جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

هر فرد چند بار می تواند در کنکور سراسری آزمون بدهد؟

هر فرد چند بار می تواند در کنکور سراسری آزمون بدهد؟
تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور
فهرست مطالب

کنکور مرجع رسمی گزینش داوطلبین و متقاضیان ورود به دانشگاه است. این آزمون زیر نظر سازمان سنجش و آموزش  برگزار می شود. متقاضیان ثبت نام کنکور باید تمامی ضوابط دفترچه را مطالعه کنند و براساس شرایط عمومی و اختصاصی برای ثبت نام اقدام کنند. در حال حاضر زمان برگزاری کنکور در دی و شهریور ماه است و داوطلبین می توانند بدون محدودیت شرکت کنند. نکته قابل توجه در این آزمون متوجه داوطلبین مرد است که مشکل نظام وظیفه نداشته باشند. در این نوشتار به توضیح اطلاعات کامل می پردازیم.

با گزینه دو همراه باشید.

تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور

تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور

در دفترچه کنکور سراسری شرایط و ضوابطی برای شرکت در کنکور و قوانین محرومیت از آزمون سراسری ذکر شده است. یکی از محرومیت ها که سبب می شود تا داوطلب یکسال از شرکت در کنکور سراسری به قصد انتخاب رشته محروم شود، مربوط به پذیرفته شدگان در دوره های تحصیلی روزانه است. اما سوالی که پیش می آید این است که هر فرد چند بار می تواند کنکور بدهد.

داوطلبان کنکور سراسری بسته به شرایطی که دارند، برای شرکت مجدد در کنکور سراسری ضوابط مشخصی نیز خواهند داشت. عده ای از افراد دانشجو هستند و همزمان با تحصیل در دانشگاه، در کنکور سراسری نیز شرکت کرده اند. عده ای نیز پشت کنکوری بوده و بیشتر از یکسال است که در کنکور شرکت می کنند تا در رشته مورد علاقه خود پذیرش شوند. دسته آخر مربوط به دانش آموزان سال دوازدهم است که در کنکور سراسری شرکت می کنند.

طبق اعلامیه منتشر شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور سراسری محدودیتی نداشته و داوطلبان می توانند هر چند بار که بخواهند در کنکور شرکت کنند و شانس خود را امتحان نمایند. البته داوطلبانی که مشکل نظام وظیفه دارند دچار محدودیت هایی هستند.

به عبارتی تمامی داوطلبین خانم هر چند سال که بخواهند می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند. اما برای آقایان محدودیتی به نام خدمت سربازی وجود دارد. راهکارهایی برای حل مشکل خدمت سربازی وجود دارد که می توان از رفتن به سربازی برای درس خواندن برای کنکور معاف شد.

تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور

آیا محدودیتی برای انتخاب رشته اصلی و یک رشته شناور در کنکور سراسری وجود دارد؟

دانش آموزان در بدو ورود به مقطع متوسطه دوم، رشته تحصیلی خود را انتخاب می کنند. این رشته ها به سه دسته اصلی (علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی) و شناور (زبان های خارجی، هنر) تقسیم می شوند. داوطلبین در زمان ثبت نام در کنکور سراسری نمی توانند در دو رشته اصلی شرکت کنند. اما محدودیتی برای انتخاب رشته اصلی به همراه رشته شناور وجود ندارد.

قوانین شرکت مجدد در کنکور برای دانشجویان روزانه

قوانین شرکت مجدد در کنکور برای دانشجویان روزانه در سال های اخیر تغییراتی کرده است. براساس قانون کنکور سراسری در گذشته، داوطلبینی که در دوره های روزانه دانشگاه پذیرفته می شوند برای ادامه تحصیل باید در دانشگاه ها حضور پیدا می کردند، در غیر این صورت این افراد از محدودیت دوساله برای شرکت مجدد در کنکور سراسری برخوردار می شدند.

