جستجو
Close this search box.

امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم انسانی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. در ادامه شما می توانید سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم انسانی خرداد 1403 را با پاسخنامه آن مشاهده کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته انسانی خرداد 1403

1- حدیث شریف “گاهی یک لحظه گناه، اندوه طولانی به دنبال دارد” به کدام یک از آثار گناه اشاره دارد؟ (0.5 نمره)

پاسخ : از بین بردن آرامش خاطر (0.5)

2- کلام نورانی صدیقه کبری (س) که فرمودند “هر سوالی که به نظرت می آید بپرس” نمونه ای از تلاش مسلمانان صدر اسلام برای تحقق کدام معیار تمدن اسلامی است؟ (0.5 نمره)

پاسخ : رشد و بالندگی علم و فرهنگ یا (علم آموزی و خرد آموزی) (0.5)

3- درستي یا نادرستی گزار ه های زیر را با ( ص / غ ) مشخص كنید. (0.5 نمره)

الف) به زبان آوردن “استغفر الله” بدون پشیمانی قلبی، توبه محسوب می شود.

پاسخ : نادرست (0.25)

 

ب) انسان موحّد هیچ حادثه ای را در عالم بدون حکمت نمی داند.

پاسخ : درست (0.25)

4- اصطلاحات زیر را تعریف كنید. ( 2 نمره)

الف) اخلاص در کاربرد دینی:

پاسخ : شخص عملش را فقط برای رضای خدا (0.25) به همان گونه که او دستور داده انجام دهد. (0.25)

 

ب) حکمت : 

پاسخ : به معنای علم محکم و استوار و بدور از خطاست که هدف درست و راه رسیدن به آن را نشان می دهد و مانع لغزش ها و تباهی ها می شود. (0.5)

5- به سوالات زیر پاسخ كوتاه دهید. (1.5 نمره)

الف) بنابر اقرار شیطان، او توانایی فریب دادن چه کسانی را ندارد؟

پاسخ : مومنان با اخلاص (مخلصین یا بندگان با اخلاص) (0.5)

 

ب) مهم ترین ابزار هم آوردی میان حق و باطل در جهان امروز چیبست؟

پاسخ : شبکه جهانی اطلاع رسانی (اینترنت) (در صورت اشاره به یکی از پیام رسانهای اینترنتی نمره تعلق گیرد.) (0.5)

 

پ) چرا شیطان انسان را گام به گام و آهسته به سمت گناه می کشاند؟

پاسخ : تا انسان متوجه زشتی گناه و قبخح آن نشود و اقدام به توبه نکند. (0.5)

6- به سؤالات زیر پاسخ كامل دهید. ( 3 نمره)

الف) از چه رو امام خمینی(ره)، بهار توبه را ایاّم جوانی می داند؟ (1 نمره)

پاسخ : زیرا در جوانی بار گناهان کمتر و تیرگی قلب و ظلمت درون اندک تر و شرایط توبه سهل و آسان تر است. (0.5) انسان در پیری حرص، طمع، حب جاه و مال و طول آرزویش بیشتر است. (0.5) (نوشتن عین عبارت سخن امام (ره)، ضرورت ندارد و رساندن مفهوم کافی است.)

 

ب) زنان تاریخ ساز خانواده پیامبر (ص) به عنوان الگوی تمام عیار عفاف، حیا و پوشش اسلامی، چه نکاتی را به مومنین می آموزند؟ نام دو تن از این زنان بزرگوار را ذکر کنید؟ (1 نمره)

پاسخ : می آموزند که توجه به مقام و منزلت زن به معنی بی بند و باری، نگاه ابزاری به او، و یا به معنی هوس رانی و متزلزل ساختن بنیان خانواده نیست. (0.5) حضرت فاطمه (س)، حضرت خدیجه (س) و حضرت زینب (س) (0.5)

 

پ) جایگاه زن پیش از ظهور اسلام، چگونه بوده است؟ توضیح دهید. (1 نمره)

پاسخ : در آن عصر زن همچون کالا در نظر گرفته می شد (0.25) و در بسیاری از اقوام و قبایل از کمترین حقوق فردی و اجتماعی (0.25) حتی حق مالکیت برخوردار نبود، (0.25) تولد دختر در خانواده، سرافکندگی آن خانواده را به دنبال داشت. (0.25) (ذکر مفهوم عبارات و کلمات مترادف نیز کافی است.)

برای مشاهده تمامی سوالات، فایل زیر را دانلود کنید…

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم انسانی دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم انسانی تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 7 درس را شامل می شود.

بارم بندی امتحان نهایی دین و زندگی 3

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 7 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

مدت زمان و تعداد سوالات

تعداد سوالات امتحان نهایی دین و زندگی حدود 25 سوال است و وقت تقریبی آزمون 75 تا 80 دقیقه است. وقت آزمون با تعداد سوالات نسبت مستقیم دارد و در آزمون هایی که تعداد سوالات بیش از 25 باشد، زمان آزمون نیز 80 دقیقه خواهد بود.

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم انسانی، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب و امتحان نهایی درس دین و زندگی رشته علوم انسانی متفاوت از سایر رشته ها می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی 3، 7نمره به 6 درس نخست (نیمسال اول) و 13 نمره به دروس 7 تا 13 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آمتحانی نیست.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x