اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشدیم چیکار کنیم؟

اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشدیم چیکار کنیم؟

فهرست مطالب

اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشویم، چیکار کنیم؟!

پس از اعلام نتایج آزمون تیزهوشان ممکن است با دو گزینه مواجه شوید. قبولی یا عدم قبولی. پس از اعلام نتایج، دانش‌آموزان می‌توانند جواب آزمون خود را مشاهده کنند و برای همین ممکن است این سؤال برای آن‌ها پیش بیاید که اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشویم چه باید انجام دهیم. در گزینه دو این مقاله را به ارائه توضیحات تکمیلی در این زمینه اختصاص داده‌ایم.

با گزینه دو همراه باشید.

اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشدیم چیکار کنیم؟

آزمون تیزهوشان و قبولی یا عدم قبولی در آن

دانش‌آموزانی که علاقه‌مند به تحصیل در مدارس سمپاد هستند می‌توانند با شرکت در آزمون تیزهوشان پایه ششم به هفتم یا نهم به دهم، شانس خود را برای ورود به این مدارس امتحان کنند. بعد از اعلام نتایج با دو دسته داوطلب روبه‌رو می‌شویم.

  1. افرادی که از نمره قبولی خود رضایت داشته و در آزمون تیزهوشان قبول شده‌اند.
  2. افرادی که از نمره قبولی خود راضی نیستند و در آزمون تیزهوشان مردود شده‌اند.

مرکز ملی استعداد درخشان فرصتی را در اختیار داوطلبین قرار داده است تا در صورت اعتراض به نتایج درخواست خود را ثبت کنند. بسیاری از دانش‌آموزان پایه ششم به هفتم و نهم به دهم که از نتایج قبولی خود راضی نیستند، احساس می‌کنند که نمره و تراز آن‌ها به‌درستی محاسبه نشده است و در نتیجه به نتایج نهایی اعتراض دارند. این افراد تمایل دارند که یک بار دیگر پاسخ برگ آن‌ها بررسی شود.

نحوه اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان

در ادامه نحوه اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان ارائه شده است:

  • در ابتدا به سایت medu.ir مراجعه کرده و اطلاعات ورود نظیر کد ملی و سریال شناسنامه را درج و روی “ورود” کلیک کنید.
  • لینک “نتایج آزمون سمپاد” را انتخاب نمایید.
  • از بین آیکون‌های موجود گزینه “ثبت تجدیدنظر” را انتخاب نمایید.

زمان ثبت اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان ششم به هفتم ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳

بعد از اعلام نتایج آزمون تیزهوشان با اینکه احتمال درصد خطا کم است، اما باز هم سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان امکان اعتراض را ایجاد کرده است تا داوطلبینی که نسبت به نتایج اعتراض دارند در بازه زمانی مقرر از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش‌وپرورش به نشانی my.medu.ir  وارد شده و به تکمیل “فرم درخواست تجدیدنظر به نتایج آزمون” بپردازند.

داوطلبان 1 روز پس از اعلام نتایج آزمون تیزهوشان ششم به هفتم 1402 – 1403 یعنی از روز یکشنبه مورخ 15 مردادماه 1402 توانستند نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند.

موارد قابل‌قبول جهت اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان ششم به هفتم 1403-1402

درصورتی‌که تقاضای بررسی مجدد آزمون تیزهوشان را دارید باید دلایل قانع‌کننده‌ای برای این اعتراض نیز داشته باشید.  در خصوص هر یک از موارد اشتباهی که در آزمون صورت‌گرفته است می‌توانید گزینه مربوطه به آن را در فرم اینترنتی علامت‌گذاری کرده و 3 الی 4 خط توضیح بنویسید. موارد قابل‌قبول برای ثبت اعتراض در زیر ارائه شده است:

  1. اشتباه در محاسبه نمره کل دانش‌آموز
  2. عدم تطابق تعداد پاسخ‌های صحیح و نادرست داوطلب با توجه به پاسخ‌نامه آزمون (که در سایت مربوطه قرار داده می‌شود.)
  3. اعمال‌نشدن قوانین موجود، مانند قانون پذیرش مربوط به دوقلوها
  4. مطابقت نداشتن اولویت‌های ثبت شده در کارنامه با کارت ورود به جلسه دانش‌آموز

توجه کنید که داوطلبان تنها یک‌مرتبه فرصت اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان را خواهند داشت.