همچنین قانون به این صورت بود که اگر داوطلب پس از چند ترم تحصیلی اقدام به انصراف از دانشگاه دولتی می کرد، باز هم شامل محرومیت بود و تا دو سال اجازه ثبت نام در کنکور سراسری را نداشت. در سال گذشته این محدودیت ها از بین رفته است. داوطلبین که دانشجویان دانشگاه دولتی دوره روزانه هستند در هر مرحله از تحصیل خود می توانند بدون محدودیت در کنکور سال بعد شرکت کنند.

نکته مهمی که باید داوطلبین بدانند این است که متقاضیانی که در دوره های روزانه مشغول به تحصیل هستند و قصد ثبت نام مجدد در کنکور را دارند، نیازی به انصراف از دانشگاه محل تحصیل ندارند. متقاضیان می توانند تا زمان اعلام شدن نتایج و پذیرفته شدن قطعی در رشته، صبر کنند و سپس در صورت قبولی، از دانشگاه قبلی خود انصراف دهند.

تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور

دانشجویان روزانه برای ثبت نام مجدد در کنکور باید از دانشگاه محل تحصیل انصراف بدهند؟

در سال های گذشته قانون به این شکل بود که داوطلبین مشغول به تحصیل در دوره های روزانه باید قبل از ثبت نام در کنکور، انصراف خود را ثبت می کردند و فقط در این صورت اجازه شرکت مجدد در کنکور به این افراد داده می شد. ضمن اینکه داوطلبین در صورت پذیرش مجدد در کنکور نمی توانستند به صورت روزانه در دانشگاه تحصیل کنند و باید هزینه تحصیل در دانشگاه را به صورت شهریه پرداخت می کردند.

در قانون کنکور سراسری سال جاری، داوطلبین می توانند بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل در هر ترم از تحصیل خود برای کنکور مجدد اقدام کنند و نیازی به انصراف از دانشگاه تا زمان اعلام نتایج کنکور نیست و می توانند به صورت روزانه و بدون پرداخت شهریه در دانشگاه قبول شوند

شرایط ثبت نام مجدد در کنکور برای دانشجویان دوره شبانه و دانشگاه های غیردولتی

شرایط محدودیت برای کنکور مجدد برای دانشجویان روزانه دانشگاه های دولتی بود؛ اما برای دانشجویانی که در دانشگاه های دولتی به صورت شبانه مشغول به تحصیل هستند و دانشجویانی که در دانشگاه آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، غیرانتفاعی و دانشگاه های شهریه پرداز مشغول به تحصیل هستند، هیچ کدام از این محدودیت ها وجود نداشت. داوطلبین مشغول به تحصیل در این دانشگاه های بدون هیچ مشکلی می توانستند در کنکور ثبت نام کنند.

کلیه محدودیت ها و محرومیت ها برای ثبت نام در کنکور مجدد مربوط به داوطلبینی بود که به صورت روزانه در دانشگاه مشغول به تحصیل بودند و قصد شرکت مجدد در کنکور سراسری را داشتند که در قانون کنکور جدید تمامی این محرومیت ها و شرایط برداشته شده است.

شرایط شرکت در کنکور در دو رشته به صورت همزمان

همان طور که در پاراگراف های بالاتر بیان شد، دانش آموزان در بدو ورود به مقطع متوسط دوم باید رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. شرکت در کنکور سراسری براساس رشته تحصیلی انجام می پذیرد. به صورت کلی در مقطع متوسط دوم 5 گروه شامل: علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان های خارجه و هنر وجود دارد که هر کدام از متقاضیان براساس علاقه و استعدادی که دارند در یکی از این رشته ها مشغول به تحصیل می شوند.

رشته هایی مانند رشته های علوم تجربی، رشته های علوم ریاضی و رشته های علوم انسانی با توجه به نیاز جامعه در دسته رشته های اصلی قرار دارند و رشته های هنر و زبان خارجه در دسته رشته های شناور قرار گرفته اند. باتوجه به اهمیت رشته های اصلی و تعداد متقاضیانی که این رشته ها دارند، سازمان سنجش محدودیت هایی برای شرکت در کنکور برای این رشته ها اعمال کرده است.

