جستجو
Close this search box.

معدل لازم برای رشته های بدون کنکور دانشگاه های دولتی براساس ظرفیت رشته و معدل سایر داوطلبین متغیر است. تمامی علاقه‌مندان به انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه سراسری می‌توانند با هر معدلی اقدام کنند، اما توجه داشته باشند که اولویت پذیرش با داوطلبینی است که معدل بالاتری دارند. اگرچه حداقل معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور دانشگاه دولتی اعلام نشده است، اما نقش مهم در پذیرش داوطلب دارد.

با گزینه دو همراه باشید.

معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور سراسری

معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور دانشگاه دولتی

حرف آخر را اول می‌زنیم. برای ثبت‌نام بدون کنکور دانشگاه‌های دولتی هیچ معدل خاصی اعلام نشده است. داوطلبینی که شرایط ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور را دارند و مدارک لازم برای فارغ‌التحصیلی را نیز دارا باشند، با هر معدلی که دارند، می‌توانند در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های سراسری شرکت کنند.

طبق اخبار و اطلاعیه‌های منتشر شده، برای پذیرش در دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌های غیردولتی حداقل معدل تعریف نشده است. عدم وجود شرط معدل در پذیرش رشته‌های بدون آزمون به این معنی نیست که هر داوطلب با هر معدلی که دارد حتماً در رشته موردنظر پذیرش می‌شود. هر چقدر معدل داوطلب بالاتر باشد شانس قبولی وی در رشته‌های بدون آزمون بیشتر می‌شود. زیرا اولویت با کسانی است که معدل بهتری هم دارند. برای رشته‌هایی که ظرفیت محدود داشته و درعین‌حال متقاضیان زیادی دارد، تنها داوطلبینی که معدل خوبی دارند، می‌توانند در آن رشته پذیرش شوند.

کدام معدل برای پذیرش رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های دولتی ملاک است؟

 ثبت‌نام دانشگاه سراسری بدون کنکور براساس سوابق تحصیلی است. البته توجه کنید که هر دانشگاه با درنظرگرفتن مقطع موردنظر (کاردانی پیوسته، ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته) ملاکی برای معدل در نظر می‌گیرند.

ملاک معدل برای رشته‌های بدون کنکور در دانشگاه‌هایی مانند سراسری، پیام‌نور، آزاد، غیرانتفاعی و… یکسان نیست. بهتر است قبل از انتخاب رشته برای رشته‌های بدون آزمون از ملاک معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور آگاه شوید. به صورت کلی چندین فاکتور مشخص وجود دارد که سبب تفاوت ملاک معدل لازم برای پذیرش در رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف می‌شود. این فاکتورها شامل:

  1. 1. نوع دیپلم داوطلب
  2. 2. سال فارغ‌التحصیلی و دریافت دیپلم
  3. 3. مقطع انتخابی
  4. 4. نوع دانشگاه

برای مثال ممکن است در یک مقطع معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور سراسری همان معدل کتبی دیپلم است، اما جهت ‌پذیرش در یک رشته یا مقطع دیگر، معدل میانگین کل نمرات دیپلم ملاک پذیرش باشد.

در جدول زیر ملاک معدل برای ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور در دانشگاه‌های مختلف ارائه شده است:

ملاک معدل ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور در دانشگاه‌ها
دانشگاه پذیرنده مقاطع مورد پذیرش ملاک معدل
دانشگاه سراسری و پردیس‌های خودگردان کاردانی ناپیوسته معدل کتبی دیپلم برای دارندگان دیپلم رشته‌های نظری سال 84 به بعد و معدل کل دیپلم برای دارندگان دیپلم نظری قبل سال 84 و یا دیپلم فنی حرفه‌ای و کاردانش
کارشناسی پیوسته
دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد کاردانی ناپیوسته معدل کتبی دیپلم برای دارندگان دیپلم رشته‌های نظری سال 84 به بعد و معدل کل دیپلم برای دارندگان دیپلم نظری قبل سال 84 و یا دیپلم فنی حرفه‌ای و کاردانش
کارشناسی پیوسته
کارشناسی ناپیوسته معدل کل مدرک کاردانی
کاردانی پیوسته معدل کل دیپلم نظری یا فنی
دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه فنی حرفه‌ای کاردانی پیوسته معدل کل دیپلم نظری یا فنی
کارشناسی ناپیوسته معدل کل مدرک کاردانی
دانشگاه پیام‌نور کارشناسی پیوسته معدل کتبی دیپلم برای دارندگان دیپلم رشته‌های نظری سال 84 به بعد و معدل کل دیپلم برای دارندگان دیپلم نظری قبل سال 84 و یا دیپلم فنی حرفه‌ای و کاردانش

ثبت‌نام براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌های سراسری نیازمند یک سری شرایط عمومی و اختصاصی است که در ادامه شرایط و مدارک لازم برای پذیرش دانشجویان در رشته‌های بدون کنکور سراسری را ارائه کرده‌ایم.

