امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته ریاضی فیزیک دی 1401 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته ریاضی فیزیک دی 1401 با پاسخ تشریحی

فهرست مطالب

امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته ریاضی فیزیک دی 1401 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک دی 1401

1- مهم ترین عامل در تعیین هدف ها و رفتارهای انسان چیست؟ (0.5 نمره)

پاسخ : افکار و اعتقادات هر فرد (0.5) 

2- رسول خدا (ص) در راستای تبیین معیارهای تمدن اسلامی، چگونه افق نگاه انسان‌ها را از محدوده زندگی دنیایی فراتر برد؟ (0.5)

پاسخ : آنها را با زندگی در آخرت آشنا کرد. (0.5) 

3- بیتِ “برو این دام بر مرغی دگر نه / که عنقا را بلند است آشیانه” بیانگر کدام میوه درخت اخلاص است؟ توضیح دهید. (1)

پاسخ : نفوذناپذیری در برابر وسوسه‌های شیطان (0.5) اگر انسان در اخلاص پیش رود به مرحله‌ای می‌رسد که دیگر فریب وسوسه‌های شیطان را نمی‌خورد چرا که شیطان خود اقرار کرده است که توانایی فریب دادن مومنان با اخلاص را ندارد. (0.5)

4- چرا از دیدگاه اسلام “ارتباط جنسی خارج از چارچوب شرع” حرام دانسته شد؟ (1)

پاسخ : رایج شدن این ارتباط بازگشتی به دوران جاهلیت است. (0.25) و بنیان خانواده را متزلزل می کند (0.25) همان طور که در کشورهایی که این قبیل رابطه ها وجود دارد خانواده استحکام خود را از دست داده (0.25) و فرزندان تک سرپرست فراوان شده اند. (0.25)

5- مقصود از “جبران حقوق الهی” در بحث توبه را توضیح دهید. (1)

پاسخ : مهم ترین حق خداوند، حق اطاعت و بندگی اوست (0.25) توبه کننده باید بکوشد کوتاهی های خود را در پیشگاه خداوند جبران کند. برای مثال : نمازها یا روزه های از دست داده را به تدریج قضا نماید و عبادت های ترک شده را به جا آورد. (0.75)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.

بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی

در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته ریاضی فیزیک، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x