به منظور ثبت نام در کنکور سراسری بندهایی وجود دارد که مربوط به داوطلبینی است که قبلا در کنکور سراسری شرکت کرده و وارد دانشگاه شده اند. این داوطلبین در برخی موارد فارغ التحصیل شده و گاهی هم از ادامه تحصیل انصراف داده اند یا هر به دلیلی از دانشگاه اخراج شده اند. در این نوشتار نحوه ثبت اطلاعات مرتبط با این بندها را تشریح می کنیم.
با گزینه دو همراه باشید.
داوطلبینی که در کنکور سراسری شرکت کرده اند و موفق به ورود به دانشگاه شده اند باید اطلاعات مربوط به وضعیت تحصیلی و فارغ التحصیلی را مشخص کنند.
نحوه پر کردن بند 47 برای وضعیت تحصیلی در آموزش عالی
داوطلبانی که قبلا به هر شکلی در کنکور سراسری شرکت کرده اند و موفق به ورود در دانشگاه شده اند، باید وضعیت تحصیلی خود را مشخص کنند. این داوطلبان می بایست کلیه اطلاعات مربوط به دوره قبلی خود را در زمان ثبت نام در بندهای47-48-49 وارد کنند.
گزینه های بند 47 شامل دانشجوی انصرافی دوره روزانه، دانشجوی انصرافی دوره غیرروزانه، دانشجوی دوره روزانه، دانشجوی دوره غیرروزانه و دانشجوی اخراجی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یا هیچ کدام است.
- منظور از دانشجوی انصرافی روزانه و دانشجوی انصرافی غیرروزانه مربوط به افرادی است که در حال حاضر دانشجو نیستند و انصراف آن ها ثبت شده است.
- منظور از دانشجویان دوره روزانه یا دانشجویان دوره غیرروزانه مختص افرادی است که در حال حاضر در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
داوطلبانی که مایل به ثبت نام در کنکور سراسری هستند اما دارای تعهد خدمت می باشند، تا قبل از طرح خود می توانند یک بار در کنکور سراسری شرکت کنند و درصورتیکه در یکی از رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی پذیرفته شوند، می توانند ادامه طرحشان را پس از فارغ التحصیلی در رشته جدید انجام دهند. اما اگر پذیرفته نشوند باید طرح اجباری شان را به اتمام برسانند و پس از آن می توانند مجددا در کنکور سراسری ثبت نام کنند.
آن دسته از دانشجویان دانشگاه روزانه که مایل به تحصیل مجدد در دوره روزانه می باشند، در صورتی که ترم سوم به بالاتر می باشند، در صورتی که فرم انصراف خود را به دانشگاه تحویل داده باشند، واجد شرایط کنکور مجدد برای دانشجویان روزانه خواهند بود.
نحوه پر کردن بند 48 برای وضعیت تحصیلی در آموزش عالی
وضعیت فارغ التحصیلی نیز در بند 48 مشخص شده که گزینه های فارغ التحصیلی از مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و بالاتر وجود دارد. داوطلبین باید با توجه به وضعیت تحصیلی که دارند گزینه مناسب را انتخاب کنند.
داوطلبین به منظور تکمیل بند 48 باید به دقت این بند را تکمیل کنند. متقاضیانی که قبلا در کنکور سراسری شرکت کرده اند و دوره تحصیلی دانشگاهی خود را با موفقیت پشت سرگذاشته اند، باید اطلاعات مربوط به دوره تحصیلی دانشگاهی را پر کنند. در این بخش داوطلبین باید وضعیت فارغ التحصیلی خود را در هر مقطع تحصیلی (کاردانی یا فوق دیپلم، کارشناسی یا لیسانس، کارشناسی ارشد و بالاتر) را مشخص کنند. همچنین این افراد باید تسویه حساب تسهیلات دانشجویی را انجام دهند. در صورتی که داوطلبین هر یک از این بندها را به اشتباه پر کنند، در هر مرحله از کنکور سراسری از ادامه فرایند آزمون منع می شوند.
گزینه های موجود در بند 47 و 48 مربوط به دانشجویانی است که در دانشگاه های دولتی یا غیردولتی مشغول به تحصیل بوده یا ادامه تحصیل انصراف داده یا اخراج شده اند. در صورتی که داوطلب شامل هیچ یک از این گزینه ها نباشد و برای بار اول در کنکور شرکت می کند باید گزینه هیچکدام را انتخاب کند و با همین گزینه ثبت نام خود را تکمیل کند.
برای تحصیل مجدد در دوره روزانه قبل از ثبت نام ابتدا از تمامی مفاد و همچنین تبصره های موجود در رابطه با شرایط کنکور مجدد برای دانشجویان روزانه اطلاعات لازم را کسب نمایید.
تحصیل مجدد در دوره روزانه تنها ضمن دارا بودن شرایطی و تنها برای برخی از داوطلبان امکان پذیر خواهد بود و برای سایرین این امکان وجود نخواهد داشت.
