امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه ریاضی فیزیک دی 97 را با پاسخنامه آن مشاهده کنید
سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک دی 97
1- با توجه به آیه شریفه “یا اَیُها التاسُ اَنتُمُ الفقراءُ اِلی اللهِ و اللهُ هو الغنیُّ الحمید” نیاز انسان به خدا شامل چه چیزهایی می شود؟ (0.5 نمره)
پاسخ : آفرینش (0.25) بقا (0.25)
2- دو مورد از آثار مثبت حوزه عدل و قسط را بنویسید؟ (0.5)
پاسخ : 1-توجه به قانون 2-مشارکت مردم در تشکیل حکومت (هر مورد 0.25 نمره)
3- احیای منزلت زن و ارزش های اصیل او به کدام یک از معیارهای تمدن اسلامی اشاره دارد؟ (0.5)
پاسخ : ارتقا جایگاه خانواده (0.5 نمره)
4- مهم ترین راه اصلاح و معالجه جامعه از بیماری ها و انحرافات اجتماعی چیست؟ (0.5)
پاسخ : انجام امر به معروف و نهی از منکر (0.5 نمره)
5- ریشه بت پرستی و شرک جدید در جهان امروز کدام است؟ (1)
پاسخ : آن است که برخی از انسان ها در عین قبول داشتن خداوند، دین و دستورات دینی را در متن زندگی خود وارد نمی کنند. (0.5) و برعکس تمایلات دنیوی و نفسانی خود را اصل قرار می دهند. (0.5)
برای مشاهده تمامی سوالات، فایل زیر را دانلود کنید…
بخش بندی کتاب دین و زندگی 3
کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.
بارم بندی امتحان نهایی دین و زندگی 3
در امتحان نهایی دین و زندگی 3 به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.
در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3
آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.
بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.
حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.
در نظر داشته باشید که کتاب و امتحان نهایی درس دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته ریاضی فیزیک، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.
در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.