شرایط پذیرش در رشتههای تحصیلی دانشگاههای دارای شرایط خاصی است. برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شاهد، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، دانشگاه امام صادق، دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی و… برای پذیرش دانشجویان نیاز به شرایط خاص و معینی دارند. در این نوشتار همراه شما هستیم تا لیست دانشگاهها با شرایط پذیرش خاص را بیان کنیم.
با گزینه دو همراه باشید.
رشتههای دارای شرایط خاص چیست؟
رشتههای نیمهمتمرکز دانشگاههای دارای شرایط خاص به این معنا است که داوطلبین برای ورود و پذیرش در این رشتهها علاوه بر آزمون سراسری و یا آزمون ورودی دارای یک مرحله مصاحبه، گزینش، آزمون عملی و تحقیق است. این رشتههای خاص در دانشگاههای مختلف دانشجو می پذیرند و بهعنوان رشتههای بورسیه کنکور سراسری شناخته می شوند.
منظور از رشتههای نیمهمتمرکز یا متمرکز با شرایط خاص چیست؟
در رشتههای نیمهمتمرکز با شرایط خاص یک مرحله دوم وجود دارد که به صورت آزمون علمی، مصاحبه و یا معاینه پزشکی انجام میشود. پس از واردکردن کد رشته نیمهمتمرکز در حالتی که حدنصاب کنکور عملی یا مصاحبه آن رشته محل را دریافت کنید، به آن دانشگاه برای مصاحبه دعوت میشوید.
دانشگاههای دارای شرایط خاص چیست؟
برخی از دانشگاهها وجود دارند که پذیرش آنها دارای شرایط خاص است؛ بنابراین به آنها دانشگاههای دارای شرایط خاص میگویند. این دانشگاهها در بعضی از رشتهها و گرایشها به صورت نیمهمتمرکز عمل میکنند. در واقع در هنگام پذیرش 2 برابر ظرفیت پذیرش کرده و پس از طی گزینش مصاحبه، در صورت تأیید دانشگاه، ثبتنام انجام میشود. به عبارتی قبولی در دانشگاههای دارای شرایط خاص به منزله تأیید نهایی نبوده و قبولی بعد از اعلام نتایج نهایی و مصاحبه صورت میگیرد.
در انتخاب رشته دانشگاههای دارای شرایط خاص میتوانید تمام انتخابهای خود را به دانشگاههای نیمهمتمرکز و دارای شرایط خاص اختصاص دهید؛ اما تنها در 2 رشته محل دعوت به مصاحبه خواهید شد.
لیست دانشگاههای دارای شرایط خاص
در جدول زیر لیست دانشگاههای دارای شرایط خاص ارائه شده است. توصیه میشود که پیش از انجام فرایند انتخاب رشته باید از تمامی شرایط و ضوابط دانشگاههای دارای شرایط خاص آگاهی پیدا کنید.
پذیرش دانشگاههای دارای شرایط خاص | ||
---|---|---|
دانشگاه شاهد | دانشگاه شهید مطهری | دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری |
دانشگاه فرهنگیان | دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی | دانشگاه علوم پزشکی و پیراپزشکی ارتش |
دانشگاه شهید رجایی | دانشگاه امام صادق (ع) | دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله |
دانشگاه علوم انتظامی امین | دانشگاه امام علی (ع) | دانشگاه مذاهب اسلامی |
دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران | دانشگاه غیرانتفاعی رفاه |
دانشگاههای دارای شرایط خاص دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه فرهنگیان و دبیر شهید رجایی از جمله دانشگاه شرایط خاص است. داوطلبین برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان باید شرایط خاصی داشته باشند که در زیر ارائه شده است:
- 1. کسب حداقل نمره علمی کل 6500
- 2. نداشتن هیچگونه رابطه استخدامی یا تعهد خدمت
- 3. داشتن حداقل معدل کل 14 در دوره متوسط دوم
- 4. داشتن حداکثر 24 سال تمام
- 5. برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی مناسب برای حسن انجاموظیفه
- 6. برخورداری از استعداد، علاقه و انگیزه
- 7. احراز توانایی در مهارتهای پایه و علوم فناوری اطلاعات
- 8. برخورداری از حسن شهرت، عامل بودن به اخلاق و رفتار نیکو
دانشگاههای دارای شرایط خاص دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی
دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی یکی دیگر از دانشگاهها دارای شرایط خاص است. دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی وابسته وزارت اطلاعات است. پذیرش در این دانشگاهها از میان داوطلبین مرد است. مهمترین شرایط پذیرش در دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی به شرح زیر است:
- 1. پذیرش رشتههای خاص از میان داوطلبین آقا
- 2. پذیرش در دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی به صورت نیمهمتمرکز
- 3. پذیرش نهایی داوطلبین منوط به کسب نمره لازم در مصاحبه شفاهی
- 4. حداکثر سن برای داوطلبین مقطع کارشناسی 22 سال
- 5. پذیرفتهشدگان با سپردن تعهد میتوانند خدمت دوران سربازی را در وزارت اطلاعات طی کنند.