نحوه پر کردن بند 49 برای وضعیت تحصیلی در آموزش عالی (معدل کاردانی)
داوطلبین باید تمامی اطلاعات مربوط به بندهای ثبت نام کنکور را با دقت پر کنند و از صحت آن ها اطمینان داشته باشند. داوطلبینی که قبلا در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه ها مشغول به تحصیل شده اند، باید اطلاعات مربوط به دوره تحصیلی را در اختیار کارشناسان سازمان سنجش قرار دهند. یکی از این بندها، بند 49 است. در صورتی که داوطلب در دوره کاردانی فارغ التحصیل شده است باید در بند 49 معدل کل دوره کاردانی خود را وارد کند. در صورتی که فرد دارای مدرک کاردانی نیست، نیازی به تکمیل این بند نیست و صرفا باید اطلاعات دیپلم وارد شود.
نحوه پر کردن وضعیت تحصیلی در آموزش عالی در یک نگاه
وضعیت اشتغال به تحصیل در آموزش عالی: داوطلبان با وضعیت تحصیلی، دانشجویان انصرافی، دانشجویان دوره روزانه و غیر روزانه و دانشجویان اخراجی دانشگاه ها و موسسات عالی لازم است وضعیت تحصیلی خود را مشخص کنند.
وضعیت فارغ التحصیلی در آموزش عالی: داوطلبان با وضعیت فارغ التحصیلی در مقاطع، کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و بالاتر دانشگاه ها و موسسات عالی، لازم است وضعیت فارغ التحصیلی خود را با علامت گذاری در محل مربوط در هر یک از مقاطع مزبور مشخص نمایند.
معدل کل دوره کاردانی ( در صورت فارغ التحصیلی ): داوطلبانی که در دوره کاردانی فارغ التحصیل شده اند، لازم است معدل کل فارغ التحصیلی مقطع کاردانی خود را به صورت دقیق در این محل درج نمایند.
نکته مهم در مورد وضعیت تحصیل دانشجویان متقاضی برای شرکت در کنکور سراسری
داوطلبانی که قصد ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری را دارند در گام اول باید نسبت به مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام اقدام کنند. کلیه جزئیات مربوط به بخش های مختلف این آزمون شامل شرایط و قوانین، سهمیه های کنکور و امتیازات، محدودیت ها و نحوه ثبت نام در این دفترچه راهنما قید شده است. تمامی بندهای موجود در دفترچه کنکور سراسری اهمیت دارد و داوطلبین باید با آگاهی کامل نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند.
پرسش و پاسخ
این وضعیت مربوط به داوطلبینی است که قبلا در کنکور شرکت کرده و در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
داوطلبینی که قبلا در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه تحصیل کرده اند، براساس وضعیت تحصیل که آیا همچنان در حال تحصیل هستند یا فارغ التحصیل شده اند باید بندهای مرتبط را پر کنند.
معدل کاردانی فقط برای آن دسته از داوطلبینی است که در در مقطع کاردانی فارغ التحصیل شده اند، سایر داوطلبین که قبلا کنکور داده اند و در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند یا فارغ التحصیل شده اند نیازی به پر کردن این بخش ندارند و صرفا با وارد کردن اطلاعات دیپلم خود مراحل ثبت نام را تکمیل می کند.
در صورتی که داوطلب در حال حاضر از دانشگاه فارغ التحصیل شده باشد باید برای ثبت نام مجدد در کنکور سراسری، تسویه حساب تسهیلات دانشجویی را انجام دهد.
دانشجویان انصرافی دانشگاه روزانه باید گواهی انصراف خود را در زمان ثبت نام کنکور و ثبت نام دانشگاه، ارائه دهند.
بله. دانشجویان تمام دانشگاه ها از جمله دانشگاه روزانه، در صورت رعایت شرایط مد نظر سازمان سنجش مجاز به شرکت در کنکور سراسری هستند.
با توجه به شرایط جدید ثبت نام مجدد در کنکور کلیه دانشجویان در حال تحصیل، دانشجویان انصرافی و اخراجی می توانند مجدد در کنکور سراسری ثبت نام کرده و وارد دانشگاه شوند.
با توجه به اینکه قوانین شرکت مجدد در کنکور تغییر کرده است، وارد کردن اطلاعات صحیح در زمان ثبت نام ضروری است؛در غیر این صورت داوطلبین خاطی به عنوان متخلف شناخته می شوند. در صورتی که فرد به اشتباه اطلاعات نادرست را وارد کرده است، باید در بازه های زمانی ویرایش، اقدام به ثبت اطلاعات صحیح نماید.
سلام
من الان دانشجوی پیام نور هستم ولی اول دی از دانشگاه انصراف می دم، با این وجود ” وضعیت اشتغال به تحصیل در آموزش عالی ” را چه باید بزنم؟؟؟؟