سازمان سنجش تحت هیچ شرایطی اجازه شرکت در دو رشته را به صورت همزمان به داوطلبین نمی دهد و این افراد نمی توانند در دو رشته اصلی در یک کنکور به صورت همزمان ثبت نام کنند.

 

رشته های زبان خارجه و هنر چون رشته های شناور شناخته می شوند، داوطلبین برای ثبت نام در این رشته ها محدودیت ندارند. علت این امر این است که تعداد متقاضیان رشته های شناور محدود است و متقاضیان رشته های اصلی می توانند شانس خود را برای رشته های شناور به صورت همزمان نیز امتحان کنند.  به صورت کلی، داوطلبین می توانند با شرکت در رشته اصلی خود، در یکی یا هر از رشته های شناور شرکت کنند.

قوانین نظام وظیفه برای شرکت در کنکور سراسری

در ادامه قوانین نظام وظیفه برای شرکت در کنکور سراسری ارائه شده است:

قانون اول مربوط به داوطلبینی که بار اول در کنکور قبول نشده اند.

از مهمترین بخش های ثبت نام در کنکور سراسری که برای آقایان اهمیت دارد، وضعیت نظام وظیفه است. آقایان برای ثبت نام در کنکور سراسری باید کد وظعیت نظام وظیفه کنکور را ثبت کنند.  وضعیت نظام وظیفه در کنکور بدین معنا است که متقاضیان مرد باید برای ثبت نام مجدد در کنکور، کارت پایان خدمت هوشمند یا کارت معافیت دائم هوشمند از خدمت (کفالت، پزشکی، ایثارگری، موارد خاص) و برگه معافیت موقت دارای هولوگرام بدون غیبت (پزشکی، کفالت) را ارائه دهند. داوطلبین مرد تنها در این صورت می توانند مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند، در غیر این صورت نمی توانند در کنکور شرکت کنند.

افرادی که در زمان ثبت نام، برگ موقت معافیت تحصیلی یا دیگر معافیت ها را ثبت کرده اند، بعد از قبولی در دانشگاه ها باید از حوزه معاونت نظام وظیفه مستقر در دانشگاه، مجوزات لازم را کسب کنند.

قانون دوم مربوط به داوطلبینی که از دانشگاه انصراف داده اند.

داوطلبینی که از دانشگاه انصراف داده اند و مجددا در کنکور ثبت نام کرده اند، شرایط خاصی برای آن ها در نظر گرفته شده است. دانشجویان انصرافی در صورتی که در سنوات اولیه تحصیلی انصراف داده اند و از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد، می توانند بدون محدودیت مجدد در کنکور شرکت کنند.

قانون سوم مربوط به داوطلبینی که از دانشگاه اخراج شده اند.

قانون سوم مربوط به دانشجویانی است که شرایط اخراج از دانشگاه را داشته یا اخراج شده اند، امکان ثبت نام مجدد تا اتمام دوره خدمت سربازی و یا دریافت کارت معافیت دائم برای این دسته از متقاضیان وجود ندارد. البته این قانون افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت از دانشگاه اخراج شده اند، را شامل نمی شود.

دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته و بالاتر که با دریافت مدرک مقطع پایین تر از دانشگاه محل تحصیل انصراف داده اند یا اخراج شده اند، امکان ثبت نام مجدد آن ها تا پایان دوره خدمت سربازی و یا دریافت کارت معافیت دائم، وجود ندارد.

تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور

شرایط شرکت در کنکور برای داوطلبین دارای تعهد خدمت

با توجه به قوانین و آیین نامه اجرای مربوطه به شرکت مجدد در کنکور سراسری محدودیت هایی برای افرادی که تعهد خدمت دارند، وجود دارد.

افرادی که در ارگان یا سازمان های دولتی استخدام شده اند موظف هستند تا مسئولیت های محول شده را به درستی به اتمام برسانند و به همین دلیل است که نمی توانند در کنکور سراسری شرکت کنند.

