ساعات شبانه روز می‌تواند بر مغز دانش آموزان تأثیر بگذارد. دانش‌آموزان عمدتاً در صبح تمرکز بیشتری داشته که همین امر این ساعات را به بهترین زمان برای مطالعه تبدیل می‌کند. به دلیل کاهش احتمالی انرژی و ایجاد حواس‌پرتی‌های مختلف تا بعد از ظهر، ممکن است تمرکز کردن در بعد از ظهر دشوارتر باشد. البته برخی از دانش آموزان می‌توانند در عصر احساس خلاقیت و توانایی بیشتری برای مطالعه داشته باشند. هنگام تنظیم برنامه مطالعاتی و یافتن بهترین زمان برای مطالعه، این الگوها را برای یادگیری و عملکرد بهینه در نظر داشته باشید.

با گزینه دو همراه باشید.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

مزایای مطالعه در طول روز

اکثر مردم فکر می‌کنند که صبح بهترین زمان برای مطالعه است، زیرا:

  1. 1. مغز ما در صبح بعد از یک خواب و صبحانه دلپذیر، بهترین شرایط را دارد.
  2. 2. چشمان شما از نور طبیعی موجود بهره‌مند می‌شوند که به شما کمک کرده تا بیدار بمانید.
  3. 3. از آنجایی که صبح‌ها، حافظه شما بهتر است، این زمان برای باز کردن یک کتاب درسی برای مطالعه یک موضوع جدید یا صرفا مرور یادداشت ه ابسیار عالی است.
چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

آیا مطالعه صبح زود برای همه مفید است؟

بهترین زمان برای مطالعه برای همه دانش آموزان در صبح نیست. برخی با احساس شادابی و پر انرژی و هدف دار از خواب بیدار می‌شوند، برخی آن را یک اجبار می‌دانند.

اثربخشی صبح که بهترین زمان برای مطالعه است از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که افراد کرونوتیپ‌های متفاوتی دارند، به این معنی که زمان بهینه برای بیداری و هوشیاری آنها ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، برای برخی مؤثرترین و بهترین زمان برای مطالعه و حفظ در صبح زود است، و برای برخی دیگر ممکن است زمان شب یا بعد از ظهر بهترین زمان مطالعه باشد. در نهایت، نکته کلیدی این است که فرد ساعات اوج شناختی خود را شناسایی کرده و بر اساس آن یک برنامه مطالعه تنظیم کند.

مزایای مطالعه در شب

در اواخر روز، برخی از دانش آموزان انرژی بیشتری دارند. در نتیجه مطالعه  برای آنها در عصر یا شب بازده بیشتری دارد. مطالعه در شب بهترین زمان برای مطالعه و حفظ کردن است، زیرا حواس پرتی کمتری وجود دارد و همه در خواب هستند. مطالعه در شب همچنین به افزایش تمرکز و خلاقیت کمک می‌کند.

برخی ادعا می‌کنند خوابیدن پس از مطالعه به شما کمک کرده تا آنچه را که یاد گرفته‌اید، حفظ کنید. شما باید به طور متوسط 8 تا 9 ساعت در هر شب بخوابید.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

چگونه بهترین زمان مطالعه را تعیین کنیم؟

هرکسی ترجیح می‌دهد یک زمان خاصی را به مطالعه اختصاص دهد. اکنون که مزایای مطالعه در شب و روز را در اختیار شما قرار داده‌ایم، می‌توانید با در نظر گرفتن این عوامل، بهترین تصمیم در مورد زمان مطالعه را بدانید. با این حال با تعیین بهترین زمان مطالعه برای دانش آموزان، برنامه‌های مطالعاتی مختلف می‌توان در نظر گرفت.

برای اینکه بتوانید بهترین زمان مطالعه را تشخصی دهید، از معیارهای زیر کمک بگیرید.

1. انحراف

 اگر ساعت مورد نظر شما که برای مطالعه در نظر گرفته‌اید، به گونه است که باید بین آن وقفه‌ای بیندازید، بهتر است زمان دیگری را برای مطالعه در نظر بگیرید.  مانند وقت شام، که می‌تواند الگوی مطالعه شما را به هم بریزد.. شما باید مطمئن شوید که هیچ مانعی نمی‌تواند جریان درس خواندن شما را مختل کند.  

