معرفی رشته حقوق

رشته حقوق یکی از رشته های شاخص گروه علوم انسانی است. این رشته محبوب و پرطرفدار برای اغلب داوطلبان جذابیت دارد. روحیه عدالت طلبی، سخنوری و دفاع از حق دیگران لازمه اصلی موفقیت در رشته حقوق است. فارغ التحصیلان این رشته می توانند مشاغل متنوعی را تجربه کنند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تاریخچه، دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه قبولی، بازار کار، کاربرد و شرایط ادامه تحصیل در رشته حقوق بپردازیم.

رشته حقوق

داوطلبانی که رشته حقوق را انتخاب می کنند باید تمرکز ، قدرت استدلال همراه با جسارت و فن بیان داشته باشند. آنها باید توانایی اقناع با توجه به علم منطق و فلسفه را نیز در خود تقویت کنند.

تاریخچه رشته حقوق

بعضی از متون تاریخی قدمت قوانین اجتماعی را بیش از 4000 سال ذکر می کنند. اما مفهوم قانون در تعبیرات امروزی احتمالا به 3800 سال پیش و دوران حمورابی باز می گردد. از آن زمان قوانین و نظام حقوقی همواره در مسیر پیشرفت بوده است.

با گذر زمان نیاز به مراکزی برای آموزش حقوق در جهان به وجود آمد. این مراکز که امروزه دانشکده حقوق نام دارد به آموزش گرایش های مختلف رشته حقوق در پایه های مختلف می پردازند. اولین دانشکده حقوق در آمریکا در سال 1779 در ایالت ویرجینیا تاسیس شد. این دانشکده در کالج ویلیام و مری و با دستور توماس جفرسون فرماندار وقت ایالت ویرجینیا و رئیس جمهور آینده آمریکا آغاز به کار کرد. از آن زمان به بعد در سراسر جهان دانشکده های حقوق به سرعت تاسیس و رشد پیدا کرد.

امروزه مدارس عالی حقوق جایگاه ویژه ای در نظام آموزشی کشورهای مختلف دارد.

حمورابی اولین قانونگذار جهان
حمورابی نخستین قانونگذار جهان

برای آمادگی بیشتر در کنکور می توانید در آزمون های استاندارد گزینه دو شرکت کنید : آزمون های آزمایشی گزینه دو

رشته حقوق در یک نگاه

حقوق به معنای مجموعه قواعدی گفته می شود که جهت ایجاد نظم و رفتار صحیح مقرر شده است و حاکم و ناظر بر فرد و روابط اجتماعی و… می‌باشد. رشته حقوق به منظور ایفا حقوق مظلومین، ادای مساوات و حفظ عدالت به وجود آمده است که تمامی جوامع به آن نیاز دارد. حقوق دو تقسیم بندی کلان دارد: حقوق داخلی و حقوق بین الملل. از منظری دیگر می توان آن را به دو بخش حقوق عمومی و حقوق خصوصی تقسیم کرد. حقوق عمومی مربوط به حاکمیت و مواردی است که مربوط به اداره کشور، قوای سه گانه و ارتباط آنها با مردم می شود. حقوق خصوصی مربوط به روابط بین مردم می باشد. با توجه به نیاز کشور به داشتن قضات، وکلا و کارشناسان حقوقی در سطح داخلی و بین المللی، می توان اهمیت زیاد این رشته را درک نمود. همچنین این رشته می تواند منجر به تربیت پژوهشگرانی در حوزه های نظری و کاربردی شود تا با تحقیقات خود معضلات جامعه را ریشه کن، نمایند.

