاسخ : روانی ـ عاطفی (در صورت اشاره به هر کدام از کلمات روانی یا عاطفی نمره داده شود) (0.25)
ب) یکی از مواد معدنی که به حفظ تعادل مایعات در بدن یاری می رساند، ………………. است.
پاسخ : سدیم (0.25)
پ) تهوع و اسهال ناشی از بیماری های غذازاد،متناسب با ………………. مصرف کننده غذا،ممکن است تا چند روز ادامه یابد.
پاسخ : مقاومت (0.25)
ت) فشار خون ،………………… سال ها بدون علامت است و معمولاً زمانی علامت دار می شود که به اندام های حیاتی آسیب رسانده باشد.
پاسخ : اولیه (بالا) (0.25)
3- در ارتباط با تغذیه سالم به پرسش های زیر پاسخ بدهید. (1.5 نمره)
الف) کدام گروه از ویتامین های محلول در آب یا چربی، قابلیت ذخیره شدن در بدن را ندارد؟
پاسخ : محلول در آب (به ویتامین های C و B نمره تعلق گیرد. اشاره به B یا C به تنهایی نمره ندارد) (0.25)
ب) دو مورد از عوارض کمبود “روی” در کودکان را بنویسید.
پاسخ : کاهش سرعت رشد ـ کوتاهی قد ـ تأخیر در بلوغ (دو مورد کافی است) هر مورد (0.25)
پ) بر اساس الگوهای چاقی، تجمع چربی در کدام ناحیه بدن موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی می شود؟
پاسخ : ناحیه شکم (0.25)
ت) بر اساس قانون تعادل انرژی، تنظیم وزن و برخورداری از وزن مطلوب به چه عواملی بستگی دارد؟
پاسخ : تغذیه (0.25)و فعالیت بدنی (0.25)
4- در مورد بهداشت ایمنی مواد غذایی به پرسش های زیر پاسخ دهید. (0.75 نمره)
الف) با توجه به مفهوم بهداشت مواد غذایی، رعایت اصول موازین بهداشتی تا چه حدی مجاز است؟
پاسخ : تا حدی که برای سلامت انسان (0.25) زیان بار نباشد. (0.25)
ب) برای داشتن تغذیه سالم، حداقل دمای لازم برای پختن گوشت چقدر است؟
پاسخ : 70 درجه سانتی گراد (0.25)
5- هر یک از ویژگی های زیر مربوط به کدام توصیه خودمراقبتی در زمینه پیشگیری از رفتارهای پرخطر است؟ ( 1 نمره)
الف) معمولاً مراقب سلامت خود هستند و می دانند که مصرف مواد مخدر به سلامتشان آسیب ميزند.
پاسخ : احترام به خود (0.25)
ب) به راحتی به دیگران “نه” می گویند.
پاسخ : مهارت مقاومتی (0.25)
پ) می توانند از لذت های آنی برای دستیابی به لذت های پایدار و اهداف بلندمدت خود بگذرند.
پاسخ : خودکنترلی (0.25)
ت) به حریم دیگران احترام می گذارند.
پاسخ : احترام به ارزش ها و قوانین (0.25)
شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…
بخش بندی کتاب سلامت و بهداشت
کتاب سلامت و بهداشت شش فصل و 14 درس دارد. فصل 1 با موضوع “سلامت”، شامل دو درس است. در فصل 2 در قالب 3 درس موضوع “تغذیه سالم و بهداشت مواد غذایی” بررسی میشود. فصل 3 در دو درس به موضوع “پیشگیری از بیماریها” می پردازد. در فصل 4 کتاب که مشتمل بر 3 درس است، موضوع “بهداشت در دوره نوجوانی” آموزش داده می شود. فصل 5 “پیشگیری از رفتارهای پرخطر” نام دارد و خود شامل 2 درس است. آخرین فصل کتاب “محیط کار و زندگی سالم” نام دارد و شامل 2 درس میباشد.
بارم بندی امتحان نهایی سلامت و بهداشت
در سالیان اخیر با تاثیر نمره امتحان سلامت و بهداشت در سوابق تحصیلی بارم بندی و درجه سختی سوالات نیز تغییراتی کرده است. در امتحان نهایی سلامت و بهداشت به بخش نخست کتاب که شامل 3 فصل اول میباشد _ و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است_ حدود 9 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب که شامل فصول 4 تا 6 میباشد، حدود 11 نمره از بارم امتحان را شامل میشود.
فصل | نمره | فصل اول: سلامت | 1 نمره |
---|---|
فصل دوم: تغذیه سالم و بهداشت مواد غذایی | 4.5 نمره |
فصل سوم: پیشگیری از بیماریها | 4 نمره |
درس چهارم: بهداشت در دوران نوجوانی | 4.5 نمره |
فصل پنجم: پیشگیری از رفتارهای پرخطر | 3 نمره |
فصل ششم: محیط کار و زندگی سالم | 3 نمره |
همانطور که میبینید فصول 2 تا 4 کتاب از اهمیت بالایی برخوردار هستند. همچنین ممکن است بارمبندی هر فصل امتحان سلامت و بهداشت خرداد 1404 تا نیم نمره نسبت به این جدول تفاوت داشته باشد.
در امتحان نهایی سلامت و بهداشت خرداد 1404، حدود 10 نمره به دروس نیمسال اول و 10 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی سلامت و بهداشت
در امتحان نهایی سلامت و بهداشت از تمامی فصول کتاب سوال مطرح می شود و نسبت بارم نمره برای بخش نخست کتاب (محدوده مربوط به امتحان نیم سال اول) و بخش پایانی آن یکسان است.
سوالات امتحان نهایی سلامت و بهداشت بسیار متنوع است و شامل سوالاتی همچون درستی و نادرستی گزاره ها، پر کردن جای خالی، چند گزینه و سوالات تحلیلی و تشریحی می باشد.
از مطالب مربوط به صفحه شروع فصل، رمزینهها، آیا میدانید، بیشتر بدانید و مواردی که در پاورقی برخی از صفحههای کتاب اشاره شده است، در امتحان نهایی سوالی مطرح نمیشود.
وقت امتحان نهایی سلامت و بهداشت 90 دقیقه می باشد.
برای موفقیت در امتحان سلامت و بهداشت به تمامی نکات کتاب توجه داشته باشید.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس سلامت و بهداشت از فصل یک 1 نمره، از فصل دو 4.5 نمره و از فصل سه 4 نمره، از فصل چهار 4.5 نمره و از هر کدام از فصول پنج و شش 3 نمره در امتحان سوال مطرح میشود.
از مطالب صفحه شروع فصل، رمزینهها، آیا میدانید، بیشتر بدانید و مواردی که در پاورقی برخی از صفحههای کتاب اشاره شده است، در امتحان سوالی مطرح نمیشود.
مدت زمان امتحان نهایی سلامت و بهداشت 90 دقیقه و تعداد تقریبی سوالات 20 می باشد.