جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

روش مطالعه تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی

روش مطالعه تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی
روش مطالعه تاریخ برای کنکور
فهرست مطالب

آگاهی از بهترین روش مطالعه تاریخ و جغرافیا کنکور انسانی به دلیل اینکه ضریب 5 دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است. این دروس باید در برنامه مطالعاتی هر داوطلب کنکور انسانی قرار بگیرد. شاید با خود بگویید که جغرافیا و تاریخ در,س حفظی هستند و روش مطالعه این دروس حفظ کردن و مرور است، می‌توانیم بگوییم هم بله وخیر. ما در این مقاله تکنیک‌های یادگیری این دروس را ارائه کرده ایم، همچین روش مطالعه تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی در این مقاله ارائه شده است.

با گزینه دو همراه باشید.

روش مطالعه تاریخ برای کنکور

اهمیت تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی

جغرافیا به همراه دروس اقتصاد، تاریخ و عربی در دفترچه‌ی شماره دو کنکور انسانی قرار دارد که دارای ۱۲ سؤال است و تاریخ که دارای 13 سؤال است و جمعاً برای پاسخگویی به این دو درس ۲۰ دقیقه وقت دارید.

منبع مطالعه درس روان‌شناسی در کنکور سراسری، روان‌شناسی پایه یازدهم است.

ضریب تأثیر دروس اختصاصی رشته انسانی کنکور 1403

هر یک از دروس رشته انسانی دارای ضریب مخصوص به خود است. داوطلبین با کمک ضرایب هر درس می‌توانند یک اولویت‌بندی صحیحی برای مطالعه داشته باشند.  در جدول زیر ضریب تأثیر دروس اختصاصی رشته کنکور انسانی 1403 ارائه شده است:

ضرایب دروس کنکور انسانی 1403
نام درس ضریب
ریاضی 6
اقتصاد 2
زبان و ادبیات فارسی تخصصی 8
زبان عربی تخصصی 5
تاریخ و جغرافیا 5
علوم اجتماعی 5
فلسفه و منطق 5
روان‌شناسی 2

بررسی درس تاریخ کنکور انسانی 1403

دومین درس از دفترچه شماره دو کنکور انسانی 1403 مربوط به درس تاریخ است. از این درس 13 سؤال طرح می‌شود. برای پاسخگویی به سؤالات درس تاریخ و جغرافیا در مجموع 20 دقیقه زمان نیاز است.

بررسی درس جغرافیا در کنکور انسانی 1403

سومین درس از دفترچه شماره دو کنکور انسانی 1403 مربوط به درس جغرافیا است. از درس جغرافیا 12 سؤال تستی طرح می‌شود. به طور کلی مدت زمان پاسخکویی به سؤالات درس تاریخ و جغرافیا به 20 دقیقه زمان نیاز است.

بودجه‌بندی تاریخ و جغرافیا کنکور 1403

اطلاع از بودجه‌بندی دروس کنکور برای داوطلبین ضروری است؛ زیرا سبب می‌شود تا دروس با اولویت‌بندی مطالعه شوند.

بودجه‌بندی تاریخ کنکور انسانی

بودجه‌بندی تاریخ کنکور انسانی در جدول زیر ارائه شده است:

بودجه‌بندی تاریخ کنکور انسانی
پایه تحصیلی سال 98 سال 99 سال 1400 سال 1401
تاریخ دهم 6 سوال 5 سؤال 5 سؤال 5 سؤال
تاریخ یازدهم 6 سؤال 5 سؤال 5 سؤال 5 سؤال
تاریخ دوازدهم 6 سؤال 5 سؤال 5 سؤال 5 سؤال
مجموع سؤالات 15 سؤال 15 سؤال 15 سؤال 15 سؤال

بودجه‌بندی جغرافیا کنکور انسانی

بودجه‌بندی جغرافیا کنکور انسانی در جدول زیر ارائه شده است:

بودجه‌بندی جغرافیا کنکور انسانی
پایه تحصیلی سال 98 سال 99 سال 1400 سال 1401
جغرافیا دهم 3 سؤال 5 سؤال 3 سؤال 5 سؤال
جغرافیا یازدهم 7 سؤال 5 سؤال 4 سؤال 5 سؤال
جغرافیا دوازدهم 5 سؤال 5 سؤال 3 سؤال 5 سؤال
مجموع سؤالات 15 سؤال 15 سؤال 15 سؤال 15 سؤال

