با قطعی شدن تاثیر معدل در کنکور سراسری 1402، آن دسته از داوطلبینی که از سوابق تحصیلی خوبی برخوردار نیستند، می توانند با شرکت در امتحانات بزرگسال در خرداد ماه برای هر درس یکبار ترمیم معدل را انجام دهند. مدارک لازم برای ترمیم معدل سال 1402 مشخص شده است. در این مطلب قصد داریم به بررسی مراحل ترمیم معدل و مدارک لازم برای ترمیم معدل کنکور 1402 بپردازیم.
با گزینه 2 همراه باشید.
طرح ترمیم معدل برای کمک به داوطلبانی که سوابق تحصیلی و نمرات پایینی دارد، ایجاد شده است. داوطلب واجد شرایط با شرکت در این امتحانات، شانس خود را برای قبولی در کنکور سراسری افزایش می دهد.
لزوم ترمیم معدل برای کنکور 1402
با توجه به اینکه در نمره نهایی داوطلب، نمره سوابق تحصیلی تاثیر گذار است بنابراین داوطلبین به دنبال راهی هستند تا بتوانند شانس قبولی خود را در آزمون سراسری افزایش دهند. براساس اطلاعیه منتشر شده توسط سازمان سنجش در خصوص تاثیر قطعی معدل، فرصتی در اختیار داوطلبان کنکور قرار گرفته است تا با شرکت در امتحانات خرداد ماه نمرات پایین هر درس را افزایش دهند.
سازمان سنجش به عنوان مجری برگزاری کنکور سراسری 1402 دو آزمون کنکور را در دی ماه و تیرماه برگزار می کند. داوطلبین باید یک ماه قبل از امتحانات نهایی دی، خرداد و شهریور برای ترمیم معدل اقدام کنند.
براساس اطلاعیه سازمان سنجش آن دسته از افرادی که فاقد سابقه تحصیلی هستند یا سابقه تحصیلی ناقص دارند باید برای ایجاد سابقه اقدام کنند. در صورتی که داوطلبین برای ایجاد سابقه تحصیلی اقدام نکنند، نمره دروس عمومی و اختصاصی سوابق تحصیلی آن ها صفر خواهد بود.
در سال 1402 و با تصویب تاثیر 40 درصدی معدل، داوطلبین فارغ التحصیلی که به دنبال ایجاد یا ترمیم معدل هستند، باید به پورتال آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir مراجعه کرده و برای امتحانات خرداد ماه ثبت نام کنند.
مشمولان ایجاد سابقه تحصیلی
مشمولان ایجاد سابقه تحصیلی در زیر لیست شده اند:
- فارغ التحصیلان دوره متوسط شاخه نظری نظام های آموزشی قبل از سال 1384
- دانش آموزان و فارغ التحصیلان نظام های آموزشی شاخه های کاردانش و فنی و حرفه ای
- فارغ التحصیلان مدارس بین الملل و دارندگان گواهینامه های معادل دوره متوسطه و پیش دانشگاهی صادره از کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی
- طلاب حوزه های علمیه
- دارندگان گواهینامه پایان تحصیلات دوره متوسط و فارغ التحصیلان دوره پیش دانشگاهی فاقد کل یا بخشی از سابقه تحصیلی
- دانش آموزان شاخه نظری داوطلب شرکت در گروه آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود
- سایر فارغ التحصیلان شاخه نظری دارای سوابق تحصیلی ناقص
مشمولان ترمیم معدل
آن دسته از افرادی که به دنبال ترمیم نمرات و معدل خود هستند می توانند در طرح ترمیم معدل ثبت نام کنند. اما برای ترمیم معدل برخی از داوطبین واجد شرایط هستند که در زیر مشمولان ترمیم معدل لیست شده اند:
- مشمولان پاراگراف بالایی که مشمول ایجاد سابقه تحصیلی هستند.
- فارغ التحصیلان دوره پیش دانشگاهی دارای سابقه تحصیلی (4 عنوان درس نهایی)
- فارغ التحصیلان دوره متوسط شاخه نظری شیوه سالی واحدی و ترمی واحدی دارای مدرک پیش دانشگاهی از سال 1384 به بعد
- فارغ التحصیلان نظام جدید آموزشی 3-3-6 برای ترمیم
فارغ التحصیلان متقاضی ایجاد سابقه یا ترمیم نمره علاوه بر منطقه/ناحیه/شهرستان محل اخذ مدرک فارغ التحصیلی خود می توانند در سایر مناطق نیز اقدام به ثبت نام و شرکت در امتحانات دروس مربوطه نمایند.
نحوه ایجاد سابقه سابقه تحصیلی و ترمیم معدل برای فارغ التحصیلان
داوطلبین باید به پورتال ادارات آموزش و پرورش استان و مناطقِ محل اخذ مدرک تحصیلی مراجعه کنند. تا آدرس مدرسه محل ثبت نام، مدارک لازم، دریافت نمون برگ های درخواست ثبت نام، انتخاب واحد و… را تکمیل کنند و از هزینه و نحوه پرداخت آگاهی پیدا کنند. این دسته از داوطلبان باید یک ماه قبل از برگزاری امتحانات نهایی خرداد، شهریور یا دی ماه ثبت نام خود را برای شرکت در طرح ترمیم معدل انجام دهند.
