آموزش برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

فهرست مطالب

داوطلبین کنکور گروه‌های آزمایشی تجربی، ریاضی، انسانی، زبان و هنر برای ورود به دانشگاه‌های برتر و رشته‌های پرطرف‌دار باید برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشند. برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403 می‌تواند شانس موفقیت داوطلبین را در رشته‌های موردعلاقه‌شان افزایش دهد. در این نوشتار قرار است نکات مهم برای برنامه‌ریزی درسی کنکور تجربی 1403 که برای کسب رتبه‌های برتر به آن نیاز دارید را ارائه دهیم.

با گزینه دو همراه باشید.

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

اهمیت برنامه‌ریزی درسی کنکور

آیا برای موفقیت در کنکور تجربی 1403 به برنامه‌ریزی نیاز است؟ کنکور مهم‌ترین مرحله زندگی یک دانش‌آموز است که آینده تحصیلی، شغلی، درآمد، جایگاه اجتماعی و… را تعیین می‌کند، حال به نظر شما آیا برنامه‌ریزی درسی برای کنکور تجربی اهمیت دارد یا خیر؟ با برنامه‌ریزی درسی است که شما می‌دانید با چه ترتیبی مباحث هر درس را مطالعه کنید، با چه ترتیبی دروس را بودجه‌بندی کنید و برای هر درس چقدر زمان صرف کنید. همچنین با برنامه‌ریزی اصولی است که شما می‌دانید سیر پیشرفت مطالعه خود را بسنجید.

انواع برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1402

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403 نیازمند ترکیب دو عنصر مهم است. یک برنامه منطقی و دو انگیزه. اگر شما این دو عنصر را با هم ترکیب کنید مسلماً می‌توانید به یک برنامه هوشمندانه دست پیدا کنید که شانس موفقیت شما را در کنکور تجربی افزایش می‌دهد. حال به صورت کلی اگر بخواهیم انواع برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403 را به شما معرفی کنیم، پاراگراف زیر را مطالعه کنید:

  • 1. برنامه‌ریزی حجمی
  • 2. برنامه‌ریزی زمانی
  • 3. برنامه‌ریزی تلفیقی

منظور از برنامه‌ریزی حجمی کنکور 1403 چیست؟

برنامه‌ریزی حجمی کنکور تجربی 1403 به این معنی است که براساس حجم هر درس برنامه‌ریزی داشت باشید. در این برنامه هر مبحث از درس به چند قسمت تقسیم می‌شود و در روزهای هفته قرار داده می‌شود.

منظور از برنامه‌ریزی زمانی کنکور 1403 چیست؟

در این برنامه‌ریزی، باید برای هر درس یک ساعت و زمان تعیین شود. برای اینکه برنامه زمانی را هوشمندانه‌تر کنید، می‌توانید در ساعت تعیین شده برای هر درس، یک نقطه اتمام بگذارید و با خود بگویید  که این درس را در این بازه زمانی تعیین شده تا فلان مبحث تمام کنم. البته فراموش نکنید که انعطاف‌پذیری در برنامه زمانی بسیار مهم است؛ زیرا برخی افراد کندخوان و برخی تندخوان هستند، به همین دلیل به ویژگی‌های شخصیتی خود در برنامه‌ریزی زمانی کنکور تجربی توجه کنید.

منظور از برنامه‌ریزی تلفیقی کنکور تجربی 1403 چیست؟

ترکیب دو برنامه زمانی و حجمی را برنامه‌ریزی تلفیقی می‌گویند. در این برنامه در تمامی روزهای هفته، حجم هر رس که باید مطالعه شود و همچنین زمان تقریبی برای مطالعه هر مبحث تعیین می‌شود. برای مثال برای درس زیست تعیین می‌شود که یکی از مباحث کتاب را روز شنبه و به مدت یک ساعت به آن اختصاص می‌دهم.

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

برنامه‌ریزی کنکور تجربی از نظر زمانی

برنامه‌ریزی کنکور تجربی را می‌توانید از نظر زمانی به دودسته کلی برنامه کوتاه‌مدت و برنامه بلندمدت تقسیم کنید.

