چگونه درسهای انباشته شده را بخوانیم؟ یا بهترین راه برای مطالعه در زمانی که وقتتان کم است چیست؟ اگر این سوال هم برای شما پیش آمده است. ما به شما کمک خواهیم کرد تا از تنگنای زمانی خود حداکثر استفاده را ببرید. گاهی اوقات زمانی فرا میرسد که ممکن است موقعیت اضطراب آور ناشی از کمبود وقت قبل از امتحان را تجربه کنید. با خواندن این مقاله میتوانیم به شما اطمینان را بدهیم که میتوانید از هر دقیقه ارزشمند خود حداکثر استفاده را ببرید.
در این پست، تکنیکهای آزمایش شده را برای مطالعه موثر در زمانی که وقتتان کم است به اشتراک میگذاریم. بنابراین نوشیدنی کافئین دار مورد علاقه خود را بردارید، یک مکان راحت پیدا کنید و بیایید این مقاله را با هم بخوانیم.
با گزینه دو همراه باشید.
مهمترین موضوعات را مطالعه کنید
وقتی زمان محدود است، یک لحظه قبل از مطالعه وقت بگذارید تا ارزیابی کنید که کدام موضوعات برای امتحان آینده مهم هستند. به جای تلاش برای خواندن همه چیز، روی مفاهیم اساسی و نظریههای کلیدی که به عنوان ستون فقرات موضوع عمل میکنند، تمرکز کنید. با تمرکز بر روی مهمترین موضوعات، احتمال بیشتری وجود دارد که زمان خود را به طور مؤثرتری اختصاص دهید. بنابراین، حس استرس و اضطراب بر شما چیره نمیشود. این مرحله برای به حداکثر رساندن نتیجه یادگیری شما بسیار مهم است.
این را امتحان کنید:
برای اینکه بفهمید چه چیزی برای امتحان آینده مهم است، با مرور سرفصلهای کتاب درسی و جزوه ارائه شده توسط معلم خود شروع کنید. این جزوهها اغلب مفهوم اصلی و اهداف یادگیری را که سوالات امتحان را پوشش میدهد، مشخص میکند. همچنین میتوانید محتوایی را که در طول کلاسها و بحثهای کلاسی ارائه شده است را مرور کنید، زیرا معلمین تمایل دارند در این جلسات مطالب مهم را برجسته کنند. بهعلاوه، از کتابهای درسی و درسنامههای اختصاصیافته میتوانند به عنوان منابع باارزش، با سرفصلهای فرعی، خلاصههای فصل و اصطلاحات کلیدی که سرنخهایی در مورد موضوعات اصلی ارائه میدهند، استفاده شود.
با تجزیه و تحلیل سیستماتیک این منابع، میتوانید مفاهیم اساسی و موضوعات کلیدی را که هسته اصلی آمادگی برای امتحان شما را تشکیل میدهند، مشخص کنید.
تعیین کنید که چگونه به بهترین شکل یاد میگیرید
وقتی برای مطالعه وقت دارید، همیشه میتوانید راههای جدید و متفاوتی را برای یادگیری امتحان کنید. اما زمانی که وقت شما محدود است، درک اینکه چگونه بهترین تکنیک یادگیری را به کار گیرید برای بهینهسازی رویکرد مطالعه حیاتیتر میشود.
شناخت سبک یادگیری به شما این امکان را میدهد که تکنیکهای مطالعه خود را مطابق با آن تنظیم کنید و بر روی روشهایی تمرکز کنید که برای شما مؤثرتر هستند. با استفاده از سبک یادگیری خود، میتوانید از زمان محدود خود نهایت استفاده را ببرید و به نتایج کارآمدتر و مؤثرتری برسید.
این را امتحان کنید:
برای تعیین سبک یادگیری خود، ترجیحات و تمایلات خود را در طول فرآیند یادگیری بررسی کنید. در نظر بگیرید که آیا:
- مفاهیم را از طریق کمکهای بصری مانند نمودارها و تصاویر به طور مؤثرتری درک میکنید.
