دانشجویانی که به هر دلیلی امکان ادامه تحصیل نداشته اند و از ادامه تحصیل در دانشگاه ها انصراف داده اند، می توانند بار دیگر در کنکور شرکت کنند. شرایط کنکور مجدد برای دانشجویان انصرافی هر ساله توسط آیین نامه ها و اطلاعیه ها منتشر می شود و سایت سازمان سنجش به اطلاع عموم می رساند. در این نوشتار همراه شما هستیم تا شرایط کنکور مجدد دانشجویان انصرافی را بیان کنیم.
با گزینه دو همراه باشید.
دلایل زیادی سبب انصراف دانشجویان از ادامه تحصیل می شود. برای مثال نارضایتی از رشته فعلی، شهر و واحد دانشگاهی و … از جمله مواردی است که دانشجویان را مجاب به انصراف از دانشگاه و شرکت مجدد در آزمون سراسری می کند.
دانشجویانی که در سال های گذشته انصراف داده اند و الان به عنوان محصل شناخته نمی شوند، مانعی برای ثبت نام در کنکور ندارند. همچنین دانشجویان روزانه که از طریق کنکور 1401 در دانشگاه پذیرفته شده اند، مانعی برای شرکت در کنکور 1402 ندارند، زیرا قوانین کنکور 1402 تغییر کرده است و بر خلاف سال های قبل که پذیرفته شدگان دوره روزانه به مدت یکسال اجازه انتخاب دانشگاه روزانه را نداشتند، این محدودیت برای کنکور 1402 برداشته شده است. همچنین دانشجویان ورودی سال 1400 و قبل از آن می توانند مجددا در کنکور ثبت نام کرده و در دانشگاه های روزانه پذیرش شوند.
اکنون که با قوانین شرکت در کنکور آشنا شدید، در ادامه به ارائه جزئیات کامل در مورد ثبت نام دانشجویان انصرافی و دانشجویان مشغول به تحصیل می پردازیم.
دانشجویان انصرافی دانشگاه های روزانه و غیرروزانه که از دانشگاه انصراف داده اند، می توانند در کنکور سال بعد شرکت کنند. به عبارتی دانشجویانی که در سال های قبل، انصراف قطعی داده اند و به تحصیل بازنگشته اند، برای شرکت در کنکور سراسری، فقط کافی است بند 32 تقاضانامه ثبت نام را علامت بزنند.
دانشجویانی که مدت زیادی از انصرافشان می گذرد، نیازمند تطبیق واحدهای درسی بنابر نظر مدیر آموزش دانشگاه محل تحصیلشان می باشند.
دانشجویان اخراجی آموزشی و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی (اعم از کاردانی عمومی و یا کاردانی) را دریافت نموده اند، نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس از تسویه حساب کامل با مؤسسه ذی ربط و همچنین اداره کل امور دانشجویان داخل و صندوق رفاه دانشجویان وزارت ذی ربط و در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه حق ثبت نام داشته و محدودیتی در انتخاب رشته ندارند. این دسته از متقاضیان می توانند تمامی تعهدات مربوط را پس از اتمام تحصیلات خود به صورت یکجا به انجام برسانند.
چنانچه دانشجویی در سال های گذشته (98 و ماقبل آن) انصراف خود از دانشگاه را قطعی نموده و در حال حاضر تحت عنوان محصل شناخته نمی شود، جهت تکمیل فرم ثبت نام در سایت ثبت نام کنکور سراسری، می بایست صرفا بند 32 فرم مذکور را علامت بزند و محرومیتی برای وی وجود ندارد.
در زیر شرایط ثبت نام مجدد برای دانشجویان انصرافی ارائه شده است:
نحوه تکمیل فرم کنکور برای دانشجویان انصرافی یا دانشجویان مشغول به تحصیل در زیر ارائه شده است:
در سال های گذشته دانشجویانی که در مقاطع مختلف دوره های روزانه دانشگاه ها پذیرفته شده، حق شرکت در آزمون سراسری سال بعد را نداشتند. این محرومیت از سال 1400 برداشته شده و دانشجویان روزانه می توانند اقدام به ثبت نام کنکور سراسری سال بعد نمایند.
شرایط انصراف از دانشگاه روزانه بدون محرومیت به طور خلاصه در زیر بیان شده است. با توجه به شرایط کنکور 1402 برای ثبت نام دانشجویان در کنکور سراسری، ضوابط زیر در هنگام ثبت نام رعایت شود.
نکاتی که باید برای این قانون مدنظر داشته باشید:
دانشجویان دانشگاه روزانه 1401 که مایل به شرکت در کنکور سراسری هستند، لزومی ندارد که از دانشگاه انصراف دهند. قانون انصراف دانشجویان روزانه برای شرکت در کنکور سراسری از سال 1400 حذف شده است و از این بابت مانعی پیش روی دانشجویان نیست. دانشجویان روزانه و غیر روزانه مشغول به تحصیل در تمامی مقاطع می توانند در آزمون سراسری شرکت کرده و بعد از قبولی از دانشگاه قبلی خود انصراف دهند.