برنامه بلندمدت کنکور تجربی 1403:

برنامه بلندمدت کنکور تجربی 1403 یک نقشه راه کلی را به داوطلب نشان می‌دهد. دانش‌آموز با این برنامه می‌تواند به وظایف خود در یک سال آینده آگاه شود. با این برنامه می‌توان فهمید که در طول یک سال تحصیلی قرار است چه‌کارهایی انجام شود. برای نوشتن برنامه بلندمدت کنکور تجربی بهتر است از برنامه راهبردی آزمون‌ها کمک گرفته شود؛ زیرا این برنامه‌ها می‌توانند یک دید کلی به شما بدهند.

برنامه میان‌مدت کنکور تجربی 1403

اگر بخواهیم برنامه بلندمدت کنکور تجربی 1403 را به چند بخش تقسیم کنیم، به برنامه میان‌مدت نیاز داریم. در این برنامه مشخص می‌شود که در طی یک ماه یا دو هفته قرار است کدام مباحث درسی و در چه بازه زمانی مطالعه شود. برای نوشتن برنامه میان‌مدت بهتر است در طول هفته مشخص کنید که چند ساعت می‌توانید مطالعه کنید و سپس مباحث درسی که قرار است مطالعه شود را در این بازه زمانی بگنجانید.

برنامه کوتاه‌مدت کنکور تجربی 1403

برنامه کوتاه‌مدت را با نام برنامه‌ریزی روزانه می‌شناسند. این برنامه را باید خود فرد تدوین کنند؛ زیرا شرایط محیطی و شرایط خود فرد مانند کندخوان یا تندخوان بودن آن روی برنامه تأثیر دارد. از شب قبل باید به برنامه میان‌مدت نگاه کرد و سپس نام دروسی که قرار است مطالعه شود به ترتیب اولویت نوشته شود و سپس یک بازه زمانی برای این دروس تعیین شود.

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

برای تنظیم برنامه شخصی برای کنکور تجربی کافی است گام‌های زیر را دنبال کنید:

  1. 1. بهترین ساعاتی که می‌توانید مطالعه کنید را مشخص کنید.
  2. 2. مدت زمانی که می‌توانید به درس‌خواندن اختصاص دهید را تعیین کنید.
  3. 3. مباحثی که در آن‌ها ضعف دارید را تعیین کنید.
  4. 4. مباحثی که در آن‌ها قوی‌تر هستید را نیز مشخص کنید.

برای مثال برای خواندن درس زیست می‌توانید مشخص کنید که در یک یا چند مبحث ضعف دارید، سپس تعیین کنید که در ساعت مشخصی که بازدهی بیشتری دارید برای مثال در عصر، به این مباحث بپردازید. یا اگر در درس یا مبحث تسلط بیشتری دارید، وقت خود را بیشتر به تست‌زنی اختصاص دهید.

گزارش عملکرد در برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی

یک نکته بسیار مهم برای داشتن برنامه موفق در کنکور تجربی این است که از وضعیت خود در بازه زمانی مطلع باشید. برای انجام این کار نیاز است که براساس ساختاری مشابه زیر پیش روید:

  1. 1. مباحث مطالعه شده از هر درس
  2. 2. ساعت مطالعه اختصاص‌داده‌شده برای هر درس
  3. 3. ساعت مطالعه کلی
  4. 4. تعداد تست زده شده برای هر درس
  5. 5. تعداد تست صحیح
  6. 6. تعداد تست اشتباه

این موارد را باید در یک فایل وارد کرده و هر هفته این عوامل را تکمیل کنید. سپس در پایان هفته یک نمودار یا یک جمع‌بندی کلی از وضعیت درسی خود داشته باشید. با اجرای گزارش عملکرد در برنامه‌ریزی می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را بسنجید.

نحوه آغاز مطالعه برای کنکور تجربی 1403

برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم

دانش‌آموزان پایه یازدهم که از اول مهر به‌عنوان دانش‌آموز پایه دوازدهم شناخته می‌شوند بهتر است ابتدا روی مباحثی که مشکل دارند، شروع کنند و بعد از تقویت مباحث مشکل‌دار، به سراغ پایه دهم، یازدهم بروند و پایه دوازدهم را همزمان با تحصیل شروع کنند.

