امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته ریاضی فیزیک شهریور 1403 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی دین و زندگی (تعلیمات دینی) 3 پایه دوازدهم رشته ریاضی

فهرست مطالب

امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته ریاضی فیزیک صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک شهریور 1403 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک شهریور 1403

1- درستی یا نادرستی گزاره های زیر را با (ص / غ ) مشخص کنید: ( 1 نمره)

الف) قدر و قضای الهی، مانع افعال اختیاری انسان نیست.

پاسخ : ص (0.5) 

 

ب) زنان در دوره تمدن اسلامی، حق مالکیت و کار داشتند ولی حق مصرف ثروت خود را در امور خیریه نداشتند.

پاسخ : غ (0.5)

2- به سؤالات زیر پاسخ کوتاه دهید. (1 نمره)

برای تدام “تزکیه نفس” و پاک ماندن جان و دل انسان، عمل به چه دستوراتی لازم است؟

پاسخ : عمل نمودن به دستورات “اخلاقی، عبادی و احکام و …” که خداوند فرمان داده است. (0.5)

 

گفتن عبارت “اَستَغفِرُالله” در چه صورتی موجب پذیرش “توبه” است؟

پاسخ : در صورتی که قلبی باشد و قصد انجام دوباره آن گناه را نداشته باشد. (0.5)

3- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. (1نمره)

توحید در ولایت

پاسخ : از آنجا که خداوند، تنها مالک جهان است تنها ولی و سرپرست جهان نیز است (0.25) و مخلوقات، به جز به اجازه ی او نمی توانند در جهان تصرف کنند. (0.25)

 

سنت ابتلاء

پاسخ : سنت ابتلاء، یعنی قرار دادن فرد در شرایط و موقعیتی که صفات درونی خود را بروز دهد و درستی یا نادرستی آنچه را که ادعا کرده است مشخص سازد. (0.5)

4- به سؤالات زیر پاسخ کامل و تشریحی دهید. (2 نمره)

دلیل بیاورید که چرا خداوند در “آفرینش جهان” شریکی ندارد؟ (1 نمره)

پاسخ : اولا : هر کدام از آن خدایان، محدود و ناقص هستند (0.25) و به تنهایی نمی توانند کل جهان را خلق کنند. (0.25) ثانیا : هر یک از خدایان کمالاتی دارند که دیگری آن کمالات را ندارد، (0.25) چنین خدیان ناقصی، خود، نیازمند هستند و هر یک از آن ها به خالق کامل و بی نیازی احتیاح دارند که نیازش را برطرف نماید. (0.25)

 

وضعیت “بهداشت و سلامتی” در دوره تمدن اسلامی را با اروپا مقایسه کنید؟ (1 نمره)

پاسخ : در تمدن اسلامی در امور مربوط به بهداشت و سلامتی وضع مسلمانان بسیار درخشان بود. دستورات ساده مانند وضو و غسل و دیگر آموزه های بهداشتی اسلام مانند طهارت و نجاست و نیز دستورات پیشوایان دین در مورد سلامتی و درمان، دنیای اسلام را متحول کرد. (0.75) اما در اروپا هنوز حتی با حمام آشنا نبودند. (0.25)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.

بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی

در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته ریاضی فیزیک، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته ریاضی فیزیک، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x