پرمتقاضی بودن 79%
کاربردی بودن 83%
دشواری دروس 81%
امکان ادامه تحصیل 88%
بازار کار 91%

رشته حقوق در ایران

رشته حقوق در ایران تاریخچه ای پربار دارد. نخستین علائم توجه به حقوق اجتماعی انسانها را می توان در اعلامیه حقوق بشر کوروش مشاهده کرد. بنیانگذار تحصیل در رشته حقوق در ایران فرانسیس آدولف پرنی می باشد. او که دکترای حقوق در شاخه کیفری داشت، در سال 1290 به عنوان مستشار با موافقت دولت فرانسه به ایران آمد. پس ازجنگ جهانی اول در سال 1298 آدولف پرنی پیشنهاد تاسیس مدرسه عالی حقوق را ارائه کرد. در واقع آدولف پرنی موسس و اولین رئیس مدرسه عالی حقوق در ایران بود.

در سال 1313 با تاسیس دانشگاه تهران و تلفیق مدارس حقوق و تجارت و سیاست، دانشکده حقوق و علوم سیاسی به وجود آمد. تا سال 1345 دانشگاه تهران تنها مکان برای آموزش دانشگاهی رشته حقوق در ایران باقی ماند. در سال 1345 در دانشگاه ملی ایران یا همان شهید بهشتی دوره کارشناسی حقوق راه اندازی شد. در دهه 50 و 60 رشته حقوق از تهران خارج شد و مراکز آموزشی آن در قم و شیراز نیز راه اندازی شد. امروزه در اغلب استانهای ایران در دانشگاه های دولتی، آزاد، پیام نور و … رشته حقوق تدریس می شود.

آخرین قبولی های هر رشته چه رتبه ای کسب کرده اند؟ مشاهده آخرین قبولی های رشته ها

پذیرش در رشته حقوق

رشته حقوق یکی از رشته های اصلی کنکور انسانی است. علاقه مندان به این رشته می توانند با شرکت در کنکور علوم انسانی و کسب رتبه لازم، در این رشته پذیرش شوند. داوطلبان باید قبل از انتخاب این رشته توجه کنند که صرفا این رشته را به خاطر نام آن انتخاب ننمایند. قبل از انتخاب این رشته به توانایی و روحیات خود توجه کنند.

دانشگاه های برتر رشته حقوق

رشته حقوق در مراکز آموزشی مختلف مانند دانشگاه های دولتی (شامل : نوبت روزانه، نوبت دوم و پردیس) دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و … تدریس می شود. اکثر دانشگاه های علوم انسانی کشور این رشته را برای علاقه مندان ارائه می کنند. اکثر داوطلبان تمایل دارند این رشته را در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، خوازرمی و … بگذرانند. البته اساتید دانشگاه شهید بهشتی تهران زبانزد بوده و از این منظر این دانشگاه شاخص است. دانشگاه امام صادق نیز دانشجویان را با شرایط خاصی پذیرش می کند اما از امکانات و اساتید تراز اولی دارد.

دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه شهید بهشتی

نمونه کارنامه های قبولی رشته حقوق

برای آگاهی از شرایط لازم برای پذیرش در رشته حقوق نیاز است تا نمونه کارنامه های قبولی در این رشته را مشاهده و بررسی نمایید. مشاهده نمونه کارنامه های رشته حقوق به شما کمک می کند تا  شرایط خود را برای قبولی در این رشته بررسی و تحلیل نمایید. در قسمت  بعد دو نمونه کارنامه قبولی رشته حقوق را مشاهده می نمایید. برای مشاهده تصاویر با اندازه بزرگتر روی آن کلیک کنید.

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نمونه کارنامه کنکوری ها

واحدهای درسی رشته حقوق

برنامه درسی رشته حقوق به منظور تحصیل در مقطع کارشناسی آخرین بار در سال 94 بازنگری گردید. این برنامه برای دانشجویان ورودی سال 95 تاکنون اجرا گردیده است. در برنامه جدید برای فارغ التحصیلی رشته حقوق نیاز به گذراندن 140 واحد درسی می باشد. البته در دانشگاه امام صادق  واحدهای درسی 182 است و برای پذیرش در صورت کسب نمره لازم، از علاقه مندان مصاحبه نیز به عمل خواهد آمد. این 140 واحد شامل 22 واحد عمومی، 21 واحد دروس پایه، 87 واحد شامل دروس تخصصی و 30 واحد درس اختیاری می باشد. چارت تحصیلی رشته حقوق را در جدول زیر مشاهده کنید:

