امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته علوم تجربی دی 1402 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی دینی دوازدهم دی 1402

فهرست مطالب

امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته علوم تجربی دی 1402 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم تجربی دی 1402

1- در چه صورتی، وجودی همواره بوده و خواهد بود؟ (0.5 نمره)

پاسخ : در صورتی که وجودش از خودش باشد. / پدیده نباشد / پدید آورنده باشد. (0.5) (0.5) 

2- «تفکر در آیات و نشانه های الهی» چگونه به افزایش درجۀ اخلاص منجر خواهد شد؟  (0.5)

پاسخ : هر قدر معرفت ما به خدا از طریق تفکر در آیات و نشانه های الهی بیشتر شود، موجب افزایش ایمان و در نتیجه موجب افزایش درجۀ اخلاص ما خواهد شد. (0.5)

3- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. (1.5)

اختیار : 

پاسخ : اختیار حقیقتی وجدانی و مشهود به معنی توانایی بر انجام یک کار و یا ترك آن است. (0.5)

سنت های الهی :

پاسخ : قانونمندی مبتنی بر تقدیر الهی که اختصاص به پدیده های طبیعی ندارد و زندگی فردی و اجتماعی انسان ها را نیز در بر می گیرد.(0.5)

4- چرایی عجز انسان در پی بردن به ذات باریتعالی را تحلیل کنید. (1)

پاسخ : لازمۀ شناخت هر چیز احاطه و دسترسی به آن است. ما به دلیل محدود بودن ذهن خود نمی توانیم ذات امور نامحدود را تصور کنیم و بر آنها احاطه داشته باشیم و چگونگی وجودشان را دریابیم. (0.5) خداوند حقیقتی نامحدود دارد و ما نمی توانیم با ذهن محدود خود به حقیقت او احاطه داشته باشیم و ذاتش را شناسایی نماییم. (0.5)

5- امام علی(ع) در موضوع برخاستن از زیر سایۀ دیوار کج، چه نگرشی را درباره اعتقاد به قدر و قضای الهی به یاران آموخت؟ (1)

پاسخ : آموخت که اعتقاد به قدر و قضا نه تنها مانع تحرك و عمل انسان نیست، بلکه عامل و زمینه ساز آن است. (0.5) آفرینش مجموعه ای از قدرها و قضاهای الهی است که انسان باید با تشخیص درست بهترین ها را انتخاب کند. (0.5)

6- جای خالی عبارت های زیر را با کلمات مناسب تکمیل کنید. (0.25 نمره)

اسلام، ورزشی را که همراه با ……………………………… یا زیان آور باشد، بد می شمارد و منع می کند.

پاسخ : قمار (0.25) 

 

«از بین رفتن بت و بتخانه و حاکمیت اتحاد در اروپا» از پیامدهای تمدن دوم اروپا است که به تمدن …………………….. مشهور است. 

پاسخ : قرون وسطی (0.25)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.

بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی

در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم تجربی، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی یکسان می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته علوم تجربی، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x