جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402

امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402
امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402
فهرست مطالب

دانش‌آموزان پایه نهم که پس از مشاهده نتایج و برگ هدایت تحصیلی،  موفق به کسب نمره لازم برای ورود به رشته موردنظر نشده‌اند، می‌توانند در امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم  شرکت کنند. در این نوشتار قرار است شرایط امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402 را ذکر کنیم.

با گزینه دو همراه باشید.

امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402

اهمیت انتخاب رشته در آینده شغلی و تحصیلی

انتخاب رشته یک تصمیم بسیار مهم برای دانش‌آموزان پایه نهم است؛ زیرا آینده شغلی و تحصیلی  آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. دانش‌آموزان باید تمامی تلاش خود را برای کسب امتیاز لازم در رشته موردنظر انجام دهند. با توجه به اینکه عوامل تأثیرگذار در انتخاب رشته شامل، عملکرد تحصیلی دانش‌آموز در پایه هفتم، هشتم و نهم، نتایج آزمون‌های مشاوره‌ای، نظر دبیران، مشاورین، دانش‌آموز و خانواده است، در نتیجه بر اساس این امتیازات اولویت بندی انتخاب رشته تعیین می‌شود.

 دراین‌بین برخی از دانش‌آموزان ممکن است بنا بر دلایلی موفق به کسب نمره لازم و شرایط انتخاب رشته مدنظر خود نشوند.

گاهی اوقات ممکن است در فرم انتخاب رشته برای برخی از رشته‌ها، کلمه “خیر” درج شده باشد. بر اساس دستورالعمل هدایت تحصیلی این بدین معنا است که دانش‌آموز امتیاز لازم برای ورود به آن رشته را کسب نکرده است. در برخی موارد دانش‌آموز با وجود عدم کسب امتیاز لازم در یک رشته باز هم تمایل به ادامه تحصیل در آن رشته را دارد. آموزش‌وپرورش برای این دسته از دانش‌آموزان اقدام به ارائه راهکارهایی کرده است. دانش‌آموزان با توجه به آیین‌نامه هدایت تحصیلی می‌توانند در امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم شرکت کنند.

اعلام نتایج هدایت تحصیلی نهم 1402

نحوه ثبت‌نام آزمون تعیین رشته مجدد ۱۴۰۲

تا سال گذشته، ثبت‌نام برای تعیین رشته مجدد پایه نهم به صورت حضوری و از طریق مدارس انجام می‌شود. اما در سال جاری با توجه به تغییرات در سامانه آموزش‌وپرورش، ثبت‌نام در آزمون تعیین رشته مجدد در سایت  my.medu.ir انجام می‌شود.

مراحل ثبت‌نام تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402

مراحل ثبت‌نام تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402 در زیر ذکر شده است:

  1. 1. مراجعه به سایت medu.ir
  2. 2. انتخاب نقش دانش‌آموز و ورود کد ملی و سریال شناسنامه
  3. 3. ورود به پنل کاربری
  4. 4. کلیک روی گزینه هدایت تحصیلی و اقدام به ثبت درخواست برای آزمون تعیین رشته مجدد
  5. 5. دانش‌آموزان پس از ثبت‌نام در سامانه باید به صورت حضوری نیز به مدیریت مدرسه مراجعه کنند و تکمیل فرایند ثبت‌نام در امتحان تعیین رشته مجدد را انجام دهند.
  6. 6. پس از برگزاری آزمون شهریورماه، نتایج هدایت تحصیلی در سایت medu.ir منتشر می‌شود.

توجه داشته باشید که دانش‌آموزان می‌بایست قبل از زمان برگزاری آزمون تعیین رشته مجدد نهم ۱۴۰۲ فرم‌های تعیین رشته مجدد را در سامانه  my.medu.ir تکمیل نموده و فرایند درخواست را اجرا کنند. همچنین آزمون صرفاً از ماده درسی دارای کسری نمره اخذ  می‌شود و از درسی كه نمره رشته مذكور را به دست آورده، آزمون مجدد گرفته نمی‌شود.

زمان برگزاری آزمون تعیین رشته مجدد نهم ۱۴۰۲

امتحان تعیین رشته مجدد نهم هم‌زمان با امتحانات شهریورماه برگزار می‌شود. مدارسی که در خردادماه تجدید نداشته‌اند و صرفاً خواهان برگزاری امتحان تعین رشته مجدد هستند، می‌توانند به اداره آموزش‌وپرورش اطلاع داده تا اوراق امتحانی دروس برای این مدرسه نیز در نظر گرفته شود.

بعد از پایان امتحانات شهریورماه، نتایج به سامانه my.medu.ir ارسال می‌شود و سپس بعد از آنالیز اطلاعات، فرم‌های هدایت تحصیلی در سامانه منتشر می‌شود. در نهایت دانش‌آموزان می‌توانند نتایج هدایت تحصیلی را مشاهده کنند و در صورت کسب امتیاز لازم، در رشته موردنظر ثبت‌نام کنند.

امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402

تعیین رشته مجدد پایه نهم

با توجه به دستورالعمل هدایت تحصیلی یکی از راهکارهای به‌دست‌آوردن رشته‌های هاشوری شرکت در امتحان یا امتحانات تعیین رشته مجدد است.  دانش‌آموز در درسی که نمره حداقل (کف نمره) را به دست نیاورده است می‌تواند مجدداً امتحان بدهد. رشته‌های هاشوری یا رشته‌هایی که دانش‌آموز شرایط تحصیل در آنها را ندارد، در فرم شماره 7 هدایت تحصیلی مشخص گردیده است. دانش‌آموزان باید حدنصاب نمرات لازم برای ورود به هر یک از رشته‌های موردنظر خود را کسب کند. در زیر حدنصاب نمرات لازم برای ورود به رشته‌های مختلف ارائه شده است.

