در این فیلم آموزشی با انواع نمودارهای آماری شامل نمودار میله ای، نمودار بافت نگاشت (مستطیلی) و نمودار دایره ای آشنا خواهید شد.

پخش ویدئو

انواع نمودارهای آماری

انواع نمودارهای آماری به دسته های زیر تقسیم می شوند:

1- نمودار میله ای: در نمودار میله ای محور x ها نشان دهنده، داده ها هستند و محور y ها نشان دهنده فروانی ها (فروانی مطلق، فراوانی نسبی، فروانی درصد نسبی) می باشند. در این نمودار به ازای هر داده، یک میله رسم خواهد شد. ارتفاع میله ها، فروانی داده ها را نمایش می دهد. این نمودار اغلب برای متغیرهای گسسته و کیفی مناسب است. به طور مثال شکل زیر نمونه ای از نمودار میله ای می باشد.

نمونه نمودار میله ای

2- نمودار بافت نگاشت (مستطیلی) : به این نمودار هیستوگرام نیز گفته می شود. در این نمودار محور x ها نشان دهنده داده ها (طول داده ها، بازه داده ها) و محور y ها نشان دهنده انواع فراوانی می باشد. در این نمودار ارتفاع مستطیل ها فراوانی داده ها را نمایش می دهد. این نمودار اغلب برای متغیرهای پیوسته (متغیرهای دسته بندی شده) مناسب است.

نمودار زیر نمونه ای از نمودار مستطیلی می باشد.

نمودار مستطیلی

3- نمودار دایره ای: این نمودار اغلب برای متغیرهای گسسته و کیفی مناسب می باشد. هر قطاع (قاچ) از دایره، فراوانی را بر حسب زاویه نمایش می دهد. در این نمودار زاویه مرکزی قطاع مربوط به داده از طریق رابطه زیر به دست می آید:

فرمول زاویه مرکزی قطاع

شکل زیر نمونه ای از نمودار دایره ای می باشد:

نمونه نمودار دایره ای

نمودار میله ای، مستطیلی و دایره ای از انواع نمودار آماری می باشند.

برای آشنایی بیشتر با انواع نمودارهای آماری شامل نمودار میله ای، بافت نگاشت (مستطیلی) و دایره ای می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.

سوالات متداول

در نمودار میله ای محور x ها نشان دهنده داده ها و محور y ها نشان دهنده انواع فروانی ها  شامل فروانی مطلق، فراوانی نسبی و فروانی درصد نسبی خواهند بود.

نمودار مستطیلی (بافت نگاشت) اغلب برای متغیرهای پیوسته (متغیرهای دسته بندی شده) مناسب می باشد.

نمودارها را برای انواع متغیرها می توان به کار برد، ولی معمولا برای انواع خاصی از داده ها مناسب تر می باشند. نمودار دایره ای اغلب برای متغیرهای گسسته و کیفی مناسب خواهد بود.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x