2. توجه

 چه زمانی در بهترین حالت توجه و تمرکز هستید؟ در نظر بگیرید که افراد مختلف در زمان‌های مختلف روز به هوشیاری و حافظه بالاتری دارند. به عنوان مثال، حافظه دیداری شما ممکن است در صبح بیشتر باشد، اما ظرفیت شما برای تفکر انتقادی در بعد از ظهر به بالاترین حد خود برسد. شما باید بفهمید که چه زمانی ذهن شما در هوشیارترین حالت قرار دارد.

3. منظم بودن

زمانی را برای مطالعه انتخاب کنید که بتوانید حداقل برای چند روز در هفته به طور مداوم به آن پایبند باشید، زیرا ثبات مفید است. شما باید یک برنامه زمانی مناسب تهیه کنید تا ذهن خود را در مورد آنچه قرار است در این بازه زمانی انجام دهد، آماده کنید. سپس به آرامی و به تدریج به طور خودکار ذهن وارد چرخه می‌شود و شما بدون هیچ اجباری تمایل به درس خواندن در آن بازه زمانی دارید. همچنین فراموش نکنید که برای رفرش کردن ذهن خود استراحت کنید.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

4. ببینید چه زمانی بیشترین بازدهی را دارید.

مطالعات زیادی در مورد روانشناسی انسان انجام شده است که می‌تواند به ما در مورد اینکه چگونه بیوریتم‌های بدن بر برنامه خواب و سطح انرژی تأثیر می‌گذارد، نکات خوبی ارائه دهد. با کمک این بیوریتم‌ها ما یاد گرفته‌ایم که افراد زمان‌های خاصی از اوج بهره‌وری برخوردار هستند، چگونه بفهمیم بهترین زمان مطالعه برای ما چه زمانی است؟ در اینجا چند راه وجود دارد که می‌تواند به ما در این زمینه کمک کند:

1. خود را بادیگران مقایسه نکنید.

فقط به این دلیل که همسالان شما ترجیح می‌دهند تمام شب را برای مطالعه بیدار بمانند، به این معنی نیست که این کار نیز برای شما نیز مفید است. همانطور که می‌دانید، مطالعه در صبح نیز زمانی مفید است که بیشترین هوشیاری را داشته باشید. بهترین زمان مطالعه را با امتحان کردن هر دو کشف کنید!

2. درباره بیوریتم‌ها بیاموزید

شما می‌توانید به مغز خود بیاموزید که در مواقعی که به آن نیاز دارید، به طور موثر کار کند، به عنوان مثال، در کلاس به جای اینکه احساس خستگی و خواب آلودگی کند، سازنده و پرانرژی باشد. یک برنامه ثابت داشته باشید که هر روز تکرار شود، این امر می‌تواند به شما کمک کند زمان اوج بهره وری خود را پیدا کنید.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

3. مراقب ریتم شبانه روزی خود باشید

ریتم شبانه روزی شما ساعت درونی بدن شماست. این چرخه تقریباً 24 ساعته اجرا می‌شود و زمان بیداری، خواب‌آلودگی و گرسنگی و زمانی که بدنتان هورمون‌های خاصی تولید کرده را تعیین می‌کند. ریتم شبانه روزی حتی بر عملکرد ذهنی شما در طول روز تأثیر می‌گذارد.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

4. یک روز معمول خود را تجزیه و تحلیل کنید

هنگامی که به احساس خود در طول روز توجه کرده و فعالیت‌های روزانه خود را دنبال کنید، الگویی را مشاهده خواهید کرد که در آن یک موج بلند بهره وری و چند موج کوتاه‌تر را خواهید دید. هنگامی که این موضوع را بدانید، می‌توانید بیشترین زمان بازدهی را پیدا کنید.

بهترین زمان برای مطالعه: چیزهایی که باید به خاطر بسپارید

زمانی که متوجه شدید که کدام چارچوب زمانی برای شما بهترین سطح هوشیاری و انرژی را به همراه دارد و بهترین زمان برای مطالعه را پیدا کردید، می‌توانید برای مطالعه در آن چارچوب زمانی وقت بگذارید. علاوه بر این، ما برای شما چند نکته را برای یادآوری ارائه کرده‌ایم. شما می‌توانید این موارد را هنگام برنامه‌ریزی درسی خود در نظر داشته باشید تا برنامه خود را موثرتر کرده و در زمان یادگیری نهایت استفاده را ببرید.

