در این فیلم آموزشی، به مبحث دنیای واقعی واکنش ها شامل درصد خلوص و بازده درصدی خواهیم پرداخت.
دنیای واقعی واکنش ها، درصد خلوص
دنیای واقعی واکنش ها: بر اساس موضوع دنیای واقعی واکنش ها، در کتاب بازده درصدی و درصد خلوص مطرح شده اند.
درصد خلوص: درصد خلوص برای مواد ناخالص تعریف می شود. در واقع، در محاسبات مقدار خالص در نظر گرفته خواهد شد. به طور نمونه اگر مقدار خالص ماده مورد نظر 100 گرم و درصد خلوص آن 70 درصد باشد، در این صورت 0.7 × 100 یعنی 70 گرم از ماده را در محاسبات مسئله استفاده خواهیم نمود.
بازده درصدی چیست؟
به درصدی از واکنش دهنده که به فرآورده مورد نظر تبدیل می شود، بازده درصدی گفته می شود. بازده را بر اساس مقدار عملی و نظری می سنجیم. در حقیقت اگر قرار بر این بود که واکنش دهنده به صورت کامل به فرآورده مورد نظر تبدیل شود، در این صورت یک مقدار نظری در اختیارمان قرار خواهد داد. در واقع، مقدار نظری به مقدار در دسترس، قابل پیش بینی و قابل انتظار گفته می شود. در صورتی که مقدار عملی به مقدار واقعی به دست آمده گفته خواهد شد. به طور مثال فرض کنید در واکنش امکان تولید 70 گرم فرآورده بوده است، در صورتی که به صورت عملی 20 گرم تولید شده است. در این مثال 100× 20/80 یعنی 25% انتظار ما فرآورده تولید شده است. در واقع برای محاسبه بازده درصدی از فرمول (100 × مقدار نظری / مقدار عملی) استفاده خواهد شد. ولی در انجام محاسبات، بازده درصدی در واکنش دهنده ضرب خواهد شد. منظور از واکنش دهنده، واکنش دهنده ای است که بر اساس آن می خواهیم مقدار فرآورده را به دست آوریم.
برای یافتن پاسخ صحیح تست ها، می توان از فرمول ها و تناسب های زیر کمک گرفت.
تست : آهن (III) اکسید به عنوان رنگ قرمز در نقاشی به کار می رود. از واکنش 10 کیلوگرم از این ماده با گاز کربن مونوکسید، 5600 گرم آهن به دست آمده است. بازده درصدی این واکنش کدام است؟
(O = 16, Fe= 56 g.mol-1)
- 50
- 60
- 70
- 80
گزینه 4 پاسخ صحیح می باشد. به منظور یادگیری علت پاسخ صحیح می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.
به درصدی از واکنش دهنده که به فرآورده مورد نظر تبدیل خواهد شد، بازده درصدی گفته می شود.
به منظور یادگیری بیشتر درصد خلوص، بازده درصدی و نکات آن می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.
سوالات متداول
درصد خلوص برای مواد ناخالص قابلیت تعریف خواهد داشت. در واقع، در حل مسائل و محاسبات مقدار خالص از ماده در نظر گرفته می شود.
بازده درصدی، به درصدی از واکنش دهنده که به فرآورده مورد نظر تبدیل می شود، گفته خواهد شد. بازده درصدی بر اساس مقدار عملی و نظری قابلیت سنجش دارد.
مقدار نظری به مقدار در دسترس، قابل پیش بینی و قابل انتظار اطلاق خواهد شد. در حالی که مقدار عملی به مقدار واقعی که به دست خواهد آمد، گفته می شود.
سلام خسته نباشید امکان دانلود فیلم نیست؟
سلام
امکان دانلود وجود دارد.
سلام وخسته نباشید
واقعا عالی و مفید بود