روش مطالعه تاریخ برای کنکور

روش مطالعه تاریخ برای کنکور در زیر ارائه شده است:

  1. 1. استفاده از روش‌های اصولی برای حفظ مطالب
  2. 2. استفاده از نمودار و تصاویر
  3. 3. تکرار و تمرین سؤالات کنکورهای گذشته
روش مطالعه تاریخ برای کنکور

تکنیک‌های یادگیری مؤثر برای مطالعه تاریخ کنکور انسانی

پیوستگی مطالعه

در مطالعه تاریخ باید پیوستگی مطالب را رعایت کنید، بهتر است از مباحث ساده شروع کرده و به‌تدریج به سراغ مطالب پیشرفته بروید.

استفاده از تصور برای یادگیری تاریخ

استفاده از تصورات مانند شبیه‌سازی اتفاقات رخ‌داده در ذهن و ایجاد یک سناریو فیلم می‌تواند در یادگیری تاریخ به شما کمک کند.

بهره‌مندی از نمودار، نقشه، تصاویر، جدول‌ها

برای اینکه مفاهیم تاریخی بهتر و قابل‌فهم‌تر باشد، می‌توانید از ابزارهایی مانند تصویر، نمودار و… برای درک مطالب استفاده کنید. برای مثال رسم نمودار زمانی برای رویدادهای گذشته می‌تواند تکنیکی مفید باشد.

یادداشت‌برداری نکات و کلمات کلیدی

یادداشت خلاصه‌ها ونکات کلیدی می‌تواند در به‌خاطر سپاری مطالب کمک شایانی کند. بعد از هر جلسه مطالعه نیاز است که یک خلاصه کوتاه از مطالب تهیه کرده و سپس در این خلاصه، رویدادهای مهم مانند شخصیت‌های برجسته، تواریخ و ارتباط بین آن‌ها را مشخص کنید.

ایجاد نقشه ذهنی

با کمک یک نقشه ذهنی با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف می‌توانید به صورت منطقی یک نقشه کلی از رویدادها، شخصیت‌ها، ارتباطات، تاریخ‌ها و… روی یک نمودار سازمان‌یافته ترسیم کنید تا ارتباط بین این عناصر را به‌خوبی و در یک نگاه ببینید.

تداعی نقش معلم

زمانی که شما در نقش معلم قرار می‌گیرید و آن را به دیگران درس می‌دهید، تأثیر یادگیری بیشتر می‌شود. با توضیح مفاهیم و رویدادهای تاریخی به دانش‌آموزان فرضی، مطالب در ذهن شما به صورت ساختارمند ذخیره می‌شود. برای اینکه مفاهیم تاریخ را به‌خوبی یاد بگیرید، به دانش‌آموزان خیالی درس بدهید

روش مطالعه تاریخ برای کنکور

بهترین روش مطالعه تاریخ برای کنکور به شیوه رتبه برترها

  1. 1. درست است که تاریخ حفظی است، اما فهم مطالب در این درس نیز اهمیت دارد!

فرض کنید که شما یک داستان را می‌خوانید که ماجراهای مختلفی را توضیح داده است، اگر بخواهید این داستان را برای فرد دیگری بگویید، نیاز است که زنجیره اتفاقات و شخصیت‌ها را به‌خوبی متوجه شد باشید.