نوع درس
تعداد واحد
تفکیک نوع واحدهای درسی رشته حقوق
دروس عمومی
22 واحد
دروس پایه
21 واحد
دروس تخصصی
87 واحد
دروس اختیاری
30 واحد

طول دوره پیش بینی شده برای گذراندن این 140 واحد درسی، 8 ترم (معادل 4 سال) است. با داشتن یک برنامه مناسب شما می توانید واحدهای لازم برای فارغ التحصیلی را در 4 سال پیش بینی شده پشت سر بگذرانید.

دروس عمومی

دروس عمومی رشته حقوق 22 واحد است. دانشجویان رشته حقوق باید با انجام برنامه ریزی لازم در طی 4 سال به صورت تدریجی دروس عمومی را با موفقیت بگذراند. لیست دروس عمومی رشته حقوق در جدول زیر به طور کامل گنجانده شده است:

بسته درسی
نام درس
تعداد واحد
دروس عمومی مشترک مقطع کارشناسی
مبانی نظری اسلام
اندیشه اسلامی 1
2 واحد
اندیشه اسلامی 2
2 واحد
انسان در اسلام
2 واحد
حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام
2 واحد
اخلاق اسلامی
فلسفه اخلاق
2 واحد
اخلاق اسلامی
2 واحد
آیین زندگی
2 واحد
عرفان عملی اسلامی
2 واحد
انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران
2 واحد
آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
2 واحد
اندیشه سیاسی امام خمینی
2 واحد
تاریخ و تمدن اسلامی
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
2 واحد
تاریخ تحلیلی صدر اسلام
2 واحد
تاریخ امامت
2 واحد
آشنایی با منابع اسلامی
تفسیر موضوعی قرآن
2 واحد
تفسیر موضوعی نهج البلاغه
2 واحد
الزامی
فارسی عمومی
3 واحد
زبان عمومی
3 واحد
تربیت بدنی
1 واحد
ورزش 1
1 واحد
دانش خانواده و جمعیت
2 واحد

همانطور که در جدول بالا مشاهده می نمایید از هر کدام از مجموعه دروس مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی و آشنایی با منابع اسلامی گذراندن یک درس معادل 2 واحد کافی است. همانطور که مشاهده می کنید در مجموع 22 واحد باید توسط دانشجویان حقوق اخذ شود.

دروس پایه رشته حقوق

دروس پایه رشته حقوق مجموعا 21 واحد می باشد. دروس پایه رشته حقوق شامل 12 درس است. در دروس پایه دانشجو با بخش ها و مباحث مختلف این رشته آشنا می گردد. بسیاری از عنوان این دروس در ادامه دوره تحصیلی کارشناسی به صورت کاملتری تدریس خواهد شد. هدف آموزش دروس پایه در رشته حقوق آشنایی با مفاهیم اولیه این رشته می باشد.

دروس پایه رشته حقوق
ردیف نام درس تعداد واحد
1 مقدمه علم حقوق 2
2 حقوق بین المللی عمومی (1) 2
3 حقوق اساسی (1) 2
4 حقوق مالیه عمومی 2
5 حقوق اداری (1) 2
6 اصول فقه (1) 2
7 حقوق تجارت (1) تجار و اعمال تجاری 2
8 حقوق مدنی (1) اشخاص و حمایت از حقوق محجورین 2
9 حقوق مدنی (2) اموال و مالکیت 2
10 کلیات حقوق جزا 1
11 قواعد فقه (2) جزایی 1
12 پیشگیری از جرم 1
مجموع واحدها 21 واحد

تمامی دروس پایه رشته حقوق به صورت نظری تدریس می گردد. دانشجو پس از گذراندن این دروس با مفاهیم و مباحث اصلی حقوق آشنا خواهد شد. بهتر است دانشجویان در ترم های اولیه این دروس را اخذ کنند زیرا این دروس پیش نیاز دروس اختصاصی خواهد بود.