شرایط خاص پذیرش دانشگاه شاهد
تمامی متقاضیان در رشتههای تحصیلی دانشگاه شاهد، چنانچه مجاز به انتخاب رشته باشند، در صورت تمایل میتوانند نسبت به انتخاب رشته در این دانشگاه اقدام کنند. دانشگاه شاهد یکی دیگر از دانشگاههایی است که برای پذیرش داوطلبین در رشتههای خاص شرایطی را برای دانشجویان در نظر گرفته است:
- 1. اعتقاد و التزام به حجاب
- 2. کسب نمره لازم در مصاحبه
دانشگاههای دارای شرایط خاص دانشگاه شهید مطهری
داوطلبینی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای شرایط خاص مانند دانشگاه شهید مطهری دارند، باید دارای شرایط خاصی باشند. پذیرش نهایی داوطلبین منوط به کسب حدنصاب نمره در مصاحبه حضوری است. در زیر شرایط دانشگاه شهید مطهری ارائه شده است:
- 1. قبولی قطعی در این دانشگاه پس از انجام مصاحبه از بین معرفیشدگان چندبرابر ظرفیت و احراز صلاحیت علمی و عمومی است.
- 2. داوطلبین متقاضی تحصیل در رشته فلسفه و کلام اسلامی، کلیه واحدهای رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی را پاس میکنند.
- 3. داوطلبین متقاضی تحصیل در رشته روانشناسی، علاوه بر واحدهای تخصصی میبایست 22 واحد حوزوی را نیز بگذرانند.
- 4. پذیرفتهشدگان مرد بعد از فراغت تحصیل میتوانند لباس روحانیت بپوشند.
شرایط خاص پذیرش دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی
شرایط خاص پذیرش در دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی نیازمند دارا بودن شرایط خاص است. پذیرش نهایی از بین معرفیشدگان چندبرابر ظرفیت و پس از احراز شرایط لازم به ترتیب اولویت صورت میگیرد.
شرایط خاص دانشگاههای علوم قضایی و خدمات اداری
پذیرش در دانشگاه علوم قضایی و خدمات نیازمند دارا بودن شرایط خاصی است که در زیر ذکر شده است:
- 1. داشتن حداقل معدل کتبی دیپلم 14 برای مقطع کارشناسی علوم قضایی
- 2. پذیرفتهشدگان در گزینش عمومی
- 3. سپردن خدمت تعهد به قوه قضاییه به میزان دوبرابر مدت تحصیل
- 4. داشتن حداکثر 24 سال سن
- 5. داشتن حداقل معدل کتبی دیپلم 17 برای مقطع کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی
شرایط خاص پذیرش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
یکی دیگر از دانشگاههای دارای شرایط خاص، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله است. از جمله شرایط خاص پذیرش این دانشگاه در زیر ارائه شده است:
- 1. حداقل سن در هنگام پذیرش داوطلبین 16 سال و حداکثر سن 22 سال تمام
- 2. معدل کل دیپلم 16 و بالاتر از آن برای داوطلبین رشتههای پزشکی و بورسیه پزشکی، دندانپزشکی و بورسیه داروسازی و کسب نمره و تراز علمی بالاتر از 9000 در رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در آزمون سراسری
- 3. معدل کل دیپلم 16 و بالاتر از آن برای داوطلبین رشتههای پرستاری، کارشناسی پیراپزشکی و کسب نمره علمی بالاتر از 7000 در آزمون سراسری
- 4. معدل کل دیپلم 16 و بالاتر از آن برای داوطلبین رشتههای کاردانی فوریتهای پزشکی و تکنسینهای سلامت دهان
- 5. در شرایط مساوی، اولویت با خانوادههای ایثارگران است.