  1. 2. همه بخش‌های کتاب تاریخ را بخوانید.
  2. 3. یکی از ترفندهای مؤثر در مطالعه تاریخ، استفاده از بولدکردن کلمات کلیدی و نوشتن آن‌ها در یک دفترچه است. سپس زمان‌ها، دوره‌ها، شاهان و اتفاقات تأثیرگذار را در این جدول به‌خوبی مرور کنید.
  3. 4. استفاده از نمودار و تصاویر از دیگر راهکارهایی است که برای مطالعه تاریخ کنکور انسانی توصیه می‌شود. این ابزارها به شما کمک می‌کند تا وابستگی بین رویدادها یا شخصیت‌ها را بهتر درک کنید. همچنین استفاده از ابزارهای بصری به شما کمک می‌کند تا اطلاعات را بهتر به‌خاطر بسپارید.
  4. 5. تکرار و تمرین و تست‌زنی یکی از روش‌های مؤثر مطالعه تاریخ در کنکور است. با حل سؤالات کنکور گذشته با ساختار آزمون آشنا می‌شوید و قدرت تحلیل و تفسیر شما افزایش خواهد یافت. همچنین مهم‌ترین موضوعات را نیز شناسایی کرده و تمرکز خود را روی آن‌ها می‌گذارید.
روش مطالعه تاریخ برای کنکور

روش مطالعه جغرافیا برای کنکور

درس جغرافیا از دروس آسانی است که در کنکور ارائه می‌شود، اما سادگی آن نباید سبب غفلت از این درس شد، زیرا می‌تواند رتبه داوطلب را تحت‌تأثیر قرار بدهد. جغرافیا را سعی کنید بفهمید و آن را با محیط پیرامون ارتباط دهید، استفاده از فیلم یا تصاویر در اینترنت نیز به درک بیشتر مطلب کمک می‌کند.

 

خلاصه‌نویسی

خلاصه‌نویسی برای درس جغرافی یک تکنیک عالی است، زیرا سبب می‌شود تا مرور درس‌ها راحت‌تر و سریع‌تر شود.

مرور

متن درس‌های جغرافی سنگین نیست و سرعت مطالعه برای آن معمولاً بالا است، هر چقدر مرور بیشتری روی این درس داشته باشید، درصد کسب شده شما بیشتر نیز خواهد بود.

تست‌زنی

تست‌زنی در درس جغرافیا توصیه می‌شود، زیرا سبب می‌شود تا با ساختار تست‌های کنکور آشنا شویم و با نحوه سؤالات تستی و سؤالات انحرافی آشنا شویم.

مطالعه جغرافیا در کنکور

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

در زیر تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور ارائه شده است:

1. جدول مقایسه‌ای

استفاده از جدول مقایسه‌ای سبب می‌شود تا امکان بررسی تشابه و تفاوت‌ها به‌راحتی فراهم شود. در یادداشت‌برداری‌های جغرافیایی کلیه موارد همگن و مشابه را در یکجا ثبت کنید، مثلاً یک صفحه را به رودخانه‌ها اختصاص دهید. یک صفحه را به رشته‌کوه‌ها، یک صفحه را به صحراها و…

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

2. درک اعداد

در جغرافی اعداد زیادی ذکر شده است، هر کدام از این عدد بیانگر چیزی است، اگر درک صحیحی از این ارقام و اعداد برسید و یک رابطه معنادار بین آن‌ها پیدا کنید، به‌راحتی می‌توانید این اعداد را در ذهن ثبت کنید.

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

3. یادگیری طبقه‌بندی‌شده

توجه به رابطه جز و کل می‌تواند یک روش مؤثر برای مطالعه تاریخ و جغرافیا باشد. برای مثال در یک محدوده جغرافیایی بدانید که چه جز و عناصری وجود دارد و سپس جزئیات آن را به‌خاطر بسپارید.

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

4. تحلیل ذهنی

گاهی اوقات  اگر تحلیلی درستی از وقایع جغرافیا داشته باشید، نیازی به حفظ کردن نیست. برای مثال درک اینکه هر چقدر ارتفاع بیشتر باشد، دما نیز کمتر است، بنابراین دمای مناطق پست‌تر با مناطق مرتفع‌تر فرق دارد، نیاز به حفظ کردن نیست و می‌توانید آن را به‌خاطر بسپارید.

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

5. رابطه‌های علت و معلولی

رابطه‌های علت و معلولی میان پدیده‌های جغرافی نیز از دیگر تکنیک‌های یادگیری است که به شما در یادگیری بهتر کمک می‌کند.

تکنیک‌های مؤثر برای مطالعه جغرافیا در کنکور

6. محاسبات را بفهمید نه اینکه حفظ کنید.

