تفاوت لـِ در نقش لام امر و لـِ حرف اضافه

فهرست مطالب

در این جلسه به نکات مهم درس ششم شامل انواع حرف لـِ ، از عربی پایه یازدهم پرداخته می شود.

پخش ویدئو

"لـِ" قبل از فعل مضارع

حروف «لـِ» وقتی قبل از فعل مضارع بیایند، ظاهر فعل را تغییر می دهند، (و معنای فعل هم تغییر می کند). به این شکل که «-ُ» به «-ْ» تبدیل می شود، و «ن» در تمامی صیغه ها جز دو صیغه جمع مؤنث حذف می شود. به مثال هایی در این زمینه توجه کنی

لِیَلْعَب أخی هُناکَ.

برادرم باید آنجا بازی کند.

همانطور که مشاهده می کنید حرف «لِـ» بر سر فعل «یَلعَب» آمده، آخر فعل مضارع «-ُ» بوده که به ساکن تبدیل شده است.

قرار گرفتن حرف ل قبل از فعل مضارع باعث ایجاد تغییراتی در ظاهر فعل می‌شود.

تفاوت میان "لـِ : باید" و "لـِ : برای اینکه"

حال به نکته ای پیرامون تفاوت میان «لـِ: باید» و «لـِ: برای اینکه» می پردازیم.

«لـِ» به معنای «باید» که به آن لام امر می گویند، حرفی است که قبل از فعل مضارع می آید، و نباید آن را با «لِـ» به معنای «برای اینکه» اشتباه بگیریم، چرا که این دو تفاوت‌هایی با هم دارند:

  • «لِـ» امر به معنای «باید» (که قبلا اشاره شد ضمه آخر فعل را به ساکن مبدّل می کند)، قبل از صیغه های «غائب و متکلم » فعل مضارع می آید، اما «لِـ» به معنای «برای اینکه» (که آخر فعل را از فتحه به کسره تبدیل می کند)، می‌تواند بر سر همه صیغه های فعل مضارع ظاهر شود.
  • «لِـ» امر به معنای «باید» معمولا در اول جمله به کار می رود، اما «لِـ» به معنای «برای اینکه» معمولا در وسط جمله می آید.
  • وقتی آخر فعل مضارع ضمه «-ُ» باشد، زمانی که «لِـ» امر قبل از آن بیاید، آخر فعل را از «-ُ» به «-ْ» تبدیل می کند. اما زمانی که «لـ: برای اینکه» قبل از فعل مضارع آورده شود، حرکت آخر آن را از «-ُ» به «-َ» تبدیل می کند، اما در صیغه هایی که به حرف «ن» ختم می شوند « به جز دو صیغه جمع مؤنث» در هر دو حالت حرف «ن» حذف می شود.

 

نکته: وقتی «لـِ» امر پس از حروف «فـ ، و» می‏آید، معمولا ساکن می‏شود؛ در این حالت «لـِ» معنای «باید» می‏دهد؛

فَلْنَحْمَدِ اللهَ وَلْنَفْرَحْ بثوابِه.

پس باید خداوند را سپاس گوییم و باید با پاداشش شاد شویم.

به منظور یادگیری بیشتر موضوع انواع حرف “لـِ ” و نکات آن می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.

سوالات متداول

حرف لـِ یا لام در زبان عربی دو نوع دارد. حرف لـِ می تواند به عنوان لام امر باشد که در این صورت به معنای “باید” ترجمه می شود. همچنین حرف لـِ می تواند به عنوان حرف اضافه و با معنای برای اینکه ترجمه گردد.

«لِـ» امر به معنای «باید» پیش از صیغه های غائب و متکلم فعل مضارع می آید، اما «لِـ» به معنای «برای اینکه» می تواند بر سر همه صیغه های فعل مضارع ظاهر شود. «لِـ» امر به معنای «باید» معمولا در اول جمله به کار می رود، اما «لِـ» به معنای «برای اینکه» در اغلب موارد در وسط جمله می آید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x