نحوه دریافت جواب اعتراض به آزمون تیزهوشان ششم به هفتم 1402 – 1403

دانش‌آموزانی که جهت اعتراض به نتایج آزمون به پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش‌وپرورش در زمان مقرر مراجعه کرده‌اند، می‌توانند از طریق مراحل زیر نتایج اعتراض خود را مشاهده نمایند.

  • 1. ورود به سایت اعلام نتایج آزمون مدارس تیزهوشان به آدرس medu.ir و انتخاب “نتایج آزمون سمپاد”
  • 2. کلیک بر آیکون “نتیجه تجدیدنظر”

علت رد شدن درخواست اعتراض دانش‌آموزان مردود شده در آزمون تیزهوشان

بسیاری از دانش‌آموزان بعد از اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان باز هم در این آزمون مردود شناخته می‌شوند؛ زیرا قادر به کسب حداقل نمره لازم برای قبولی در این مدارس نبوده‌اند. توجه داشته باشید که تعداد مدارس تیزهوشان کم بوده و ظرفیت پذیرش کمی نیز دارند؛ به همین دلیل رقابت برای قبولی در این مدارس بسیار به هم نزدیک است و با اختلاف کمی ممکن است یک داوطلب قبول یا رد شود.

  • 1. درصورتی‌که دانش‌آموز پایه ششم هستید و در آزمون تیزهوشان قبول نشده‌اید، فرصت دیگری در پایه نهم به دهم در اختیار شما قرار می‌گیرد.
  • 2. اگر دانش آموز پایه نهم هستید و در این آزمون قبول نشده اید، شانس خود را از دست داده و باید برای ثبت‌نام در مدارس دیگر اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که تمام رتبه‌های برتر کنکور از مدارس سمپاد نیست و مدارس دولتی، غیرانتفاعی و… نیز رتبه برتری دارند. البته در کنکور سال 1402 بیشتر رتبه‌های 1 تا 10 در مدارس تیزهوشان بوده‌اند.
اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشدیم چیکار کنیم؟

اگر تیزهوشان قبول نشدیم چه کنیم؟

در پاسخ به این سوال که اگر تیزهوشان قبول نشدیم چاره چیست؟ باید گفت که در صورت عدم کسب تراز لازم برای قبولی در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم و نهم به دهم باید برای نام نویسی در سایر مدراس اقدام شود. توجه کنید که امکان دریافت خدمات آموزشی سطح بالا در مدارس دیگر نیز وجود دارد و عدم قبولی در مدراس سمپاد به معنی عدم موفقیت شما در تحصیل نیست.

  • 1. مدارس نمونه دولتی جزء مدارس برتر کشور محسوب می‌شود که قبولی در آن نسبت به مدارس سمپاد آسان‌تر است. مدارس نمونه خدمات آموزشی سطح بالا را ارائه داده و متقاضیان زیادی دارد.
  • 2. مدارس غیرانتفاعی از دیگر مدارسی است که کیفیت آموزشی بالا را ارائه می‌دهد و دانش‌آموزان زیادی از طریق تحصیل در مدارس غیرانتفاعی موفق به کسب رتبه‌های برتر در کنکور شده‌اند. مدارس غیرانتفاعی شهریه پرداز هستند و برای تحصیل در این مدارس نیاز به پرداخت شهریه است.
  • 3. مدارس دولتی از دیگر مدارسی است که دانش‌آموزان می‌توانند در آن ثبت‌نام کرده و به ادامه تحصیل بپردازند. امکانات آموزشی در مدارس دولتی نسبت به مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی یا غیرانتفاعی در حد متوسط است؛ اما باز هم داوطلبینی بوده‌اند که از طریق این مدارس رتبه‌های تک‌رقمی در کنکور کسب کرده‌اند.

