درصورتی‌که داوطلب در جلسه کنکور شرکت نکرده یا در ساعت مقرر در حوزه امتحانی حاضر نشده باشد و برگه حضور را امضا نکرده باشد، غایب محسوب می‌شود.  اگر برای شما هم این شرایط پیش آمده باشد ممکن است با سوالاتی برای کنکور مجدد و یا محرومیت از کنکور روبه رو شوید. داوطلبینی که در جلسه کنکور 1402 غیبت داشته‌اند و نگران محرومیت برای شرکت در آزمون سال بعد هستند، در این نوشتار می‌توانند سؤالات خود را دریافت کنند.

با گزینه دو همراه باشید.

غیبت سر جلسه کنکور

غیبت در جلسه کنکور 1402

کنکور سراسری یکی از مهم‌ترین آزمون‌هایی است که هر دانش‌آموزی با آن مواجه می‌شود. ثبت‌نام در کنکور، حضور در جلسه آزمون، دریافت نتیجه اولیه و نهایی تعیین‌کننده شرایط ادامه تحصیل است. در برخی از مواقع ممکن است شرایط حضور در جلسه کنکور 1402 امکان‌پذیر نباشد، داوطلبینی که در جلسه کنکور غیبت داشته‌اند، نگران محرومیت خود از کنکور هستند.

طبق ضوابط تعیین شده برای آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها، حضور به‌موقع داوطلبین در جلسه کنکور به‌منظور کسب رتبه مجاز و انتخاب رشته الزامی است. از نظر شرایط محرومیت با غیبت در کنکور سراسری می‌توان گفت که این افراد برای شرکت در آزمون سال بعد، منعی ندارند و همچون سایر داوطلبین می‌توانند در آزمون سراسری سال بعد شرکت کنند.

بررسی امکان شرکت در کنکور سال بعد در صورت غیبت در سر جلسه کنکور

براساس دفترچه کنکور سراسری و طبق آیین‌نامه‌های منتشر شده، حضور داوطلب در جلسه کنکور و امضای برگه حضور، کسب رتبه و مجاز شدن در انتخاب رشته اهمیت دارد. اگر داوطلبین به هر دلیلی در جلسه آزمون حاضر نشوند، در کارنامه آن‌ها غیبت لحاظ می‌شود. اولین پیامد غیبت در جلسه کنکور 1402، ثبت غیبت در کارنامه داوطلبین است. اما داوطلبین نگران محرومیت نباشند؛ زیرا تمام غایبین کنکور می‌توانند در آزمون سال بعد شرکت کنند.

غیبت سر جلسه کنکور

درصورتی‌که داوطلب در جلسه کنکور غیبت کند، می‌تواند انتخاب رشته کند؟

دانشگاه‌های سراسری روزانه، شبانه، شبانه، پردیس، پیام‌نور، غیرانتفاعی و…در بسیاری از رشته‌ها، بدون کنکور سراسری نیز اقدام به جذب دانشجو می‌کند. لیست رشته‌های بدون آزمون (صرفاً براساس سوابق تحصیلی) در دفترچه کنکور سراسری منتشر می‌شود. برای آگاهی از قوانین و شرایط پذیرش در رشته‌های بدون کنکور سراسری باید به طول کامل دفترچه کنکور را مشاهده کند.

به صورت کلی داوطلبینی که در جلسه کنکور غیبت داشته‌اند، هیچ محدودیتی برای شرکت در انتخاب رشته‌های بدون کنکور ندارند و می‌توانند از طریق سایت سازمان سنجش اقدام به درج رشته‌های بدون کنکور کنند.

درصورتی‌که داوطلب در جلسه کنکور غیبت داشته باشد، می‌تواند در تکمیل ظرفیت شرکت کند؟

براساس اطلاعیه سازمان سنجش، آن دسته از داوطلبینی که در انتخاب رشته پذیرفته نشده‌اند، می‌توانند از فرصت تکمیل ظرفیت استفاده کنند و برای انتخاب رشته اقدام کنند. تکمیل ظرفیت نیازمند شرایطی است که مهم‌ترین شرط آن شرکت در جلسه کنکور است. کسانی که در جلسه کنکور غایب بوده‌اند، نمی‌توانند در تکمیل ظرفیت رشته‌های با آزمون شرکت کنند، اما برای این داوطلبین هیچ محدودیتی برای شرکت در تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون کنکور وجود ندارد.

داوطلبین برای تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون کنکور می‌توانند از دفترچه منتشر شده در سایت سازمان سنجش استفاده کنند.

شرایط محرومیت با غیبت در کنکور سراسری

قانون محرومیت از کنکور در واقع هر ساله از طریق دفترچه راهنمای ثبت‌نام کنکور سراسری به اطلاع داوطلبین می‌رسد. مطابق با جدیدترین قوانین و آخرین رأی دیوان عدالت اداری، محرومیت از کنکور تقریباً به طور کامل برطرف شده است.

برخلاف سال گذشته، اگر داوطلبی در کنکور سراسری شرکت می‌کرد و پس از اعلام نتایج اولیه و انتخاب رشته، در یکی از رشته‌های دوره روزانه پذیرفته شده باشد، اما در دانشگاه ثبت‌نام نکرده یا انصراف داده باشد، هیچ منعی برای شرکت در کنکور سال جدید نخواهد داشت.

غیبت سر جلسه کنکور

پرسش و پاسخ

داوطلبینی که در جلسه کنکور 1402 غایب بوده‌اند، می‌توانند در کنکور 1403 شرکت کنند.

داوطلبینی که در جلسه آزمون سراسری 1402 غیبت داشته‌اند، می‌توانند در انتخاب رشته فقط رشته‌های بدون کنکور (صرفاً با سوابق تحصیلی) را انتخاب کنند.

داوطلبینی که در جلسه کنکور 1402 غیبت داشته‌اند، می‌توانند در انتخاب رشته و تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون آزمون (صرفاً با سوابق تحصیلی) شرکت کنند. این دسته از داوطلبین مجاز به انتخاب رشته در رشته‌های با آزمون نیستند.

درصورتی‌که داوطلب در جلسه کنکور 1402 شرکت نکرده باشد یا اگر به‌موقع در جلسه حضور نداشته باشد، یا اگر برگه حضور را امضا نکرده باشد، غایب محسوب می‌شود.

 این افراد از نظر نام‌نویسی و شرکت در آزمون سال بعد مشکلی نداشته و در دوره بعد همچون سایر متقاضیان مجاز به ثبت‌نام خواهند بود.

خیر. تاکنون هیچ محدودیتی در این زمینه وجود نداشته است.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x