مدارک لازم برای قبولی در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری

تمامی داوطلبینی که قصد ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور را دارند باید دارای مدارکی مانند مدرک دیپلم باشند. مدارک لازم برای پذیرش در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری در ادامه ارائه شده است:

  1. 1. دیپلم نظام آموزشی جدید  نظام آموزشی 3-3-6)
  2. 2. گواهی دوره  یش‌دانشگاهی (نظام سالی واحدی یا ترمی‌واحدی)
  3. 3. دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم
  4. 4. مدرک کاردانی فوق‌دیپلم یا مدرک سطح یک حوزوی 
معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور سراسری

شرایط پذیرش دانشجویان در دانشگاه سراسری در رشته‌های بدون کنکور

برای ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های سراسری باید داوطلب حائز شرایط مندرج در دفترچه ثبت‌نام باشد. به صورت شرایط پذیرش در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری به دودسته عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شود.

شرایط عمومی پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های سراسری

در زیر شرایط عمومی پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های سراسری ارائه شده است:

  1. 1. اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان معرفی شده در قانون اساسی کشور
  2. 2. نداشتن عضویت در سازمان‌های غیرقانونی، فراماسونری و وابستگی آن‌ها
  3. 3. عدم عناد نسبت به نظام جمهوری اسلامی
  4. 4. نداشتن فساد اخلاقی
  5. 5. عدم اعتیاد به مواد مخدر
  6. 6. نبود مشکل نظام‌وظیفه برای آقایان

شرایط اختصاصی پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های سراسری

در زیر شرایط اختصاصی پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های سراسری ارائه شده است:

  1. 1. داشتن دیپلم نظام آموزشی جدید، گواهی دوره پیش‌دانشگاهی (نظام سالی واحدی یا ترمی‌واحدی) دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم، مدرک کاردانی، مدرک سطح یک حوزوی
  2. 2. افرادی که مدرک دیپلم فنی و حرفه‌ای یا کاردانش نظام سالی واحدی – ترمی‌واحدی هنرستان دارند، در صورت داشتن مدرک پیش‌دانشگاهی یا کاردانی مجاز به ثبت‌نام هستند.
  3. 3. درج معدل کل و معدل کتبی به صورت دقیق در فرم اینترنتی الزامی است. در صورت مغایرت در معدل ثبت شده با معدل حقیقی، پذیرش داوطلب لغو خواهد شد.
  4. 4. دانشجویان دوره نوبت دوم شبانه، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان، پیام‌نور و مؤسسات آموزشی عالی و غیرانتفاعی نیازی به انصراف ندارند.
  5. 5. دارندگان مدرک کاردانی در رشته‌های تحصیلی گروه غیرپزشکی حداکثر تا تاریخ 31 شهریور ماه برای پذیرش در ترم مهر یا بهمن باید تعهدات و خدمات قانونی خود را انجام دهند.
  6. 6. افرادی که مدرک کاردانی رشته‌های تحصیلی مورد تأیید وزارت بهداشت را دارا هستند و مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان هستند، باید خدمات خود را تا قبل از پذیرش نیمسال اول یا نیمسال دون انجام دهند.
  7. 7. دانش آموختگان مقطع کاردانی، کاردانی پیوسته و دانشجویان سال آخر که در حال اخذ مدرک کاردانی هستند، مجاز به ثبت‌نام در رشته‌های بدون پذیرش هستند.
  8. 8. دارندگان مدرک کاردانی یا دانشجویان محروم از تحصیل باید همانند دانشجویان انصرافی با دانشگاه محل تحصیل خود تسویه‌حساب کنند.

داوطلبین باید براساس شرایط تعیین شده اقدام به انتخاب رشته‌های بدون کنکور کنند. معدل خاصی برای رشته‌های بدون کنکور لحاظ نشده است. داوطلبینی که سوابق تحصیلی خوبی دارند، شانس بالاتری در پذیرش رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری خواهند داشت.

برای آگاهی در مورد لیست دانشگاه‌های سراسری بدون کنکور و لیست رشته‌های بدون کنکور می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

دانشگاه‌های سراسری بدون کنکور

لیست رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری

پرسش و پاسخ

حداقل معدل لازم برای پذیرش رشته‌های بدون کنکور دولتی تعیین نشده است. داوطلبین با هر معدلی که دارند می‌توانند در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های سراسری ثبت‌نام کنند. با توجه به محدود بودن ظرفیت پذیرش در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه دولتی، اولویت پذیرش با داوطلبینی است که سوابق تحصیلی و معدل بهتری دارند.

معدل کتبی دیپلم برای دارندگان مدرک دیپلم نظری، فنی حرفه‌ای  یا کاردانش قبل از سال 1384 برای پذیرش در دانشگاه سراسری و پردیس خودگردان ملاک قرار می‌گیرد.

برای ثبت‌نام بدون کنکور دانشگاه‌های دولتی در رشته‌های پیراپزشکی معدل خاصی اعلام نشده است. داوطلبینی که شرایط ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور را دارند، با هر معدلی می‌توانند اقدام به انتخاب شته کنند، البته شانس قبولی داوطلبین با سوابق تحصیلی و معدل خوب بیشتر است.

تمامی علاقه‌مندان به انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه سراسری می‌توانند با هر معدلی اقدام کنند، اما توجه داشته باشند که اولویت پذیرش با داوطلبینی است که معدل بالاتری دارند. اگرچه حداقل معدل لازم برای رشته‌های بدون کنکور دانشگاه دولتی اعلام نشده است، اما نقش مهم در پذیرش داوطلب دارد.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x