کارنامه کنکور سراسری 1402 در دو بخش کارنامه اولیه کنکور سراسری و کارنامه نهایی کنکور در اختیار داوطلبین قرار میگیرد. در کارنامه اولیه نمرات خام تعیین شده است. داوطلبین پس از دریافت و مشاهده کارنامه نهایی تیرماه میتوانند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. در این نوشتار همراه شما هستیم تا جزئیاتی در مورد کارنامه کنکور سراسری 1402 ارائه دهیم.
با گزینه دو همراه باشید.
آیا رتبه در سهمیه در کارنامه اولیه مشخص شده است؟
سازمان سنجش بعد از بررسی پاسخنامههای داوطلبین کنکور سراسری 1402، نتایج اولیه را در قالب کارنامه اولیه در سایت سنجش منتشر کرد. البته توجه کنید که رتبه در سهمیه، رتبه کشوری و… در این کارنامه قابلمشاهده نیست.
نتایج اولیه و نمرات خام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در سایت سنجش در تاریخ 20 مرداد 1402 منتشر شد.
نحوه مشاهده نتایج اولیه کنکور سراسری 1402
نحوه مشاهده نتایج اولیه کنکور سراسری 1402 در زیر ذکر شده است:
- * مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی org و کلیک بر روی گزینه “سراسری” از کادر سمت راست صفحه
- * انتخاب عبارت “کارنامه اعلام نتایج نوبت اول آزمون سراسری سال 1402”
- * در این صفحه بایستی مجدداً گزینه “کارنامه اعلام نتایج نوبت اول آزمون سراسری سال 1402 (لطفاً کلیک کنید) ” را انتخاب نمایید.
- * انتخاب یکی از سه روش زیر و کلیک بر روی گزینه “جستجو” و در نهایت مشاهده کارنامه نتایج اولیه کنکور
- 1. روش اول: درج شماره داوطلبی، شماره شناسنامه و کد امنیتی
- 2. روش دوم: واردکردن شماره پرونده، کد پیگیری و کد امنیتی
- 3. روش سوم: گنجانیدن شماره پرونده، شمارهسریال و کد امنیتی
- * مشاهده نتایج اولیه کنکور سراسری 1402
برای مطالعه بیشتر در مورد جزئیات کارنامه کنکور سراسری می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
بخشهای مختلف کارنامه کنکور سراسری 1402
در ادامه به بررسی بخشهای مختلف کارنامه کنکور سراسری 1402 میپردازیم:
1. مشخصات ثبت نامی داوطلب در کارنامه اولیه کنکور ۱۴۰۲
بخش اول کارنامه مربوط به مشخصات داوطلب است. در این بخش اطلاعاتی مانند مشخصات فردی، تحصیلی و نوع سهمیه مشخص میشود. توجه داشته باشید که گزینه استان بومی نیز در این بخش قابلمشاهده است.
2. وضعیت داوطلب در انتخاب رشته کنکور 1402
وضعیت مجاز یا غیرمجاز بودن در دورههای دانشگاهی نشاندهنده این است که داوطلب در کدام دوره پذیرش شده است. درصورتیکه داوطلب در دورههای روزانه یا نوبت دوم، فرهنگیان، پردیس خودگردان و.. مجاز شده باشد در کارنامه وی عبارت مجاز در زیر هر دوره ذکر میشود.
داوطلبانی که در کنکور 1402 شرکت کرده و بر اساس توضیحات کارنامه اولیه خود، شرایط انتخاب رشته کنکور سراسری را دارند، میتوانند با آگاهی از دورههایی که در آن مجاز به انتخاب رشته شدند، حداکثر 150 کد رشته محل را متناسب با گروه آزمایشی امتحانی خود انتخاب و در فرم اینترنتی سازمان سنجش درج نمایند. برای اطلاع از نحوه انتخاب رشته، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
3. اعلام علاقمندی به انتخاب رشته دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی ۱۴۰۲
داوطلبینی که علاقهمندی خود را نسبت به دورههای غیرانتفاعی، پیامنور، کارمندی و بهیاری اعلام کردهاند، درصورتیکه در این دورهها مجاز شده باشند، میتوانند کد رشته محلهای مربوط به این دانشگاهها را در فرم انتخاب رشته وارد کنند.