مطالبی در درس جغرافیا وجود دارد که نیاز به محاسبات دارند و با فرمول‌ها حل می‌شوند. این موارد را  به صورت خلاصه داخل یک برگه دیگر همراه را با یک توضیح مختصر برای درک بیشتر یادداشت کنید و به جای حفظ کردن فرمول‌ها ارتباط بین آنها را درک کنید.

روش مطالعه جغرافیا برای کنکور

روش مطالعه تاریخ و جغرافیا کنکور

  1. 1. بهترین روش تاریخ و جغرافیا برای کنکور انسانی مرور و مرور و مرور است.

حدود 50 درصد مطالب یاد گرفته بعد از چند ساعت اولیه از ذهن می‌رود، برای پیشگیری از این مشکل نیاز به مرور است. اگر مطالب درسی که مطالعه کرده اید، را در همان روز مرور کنید، یک خانه مخصوص برای ذخیره این اطلاعات در حافظه ایجاد می‌شود. در صورتی که در روزهای اول، دوم، سوم، هفت روز، یک ماه بعد، دو ماه، سه ماه بعد، مطالب را به صورت روتین مرور کنید، آنگاه بنای خانه حافظه شما مستحکم‌تر می‌شود.

2. برای عدم فراموشی مطالب تاریخ و جغرافیا باید:

  • * پس از مطالعه درسی که خوانده‌اید، سرفصل‌های آن را به‌خاطر بیاورید و سعی کنید یک خلاصه از آن را بنویسید.
  • * سپس به کتاب‌درسی مراجعه کرده و نکاتی که در یاد نداشتید را مجدداً یادداشت کرده و هر روز این نکات را مرور کنید.
  1. 3. رمزگذاری مطالب درسی تاریخ و جغرافیا

استفاده از رمزگذاری برای عدم فراموشی مطالب تاریخ و جغرافیا می‌تواند یک تکنیک کمک کننده باشد. یعنی برای مثال برای به‌خاطر سپردن سلسله‌های تاریخی می‌توانید ابتدای حرف هر سلسله را به سلسله بعدی متصل کنید و آن را تبدیل به یک کلمه نمایید.

  1. 4. تست‌زنی را فراموش نکنید.

با توجه به اینکه حجم زیادی از مطالب بعد از چند ساعت از یادگیری از ذهن فراموش می‌شود، به همین دلیل با تست‌زدن بعد از مطالعه می‌توانید این مطالب را در ذهن تثبیت کنید. در زمان تست‌زنی باید زمان را در نظر بگیرید.

تکنیک‌های مطالعه تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی

در زیر تکنیک‌های مطالعه تاریخ و جغرافیا در کنکور انسانی ارائه شده است:

  1. 1. به‌تدریج پیش بروید. از درس‌های ساده شروع کنید و سپس به سراغ مباحث پیچیده بروید. برای مثال از همان کتاب پایه‌ی دهم که مباحث سبک‌تری دارد شروع کنید و پیش روی کنید
  2. 2. جدول‌بندی اطلاعات جغرافیایی و تاریخی با توجه به سازماندهی ذهنی که ایجاد می‌کند: به دلایل زیر مفید است:
  3. 3. در حفظ مطالب به شما بسیار کمک می‌کند.
  4. 4. در درک مطالب جغرافیایی به شما کمک شایانی می‌کند.
  5. 5. به شما امکان مقایسه می‌دهد و شما به‌راحتی می‌توانید با جدول‌هایی که رسم کرده‌اید و کشیده‌اید مطالب را باهم مقایسه کنید.

پرسش و پاسخ

با توجه به آخرین تغییرات کنکور ضریب تاریخ و جغرافیا 5 اعلام شده است.

هر شب نیم ساعت را به‌مرور و ورق‌زدن همان مطالبی که همان روز خوانده‌اید اختصاص دهید.

جغرافیا درسی حفظی است؛ اما به این معنی نیست که می‌توانید فقط با حفظ کردن درصد خوب بگیرید شما باید توانایی فهم این درس را نیز داشته باشید. تاریخ نیز درس حفظی است، اما اگر سلسه‌مراتب و رویدادها را به صورت دقیق درک کنید، آنگاه می‌توانید بفهمید که درگذشته چه رخ‌داده است و نیازی به حفظ کردن نیست.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x