امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته ریاضی فیزیک دی 99 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:
سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک دی 99
1- آیه شریفه “کُلَّا نُمِدُّ هولاءِ و هولا مِن عَطاءِ رَبِّکَ و ما کانَ عَطاءُ ربِّکَ محظورا” بیانگر کدام سنت الهی است؟ (0.5 نمره)
پاسخ : امداد عام الهی (0.5)
2- گام برداشتن انسان در مسیر توحید عملی چگونه صورت می گیرد؟ (0.5)
پاسخ : اطاعت از فرمان های خدا (0.5 نمره)
3- توبه اجتماعی را با ذکر مثال شرح دهید؟ (1.5)
پاسخ : اگر جامعه در برخی از ابعاد از مسیر توحید و اطاعت از خداوند خارج شود، نیازمند بازگشت به مسیر توحید و اصلاح، یعنی توبه اجتماعی است. انحراف های اجتماعی باید در همان مراحل ابتدایی اصلاح شوند تا گسترش نیابند و ماندگار نشوند . ربا خواری، رشوه گرفتن، بی توجهی به عفاف و پاکدامنی، ظلم کردن و ظلم پذیری و اطاعت از غیر خدا از جملۀ این بیماری ها و انحراف هاست. مهم ترین راه اصلاح و معالجۀ جامعه از این بیماري ها انجام دادن وظیفۀ امر به معروف و نهی از منکر است. (1.5)
4- شیطان در پیشگاه خداوند اقرار کرده است که توانایی فریب چه افرادی را ندارد؟ (0.5)
پاسخ : مومنان با اخلاص (0.5)
5- موقعیت زن و خانواده را در تمدن اسلامی بنویسید. (1)
پاسخ : زنان حق مالکیت و کار داشتند، دسترنج آنها به خودشان تعلق داشت و در اختیار همسر یا پدر قرار نمی گرفت، تحصیل برای زنان آزاد بود و اندیشمندان بزرگی در جهان اسلام پیدا شدند که قبلا سابقه نداشت. (1)
شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…
بخش بندی کتاب دین و زندگی 3
کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.
بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی
در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.
در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3
آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.
بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.
حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.
در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته ریاضی فیزیک، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.
در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.