دانش آموزان پایه نهم و پایه دوازدهم باید در امتحانات نهایی شرکت کنند، تا بتوانند از پایه تحصیلی خود فارغ التحصیل شوند. دانش آموزان این پایه باید از حداقل نمره قبولی امتحان نهایی خود خبردار باشند تا بتوانند با یک برنامه ریزی هدفمند، نمرات قبولی را در امتحانات نهایی کسب کنند. در این نوشتار همراه شما هستیم تا حداقل نمره قبولی امتحان نهایی را بیان کنیم.
با گزینه دو همراه باشید.
حداقل نمره قبولی امتحان نهایی پایه نهم و پایه دوازدهم با توجه به نمره نوشته شده روی برگه امتحانی و نمره سالانه دانش آموز لحاظ می شود. در صورتی که دانش آموزان نتوانند در خرداد ماه، حداقل نمره لازم را کسب کنند، برای قبولی باید از تک ماده یا تبصره استفاده کنند یا در آزمون های شهریور و دی ماه شرکت کنند تا بتوانند از پایه تحصیلی خود فارغ التحصیل شوند.
نمرات نهایی پایه ی نهم و دوازدهم بسیار مهم است. با نتیجه ی نمره ی نهایی پایه ی نهم انتخاب رشته انجام می شود. نتایج پایه دوازدهم برای بهبود رتبه و ورود به دانشگاه لازم است.
در خرداد ماه امتحانات نهایی برای برخی از پایههای تحصیلی به صورت هماهنگ کشوری یا استانی برگزاری می شود. امتحانات پایه نهم به صورت هماهنگ استانی و امتحانات پایه دوازدهم به صورت هماهنگ کشوری برگزاری می شود. برخی از دانش آموزان ممکن است به دلیل کوتاهی در مطالعه دروس یا استرس ناشی از امتحانات، نمرات خوبی را در امتحانات نهایی کسب نکنند. در این صورت باید آن ها از قوانین شرایط حداقل نمره قبولی آگاه باشند تا بتوانند بهترین تصمیم را اخذ کنند.
دانش آموزانی که در امتحانات خرداد ماه، قادر به کسب حداقل نمره قبولی نبوده اند، یا باید در امتحانات شهریور ماه و دی ماه شرکت کنند یا اینکه با استفاده از قوانین تک ماده یا تبصره، حداقل نمره قبولی را به دست آورند.برای قبولی نهایی در یک درس، دانش آموزان باید حداقل نمره قبولی در امتحانات نهایی را کسب کنند و همچنین جمع نمرات سالانه آن ها به حد نصاب رسیده باشید تا به عنوان فرد قبول شده، شناخته شوند. در غیر این صورت دانش آموز مردود می شود.
امتحانات نهایی پایه دوازدهم از اهمیت بالایی برخوردار است. حداقل نمره قبولی امتحان دوازدهم در برگه امتحان نهایی نمره 7 و بالاتر است. همچنین دانشآموزان باید حتما دارای نمره سالانه 10 و بالاتر باشند. در غیر این صورت به عنوان تجدید شده امتحان نهایی دوازدهم شناخته می شوند. بعد از امتحانات برای دانش آموزان سه حالت زیر رخ می دهد:
1- دانش آموزان در امتحان نهایی تمام دروس نمره 7 و بالاتر کسب کرده و نمره سالانه بالای 10 دارند که در این صورت قبول شناخته می شوند و می توانند در کنکور شرکت کنند.
2- اگر دانش آموزی موفق به کسب نمره قبولی امتحان پایه دوازدهم خرداد ماه نشود، تحت شرایط خاصی می تواند از تک ماده یا تبصره پایه دوازدهم استفاده کند، توجه داشته باشید که استفاده از تک ماده سبب شده تا نمره کل معدل افت کند، بنابراین داوطلبینی که قصد شرکت در کنکور را دارند به این نکته توجه داشته باشند.
3- دانش آموزانی که در خرداد، شهریور یا دی ماه موفق به کسب نمره قبولی در امتحانات نشده اند باید در آزمون ترمیم معدل خرداد ماه 1402شرکت کنند و نمره قبولی را کسب کنند تا بتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند.
دانش آموزانی که در پایه دوازدهم تحصیل می کنند باید نمره قبولی در هر درس را کسب کنند تا فارغ التحصیل شوند و مدرک دیپلم خود را اخذ کنند. در صورت نداشتن مدرک دیپلم پذیرش شما در دانشگاه با مشکلات متعددی مواجه میشود.
با توجه به تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور، دانش آموزان باید در کسب نمرات بالا تمام تلاش خود را بکنند. همچنین تا جایی که می توانند از تک ماده برای قبولی یک درس استفاده نکنند، زیرا معدل را پایین می کشد و تاثیر منفی روی سوابق تحصیلی دارد.
از طرف دیگر داوطلبینی که قصد ترمیم معدل برای تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال جاری و یا ایجاد سوابق تحصیلی را دارند، باید در آزمون ترمیم معدل شرکت کنند.