آدرس سایت دانشگاههای دارای شرایط خاص کنکور 1402
تمامی داوطلبین معرفی شده به مصاحبه رشتههای دارای شرایط خاص کنکور سراسری بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری و مشخصشدن وضعیت خود میتوانند جهت شرکت در مصاحبه این رشتهها علاوه بر مطالعه و آگاهی از اطلاعیههای سازمان سنجش به سایت دانشگاه موردنظر نیز مراجعه کرده و از مدارک موردنیاز برای مصاحبه مطلع شوند.
1. دانشگاه شاهد
داوطلبینی که بهعنوان معرفیشدگان در رشتههای تحصیلی دانشگاه شاهد تهران هستند باید برای اطلاع از انجام مراحل مختلف مصاحبه و بررسی صلاحیتهای عمومی به درگاه اطلاعرسانی دانشگاه به آدرس www.shahed.ac.ir مراجعه کنند.
2. دانشگاه مطهری
داوطلبینی که اسم آنها در لیست چندبرابر ظرفیت رشتههای تحصیلی دانشگاه مطهری است برای اطلاع از شرایط پذیرش در این دانشگاه باید به سایت www.motahari.ac.ir مراجعه کنند.
3. دانشگاه علوم پزشکی ارتش
داوطلبانی که اسمشان در لیست اسامی چندبرابر ظرفيت رشتههای تحصيلی در دانشگاه علوم پزشکی ارتش اعلام شده است، باید برای اطلاع از زمان انجام مراحل مختلف مصاحبه و بررسی صلاحیتهای عمومی به درگاه اطلاعرسانی دانشگاه به آدرس: www.ajaums.ac.ir مراجعه کنند.
رشتههای تحصيلی (پزشكی، دندانپزشكی، پرستاری، تكنولوژی اتاق عمل، تكنولوژی پرتوشناسی، علوم آزمايشگاهی، فناوری اطلاعات سلامت، هوشبری، كاردانی فوریتهای پزشكی پیش بیمارستانی بورسیه ارتش) (دندانپزشکی بورسيه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) (پزشکی، دندانپزشکی و كاردانی فوریتهای پزشكی پیش بیمارستانی بورسیه نیروی انتظامی) و (پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، تکنولوژی اتاق عمل، تکنولوژی پرتوشناسی، هوشبری و كاردانی فوریتهای پزشكی پیش بیمارستانی بورسیه وزارت دفاع) در دانشگاه علوم پزشكی ارتش نیاز به مصاحبه دارند.
4. دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله
داوطلبینی که اسم آنها برای دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله اعلام شده است میتوانند برای مصاحبه به آدرس سایت www.bmsu.ac.ir مراجعه کنند. رشتههای تحصيلی (پزشكی، داروسازی، پرستاری، مهندسی بهداشت محیط، كاردانی فوریتهای پزشكی پیش بیمارستانی بورسیه سپاه) و رشتههای تحصيلی (پزشکی و داروسازی بورسيه نیروی انتظامی) نیاز به مصاحبه دارند.
5. دانشگاه اطلاعـات و امنيت ملی
داوطلبانی که رشتههای تحصيلی دانشگاه اطلاعات و امنيت ملی رو انتخاب کرده اند، در صورت واجد شرایط، به صورت مستقيم از طرف دانشگاه برای انجام مراحل مصاحبه، معاينه و ساير مراحل مختلف گزينش تماس گرفته میشود. به عبارتی، در هیچ مرحله ای اسامی افراد قبول شده در اين كد رشتهها از طریق سازمان سنجش اعلام نمی شود.
6. رشتههای تحصيلی كاردانی و کارشناسی فوریتهای پزشكی پیش بیمارستانی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی
توجه داشته باشید که حتماً برای اطلاع از برنامه زمان و مكان، مدارک موردنیاز و شرايط عمومی و اختصاصی جهت انجام مراحل مصاحبه، معاينه و يا ساير مراحل گزينش به درگاه اطلاعرسانی مؤسسه محل مصاحبه ذیربط مراجعه کنند.
7. معرفیشدگان چندبرابر ظرفيت در كليه كد رشتههای تحصيلی پردیسها، ثبتنام دانشگاه فرهنگيان و دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی تهران (رشتههای مخصوص داوطلبان بومی و دارای تعهد استخدام)
داوطلبانی که تصمیم به شرکت در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان را دارند، میتوانند از طريق درگاه اينترنتی بیان شده در فرم پیوست 3 از مکان و زمان دقیق مصاحبه مطلع شوند.
