امتحان نهایی فلسفه 2 رشته علوم انسانی صرفا به صورت کتبی و از کل کتاب در قالب 20 نمره می باشد. فلسفه 2 رشته انسانی شامل 3 بخش و 11 درس است. این کتاب در ادامه مباحث کتاب فلسفه سال گذشته می باشد. هدف اصلی این درس تقویت تفکر فلسفی و توانایی دانش آموز در حل مسائل فلسفی با توجه به نظرات فیلسوفان بزرگ و صاحب نام می باشد. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی فلسفه 2 ویژه رشته علوم انسانی خرداد 1400 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی فلسفه 2 رشته انسانی خرداد 1400

1- تعیین کنید کدام عبارت صحیح و کدام یک غلط می باشد :(0.5 نمره)

حملِ “جسم” بر “مداد و خودکار” به دلیل نیاز دارد.

پاسخ : غلط (0.25)

 

برگه امتحانی که در زیر دست شما است، “واجب الوجود بالغیر” است.

پاسخ : صحیح (0.25)

2- جاهای خالی را با کلمات مناسب پر کنید: (0.5 نمره)

بر اساس نظر ملاصدرا که به نظریه، “……………..” معروف است، جهان هستی یکپارچه نیاز و تعلق به ذات الهی است .

پاسخ : امکان فقري (فقر وجودي) (0.25)

 

“وجود” که محور فلسفه مشائی و “نور” که اساس فلسفه اشراقی بودند، در فلسفه ……………… به هم رسیده و یکی شدند.

پاسخ : صدرائی (یا ملاصدرا یا حکمت متعالیه) (0.25)

3- به سوال های زیر پاسخ کوتاه دهید : (1 نمره)

وجه مشترك و وجه اختصاصی موجودات را به ترتیب بنویسید؟ (0.5 نمره)

پاسخ : وجود – ماهیّت (هر مورد 0.25)

 

 

ارسطو بر چه مبنایی، عقل را به “نظری” و “عملی” تقسیم می کند؟ (0.5)

پاسخ : بر اساس کاری که عقل انجام می دهد. (0.5)

4- به سوال های زیر، پاسخ کامل دهید : 

“برهان حرکتِ ارسطو” مبنی بر اثبات وجود خداوند را بنویسید؟ (1 نمره)

پاسخ : ارسطو معتقد است که وجود حرکت در عالم نیازمند یک محرِّکی است که خود آن محرِّك، حرکت نداشته باشد، (0.25) زیرا اگر آن نیز نیز حرکت داشته باشد، نیازمند یک محرِّك دیگر است (0.25) و این سلسلۀ محرِّك ها تا بی نهایت جلو خواهد رفت (0.25) و چنین تسلسلی عقلاً محال است. (0.25)

 

“برهان وجوب و امکانِ ابن سینا” را بنویسید؟ (1.5 نمره)

پاسخ : ابن سینا می گوید وقتی به موجودات این جهان نگاه می کنیم می بینیم که این موجودات در ذات خود نسبت به وجود و عدم مساوي هستند، یعنی ممکن الوجود بالذات هستند. (0.5) ممکن الوجود بالذات براي خارج شدن از حالت تساوي میان وجود و عدم نیازمند واجب الوجود بالذات است. (0.5) پس: موجودات این جهان به واجب الوجودي بالذات وابسته اند که آنها را از حالت امکانی خارج کرده و پدید آورده است. (0.5).

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب فلسفه 2

کتاب فلسفه پايە دوازدهم رشته انسانی در سه بخش تنظیم شده است. بخش اول دربارۀ وجود و برخی مسائل مربوط به وجود است. این بخش خود شامل 4 درس می باشد. بخش دوم برخی مسائل مربوط به فلسفه های مضاف را طرح می کند. این بخش در قالب 4 درس به دانش آموزان تدریس می شود. در بخش سوم نیز تاریخی مختصر از جریان فلسفه در جهان اسلام آمده است. این بخش نیز شامل سه درس می باشد. با توجه به موارد ذکر شده کتاب فلسفه در مجموع شامل 11 درس خواهد بود.

 

بارم بندی امتحان نهایی فلسفه

بارم بندی امتحان نهایی فلسفه یکی از موضوعات مهم برای دانش آموزان است. در امتحان نهایی از بخش نخست کتاب که شامل 4 درس می باشد و در ارزشیابی نوبت اول مورد پرسش قرار گرفته است حدود 5 نمره سوال طرح می گردد. از بخش دوم کتاب که شامل 4 درس است و 2 درس از آن در ارزشیابی نوبت اول قرار داشته است، حدود 8 نمره سوال طرح می گردد. بخش سوم کتاب هم که خود مشتمل بر 3 درس می باشد، حدود 7 نمره از امتحان را تشکیل می دهد. 

سعی کنید مطالب کتاب فلسفه را به صورت مفهومی مطالعه کنید چون بخش اصلی نمره امتحان به سوالات تشریحی اختصاص دارد.

نکاتی درباره امتحان نهایی فلسفه

سوالات امتحان نهایی فلسفه تنوع بالایی دارند و دانش آموز برای موفقیت در امتحان باید نمونه سوال های امتحانی سال های قبل را نیز مطالعه نماید.

 در حاشیۀ کتاب، موارد متنوعی از قبیل معرفی فیلسوفان، آشنایی با آثار آنها و نکاتی که جنبۀ تکمیلی نسبت به درس دارند آمده است. شایسته است در هنگام تدریس و مطالعۀ درس، حاشیه ها نیز مطالعه شود تا دانش عمومی شما نسبت به محتوای درس افزایش یابد. طرح سؤال از این حاشیه در امتحانات پایانی و آزمونهای سراسری ممنوع است، زیرا مربوط به دانش اضافی است و محتوای الزامی محسوب نمی شود.

در متن کتاب فلسفه فعالیت هایی که واگرا هستند و جواب معین ندارند، با علامت * مشخص شده اند.در آزمونهای کتبی و آزمونهای سراسری نباید از این فعالیت ها سؤال طراحی شود.

از بخش اول کتاب که مربوط به نیم سال اول می باشد(دروس 1 تا 6) حدود 7 نمره سوال طراحی می گردد.

در امتحان حدود 20 سوال مطرح خواهد گردید و دانش آموز باید به آن پاسخ دهد.

وقت امتحان نهایی فلسفه حدود 90 دقیقه می باشد.

مرور و تمرین سوال های امتحانی سال های گذشته به شما در فهم بهتر مطالب و کشف نقاط ضعفتان کمک می کند.

سوالات متداول

در امتحان نهایی فلسفه 7 نمره به 6 درس نخست کتاب (مربوط به نیم سال اول) اختصاص می یابد و 13 نمره مربوط به دروس 7 تا 11 خواهد بود.

سوالات در سطوح مختلف مطرح می شود و تنوع مختلفی در طراحی آن وجود دارد. برای تسلط بر سوالات امتحان نهایی فلسفه بهتر است نمونه سوال های سال های قبلی مورد بررسی قرار بگیرد.

مدت زمان آزمون حدود 90 دقیقه و تعداد سوالات حدود 20 می باشد.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x