اگر داوطلبان کنکور سراسری بعد از قبولی از رشته یا دانشگاه خود رضایت نداشته باشند، می توانند در کنکور سال بعد شرکت کنند. به طور کلی داوطلبانی که مورد پذیرش دانشگاه های روزانه یا غیرروزانه قرار گرفته اند، مجاز به شرکت در کنکور سال بعد هستند.
دانشگاه های غیرروزانه شامل دانشگاه های نوبت دوم (شبانه)، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، آزاد و دانشگاه مجازی است. دانشجویان این دانشگاه ها می توانند برای آزمون سراسری شرکت کنند و نیازی به انصراف از دانشگاه نیست. زمانی که دانشجویان در کنکور شرکت کنند و قبولی آنان قطعی شد، می توانند انصراف خود را از دانشگاه قبلی خود انجام دهند. زمان انصراف از دانشگاه پس از قبولی قطعی در دانشگاه است.
بنابراین اگر دانشجوی غیرروزانه هستید، می توانید ثبت نام خود را در کنکور انجام دهید و در انتخاب رشته شرکت کنید و در صورت قبولی در رشته محل مورد علاقه تان، از دانشگاه قبلی انصراف دهید. نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که در زمان ثبت نام دانشگاه، حتما باید فرم انصراف را به دانشگاه جدید تحویل دهید، در غیر این صورت ثبت نام شما انجام نخواهد شد.
امکان ثبت نام کنکور برای کلیه پذیرفته شدگان دوره های روزانه آزمون سراسری 1401 وجود دارد. دانشجویان در حال تحصیل در دوره های روزانه و غیر روزانه کلیه مقاطع تحصیلی از کاردانی ناپیوسته گرفته تا دکترای تخصصی می توانند جهت شرکت در کنکور سراسری، فرایند ثبت نام خود را انجام دهند. این افراد باید پس از تکمیل فرم شماره 2، بند 32 تقاضانامه ثبت نام را در زمان ثبت نام کنکور تکمیل کنند.
مدارک لازم جهت انصراف از دانشگاه در زیر ارائه شده است:
دانشجویان دانشگاه دولتی که بلافاصله پس از انصراف قصد ادامه تحصیل در دوره روزانه را داشته باشند، مشمول پرداخت جریمه انصرافی نیستند.
دانشجویان دانشگاه آزاد که بلافاصله پس از انصراف، قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارند از پرداخت جریمه انصراف معاف هستند.
برای اطلاع دقیقتر از مبلغ جریمه انصرافی برای دانشگاه های مختلف بهتر است به آموزش دانشگاه مراجعه شود.
مقررات نظام عمومی برای دانشجویان انصرافی در زیر ارائه شده است:
دانشجويان انصرافي درصورتيكه در سنوات اوليه تحصيلی، موضوع تبصره 1 ماده 33 قانون، انصراف داده و همچنين از تاريخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذيرش در دانشگاه و رشته جديد بيش از يك سال سپری نشده باشد. مضافاً مشروط به اينكه قبلاً (از تاريخ 1390/08/22 به بعد) از امتياز يك بار انصراف استفاده نكرده باشند، می توانند در کنکور ثبت نام کنند.
نکته: فارغ التحصيلان مقطع كارداني فقط مي توانند در رشته هايی در مقطع كارشناسي پيوسته تحصيل نمايند و مشکل نظام وظیفه نداشته باشند كه برابر اعلام وزارتخانه هاي علوم و بهداشت، آن رشته (رشته تحصيلي مقطع كاردانی)، مقطع كارشناسي ناپيوسته بالاتر ندارد.
بله، این افراد در صورت نداشتن غیبت، تنها یک بار مجاز به انصراف از تحصیل و شرکت در کنکور مقاطع مختلف تحصیلی هستند.
دانشجويانی كه در سال های قبل، انصراف قطعی داده اند و به تحصيل بازنگشته اند، برای شركت در کنکور سراسری، فقط كافی است بند 32 تقاضانامه ثبت نام را علامت بزنند.
دانشجویان که از تاريخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذيرش در دانشگاه و رشته جديد بيش از يك سال سپری نشده باشد و از امتیاز انصراف قبلا استفاده نکرده باشند، می توانند بدون غیبت خوردن در نظام وظیفه در کنکور شرکت کنند.
دانشجویان انصرافی دانشگاه ها، حق بازگشت به تحصیل در رشته پیشین خود را نخواهند داشت.
پذیرفته شدگان دوره های روزانه که قصد ترک تحصیل و شرکت مجدد در کنکور سراسری را دارند، نباید از سوی سازمان نظام وظیفه هیچ گونه منع قانونی داشته یا مشمول غیبت سربازی باشند.
برای ثبت نام مجدد در کنکور برای رشته های روزانه و غیرروزانه برای تمامی مقاطع تحصیلی از کاردانی گرفته تا دکتری بعد از قبولی قطعی در دانشگاه جدید باید انصراف از رشته قبلی انجام شود. قبل از آن نیازی به انصراف نیست.
موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان آزمون سراسری و آزمون های استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم می باشد. گزینه دو به عنوان یک موسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرم افزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانش آموزان و مدارس ارائه می کند