زمان اعلام نتایج اولیه رشتههای نیمهمتمرکز
زمان اعلام نتایج رشتههای نیمهمتمرکز همه دانشگاهها با هم یکسان نیست. برخی از دانشگاهها ممکن است زودتر نتایج انتخاب رشته را اعلام کنند و برخی از دانشگاهها ممکن است دیرتر اعلام نتایج کنند. به طور معمول حدود دو هفته بعد از اتمام مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری، سازمان سنجش به بررسی فرم انتخاب رشته داوطلبین اقدام کرده و در یکزمان با اعلام اسامی و دعوتشدگان به مصاحبه نتایج دانشگاه، ظرفیت کد رشته محلهای دارای شرایط خاص کنکور را چندبرابر به همراه زمان انجام مصاحبه در سایت خود منتشر کرده و در اختیار داوطلب قرار میدهد.
اعلام نتایج نهایی رشتههای متمرکز با شرایط خاص
بعد از برگزاری آزمون عملی و یا مرحله مصاحبه، شرکتکنندگان برای دریافت نتایج نهایی خود منتظر میمانند. بعد از پایان رسیدن فرایند مصاحبه به دانشگاههای سراسری شرایط افراد داوطلب را بررسی کرده و امتیازها و اسامی کسب کرده افراد داوطلب را به سازمان سنجش ارائه میدهند.
تعهد خدمت دانشگاههای دارای شرایط خاص
دانشگاههای دارای شرایط خاص و رشتههای نیمهمتمرکز در بسیاری از موارد دارای تعهد به خدمت هستند. داوطلب بعد از پذیرش باید متعهد به شرایط آن دانشگاه شده و این تعهد در برخی مواقع تعهد به خدمت در مناطق محروم و یا تعهد به خدمت برای آن مرکز درمانی و یا تحصیلی است. برای مثال دانشگاه بقیه الله دانشجو باید چندین سال در مرکز درمانی بقیه الله و زیر نظر سپاه اقدام به خدمت نماید. دانشجو باید در هنگام انتخاب رشتهها و دانشگاههای دارای شرایط خاص از این امور مطلع باشند.
نحوه گزینش رشتههای نیمهمتمرکز
گزینش بیشتر رشتههای دارای شرایط خاص یعنی به صورت کشوری انجام میشود. کلیه معرفیشدگان چندبرابر ظرفیت میبایست قبل از مراجعه به مؤسسه ذیربط برای اطلاع از برنامه زمان و مکان، مدارک موردنیاز و شرایط عمومی و اختصاصی جهت انجام مراحل مصاحبه، معاینه و یا سایر مراحل گزینش به پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه موردنظر مراجعه کنند.
نکات مهم در مورد پذیرش در دانشگاههای خاص
در زیر نکات مهم در مورد پذیرش دانشگاههای خاص ارائه شده است:
- 1. اولین نکته در هنگام مصاحبه پذیرش در دانشگاههای خاص این است که باید آمادگی لازم را کسب کنید. زیرا نتیجه مصاحبه هیچ ارتباطی به رتبه ندارد و همه چیز بستگی به جلسه مصاحبه و نظر تیم مصاحبهکننده دارد. حتی ممکن است داوطلبینی با رتبه خوب رد شوند؛ اما داوطلبین با رتبههای بدتر در مصاحبه پذیرش شوند.
- 2. قبل از جلسه مصاحبه به سایت سازمان سنجش و دانشگاه موردنظر باید مراجعه شود و مدارک را برای روز مصاحبه آماده کنید.
پرسش و پاسخ
به رشته محلهایی که علاوه بر کنکور به برگزاری آزمون عملی یا مصاحبه هم اقدام مینمایند، رشتههای متمرکز با شرایط خاص نامیده میشود.
افراد داوطلب برای دریافت نتایج رشتههای متمرکز با شرایط خاص، باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org وارد شوند.
دارا بودن حداقل معدل کل 14 در دوره متوسطه دوم برای دانشگاه فرهنگیان الزامی است.
از جمله دانشگاههایی که دارای شرایط خاص برای پذیرش هستند میتوان به دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، دانشگاه علوم قضایی و … اشاره کرد.