در این ویدئو آموزشی درس هفتم عربی پایه دهم به مبحث جار و مجرور به طور مفصل می پردازیم. همچنین حروف جر و روش تشخیص جار و مجرور در جمله برای شما بیان می شود.
به کلمات و حروفی مانند فی، مِن، اِلی، علی، عن، لِ، حتّی و … حروف جر می گویند. به اسمی که پس از این حروف می آید، مجرور و به ترکیب آنها جار و مجرور گفته می شود. . مثالی از جار و مجرور در ادامه بیان شده است:
الدلفینُ صدیقنا فی البحار: دلفین دوست ما در دریاهاست.
در این عبارت البحار در نقش مجرور قرار گرفته است و ترکیب فی البحار نیز جار و مجرور محسوب خواهد شد.
در زبان عربی 17 حرف جر وجود دارد که «فی، مِن، اِلی، علی، عن، لِ، حتّی» مهم ترین آنها می باشند
اعراب مجرور یکی از مباحث مهم دیگر این بخش است. اعراب آخرین حرف مجرور در اسم های مفرد ” -ِ ، -ٍ ” و در اسم های مثی “ینِ” و جمع مذکر سالم “ینَ” می باشد. برای درک بهتر مبحث جار و مجرور در زبان عربی به مثال بعد توجه نمایید:
سلَّمتُ علی المعلمینَ : به معلمان سلام کردم.
در این مثال ترکیب علی المعلمینَ جار و مجرور می باشد.
برای آموزش بهتر جار و مجرور در زبان عربی یک نمونه تست کنکور آن را مشاهده کنید.
عین عباره لیست فیها حروف الجاره
پاسخ: در گزینه 1 “ل” در له حرف جر می باشد. گرینه دو نیز حرف “ک” در کصدیق حرف جر به شمار می رود. در گزینه سوم “علی” حرف جر می باشد. بنابراین گزینه 4 حرف جر ندارد و پاسخ صحیح این تست می باشد.
در این ویدئو نکات مهمی درباره جار و مجرور در زبان عربی آموختیم. جهت مشاهده مثالها و تست های مبحث جار و مجرور ویدئو را کامل مشاهده نمایید.
17 حرف جر در زبان عربی داریم که شناخته شده ترین آنها عبارتند از : فی، مِن، اِلی، علی، عن، لِ، حتّی و …
مجرور در زبان عربی اسمی است که پس از حرف جر در جمله ظاهر می شود
به ترکیب حروف جر و مجرور که اسمی است که پس از آن قرار می گیرد، در زبان عربی جار و مجرور گفته می شود.
موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان آزمون سراسری و آزمون های استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم می باشد. گزینه دو به عنوان یک موسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرم افزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانش آموزان و مدارس ارائه می کند