امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک شهریور 1403 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:
سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته تجربی شهریور 1403
1- درستی یا نادرستی گزاره های زیر را با (ص / غ ) مشخص کنید: ( 1 نمره)
الف) افزایش معرفت انسان به خود، موجب افزایش بندگی خداوند است.
پاسخ : ص (0.5)
ب) شرکت در پیاده روی اربعین، به منظور همراهی با دوستان و سیاحت، دارای “حسن فاعلی” است.
پاسخ : غ (0.5)
2- به سؤالات زیر پاسخ کوتاه دهید. (1 نمره)
مهم ترین رکن یک جامعه چیست؟
پاسخ : حکومت (0.5)
داشتن “روحیه حق پذیری” در تقویت کدام “سنت الهی” نقش دارد؟
پاسخ : توفیق الهی (امداد خاص) (0.5)
3- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. (1نمره)
توحید در ولایت
پاسخ : از آنجا که خداوند، تنها مالک جهان است تنها ولی و سرپرست جهان نیز است (0.25) و مخلوقات، به جز به اجازه ی او نمی توانند در جهان تصرف کنند. (0.25)
اخلاص
پاسخ : اخلاص، یعنی شخص عملش را فقط برای رضای خداوند و همان گونه که او دستور داده است، انجام دهد. (0.5)
4- به سؤالات زیر پاسخ کامل و تشریحی دهید. (2 نمره)
بیان کنید بررسی “ضعف ها و قوت های تمدن جدید” در عرصه های مختلف، چه کمکی به ما می کند؟ (1 نمره)
پاسخ : در راستای احیای تمدن اسلامی، از نقاط قوت این تمدن بهره مند شویم. (0.5) و با عبرت گرفتن از ضعف ها و آسیب های آن، بتوانیم برنامه ریزی درست و کم اشتباهی را برای ساماندهی تمدن اسلامی داشته باشیم. (0.5)
در مرحله تکمیلی توبه، چگونگی “جبران حقوق الهی” را توضیح دهید و مثال بزنید. (1 نمره)
پاسخ : مهم ترین حق خداوند حق اطاعت و بندگی است. (0.25) توبه کننده باید بکوشد کوتاهی خود را در پیشگاه خداوند جبران کند. (0.25) برای مثال، نمازها یا روزه های از دست داده را به تدریج قضا نماید و عبادت های ترک شده را به جا آورد. (0.5)
شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…
بخش بندی کتاب دین و زندگی 3
کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.
بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی
در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.
در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم تجربی، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3
آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.
بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.
حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.
در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته علوم تجربی، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.
در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.