برای پشت‌کنکوری‌ها

پشت‌کنکوری‌ها بهتر است ابتدا مباحث مشکل‌دار را مطالعه کنند و در بازه زمانی مشخص به رفع اشکال بپردازند و سپس پایه دوازدهم، یازدهم و دهم را شروع کنند.

برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

اصول مهم در برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

برای نوشته یک برنامه هوشمندانه برای کنکور تجربی 1403 باید موارد زیر را رعایت کنید:

  1. 1. برنامه هیچ شخص دیگری را کپی نکنید، برنامه هر فرد باید طبق تیپ شخصیتی، نقاط قوت و ضعف وی تنظیم شود.
  2. 2. با حداقل ساعت مطالعه‌ای که می‌توانید آغاز کنید و سپس به‌تدریج هر هفته، ساعت مطالعه خود را افزایش دهید.
  3. 3. برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی نیازمند انعطاف است، سخت‌گیری و نداشتن هیچ انعطافی در برنامه سبب خستگی می‌شود، برخی اوقات برخی آیتم‌های آن را تغییر دهید.
  4. 4. طوفانی و سنگین شروع نکنید، زیرا می‌دانید که سنگ بزرگ نشانه نزدن است. به‌مرور شروع کرده؛ ولی آهسته و پیوسته ادامه دهید.
  5. 5. متقاضیان برنامه‌ریزی خود را طوری انجام دهند که حداکثر یک ماه قبل از کنکور مطالعه دروس را به اتمام رسانده و پس از آن به جمع‌بندی مطالب بپردازند

از چه زمانی برنامه‌ریزی کنکور تجربی آغاز شود؟

داوطلبینی که به‌تازگی امتحانات پایه یازدهم را به اتمام رسانده‌اند و می‌خواهند برای اولین‌بار در کنکور تجربی شرکت کنند، بهتر است وقت را هدر ندهند و از اول مهر یک برنامه‌ریزی اصولی و صحیح را بچینند. داوطلبینی که پشت کنکور هستند و می‌خواهند بار دیگر در کنکور 1403 شرکت کنند، بهتر است از همین‌الان استارت کار را شروع کرده و یک برنامه‌ریزی دقیق برای کنکور تجربی 1403 داشته باشند. در یک ساختار کلی اگر بخواهید یک برنامه‌ریزی اصولی داشته باشید می‌توانید جدول زیر را مشاهده کنید:

نکات اصولی برنامه‌ریزی هوشمندانه کنکور ریاضی 1403
1 تناسب برنامه با ویژگی‌ها شخصیتی در برنامه‌ریزی حتماً به ویژگی‌های شخصیتی خود توجه کنید. اگر برنامه‌ریزی شما فراتر از حد توان باشد به‌مرور دیگر پایبند به آن نخواهید بود؛ زیرا خارج از توانایی شماست
2 شناخت رشته موردعلاقه خود برای اینکه برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید رشته‌های موردعلاقه خود را از دیدگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار دهید.
3 توجه به بودجه‌بندی کنکور زمانی که تسلط کامل بر بودجه‌بندی کنکور سراسری داشته باشید از اهمیت هر مبحث اطلاع کامل دارید و می‌توانید زمان خود را برای مطالعه مباحث مختلف مدیریت کنید.
4 تناسب میان دروس عمومی و اختصاصی دروس اختصاصی به‌واسطه ضریب بالاتری که دارند از اهمیت بیشتری برای کنکور سراسری برخوردار هستند و طبیعتاً تأثیر بیشتری نیز در تعیین تراز و رتبه شما دارند.
5 رعایت پیش‌نیازها رعایت پیش‌نیازها یکی از اصول اولیه و مهم برای برنامه‌ریزی منظم و کارآمد به حساب می‌آید.
6 تعیین نقاط ضعف و قوت خود نقاط ضعف و قوت خود را در هر درس و مبحث یادداشت کنید تا در زمان‌های مناسب به رفع و تقویت آن‌ها بپردازید.
7 داشتن برنامه‌ریزی حجمی – زمانی برنامه‌ریزی حجمی – زمانی نیز به معنای این است که حجمی از درسی را باید در زمان مشخصی مطالعه کنید. (زمان مطالعه شما بر اساس توانایی‌های شخصی شماست و برای هر دانش‌آموز متفاوت است)
8 برنامه‌ریزی دارای پارت‌های جبرانی و انعطاف‌پذیر گر به هر دلیلی دچار عقب‌ماندگی از برنامه‌ریزی شدید بدون هیچ‌گونه استرس و اضطرابی و باتکیه‌بر پارت‌های جبرانی و برنامه‌ریزی انعطاف‌پذیری که در اختیار دارید به ادامه مطالعه سایر دروس بپردازید.
9 داشتن روش مطالعه متناسب با هر درس شما داوطلب هر رشته‌ای که باشید دروس آن رشته شامل سه دسته از دروس محاسباتی، دروس مفهومی و دروس حفظی هستید.
10 رعایت تنوع درسی رعایت تنوع درسی در برنامه‌ریزی شما سبب می‌شود تا ذهن شما دچار کندی – یکنواختی و خستگی نشود. دروس کنکوری را بر اساس ماهیت آن‌ها (محاسباتی – مفهومی – حفظی) به‌تناسب در برنامه‌ریزی خود قرار دهید.
11 داشتن زمان‌های اختصاصی برای مرور از آن جایی که حجم دروس برای کنکور سراسری زیاد است شاید زمان زیادی از مطالعه بعضی از دروس تا زمان برگزاری کنکور سراسری بگذرد؛ اما زمانی که مرور داشته باشید به‌خوبی می‌توانید آن مباحث را به حافظه بلندمدت خود منتقل کنید.
12 اختصاص زمان‌های ویژه برای تست‌زنی تست‌زدن یکی از مهم‌ترین آیتم‌های یک برنامه‌ریزی اصولی است. شما پس از تسلط کامل روی مفاهیم کنکوری باید به سراغ تست‌زدن بروید.

کلیدهای طلایی برای موفقیت در برنامه‌ریزی کنکور تجربی 1403

در زیر تمام کلیدهایی که سبب موفقیت در کنکور تجربی 1403 می‌شود را معرفی کرده‌ایم:

یادداشت‌برداری، خط کشیدن زیر نکات مهم، حاشیه‌نویسی، خلاصه‌نویسی، نکته‌برداری

  • آشنایی با روش صحیح تست‌زدن در کنکور و استفاده از آن
  • مرور هر درس در همان روز
  • استفاده از دفتر برنامه‌ریزی
  • مشخص‌کردن منابع معتبر با توجه به سطح علمی داوطلب
  • داشتن مطالعه اصولی
  • روند افزایشی ساعت‌های مطالعه در هر روز
  • تجزیه‌وتحلیل سؤالات سال‌های گذشته و جمع‌بندی

پرسش و پاسخ

داوطلبین باید زمان‌بندی مناسبی برای مطالعه دروس داشته باشند. یک برنامه‌ریزی خوب شامل تمام جزئیات مانند (زمان مطالعه دروس، زمان تفریح، بررسی سیر عملکرد و….) است. داوطلبین باید زمان‌بندی منعطفی داشته باشد و با بررسی سیر پیشرفت سعی در برطرف‌کردن نقاط ضعف و افزایش نقاط قوت خود باشد.

 دروس دارای ضریب بیش تر از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و داوطلبان برای مطالعه آن‌ها باید زمان بیش‌تری را در نظر بگیرند.

دوازدهمی‌ها در بازه تابستان دروس پایه را مطالعه و رفع اشکال کنند و پشت‌کنکوری‌ها روی نقاط ضعفشان کار کنند.

 بله، شرکت در آزمون‌های آزمایشی کنکور سراسری سبب می‌شود داوطلبان با چگونگی طراحی سؤالات آشنا شده و مهارت آن‌ها را در تست‌زنی افزایش می‌دهد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x