دروس اختصاصی حقوق

دروس اختصاصی رشته حقوق مهمترین بخش آموزشی دانشجویان این رشته می باشد. این دروس در 46 عنوان و 87 واحد درسی ارائه می شود. دروس اختصاصی نقطه آشنایی دانشجو با شغلی است که در آینده انتخاب می کند. فراگیری دروس اختصاصی به دانشجویان کمک می کند تا بر مفاهیم تئوری رشته خود مسلط باشند. دروس اختصاصی رشته حقوق شامل مفاهیم و مباحث بسیار متنوعی است. در ادامه لیست دروس تخصصی این رشته را مشاهده می کنید:

دروس اختصاصی رشته حقوق
ردیف نام درس واحد
1 قواعد فقه (1) مدنی 1
2 حقوق اساسی (2) 2
3 حقوق اساسی (3) 2
4 حقوق سازمان های بین المللی 2
5 حقوق بین المللی عمومی (2) 2
6 حقوق بین المللی (3) روش حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات 2
7 حقوق بین الملل خصوصی (1) 2
8 حقوق بین الملل خصوصی (2) 2
9 حقوق کار 2
10 حقوق اداری (2) 2
11 اصول فقه (2) 2
12 حقوق بشر در اسلام 2
13 حقوق تجارت (2) شرکت ها 2
14 حقوق تجارت (3) اسناد تجاری 2
15 حقوق تجارت (4) ورشکستگی ها 2
16 حقوق مدنی (3) کلیات قراردادها 3
17 حقوق مدنی (4) الزامات خارج از قرارداد 2
18 حقوق مدنی (5) حقوق خانواده 2
19 حقوق مدنی (6) عقود معین قسمت الف 3
20 حقوق مدنی (7) عقود معین قسمت ب 3
21 حقوق مدنی (8) - شفعه و وصیت و ارث 2
22 حقوق جزای عمومی (1) 2
23 حقوق جزای عمومی (2) 2
24 حقوق جزای عمومی (3) 2
25 حقوق جزای اختصاصی (1) جرایم علیه اموال و مالکیت 2
26 حقوق جزای اختصاصی (2) جرایم علیه مصالح عمومی کشور 2
27 حقوق جزای اختصاصی (3) جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص 2
28 حقوق جزای اختصاصی (3) جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص اشخاص 1
29 آیین دادرسی کیفری (1) 2
30 آیین دادرسی کیفری (2) 1
31 آیین دادرسی مدنی (1) 2
32 آیین دادرسی مدنی (2) 2
33 آیین دادرسی مدنی (3) 2
34 جرم شناسی 2
35 متون فقه (2) فقه معاملات 2
36 متون فقه (2) فقه خانواده 2
37 متون فقه (3) حقوق عمومی و بین الملل 2
38 متون فقه (4) فقه جزایی 2
39 متون حقوقی (1) حقوق خصوصی 1
40 متون حقوقی (2) حقوق جزایی 1
41 متون حقوقی (3) حقوق عمومی 1
42 متون حقوقی (4) حقوق بین الملل 1
43 حقوق تطبیقی 2
44 ادله اثبات دعوی 2
45 پزشکی قانونی 1
46 روش تحقیق 2
مجموع 87

برای آن که در رشته حقوق متخصص شوید باید دروس اختصاصی این رشته را با موفقیت پشت سر بگذارید. دروس اختصاصی این رشته اغلب نیاز به پیش نیاز دارند. بهتر است دانشجویان تلاش کنند که دروس خود را بدون وقفه و با نمرات عالی بگذرانند.