- یا روشهای شنیداری مانند گوش دادن به ویسها یا بحث درباره ایدهها با دیگران را ترجیح میدهید.
- یا اینکه دانش آموزان تجربی ممکن است کاربردهای عملی و تجربیات تعاملی را مفیدتر بدانند.
مشاهده اینکه کدام رویکرد بیشتر برای شما مفید واقع میشود، میتواند بینشی در مورد سبک یادگیری در شما ایجاد کند.
جلسات مطالعه خود را به چندین جلسه کوچک تقسیم کنید.
اگر وقتتان کم است، تمام تلاشتان را بکنید که سرفصلها را از صبح تا شب نخوانید! فشردهسازی جلسه مطالعه موثر نیست، زیرا منجر به افزایش سطح استرس و ذخیرهسازی کوتاه مدت اطلاعات میشود که میتواند به شما حس اعتماد به نفس کاذب بدهد.
بهترین کاری که میتوان انجام داد این است که جلسات مطالعه 30 دقیقه تا یک ساعت در روز را برای بهینهسازی بهتر درک مطلب انجام دهیم. این تکنیک، که به عنوان تکرار فاصله دار شناخته میشود، از توانایی مغز برای حفظ بهتر اطلاعات (زمانی که در فواصل زمانی منظم مطالب مرور میشود) استفاده میکند.
این را امتحان کنید:
وقتی زمان محدود است، تقسیم جلسات مطالعه بهبخش های قابل مدیریت یک استراتژی هوشمندانه است. تکنیک پومودورو را با تنظیم تایمر برای 25 تا 30 دقیقه مطالعه متمرکز و سپس یک استراحت کوتاه 5 دقیقهای به کار گیرید. در طول این فواصل متمرکز، فقط روی یک موضوع یا کار متمرکز شوید. این رویکرد از فرسودگی و خستگی در حین مطالعه و حتی کار جلوگیری میکند و دامنه توجه شما را حفظ میکند. مهمترین مفاهیم را برای مطالعه اولویتبندی کنید و فواصل زمانی متفاوتی را برای خواندن آنها اختصاص دهید.
با تقسیم جلسات مطالعه به دورههای کوتاهتر و متمرکز که در طول زمان پخش میشوند، به مغز خود اجازه میدهید تا مطالب را در طول دورههای استراحت و تثبیت پردازش و تقویت کند.
با زبان خودتان مطالب را خلاصه کنید
همانطور که آلبرت انیشتین زمانی گفت: “اگر نمیتوانید آن را به سادگی توضیح دهید، به اندازه کافی آن را درک نکردهاید. “
خلاصه کردن موضوعات به زبان خودتان در زمانی که زمان مطالعه محدودی دارید، یک تکنیک قدرتمند برای تقویت درک و یادگیری است. زمانی که برای بیان مجدد مفاهیم یا ایدههای پیچیده با استفاده از زبان خود وقت میگذارید، درگیر فرآیند یادگیری فعال میشوید.
این شما را مجبور میکند تا اطلاعات را عمیقاً پردازش کنید و آنها را به طور واقعی درک کنید، نه اینکه بهطور منفعلانه مطالب را بخوانید یا به خاطر بسپارید. در نتیجه، ارتباط عمیق تری با موضوع موضوع ایجاد میکنید و یادآوری و به کارگیری دانش در صورت نیاز آسانتر میشود.