حدنصاب نمرات لازم برای ورود به رشته‌های مختلف
رشته تحصیلی حدنصاب امتیاز هر درس (جمع نمرات کتبی هر 3 سال با احتساب ضریب)
ریاضی فیزیک ریاضی: 70
علوم: 65
علوم‌تجربی ریاضی: 65
علوم: 70
ادبیات و علوم‌انسانی زبان و ادبیات فارسی: 70
مطالعات اجتماعی: 65
عربی: 60
فنی حرفه‌ای (صنعت و هنر) ریاضی و علوم: 50
فناوری و هنر 60
فنی حرفه‌ای (خدمات) ریاضی: 50
فناوری و هنر: 60
فنی حرفه‌ای (کشاورزی) علوم: 50

معدل دانش‌آموزان ملاک انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان ورودی پایه دهم نیست، اولین شرط ورود دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی موردنظرشان کسب حدنصاب نمره لازم برای ورود به آن رشته خواهد بود که این نمره در شاخه‌ها و رشته‌های گوناگون، متفاوت است.

اولویت بندی برای هدایت تحصیلی برچه اساسی محاسبه می‌شود؟

آموزش‌وپرورش منطقه با فاکتورهای آزمون‌های مشاوره‌ای و درجه‌بندی‌کردن نمرات مجموع سه سال با احتساب ضرایب که نمره‌ای از 100 خواهد بود، دانش‌آموزان را اولویت و رده‌بندی می‌کند. به طور مثال به دارندگان نمرات 100 اولویت الف داده که حتی ممکن است با توجه به رقابت سنگین در این رشته، نمرات 100 ظرفیت را تکمیل نمایند.

اگر بر اساس این اولویت‌بندی‌ها موفق به پذیرش در رشته مدنظر خود نشده باشید، تعیین رشته مجدد نهم برای دانش‌آموزان لحاظ گردیده است تا شانس مجدد خود را امتحان نمایند.

نکات مهم در مورد آزمون مجدد تعیین رشته پایه نهم 1402

در زیر نکات مهم در مورد آزمون مجدد تعیین رشته پایه نهم 1402 ذکر شده است:

  1. 1. نمره آزمون انتخاب رشته مجدد پایه نهم برای دروسی که به حدنصاب نرسیده است برگزار می‌شود. این نمرات در معدل نهایی پایه نهم دانش‌آموز تأثیر منفی یا مثبت نخواهد داشت و تنها به‌منظور بررس شرایط پذیرش دانش‌آموز در رشته مدنظر برگزار می‌شود.

 

  1. 2. امتحان مجدد تعیین رشته پایه نهم فقط برای دروس به حدنصاب نرسیده پایه نهم برگزار می‌شود. این امتحان برای بهبود نمرات پایه‌های هفتم و هشتم ممکن نخواهد بود و امتحانی دراین‌خصوص برگزار نمی‌گردد.

 

  1. 3. امکان بهبود اولویت بندی برای دانش‌آموزان از طریق آزمون مجدد تعیین رشته وجود نخواهد داشت. یعنی دانش‌آموزی که حدنصاب لازم را برای اولویت بندی ب کسب کرده باشد نمی‌تواند با آزمون مجدد تعیین رشته اولویت بندی خود را به الف تغییر دهد. زیرا همان‌طور که بیان شده این آزمون برای کسب حدنصاب نمره لازم است.

 

  1. 4. اگر دانش‌آموزی بنا به دلایلی موجه مانند بیماری، حادثه و … نتواند در آزمون شهریورماه شرکت کند، می‌تواند در امتحانی که برای غایبین در نظر گرفته می‌شود در صورت موافقت مدیریت مدرسه، شرکت نمایند.

 

  1. 5. دانش‌آموزان پایه‌های بالاتر نیز قادر به تغییر رشته هستند که در این مورد باید به دستورالعمل‌های مخصوص هر پایه تحصیلی توجه شود.
امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1402

پرسش و پاسخ

امتحان تعیین رشته مجدد در شهریورماه با امتحانات دانش‌آموزان تجدیدی برگزار می‌شود.

 فاکتورهای مختلفی اعم از نمرات پایه هفتم، هشتم و نهم با ضریب‌های مختلف در امتیاز لازم برای انتخاب هر رشته تأثیرگذار هستند. همچنین امتیازات آزمون‌های مشاوره‌ای، نظر دبیران، مشاور، دانش‌آموز و اولیا نیز تأثیرگذار است.

توجه نمایید که این آزمون صرفاً در شهریورماه و فقط برای اصلاح نمره درس یا دروسی که دانش‌آموز در آن  موفق به اخذ حدنصاب لازم نشده است برگزار می‌گردد.

 نمره امتحان تعیین رشته؛ مانند امتحانات درس‌های شهریور محاسبه می‌شود و در کارنامه تحصیلی و نمون‌برگ‌های هدایت تحصیلی (با عنوان تعیین رشته) ثبت شده و تأثیری در معدل سالانه یا کل دانش‌آموز ندارد و صرفاً در هدایت تحصیلی دانش‌آموز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در صورت کسب حدنصاب نمره، ورود دانش‌آموز به مدارس غیردولتی بلامانع و در مدارس دولتی در صورت وجود ظرفیت امکان‌پذیر است.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x