دروس اختیاری رشته حقوق

دروس اختیاری رشته حقوق تنوع بالایی دارد. برای دروس اختیاری 30 عنوان درسی که همگی تک واحدی هستند ارائه می شود. دانشجو به دلخواه می تواند 10 واحد معادل 10 درس را انتخاب نماید. اغلب دانشجویان با توجه به حوزه علاقه خود دروس اختیاری را انتخاب می کنند. شما می توانید در جدول زیر لیست دروس اختیاری رشته حقوق را مشاهده کنید.

دروس اختیاری رشته حقوق
ردیف نام درس واحد
1 جرم شناسی کودکان و نوجوانان 1
2 حقوق کیفری کودکان و نوجوانان 1
3 کیفر شناسی 1
4 حقوق فناوری های نوین 1
5 اجرای احکام جزایی 1
6 اخلاق حقوق و قضا 1
7 حقوق مالکیت فکری 1
8 کارآموزی قضایی 1
9 حقوق ثبت 1
10 حقوق بیمه 1
11 حقوق قراردادهای نوین 1
12 حقوق تجارت الکترونیک 1
13 حقوق رسانه 1
14 تاریخ حقوق 1
15 حقوق محیط زیست 1
16 فلسفه حقوق 1
17 منطق حقوق 1
18 حقوق پزشکی 1
19 حقوق و استاندارد 1
20 ابعاد حقوقی دفاع مقدس 1
21 اجرای احکام مدنی 1
22 حقوق دریایی 1
23 حقوق هوایی 1
24 حقوق فضای مجازی 1
25 داوری بین المللی 1
26 فلسفه حق 1
27 اصول و فنون قانونگذاری 1
28 جامعه شناسی حقوق 1
29 حقوق و اقتصاد 1
30 مسئولیت های مدنی خاص 1
مجموع 30

گذراندن این 30 واحد درسی دانشجو را برای شروع کار به عنوان یک کارشناس حقوق آماده می کند. تمامی واحدهای کارآموزی در عرصه عملی مشابه با نام آن به صورت کارآموزی است و حضور در محیط های تعیین شده برای گذراندن دوره کارآموزی الزامی است.

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نرم افزار تخمین رتبه کنکور

بازار رشته حقوق

بازار کار برای فارغ‌التحصیلان رشته حقوق زیاد و متنوع است. مهم ترین شغل در رشته حقوق از منظر رواج داشتن، شاید وکالت باشد. فارغ‌التحصیلان رشته حقوق می توانند بعد از شرکت و قبولی در آزمون وکلا و سپری کردن دو سال دوره کار آموزی و اختبار به عنوان وکیل مشغول به کار شوند. حضور در منصب قضات، مستشاری دادگاه و بازپرسی نیز می تواند یکی از اهداف مهم فارغ التحصیلان این رشته باشد. حضور در ادارات ثبت اسناد، املاک و دفاتر اسناد رسمی از دیگر جایگاه هایی که مناسب کارشناسان این رشته است. بعضی از فارغ التحصیلان رشته حقوق به عنوان کارشناس دادگستری استخدام می شوند. با اخذ مدارک لازم در رشته حقوق افراد می توانند در آزمون سالانه شرکت کنند و بعد از قبولی به عنوان سردفتردار مشغول به کار شوند. داوطلبان می توانند بنا به علاقه و توانایی خود به عنوان مشاور حقوقی بانک ها و شهرداری ها و شرکت های خصوصی  و… استخدام شوند. داوطلبان  مقطع دکتری که از دانشگاه های معتبر فارغ التحصیل شده باشند، امکان تدریس در دانشگاه را دارند.

گرایش های رشته حقوق

با توجه به اینکه مباحث رشته حقوق بسیار گسترده می باشد، در مقطع کارشناسی دانشجویان به دروس پایه و مقدماتی این رشته می پردازند. داوطلبان می توانند در مقاطع بالاتر در گرایش های مختلف ادامه تحصیل دهند. پس در مقطع کارشناسی تمامی دانشجویان با مدرکی یکسان فارغ التحصیل خواهند شد.