1. تمرکز صبح

بسیاری از دانش‌آموزان صبح‌ها به دلیل اینکه هوشیارتر و متمرکزتر هستند، بهترین زمان برای مطالعه در این ساعات پیدا می‌کنند.

2. از مطالعه در بعد از ظهر خودداری کنید.

در طول بعد از ظهر، سطح انرژی و تمرکز ممکن است کاهش یافته و مطالعه موثر را دشوارتر کند. در صورتی که تمایل به مطالعه در بعد از ظهر دارید، استراحت‌های کوتاهی داشته یا فعالیت بدنی سبکی داشته باشید تا ذهن خود را رفرش کنید.

3. خلاقیت عصرانه

برخی از دانش آموزان در عصر خلاقیت و مهارت‌های حل مسئله بالایی دارند. از این زمان برای کارهای خلاقانه یا خودآزمایی مانند تست زدن استفاده کنید.

4. زمان اوج خود را پیدا کنید

برای تعیین زمان اوج مطالعه به الگوهای بدن و مغز خود توجه کنید. این موضوع برای هر فردی متفاوت است، بنابراین زمانی را پیدا کنید که بهترین اوج یادگیری را برای شما به همراه دارد.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

5. طرح شکستن و ایجاد وقفه

  برای پیشگیری از فرسودگی و حفظ تمرکز، وقفه‌های کوتاهی را در برنامه مطالعه خود قرار دهید.

6. ریتم‌های شبانه روزی را در نظر بگیرید

به یاد داشته باشید که بدن ما دارای ریتم‌های طبیعی است، بنابراین سعی کنید برای بهره وری مطلوب، برنامه مطالعه خود را با ریتم شبانه روزی خود هماهنگ کنید.

7. خوب بخوابید

عادات خواب خوب را اولویت‌بندی کنید، زیرا به طور مستقیم بر عملکرد شناختی و حافظه تأثیر می‌گذارد. مطمئن شوید که خواب آرام کافی برای ارتقا سطح یادگیری خود دارید.

چگونه ساعت‌های شبانه روز بر مغز دانش آموزان تأثیر می‌گذارد؟

8. آب و غذای سالم مصرف کنید.

هیدراتاسیون و تغذیه مناسب برای عملکرد مطلوب مغز ضروری است. آب بنوشید و وعده‌های غذایی مغذی بخورید تا در جلسات مطالعه خود بهترین شرایط ممکن را داشته باشید.

یافتن بهترین زمان برای مطالعه برای به حداکثر رساندن یادگیری ضروری است. هیچ راه حل یکسانی نیست که برای همه جواب مشابه بدهد، اما می‌توانید از دانش و توصیه‌های به اشتراک گذاشته شده در این مقاله برای انتخاب بهترین زمان برای مطالعه استفاده کنید. روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانیم برای افزایش ظرفیت یادگیری خود از آنها استفاده کنیم. همچنین مهم است که به یاد داشته باشیم که سبک زندگی ما بر مطالعه تأثیر می‌گذارد، بنابراین نیاز به آزمایش داریم تا بهترین زمان مطالعه را پیدا کنیم. با اولویت‌بندی زمان مطالعه و استفاده از این تکنیک‌ها در یادگیری دروس خود موفق خواهیم شد.

پرسش و پاسخ

هیچ زمان مشخصی از روز “بهترین” یا بهترین زمان برای مطالعه نیست. هرکسی دوره خاصی از روز را دارد که بیشترین بازدهی و انرژی را دارد. برخی از افراد وقتی برای اولین بار صبح از خواب بیدار می‌شوند، انرژی زیادی دارند. برخی از افراد جغد شب هستند که در عصر فعالیت بیشتری دارند.

پاسخ قطعی به این سوال که آیا ساعت 4 صبح بهترین زمان برای مطالعه است یا خیر وجود ندارد. برخی از افراد متوجه می‌شوند که در این ساعات اولیه صبح بیشترین بهره وری را دارند، در حالی که برای برخی دیگر ممکن است تمرکز در چنین ساعات اولیه دشوار باشد.

مطالعه مکرر در اواخر شب مانع از خواب کافی می‌شود. کاهش عملکرد شناختی، کاهش تمرکز و حافظه ضعیف می‌تواند ناشی از خواب ناکافی باشد. اگر شما قادر به مدیریت زمان خواب خود باشید، آنگاه می‌توانید آخر شب را نیز به یادگیری مشغول شوید.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x