آرشیو سؤالات امتحان نهایی

امتحان نهایی دین و زندگی 2 پایه یازدهم تجربی خرداد 1404 با پاسخ تشریحی

  1. خانه
  2. »
  3. پایه یازدهم
  4. »
  5. امتحان نهایی دین و زندگی 2 پایه یازدهم تجربی خرداد 1404 با پاسخ تشریحی
امتحان نهایی دین و زندگی 2 پایه یازدهم تجربی خرداد 1404 با پاسخ تشریحی
فهرست مطالب

امتحان نهایی دین و زندگی یازدهم تجربی به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. امتحان دین و زندگی یازدهم تجربی در خرداد 1404 به صورت نهایی برگزار می‌شود. کتاب دین و زندگی 2 رشته تجربی شامل دو بخش و 12 درس است. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی تجربی خرداد 1404 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی یازدهم تجربی خرداد 1404

1-با توجه به سخن خداوند که می فرماید: ” ما فرزندان آدم را کرامت بخشیدیم و بر بسیاری از مخلوقات برتری دادیم”، در چه صورت انسان خود را به بهای اندک نمی فروشد؟ (0.5 نمره)

پاسخ : شناختن ارزش خود یا عزت نفس (0.5)

2- به سؤال‏ات زیر پاسخ کامل دهید.

الف) مشخص بودن پدر و مادر امام زمان علیه السلام چه فایده ای دارد؟ (1 نمره)

پاسخ: اگر ماجراجویان فریبکاری بخواهند خود را مهدی موعود علیه السلام معرفی کنند به زودی شناخته می شوند.(0.5) و مردم هوشیار، فریب آن ها را نمی خورند. (0.5)

 

ب) از اقدامات مربوط به مرجعیت دینی، “تعلیم و تفسیر قرآن کریم” را توضیح دهید. (1 نمره)

پاسخ:  امامان بزرگوار در هر فرصتی که به دست می آوردند، معارف این کتاب آسمانی را بیان می کردند و رهنمودهای آن را آشکار می ساختند. (0.75) در نتیجه این اقدام، مشتاقان معارف قرآنی توانستند از این کتاب الهی بهره ببرند. (0.25)

 

ج)  امامان بزرگوار علیهم السلام به دو علت با حاکمان زمان خود مبارزه می کردند. یکی از آنها را بنویسید. (1 نمره)

پاسخ : اول آنکه رهبری و اداره جامعه از جانب خداوند به آنان سپرده شده بود (0.25) و لازم بود برای انجام دادن این وظیفه به پا خیزند (0.25) و در صورت وجود شرایط و امکانات حاکمان غاصب را بر کنار کنند (0.25) تا با تشکیل حکومتی بر مبنای اسلام راستین قوانین را به اجرا در آورد و عدالت را برقرار سازند.(0.25) دوم آنکه این حاکمان غاصب قوانین اسلام را زیر پا می گذاشتند و به مردم ستم می کردند.(0.25) امامان نیز وظیفه داشتند که بر اصل امر به معروف و نهی از منکر با آنان مقابله کنند (0.5) و مانع زیر پا گذاشتن اسلام شوند و از حقوق
مردم دفاع کنند.(0.25)
(بیان یک مورد کافیست.)

3- با توجه به متن پاسخ دهید. (1 نمره)

 خداوند در قرآن کریم برای بیان معارف ژرف و عمیق الهی، زیباترین و مناسب ترین کلمات را انتخاب کرده است. همچنین میان آیات این کتاب، ناسازگاری نیست. افزون بر این، به برخی نکات علمی نیز اشاره کرده است که در تمام دنیای آن روز بی سابقه بوده و بعدها به مرور زمان توسط دانشمندان کشف گردید. بر همین اساس، خداوند در قرآن کریم می فرماید: “و آسمان را با قدرت خود برافراشتیم و همواره آن را وسعت می بخشیم”.

الف) با توجه به متن بالا جنبه های اعجاز قرآن کریم را نام ببرید.

پاسخ : اعجاز لفظی (0.25) و اعجاز محتوایی (0.25)


ب) متن بالا به کدام نظریه علمی قرآن کریم اشاره دارد؟

پاسخ : نظریه انبساط جهان (0.5)

4- درستی و نادرستی عبارات زیر را مشخص کنید. (1 نمره)

الف) یکی از عوامل به شهادت رساندن امامان علیهم السلام توسط حاکمان غاصب، انجام ندادن وظیفه امر به معروف و نهی از منکر از سوی مردم است.

پاسخ: ص (0.5)

 

ب) تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت و برکنار کردن حاکمان ستمگر، یکی از علائم پیروی از امام عصر علیهم السلام است.

پاسخ: ص (0.5)

5- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. (1.5 نمره)

الف) تقیّه

پاسخ: ائمه اطهار می کوشیدند آن بخش از اقدامات و مبارزهای خود را که دشمن به آن حساسیت دارد مخفی نگه دارند. یا مخفی نگه داشتن اقدامات مبارزاتی تا در عین ضربه زدن به دشمن، کمتر ضربه بخورند. (0.5)
(بیان هر کدام از تعاریف صحیح می باشد.)

 

ب) ولی فقیه

پاسخ: از میان فقیهان کسی که توانایی سرپرستی و ولایت جامعه را دارد، عهده دار حکومت می شود (0.5) و قوانین الهی را در جامعه به اجرا در می آورد.(0.5)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید!

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 2 رشته تجربی دو بخش دارد. این کتاب برای دانش آموزان پایه یازدهم تدریس می‌شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 10 درس است. در این بخش دانش‌آموز با موضوعاتی مانند هدایت الهی، و مسائل مهمی درباره پیامبر و امام و همچنین عصر غیبت و مرجعیت آشنا خواهد شد. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 2 درس را شامل می شود. عزت نفس و پیوند مقدس یا همان ازدواج موضوعات این دو درس کتاب است.

بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی

در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 8 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شامل 6 درس است، 12 نمره به خود اختصاص می دهد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

درس
نمره
درس اول و دوم
2 نمره
درس سوم و چهارم
2.5 نمره
درس پنجم و ششم
3.5 نمره
درس هفتم و هشتم
4 نمره
درس نهم و دهم
4.5 نمره
درس یازدهم و دوازدهم
3.5 نمره

قالب طراحی سؤالات و بارم آنها به شکل زیر خواهد بود:
* ده نمره سؤالات تشریحی با بارم حداقل یک و حداکثر دو برای هر سؤال .لازم به ذکر است که سه نمره از این ده نمره به سؤالات مرتبط با آیات و احادیث اختصاص می یابد.
* چهار نمره سؤالات کوتاه پاسخ با بارم حداقل نیم و حداکثر یک برای هر سؤال
* یک و نیم نمره سؤالات چهارگزینه ای،
* یک و نیم نمره سؤالات صحیح و غلط،
* یک نمره تعریف اصطلاحات،
* دو نمره سـؤالات داده محور (سـؤالات داده محور سـؤالاتی هسـتند که متنی از کتاب به دانش آموزان داده می شـود و از آنها خواسـته می شـود با مطالعه و دقت در متن، به پرسش‌های مربوط به آن پاسخ دهند.)

در امتحان نهایی دین و زندگی 2 رشته تجربی، 8 نمره به دروس نیمسال اول و 12 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی تعلیمات دینی یازدهم

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می‌گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 2 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک و تجربی یکسان می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی یازدهم، 8 نمره به 6 درس نخست (نیمسال اول) و 12 نمره به دروس 7 تا 12 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...