کاربردهای رشته حقوق

رشته حقوق دامنه وسیعی دارد به همین دلیل می توان کاربردهای مختلفی برای آن تعیین کرد. این کاربردها با اینکه وحدت رویه دارند اما نوع فعالیت در هر کدام متفاوت است. در ادامه تعدادی از مهمترین کاربردهای رشته حقوق بیان خواهد شد:

مهم ترین کاربرد علوم مختلف، در زمینه تحقیق و آموزش می باشد. علم حقوق نیز در تحقیق، بررسی، تجزیه و تحلیل مفاد قانونی و تفصیل آنها کاربرد دارد. این زمینه باعث گسترش دامنه دانش در این رشته می شود.

قانونگذاران باید از علم حقوق بهره مند باشند تا با توجه به وضع جامعه و قوانین حاکم بر کشور بتوانند مواردی را در قانون قرار دهند که حقوق همه افراد در نظر گرفته شود. آگاهی از رشته حقوق، زمینه قانونگذاری است. 

عموما افراد جامعه به اشکال مختلف با قوه قضائیه سر و کار دارند. افراد شاغل در دادسرا مخصوصا قاضی، وکیل و دادستان باید به علم حقوق تسلط داشته باشند. شاید این بخش از رشته حقوق بیشترین طیف فارغ التحصیلان را به خود جذب می کند.

درآمد رشته حقوق

درآمد رشته حقوق تا حد زیادی وابسته به شغلی است که در نهایت فارغ التحصیلان این رشته برای خود برمی گزینند. اگر شخصی بتواند به منصب قضاوت برسد مطمئنا از سطح درآمد قابل توجهی برخوردار خواهد بود. در بعضی موارد نیز فارغ التحصیلان این رشته می توانند خود به عنوان صاحب کسب و کار خود را مطرح کنند. مثلا برخی از افراد پس از پایان مدارج تحصیلی خود اقدام به تاسیس دفاتر اسناد رسمی و … می کنند. در این موارد درآمد افراد می تواند بسیار متغیر باشد. یکی از بهترین گرایش های شغلی رشته حقوق در ایران که می تواند آینده شغلی مناسبی داشته باشد، وکالت است. البته توجه کنید که عامل تعیین کننده در میزان درآمد وکلا به سابقه وکالت، داشتن تخصص در حوزه ای خاص، استان یا شهر محل سکونت و فعالیت آن شخص و میزان پرونده های ماهانه او بستگی دارد.

کارشناسان رشته حقوق با توجه به تعاملات و تعارضات وسیعی که دارند، باید صبر و تحمل خوبی داشته  باشند. همچنین با توجه به تنش های زیاد این حرفه توانایی کنترل خشم و اضطراب از لازمه های روحی این شغل است. داشتن بیانی فصیح نیز از ویژگی های اصلی جهت موفقیت در این رشته است.

ادامه تحصیل در رشته حقوق

 امکان ادامه تحصیل در رشته حقوق در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و مقطع دکتری وجود دارد. برای علاقه مندان به رشته حقوق در مقطع کارشناسی امکان پذیرش در دانشگاه های آزاد، پیام نور و علمی کاربردی میسر است. اما در مقطع کارشناسی ارشد فقط دانشگاه پیام نور بدون کنکور و با شرایط خاص پذیرش دانشجو دارد. دانشگاه های روزانه در مقطع کارشناسی ارشد صرفا از طریق استعدادهای درخشان و به صورت محدود بدون کنکور امکان ادامه تحصیل را برای دانشجو در گرایش های محدودی فراهم می سازند.

به طور کلی همانطور که پیشتر بیان شد، رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری گرایش های زیادی دارد. برخی از مهمترین گرایش های کارشناسی ارشد رشته حقوق عبارتند از : حقوق بین الملل، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خانواده، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق نفت وگاز، حقوق دادرسی اداری، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق مالکیت، حقوق محیط زیست، حقوق تجارت الکترونیک، حقوق بشر، فقه وحقوق جزا، حقوق حمل ونقل، مدیریت اصلاح وکیفرهای قضایی، حقوق سردفتری، مدیریت نظارت و بازرسی، سردفتری اسناد رسمی و… . در مقطع کارشناسی ارشد هر ساله تغییراتی در تعداد گرایش ها اعمال می شود. هم اکنون حدود 30 گرایش وجود دارد که علاقه مندان می توانند در آن پذیرش شوند.

