امتحان نهایی دین و زندگی 2 ویژه رشته علوم انسانی به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. این درس تقش مهمی در سوابق تحصیلی دانشآموزان پایه یازدهم دارد. به همین علت کارشناسان آموزشی و مشاوران کنکور به دانشآموزان درباره اهمیت این درس مشاوره میدهند. در سالیان اخیر طراحی سوالات این درس تا حدود زیادی تغییر کرده است. سوالات سالیان اخیر این درس اغلب مفهومی میباشد بر خلاف گذشته که دانشآموز برای پاسخ بر حفظیات خود متکی بود. در ادامه شما می توانید سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 2 ویژه رشته علوم انسانی خرداد 1403 را با پاسخنامه آن مشاهده کنید:
سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 2 رشته انسانی خرداد 1403
1- درست یا نادرستی گزاره های زیر را با ( ص / غ ) مشخص كنید. (0.5 نمره)
الف) پاسخ صحیح به نیازهای برتر (اساسی) سعادت انسان را تضمین می کند.
پاسخ : ص (0.25)
ب) تفاوتِ تعالیم انبیاء علیهم السلام در برخی احکام فرعی، موجب تفاوت در اصل دین شده است.
پاسخ : غ (0.25)
2- واژه های زیر را تعریف كنید. (1 نمره)
الف) تقیّه:
پاسخ : ائمۀ اطهار علیهم السلام می كوشیدند آن بخش از اقدامات خود را كه دشمن به آن حساسیت دارد، مخفی نگه دارند، (0.25) به گونه ای كه در عین ضربه زدن به دشمن، كمتر ضربه بخورند. (0.25)
ب) انسان عزیز :
پاسخ : كسی كه در برابر مستکبران و ظالمان (0.25) و همچنین در برابر هوی و هوس خویش می ایستد و مقاومت می كند و تسلیم نمی شود. (0.25) یا ( او زیر بار عملی كه روحش را آزرده كند و او را حقیر و كوچک سازد، نمی رود.)
3- به سوالات زیر پاسخ كوتاه دهید. (2 نمره)
الف) عبارت «چگونه زیستن» به کدام یک از نیازهای برتر اشاره دارد؟
پاسخ : کشف راه درست زندگی (0.5)
ب) با وجود یکی بودن دین الهی، از دیدگاه قرآن کریم منشأ اصلی اختلاف و چند دینی در جهان چیست؟
پاسخ : دسته ای از رهبران دینی که به خاطر حفظ منافع دنیوی، پیامبر جدید را انکار می کردند. (0.5)
ج) قاعدۀ «لا ضَرَرَ و لاضِرارَ فِی الإسلام» به کدامیک از عوامل ختم نبوت اشاره دارد؟
پاسخ : پویایی و روزآمد بودن دین اسلام (0.5)
د) بنابر حدیث «سلسله الذَّهَب»، تجلی توحید در زندگی اجتماعی چگونه میسر می شود؟
پاسخ : با ولایت امام که همان ولایت خداست. (0.5)
4- به سؤالات زیر پاسخ كامل دهید. ( 3 نمره)
الف) راه های شناخت «مرجع تقلید» را بنویسید. (1 نمره)
پاسخ : 1) از دو نفر عادل و مورد اعتماد که بتواند فقیه واجد شرایط را تشخیص دهد، بپرسیم. (0.5) یکی از فقیهان در میان اهل علم آن چنان مشهور باشد که انسان مطمئن شود و بداند که این فقیه واجد شرایط است. (0.5)
ب) چرا نوجوانی و جوانی، بهترین زمان برای مقابله با تمایلات پَست درون است؟ (1 نمره)
پاسخ : چون هنوز به گناه عادت نکرده است (0.25) و خواسته های نامشروع در وجود او ریشه دار نشده است (0.25) و به تعبیر پیامبر اکرم صلی الله علیه و و آله و سلم چنین کسی به آسمان نزدیکتر است؛ یعنی گرایش به خوبی ها در او قوی تر است. (0.5)
پ) چگونه ازدواج، موجب رشد اخلاقی و معنوی افراد خانواده می شود؟. (1 نمره)
پاسخ : پسر و دختر جوان با تشکیل خانواده از همان ابتدا زمینه های فساد را از خود دور می کنند، (0.25) مسئولیت پذیری را تجربه می نمایند (0.25)، مهر و عشق به همسر و فرزندان را در خود پرورش می دهند (0.25)، با گذشت و مدارا و تحمل سختی ها و ناگواری های زندگی، به درجات معنوی بالاتری نائل می شوند. (0.25)
برای مشاهده سوالات و پاسخنامه به طور کامل، فایل زیر را دانلود کنید…
بخش بندی کتاب دین و زندگی 2
کتاب دین و زندگی 2 رشته علوم انسانی دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه یازدهم رشته علوم انسانی تدریس میشود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 15 درس است. در این بخش دانشآموز با موضوعاتی پیرامون پیامبر، امام ، عصر غیبت و ولایت فقیه آشنا میشود. بخش دوم کتاب “در مسیر” نام دارد و شامل 3 درس است. عزت نفس و ازدواج موضوع اصلی این بخش کتاب است.
بارم بندی امتحان نهایی دین و زندگی یازدهم
در امتحان نهایی دین و زندگی 2 به بارم بندی تقریبا به صورت همگن است، البته هر چه به دروس پایانی کتاب نزدیک میشویم بارم نمرات کمی افزایش مییابد. بخش دوم کتاب هم که شمال 7 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.
درس | نمره | درس اول، دوم و سوم | 2.5 نمره |
---|---|
درس چهارم، پنجم و ششم | 2.5 نمره |
درس هفتم، هشتم و نهم | 3 نمره |
درس دهم، یازدهم و دوازدهم | 3.5 نمره |
درس سیزدهم و چهاردهم | 3 نمره |
درس پانزدهم و شانزدهم | 3 نمره |
درس هفدهم و هجدهم | 2.5 نمره |
قالب طراحی سؤالات و بارم آنها به شکل زیر خواهد بود:
* ده نمره سؤالات تشریحی با بارم حداقل یک و حداکثر دو برای هر سؤال .لازم به ذکر است که سه نمره از این ده نمره به سؤالات مرتبط با آیات و احادیث اختصاص می یابد.
* چهار نمره سؤالات کوتاه پاسخ با بارم حداقل نیم و حداکثر یک برای هر سؤال
* یک و نیم نمره سؤالات چهارگزینه ای،
* یک و نیم نمره سؤالات صحیح و غلط،
* یک نمره تعریف اصطلاحات،
* دو نمره سـؤالات داده محور (سـؤالات داده محور سـؤالاتی هسـتند که متنی از کتاب به دانش آموزان داده می شـود و از آنها خواسـته می شـود با مطالعه و دقت در متن، به پرسشهای مربوط به آن پاسخ دهند.)
مدت زمان و تعداد سوالات
در امتحان نهایی دین و زندگی 2 رشته علوم انسانی، 8 نمره به دروس نیمسال اول و 12 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی یازدهم
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.
بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.
حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.
در نظر داشته باشید که کتاب و امتحان نهایی درس دین و زندگی رشته علوم انسانی متفاوت از سایر رشته ها می باشد.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس دین و زندگی 3، 7نمره به 6 درس نخست (نیمسال اول) و 13 نمره به دروس 7 تا 13 اختصاص می یابد.
در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است.
حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آمتحانی نیست.