4. وضعیت داوطلب در هر زیر گروه آزمایشی در کارنامه ۱۴۰۲
با توجه به اینکه زیرگروههای آزمایشی در کنکور 1402 حذف شده است، در نتیجه این بخش از کارنامه با تغییراتی مواجه خواهد شد. در کنکور 1402 زیرگروهها حذف شدهاند، بنابراین دیگر رتبه در هر زیرگروه را نخواهیم داشت، زیرا همه رشتههای تحصیلی در یک دسته قرار دارند. از سویی دیگر تفاوت در ضرایب دروس منجر به تغییر رتبه و تراز هر دسته نمیشود.
5. بررسی وضعیت داوطلب در کنکور سراسری در کارنامه 1402
این بخش شامل بیشترین نمره کل داوطلب (تراز)، رتبه کل در منطقه، رتبه کل در سهمیه نهایی، آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی (دورههای روزانه و نوبت دوم) و رتبه کشوری است. در ادامه به بررسی نمره کل، رتبه در سهمیه و…. پرداختهایم:
- 1. نمره کل (تراز): نمره کل یا تراز اختلاف درصد داوطلب در هر درس نسبت به میانگین درصد داوطلبان در هر درس است. هر چه تراز بالاتر باشد، احتمال بیشتری برای قبولی در کد رشته محل موردنظر وجود دارد.
- 2. رتبه در سهمیه: سهمیههای کنکور سراسری شامل سهمیه رزمندگان، ایثارگران 5 درصدی، ایثارگران 25 درصدی و سهمیه منطقه است. هر یک از داوطلبین که مشمول یکی از این سهمیهها هستند؛ رتبه آنها در همان سهمیه محاسبه میشود.
- 3. رتبه کشوری: ین رتبه وضعیت داوطلب را در کل کشور نشان میدهد.
- 4. آخرین رتبه مجاز در سهمیه: در این قسمت آخرین رتبه مجاز در رشتههای تحصیلی دوره روزانه و نوبت دوم درج شده است.
ملاک اصلی گزینش در انتخاب رشته رتبه در سهمیه است.
6. کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402
بخش انتهایی کارنامه حاوی یک کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد قرار دارد. البته این کد تنها به داوطلبانی تعلق میگیرد که مجاز به انتخاب رشته این دانشگاه باشند. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 با استفاده از این کد میتوانند نسبت به انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سایت دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org اقدام کنند.
اعتراض به نتایج اولیه کنکور سراسری 1402
کنند. نحوه اعتراض به نتایج اولیه کنکور سراسری در زیر ذکر شده است:
- 1. مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی org و کلیک بر روی عبارت “پاسخگویی و ارتباط با سازمان” موجود در منوی سمت چپ سامانه
- 2. انتخاب “ورود به سیستم پاسخگویی”
- 3. انتخاب نوع آزمون و کلیک بر روی عبارت ورود به سیستم. در صورت عدم عضویت میبایست ابتدا در سایت ثبتنام کنید.)
- 4. درج اطلاعات و کیلک روی گزینه ورود
- 5. کلیک روی درخواست جدید
- 6. مشخصکردن نوع آزمون و سال مربوطه
- 7. درج نوع درخواست. در متن پیام باید شماره ملی، شماره داوطلبی، شماره پرونده و موارد دیگری را که لازم است، ذکر نمایید. نهایتاً بر روی گزینه “تأیید” کلیک کنید.
پرسش و پاسخ
داوطلبینی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد شدهاند، میتوانند این کد دسترسی را دریافت کنند. در نتیجه داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد نشدند این کد برای آنها تعریف نشده است.
کارنامه اولیه کنکور سراسری که توسط سازمان سنجش منتشر میشود وضعیت داوطلب را در کنکور نمایش میدهد. فرد بر اساس این کارنامه و در صورت مجاز شدن برای انتخاب رشته دانشگاه آزادمی تواند از طریق سایت azmoon.org اقدام کند.
این نتایج از طریق درگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org قابلمشاهده است.
برای مشاهده این نتایج، داشتن شماره پرونده و داوطلبی مندرج در کارت ورود به جلسه کنکور سراسری ۱۴۰۲ الزامی است.
- ورود به سایت کنکور سراسری به نشانی org 2. کلیک روی لینک مشاهده نتایج اولیه آزمون سراسری 3. واردکردن اطلاعات خواسته شده 4. مشاهده نتیجه
متقاضیان که در دو کد رشته امتحانی اصلی و شناور شرکت کردهاند، نتایج اولیه خود را در یک کارنامه دریافت خواهند کرد.