علاقه مندان برای پذیرش در مقطع دکتری حقوق نیز می توانند در 5 گرایش اصلی ادامه تحصیل دهند. این 5 گرایش عبارتند از : حقوق عمومی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق بین المللی عمومی، حقوق خصوصی، حقوق نفت و گاز.

رشته حقوق در جهان

فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند در کشورهای دیگر موفق باشند، درصورتی که مهارت و استعداد بالا داشته باشند. زیرا واحدهای رشته حقوق در ایران با کشورهای دیگر تفاوت دارد. افرادی که در دو رشته حقوق بشر و حقوق بین الملل درس خوانده اند، برای مهاجرت تحصیلی شرایط بهتری دارند.

در 5 سال اخیر همواره دانشگاه هاروارد عنوان بهترین واحد آموزشی حقوق در جهان را کسب کرده است. پس از این دانشگاه، هم اکنون دو دانشگاه بریتانیایی آکسفورد و کمبریج در رتبه دوم و سوم قرار دارند. حضور 6 دانشگاه از ایالات متحده، 3 دانشگاه از انگلستان و 1 دانشگاه از استرالیا، نشان دهنده توجه این سه کشور به رشته حقوق است. دانشگاه ملی سنگاپور بزرگترین مرکز آموزشی حقوق در آسیا می باشد و در جایگاه 13 جهانی قرار دارد. این در حالیست که از آفریقا و خاورمیانه هیچ دانشگاهی در جمع 50 دانشگاه برتر وجود ندارد.

درآمد رشته حقوق در کشورهای مختلف قابل توجه است. به طور مثال یک وکیل به صورت کلی در ایالات متحده سالانه حدود 87000 دلار درآمد دارد. البته این میزان با توجه به حوزه فعالیت فرد دستخوش تغییراتی می شود. مثلا یک وکیل شرکتی که وظیفه تنظیم قراردادها را دارد حدود 113000 دلار در سال کسب می کند. در آلمان یک وکیل سالانه حدود 58000 یورو درآمد دارد. در فرانسه درآمد یک وکیل به حدود 50000 دلار در سال می رسد. در سوییس درآمد سالانه شغل وکالت حدود 127000 فرانک است.

رشته حقوق در جهان
دانشجویان مدرسه حقوق در هاروارد

پرسش و پاسخ

بهترین دانشگاه های رشته حقوق در ایران کدام دانشگاه هاست؟

در ایران 5 دانشگاه شاخص برای رشته حقوق وجود دارد که عبارتند از : دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه امام صادق و دانشگاه شهید بهشتی. هر 5 دانشگاه برتر این رشته در شهر تهران واقع شده است.

درآمد و بازار کار رشته حقوق چگونه است؟

بازار کار رشته حقوق تنوع بسیار بالایی دارد. افراد می توانند در مشاغلی گوناگونی همچون قضاوت، وکالت، بازپرسی، کارشناسی دادگستری و ... مشغول به کار شوند. درآمد افرادی که در این حیطه فعالیت دارند ارتباط مستقیمی با توانایی و تبحر آنها دارد. در صورت داشتن مهارت های لازم افراد شاغل در حوزه این رشته دغدغه مالی نخواهند داشت.

آیا امکان ادامه تحصیل رشته حقوق در خارج از کشور وجود دارد؟

امکان ادامه تحصیل در رشته حقوق نیز مانند بسیاری از رشته ها فراهم است. اما باید توجه کنید که ساختار این رشته در کشورهای مختلف تفاوت هایی دارد. اما بعضی از گرایش ها مانند حقوق بین الملل در اغلب کشورها شباهت های زیادی دارد.
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x