در این ویدئو آموزشی ابتدا می آموزیم که چه زمان نمی توان در زبان عربی فعل مجهول ساخت؟ در ادامه نیز نکاتی درباره مطابقت فعل و فاعل آن می آموزیم.
در زبان عربی فعل هایی که مفعول ندارند (معادل فعل ناگذر در زبان فارسی) و همچنین فعل های امر و نهی و در ادامه فعل هایی نظیر کانَ، لیسَ، صار و … نمی توانند مجهول شوند.
در زبان عربی نمی توان افعال امر و نهی را به فعل مجهول تبدیل کرد!
فعل در اول جمله از لحاظ شمار همیشه به شکل مفرد می آید، هرچند فاعل آن مثنی یا جمع باشد؛ اما باید توجه کنید که از لحاظ جنس (مذکر و مونث) با فاعل پس از خود مطابقت می کند؛ اما اگر فعل پس از اسم بیاید، از هر دو نظر با آن مطابقت می کند. برای فهم بیش تر به این مثال توجه کنید :
ذهب الطلاب الی الصف ← الطلاب اذهبوا الی الصف
در ویدئوی آموزشی این مبحث می توانید به نکات بیشتری در زمینه قواعد فعل مجهول در زبان عربی دسترسی داشته باشید.
در زبان عربی در جملاتی که مفعول نداشته باشیم، امکان ساخت فعل مجهول وجود ندارد. به این جملات ناگذر می گوییم.
افعال در جملات امر و نهی به هیچ وجه مجهول نمی شوند. افزون بر این افعالی مانند لیس، کان، صار و … نیز مجهول نخواهند شد.
اگر فعل در ابتدای جمله ظاهر شود همواره مفرد خواهد بود حتی اگر فاعل مثنی یا جمع باشد؛ اما از لحاظ جنس (مذکر و مونث) با فاعل پس از خود مطابقت خواهد داشت.
موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان آزمون سراسری و آزمون های استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم می باشد. گزینه دو به عنوان یک موسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرم افزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانش آموزان و مدارس ارائه می کند