برای امتحانات نهایی پایه دوازدهم، دو شرط در نظر گرفته شده است که در زیر به آن می پردازیم:
1- نمره امتحان نهایی دانش آموز باید حداقل 7 باشد. این نمره مربوط به نمره ای است که دانش آموز روی برگه کسب می کند.
2- نمره سالانه دانش آموز در هر درس باید حداقل 10 باشد. این نمره مربوط به نمره سالانه یا عملکرد تحصیلی دانش آموز در طول یک سال است.
حداقل نمره قبولی در امتحان کتبی نهایی مقطع دوازدهم
حداقل نمره برای قبولی در امتحان کتبی چه در پایه نهم و چه در پایه دوزادهم باید نمره 7 باشد. اگر در برگه امتحان نمره 7 کسب کنید، می توانید اولین شرط قبولی را به دست آورید.
حداقل نمره قبولی سالانه مقطع دوازدهم
برای قبولی در یک درس باید نمره سالانه آن درس بالای 10 باشد. یعنی میانگین نمره مستمر و نمره کتبی نهایی حداقل 10 باشد. اگر دانش آموزی نتواند یکی از این دو شروط را برآورده کند، در آن درس مردود یا تجدید می شود و یا باید از تک ماده استفاده کند یا در امتحانات شهریور یا دی ماه شرکت کند.
برای قبولی دانش آموز پایه دوازدهم در یک درس، نمره برگه نباید از 7 کمتر باشد و نمره سالانه فرد نیز نباید کمتز از 10 باشد. در صورتی که نمره برگه بالای هفت و حداقل نمره سالانه فرد ده باشد، دانش آموز در آن درس به عنوان قبول شناخته می شود. در درس هایی که غیرحضوری هستند نیز دانش آموز باید نمره نصاب قبولی روی برگه را کسب کند.
در صورتی که دانش آموز به هر دلیلی نتوانست نمره حد نصاب قبولی را کسب کند، یعنی نمره سالانه وی زیر ده باشد، می تواند از تک ماده برای قبولی استفاده استفاده کند. شرایط استفاده از تک ماده نیز باید برای دانش آموز فراهم باشد تا وی بتواند از آن استفاده کند.
دانش آموز در صورتی می تواند از تک ماده استفاده کند که در 4 درس حداقل نمره 7 داشته باشد. دو درس از این چهار درس مربوط به امتحانات نهایی و دو درس آن مربوط به امتحانات داخلی است. به عبارتی دانش آموز می تواند برای دو امتحان نهایی که نمره 7 گرفته است از تک ماده استفاده کند.
پایه نهم مقطع متوسطه اول یک پایه مهم برای دانش آموزان محسوب می شود. در این پایه انتخاب رشته و هدایت تحصیلی انجام شده و بیشتر امتحانات به صورت نهایی برگزار می شود. قبولی امتحان نهایی نهم منوط به کسب نمره قبولی در امتحانات نهایی است. دانش آموزان پایه نهم باید برای کسب نمره قبولی در امتحانات نهایی، مطالعه کافی داشته باشند.
دانش آموزان پایه نهم باید برای کسب نمره قبولی در امتحان نهایی، دارای حداقل معدل 10 باشد. اگر دانش آموز پایه نهم، معدلی کمتر از 10 داشته باشد، به عنوان فارغ التحصیل پایه نهم شناخته نمی شود. به غیر از شرط معدل، دانش آموزان پایه نهم باید در امتحانات نهایی نمره 7 یا بالاتر را کسب کنند و همچنین دانش آموزان در همه دروس بتید دارای نمره سالانه بالاتر از 30 باشند.
برای امتحانات پایه نهم، سه شرط در نظر گرفته شده است که در زیر به آن می پردازیم:
1- معدل دانش آموزان باید حداقل 10 باشد.
2- دانش آموزان باید در امتحانات نهایی نمره 7 یا بالاتر را کسب کنند.
3- نمره سالانه هر یک از دروس باید بالاتر از 30 باشد.
در صورتی که دانش آموزان پایه نهم نتوانند نمره قبولی امتحان نهایی پایه نهم خرداد ماه را کسب کنند، می توانند در صورت دارا بودن شرایط استفاده از تک ماده یا تبصره، از آن استفاده کنند و فارغ التحصیل شوند.
نمره سالانه از حاصل جمع نمرات مستمر و پایانی ترم اول و نمرات مستمر و پایان ترم دوم دانش آموزان به دست می آید که برای پایه نهم باید برای هر درس بالای 30 باشد. همچنین می توان این عدد را تقسیم بر 3 کرد و نمره سالانه دانش آموزان پایه نهم را از 10 محاسبه کرد. در این صورت نمره سالانه دانش آموزان پایه نهم باید بالای 10 باشد.
برای قبولی و یا به اصطلاح پاس کردن یک درس در پایه نهم، نمره کتبی نهایی باید حداقل 7 باشد، نمره ی سالانه ی هر درس زیر 10 نباشد و معدل کل نهایی دانش آموز حداقل 10 باشد.