این را امتحان کنید:
وقتی وقتتان کم است، دو یا سه مفهومی را که برایتان دشوار است را انتخاب کنید و با تمرین این تکنیک (که به عنوان تکنیک فاینمن نیز شناخته میشود) آنها را تقویت کنید. با انتخاب مفهومی که میخواهید یاد بگیرید شروع کنید، سپس آن را طوری توضیح دهید که انگار دارید آن را به یک مبتدی آموزش میدهید. موضوع را به اجزای اصلی تقسیم کنید و از زبان بسیار ساده مانند زبان کودکانه برای ساده کردن توضیح آن استفاده کنید. در حین کار با توضیحات، هر گونه ابهام در درک خود را شناسایی کنید و برای پر کردن آن سوال یا ابهام مجدداً به منبع مراجعه کنید. این تکنیک نه تنها درک شما از موضوع را افزایش میدهد، بلکه به شما کمک میکند تا مطالب را به گونهای به خاطر بسپارید که بتوانید به راحتی در صورت نیاز به یاد آورید و توضیح دهید.
چند کار را همزمان با هم انجام ندهید
ممکن است انجام چند کار وسوسه انگیز باشد تا مطالب بیشتری را در زمانی که وقت محدودی دارید پوشش دهید، اما اجتناب از این کار ضروری است، زیرا میتواند کارایی یادگیری را به شدت مختل کند. به گفته کتابخانه ملی پزشکی، دانشجویانی که در حین مطالعه چند کار را انجام میدهند، یاید منجر توجه خود را روی چند کار تقسیم کنند که این امر با کاهش کیفیت تمرکز بر روی مطالب مواجه میشود.
مغز برای پردازش چندین کار پیچیده به طور همزمان طراحی نشده است و تلاش برای انجام این کار میتواند منجر به کاهش درک، کاهش قدرت به خاطر سپاری و کاهش نتایج کلی یادگیری شود. به جای جذب و درک عمیق اطلاعات، مغز شما به جابجایی بین وظایف پایان میدهد و از رمزگذاری دانش به حافظه بلندمدت جلوگیری میکند.
این را امتحان کنید:
تمرکز و توجه خود را به یک موضوع اختصاص دهید به گونهای که کاملاً در آن مطلب غوطه ور شوید و در مدت زمان کوتاه تری به درک بهتر و حفظ آن بپردازید. اگر تمرکز کردن سخت است، سعی کنید از یک تایمر برای بیست دقیقه تمرکز استفاده کنید.
با حذف عوامل حواس پرتی و متعهد شدن به مطالعه تک کاره، یک محیط یادگیری مساعد ایجاد میکنید که یادگیری را ارتقا میدهد و استفاده بهینه از زمان محدود مطالعه را به حداکثر میرساند
اکنون مطالعه کنید، قبل از اینکه زمان تمام شود
اکنون که میدانید، چگونه زمان اندکی را که در اختیار دارید به جلسات مطالعه معنادارتر تبدیل کنید، بهتر است همین الان شروع کنید. زیرا با هر مرور، استرس کمتری داشته و بهره وری بیشتری نیز به همراه خواهید داشت. “اکنون زمان بحث در مورد زمان نیست، ما وقت نداریم!”
پرسش و پاسخ
- تکنیک پومودورو را به کار بگیرید.
- یک کار واحد را برای تمرکز روی آن انتخاب کنید.
- تایمر را برای 25-30 دقیقه تنظیم کنید. و به طور مداوم کار کنید تا زمانی که تایمر خاموش شود.
- 5 دقیقه استراحت داشته باشید. قدم بزنید، یک میان وعده بخورید، استراحت کنید.
- مراحل 2 و 3 را برای 4 دور تکرار کنید.
- استراحت طولانی تری (20-30 دقیقه) داشته باشید.
اگر اهل مطالعه سریع هستید، ممکن است با سرعتی نزدیک به 400 کلمه در دقیقه مطالعه کنید. این بدان معناست که خواندن 100 صفحه حدود 2.1 ساعت از شما زمان می برد.
سرعت خواندن “معمولی” وجود ندارد. هرکس با سرعت خودش هم برای لذت بردن و هم برای درک مطلب کتابی را می خواند. سرعت خواندن بین 125 کلمه در دقیقه تا 400 کلمه در دقیقه طبیعی است، اما میانگین خواندن برای یک کتاب رمان یا کتابی که به درک مطلب زیادی نیاز ندارد، حدود 300 کلمه در دقیقه است.