به صورت خلاصه در صورت عدم قبولی در آزمون تیزهوشان به سه نکته زیر توجه کنید:

  1. 1. مدرسه تیزهوشان را برای خود خیلی بزرگ نکنیم.
  2. 2. اگر در مدرسه تیزهوشان قبول نشدیم نباید احساس ناتوانی یا شکست داشته باشیم.
  3. 3. قبولی در آزمون تیزهوشان به معنای موفقیت مطلق نیست و در صورت عدم موفقیت باید تلاش را چندین برابر کرد تا در برهه‌های مهم تحصیلی مانند کنکور یا امتحانات نهایی بهترین نتایج را به دست آورد.

دلایل عدم قبولی در آزمون تیزهوشان

بررسی دلایل عدم قبولی در آزمون تیزهوشان می‌تواند به افراد کمک کند تا از عدم قبولی در تیزهوشان جلوگیری کرده و با آمادگی قبلی در آزمون سمپاد شرک کنند. در زیر دلایل عدم قبولی در آزمون تیزهوشان ذکر شده است:

  1. 1. یکی از دلایل عدم قبولی در آزمون تیزهوشان عدم تمرین مکرر و تست‌زنی است.
  2. 2. عدم مطالعه کافی منابع تحصیلی برای سؤالات تحصیلی و تست‌زنی در مورد سؤالات تحلیلی موجب مردود شدن می‌شود.
  3. 3. استرس داشتن سر جلسه آزمون از مهم‌ترین مواردی است که منجر به عدم قبولی داوطلب می‌شود.
  4. 4. عدم مدیریت زمان از دیگر مواردی است که داوطلبین برای عدم قبولی در آزمون تیزهوشان گزارش داده‌اند.
اگر در آزمون تیزهوشان قبول نشدیم چیکار کنیم؟

پرسش و پاسخ

در صورت عدم قبولی در آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم و یا پایه ششم به هفتم امکان ثبت اعتراض وجود دارد.

نتیجه اعتراض به نتایج آزمون تیزهوشان معمولاً دو تا سه هفته بعد از تمام‌شدن زمان اعتراض اعلام می‌شود.

 عدم مطالعه کافی و عدم برخورداری از برنامه صحیح می‌تواند منجر به رد شدن در امتحان تیزهوشان شود که جزئیات کامل در مقاله آمده است.

 کسانی که در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان قبول نمی‌شوند می‌توانند در مدارس نمونه دولتی، مدارس غیرانتفاعی یا مدارس دولتی ثبت‌نام کنند. اگر دانش‌آموز کلاس ششم تیزهوشان هستید فرصت ورود به مدارس تیزهوشان در پایه نهم به دهم وجود دارد. اگر دانش‌آموز پایه نهم هستید باید بدانید که هدف از قبولی در مدارس تیزهوشان قبولی در رشته دلخواه در دانشگاه دلخواه است که از طریق سایر مدارس می‌توان این نتیجه را کسب کرد.

اعتراض به نتایج آزمون مذکور به صورت اینترنتی از طریق سایت my.medu.ir انجام می‌شود.

.داوطلبان از روز یکشنبه مورخ 15 مرداد 1402 می‌توانند نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند.

همان طور که در متن مقاله بیان شد مرکز سنجش و پذیرش استعداد درخشان چند روز بعد از برگزاری آزمون تیزهوشان یک فرصتی را برای داوطلبین فراهم می‌کند که بتوانند از طریق سایت، اعتراض خود را نسبت به نتایج نهایی درخواست بدهند. 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x