در این ویدئو مبحث شعاع اتمی روندها و نحوه محاسبه شعاع اتمی (شعاع کووالانسی) و فاصله تعادلی به شما آموزش داده خواهد شد.

پخش ویدئو

محاسبه طول پیوند در پیوند کووالانسی

پیوند کووالانسی غالبا بین اتم نافلز تشکیل می گردد. هنگامی که بین دو اتم پیوند کووالانسی تشکیل می شود، اتم ها در یک فاصله تعادلی نسبت به هم قرار می گیرند که به آن طول پیوند یا فاصله پیوند گفته خواهد شد.

شعاع کووالانسی یا شعاع اتمی

اگر این فاصله تعادلی یا همان طول پیوند را نصف کنیم، شعاع کووالانسی یا شعاع اتمی به دست می آید. شعاع اتمی که در تناوب ها روندش را مورد بررسی قرار می دهیم بدین ترتیب به دست می آید.

هنگامی که در تست ها و سوالات امتحانی از شما درباره شعاع اتمی عنصری پرسیده می شود، می توانید برای یافتن پاسخ صحیح نصف فاصله تعادلی آن را محاسبه نمود.

در هنگام تشکیل پیوند کووالانسی بین دو اتم، اتم ها در یک فاصله تعادلی نسبت به هم قرار گرفته که به آن طول پیوند گفته خواهد شد.

برای مشاهده تست ها و مثال های بیشتر از مبحث شعاع اتمی و طول پیوند ویدئوی آموزشی این جلسه را مشاهده نمایید.

سوالات متداول

هنگامی که بین دو اتم پیوند کووالانسی ایجاد شود، در آن صورت،  اتم ها در یک فاصله تعادلی نسبت به هم قرار خواهند گرفت که به آن طول پیوند گفته می شود.

اگر فاصله تعادلی که بیانگر طول پیوند می باشد را نصف کنیم، در آن صورت به آن شعاع کووالانسی (شعاع اتمی) گفته خواهد شد. روند شعاع اتمی در تناوب ها مورد بررسی قرار می گیرد.

برای محاسبه شعاع اتمی، نیاز است فاصله تعادلی را به دو تقسیم نماییم. بنابراین در این مثال، شعاع اتمی (شعاع کووالانسی) برابر با 5 به دست خواهد آمد.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x