کلیه افرادی که به صورت رسمی یا پیمانی در سازمان های کشور مشغول به فعالیت هستند، اجازه ثبت نام در کنکور سراسری را ندارند. در صورتی که این افراد تمایل به شرکت در کنکور سراسری را داشته باشند باید از موقعیت شغلی خود انصراف دهند. برای مثال اگر فردی که به صورت رسمی یا پیمانی در ارگانی استخدام شده باشد در صورتی که بخواهد در کنکور سراسری شرکت کند یا باید از موقعیت شغلی انصراف دهد یا به صورت قراردادی با این سازمان همکاری داشته باشد.

نکته مهم این است که افراد باید در زمان ثبت نام در کنکور، وضعیت شغلی و تعهداتشان مشخص باشد در غیر این صورت نه تنها نمی توانند در کنکور شرکت کنند بلکه به عنوان فرد متخلف شناخته می شوند.

شرایط شرکت در کنکور برای داوطلبین دارای سهمیه

شرایط شرکت در کنکور سراسری برای همه دواطبین برابر نیست. برخی از افراد به دلیل داشتن سهمیه دارای امتیازات بیشتری نسبت به سایر افراد هستند.استفاده از سهمیه برای داوطبینی که قصد شرکت مجدد در کنکور را دارند محدودیتی ندارد و افراد می توانند از سهمیه های قاونی خود بدون محدودیت استفاده کنند.

سهمیه مناطق

سهمیه مناطق مربوط به آن دسته از افرادی است که با توجه به ملاک های در نظر گرفته شده توسط سازمان سنجش جزء منطقه 1،2 یا 3 شناخته می شوند. ضرایب هر کدام از این مناطق در نتیجه کنکور داوطلب اعمال می شود. دسته بندی مناطق برای هر داوطلب در سال های تحصیل وی در مقطع دوم متوسطه مشخص می شود. تمامی داوطلبین که در کنکور شرکت می کنند، این سهمیه برای آن ها اعمال می شود.

 

سهمیه ایثارگری و سهمیه خانواده

سهمیه ایثارگری و سهمیه خانواده شهدا برای داوطلبین براساس شرایط دفترچه کنکور سراسری اعمال می شود.

پرسش و پاسخ

داوطلبین می توانند بدون محدودیت در کنکور سراسری شرکت کنند. نکته قابل توجه در این آزمون متوجه داوطلبین مرد است که مشکل نظام وظیفه نداشته باشند.

داوطلب نمی تواند به صورت همزمان در دو رشته اصلی شرکت کند؛ اما محدودیتی برای شرکت در یک رشته اصلی و رشته شناور وجود ندارد.

افرادی که در ارگان یا سازمان های دولتی استخدام شده اند، موظف هستند تا مسئولیت های محول شده را به درستی به اتمام برسانند و به همین دلیل است که نمی توانند در کنکور سراسری شرکت کنند.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد امین
محمد امین
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر ببخشید کسی که دوبار کنکور شرکت کرده و قبول نشده میتونه بعد از اینکه واسه اولین بار دانشگاه میره در کنکور ۱۴۰۳ شرکت کنه؟

علی
علی
10 ماه قبل

سلام من یه سوالی داشتم من الان می خوام توی دانشگاه علمی کاربردی ثبت نام کنم برای نظام وظیفه تا زمانی که نتایج کنکور میاد اگه از سراسری قبول شدم میتونم از علمی کاربردی انصراف بدم و سراسری بخونم

رضا محمدیان
مدیر
10 ماه قبل
پاسخ به  علی

سلام علی عزیز
به طور طبیعی با قبولی در دانشگاه سراسری می‌توانید از علمی کاربردی انصراف دهید. اما برای اطلاع از جزئیات و هزینه‌هایی که ممکن است زمان ثبت نام از شما اخذ شود اما در صورت انصراف به شما پس داده نشود با مرکز علمی کاربردی موردنظر خود مشورت کنید.

3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x