در این فیلم آموزشی، به مبحث واکنش پذیری آلکن ها و واکنش آن ها با آب پرداخته شده است.

پخش ویدئو

واکنش آلکن ها با هیدروژن

واکنش پذیری آلکن ها: برخلاف آلکان ها، آلکن ها سیر نشده هستند و میل آن ها به واکنش زیاد می باشد.

واکنش آلکن ها با هیدروژن و شناسایی آلکن ها: یکی از واکنش هایی که آلکان ها در آن شرکت می کنند، واکنش هیدروژن دار کردن است. واکنش آن ها با هیدروژن یک مقدار سخت است ولی با هالوژن ها یا مولکول های قطبی به سادگی واکنش می دهند. به همین علت، برای شناسایی آلکن ها از یک واکنش افزایشی استفاده می کنند که در آن تغییر رنگ صورت می پذیرد. این واکنش افزایشی، واکنش با برم محلول (آب محلول) است. برم مایع، هم می تواند با آلکان ها و هم آلکن ها واکنش دهد. بنابراین نمی توان از آن برای شناسایی استفاده نمود. ولی برم محلول امکان واکنش با آلکان ها را ندارد، به همین علت برای شناسایی مناسب می باشد.

آلکن ها سیر نشده هستند و تمایل آن ها برای واکنش زیاد می باشد.

واکنش آلکن ها با آب

آلکن ها، قابلیت واکنش با آب را نیز دارند. یکی از واکنش های معروف این دسته، واکنش اتن با آب می باشد. برای تهیه ی اتانول (الکل سفید)، الکل طبی از واکنش اتن با آب استفاده خواهد شد.

تست : 20 لیتر مخلوط گازی شامل اتان، اتن و پروپن با 16 لیتر گاز هیدروژن به ‏طور کامل به ترکیب‏ های سیرشده تبدیل می‏ شود. درصد حجمی اتان در مخلوط گازی کدام است؟

  1. 10
  2. 15
  3. 20
  4. 25

گزینه 3 پاسخ صحیح می باشد. به منظور یادگیری علت پاسخ صحیح می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.

به منظور آشنایی بیشتر با نکات و نمونه تست های موضوع واکنش آلکن ها می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.

سوالات متداول

به منظور شناسایی آلکن ها نیاز است از یک واکنش افزایشی استفاده شود که در آن تغییر رنگ صورت می پذیرد. واکنش افزایشی مورد نظر، واکنش با برم محلول (آب محلول) می باشد.

آلکن ها توانایی واکنش با آب را هم دارند. از طریق واکنش آب با آلکن ها می توان اتانول (الکل سفید) یا الکل طبی را تهیه نمود.

برم مایع قابلیت واکنش را هم با آلکان ها و هم آلکن ها دارد. بدین ترتیب، از برم مایع نمی توان برای شناسایی آلکن ها استفاده کرد. برم محلول تنها با آلکن ها واکنش می دهد. به همین علت از برم محلول برای شناسایی استفاده خواهد شد.

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x