اگر دانش آموزی نتواند یکی از شرایط بالا را کسب کند، در آن درس مردود یا تجدید می شود که یا باید از تک ماده و تبصره استفاده کند یا باید در شهریور یا دی ماه مجددا امتحان بدهد.
نمره ای که دانش آموز در برگه امتحانی گرفته است همان نمره ی امتحان نهایی می باشد. برای پایه نهم و دوازدهم، نمره امتحان کتبی نهایی از طریق محاسبه نمره به دست آمده در برگه به دست می آید.
افراد برای محاسبه نمره سالانه پس از اعلام نتایج امتحانات نهایی، قبل از هر چیزی باید به مقطع تحصیلی خود توجه کرده و فرمول صحیح را برای محاسبه نمره سالانه پیدا کنند. فرمول محاسبه نمره سالانه در متوسطه اول با متوسطه دوم متفاوت است، اما از آنجایی که نیاز به موارد مشترکی برای محاسبه دارند، به یکدیگر شباهت دارند.
نحوه محاسبه نمره سالانه مقطع دوازدهم براساس فرمول زیر است:
(نمره مستمر نوبت اول + نمره پایانی نوبت اول ضربدر2 + نمره مستمر نوبت دوم ضربدر 1 + نمره پایانی نوبت دوم ضربدر 4) تقسیم بر 8
نمره ی نهایی هر درس با این فرمول محاسبه می شود. اگر نمره دانش اموز بالاتر از ده بود، دانش آموز قبول می شود. اگر نمره دانش آموز پایین ده بود، در آن درس قبول نمی شود که این یعنی بدون استفاده از تک ماده یا شرکت مجدد در امتحانات شهریورماه نمی تواند به دانشگاه برود.
اگر دانش آموز در امتحانات نهایی غیبت کند برای این درس نمره صفر در کارنامه امتحان نهایی دانش آموز نظر گرفته می شود. این دانش آموز باید حتما در امتحانات شهریور ماه شرکت کند و نمی تواند از قانون تک ماده استفاده کند.
نحوه محاسبه نمره سالانه برای مقطع نهم براساس فرمول زیر است:
((نمره مستمر نوبت اول + نمره پایانی نوبت اول) ÷ 2) + (((نمره مستمر نوبت دوم + نمره پایانی نوبت دوم) ÷ 2) × 2)
دانش آموزان متوسطه اول برای محاسبه نمره سالانه خود، باید در ابتدا، نمره مستمر نوبت اول و نمره پایانی نوبت اول را با هم جمع کرده و سپس بر 2 تقسیم نمایند. سپس باید نمره مستمر نوبت دوم و نمره پایانی نوبت دوم را نیز با یک دیگر جمع کرده و آن را تقسیم بر 2 نمایند. حالا برای به دست آوردن نمره سالانه کافی است حاصل پرانتز دوم را در 2 ضرب کرده و سپس حاصل پرانتز اول و دوم را با هم جمع کرده تا نمره سالانه خود را مشاهده نمایند.
نمره ی نهایی هر درس با این فرمول محاسبه می شود. اگر نمره دانش اموز بالاتر از 30 بود، دانش آموز قبول می شود. اگر نمره دانش آموز پایین 30 بود، در آن درس قبول نمی شود که این یعنی بدون استفاده از تک ماده یا شرکت مجدد در امتحانات شهریورماه نمی تواند به پایه ی بعدی برود.
هر دانش آموز برای هر درس خود یک نمره سالانه دارد که نمره سالانه در هر مقطع از طریق فرمول خاصی به دست می آید.
در صورت تجدید شدن امتحانات نهایی می توان از تک ماده و تبصره، استفاده کرد.
حداقل نمره قبولی برای امتحانات نهایی کتبی دوازدهم 7 است.
حداقل نمره امتحانات نهایی کتبی نهم مانند پایه دوازدهم بوده که باید حداقل نمره 7 باشد.
شروط قبولی امتحان نهایی دوازدهم برای هر درس، کسب حداقل نمره 7 در امتحان کتبی نهایی و کسب حداقل نمره سالانه 10 است.
شروط قبولی امتحان نهایی نهم برای هر درس، کسب حداقل نمره 7 در امتحان کتبی نهایی و کسب حداقل نمره سالانه 30 و کسب حداقل معدل کل 10 است.
مؤسسه آموزشی فرهنگی گزینهدو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژۀ داوطلبان آزمون سراسری و آزمونهای استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دورۀ اول متوسطه و پایههای دهم و یازدهم میباشد. گزینهدو بهعنوان یک مؤسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرمافزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانشآموزان و مدارس ارائه میکند.
مؤسسه آموزشی فرهنگی گزینهدو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژۀ داوطلبان آزمون سراسری و آزمونهای استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دورۀ اول متوسطه و پایههای دهم و یازدهم میباشد. گزینهدو بهعنوان یک مؤسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرمافزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانشآموزان و مدارس ارائه میکند.