مراحل ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم برای فارغ التحصیلان
مراحل ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم برای فارغ التحصیلان در زیر ارائه شده است:
- 1. مراجعه به پورتال آموزش و پرورش به نشانی( my.medu.ir) جهت ثبت نام برای ترمیم معدل
- 2. کلیک روی گزینه سوابق تحصیلی
- 3. در صفحه وارد شده کد سوابق را مشاهده می کنید، انتهای صفحه، روی گزینه ثبت نام ترمیم معدل یا ایجاد سابقه کلیک کنید.
- 4. انتخاب پایه تحصیلی که قصد شرکت در ایجاد یا ترمیم آن را دارید.
- 5. مشخصات محل (مدرسه) که قرار است در آن برای ثبت نام ترمیم یا ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنید.
- 6. بعد از تکمیل اطلاعات در سایت باید ثبت اطلاعات و پرینت فرم را انجام دهید.
- 7. مراجعه حضوری به مدرسه و ارائه نمونه برگ های تکمیل شده
- 8. چاپ دو نسخه از نمونه برگ انتخاب واحد از سامانه سیدا و رفع مغایرت احتمالی پس از تایید مدیر مدرسه و متقاضی
- 9. چاپ کارت ورود به جلسه امتحانی، چاپ برنامه امتحانی از سامانه فاینال مدرسه و اطلاع رسانی به متقاضی جهت دریافت کارت انجام می شود. اگر داوطلب، یوزر و پسورد کاربری برای ورود به my.medu.ir از مدیر مدرسه دریافت کرده است، می تواند به سایت my.medu.ir مراجعه کرده و کارت ورود به جلسه و برنامه امتحانی را چاپ کند.
- 10. چاپ و صدور گواهی اولیه ایجاد سابقه تحصیلی و ارائه به داوطلب پس از پایان فرایند برگزاری امتحانات (تاریخ اعلام نتیجه امتحانات توسط مناطق آموزش و پرورش به مدارس محل ثبت نام جهت اطلاع رسانی به متقاضی)
- 11. متقاضی پس از مشاهده اعلام نتیجه اولیه در صورت اعتراض درخواست خود را به مدرسه محل ثبت نام خود ارئه می نماید.
- 12. چاپ و صدور گواهی نهایی ایجاد سابقه تحصیلی پس از اعلام نتایج قطعی و تحویل آن به متقاضی
- 13. متقاضی به سامانه ساهت sahat.medu.ir ( dipcode.medu.ir) مراجعه و پس از ثبت نام در سامانه و تأیید اطلاعات کد سوابق تحصیلی خود را دریافت نماید. در صورت عدم ورود به سامانه به مدرسه یا منطقه محل ثبت نام مراجعه نماید.
ایجاد سابقه تحصیلی برای غیرفارغ التحصیلان
ایجاد سابقه تحصیلی برای غیرفارغ التحصیلان گروه های زیر با فارغ التحصیلان متفاوت است که در زیر مراحل آن را تشریح کرده ایم. منظور از غیرفارغ التحصیلان گروه های زیر هستند:
- دانش آموزان مدارس روزانه شاخه های کاردانش و فنی حرفه ای و دانش آموزان شاخه نظری مدارس روزانه متقاضی شرکت در گروه آزمایشی آزمون سراسری(کنکور) غیر متناظر با رشته تحصیلی خود
- دانش آموزان مدارس بزرگسال؛ آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد شاخه های نظری، کاردانش و فنی وحرفه ای
مراحل ایجاد سابقه تحصیلی برای گروه های بالا:
- 1. داوطلبین باید با مراجعه به دفتر مدرسه محل تحصیل فعلی خود درخواست خود را بر اساس نمون برگهای انتخاب واحد به همراه فیش پرداخت هزینه اقدام نمایند.
- 2. چاپ دو نسخه از نمون برگ انتخاب واحد از سامانه سیدا و رفع مغایرت احتمالی، پس از تأیید مدیر مدرسه (مهروامضا) و متقاضی(امضا): یک نسخه در پرونده تحصیلی متقاضی بایگانی و نسخه دیگر تحویل به متقاضی
- 3. چاپ کارت ورود به جلسه امتحانی و برنامه امتحانات از سامانه فاینال توسط مدرسه و اطلاع رسانی به متقاضی جهت دریافت آن انجام می شود. در ضمن دانش آموزان با کاربری که مدیر مدرسه در اختیار آنها قرار می دهد، می توانند با مراجعه به سامانه my.medu.irکارت ورود به جلسه خود را دریافت نمایند.
- 4. چاپ و صدور گواهی اولیه ایجاد سابقه تحصیلی و ارائه به دانش آموز پس از پایان فرایند برگزاری امتحانات انجام می شود.
- 5. متقاضی پس از مشاهده اعلام نتیجه اولیه در صورت اعتراض، درخواست خود را به مدرسه محل ثبت نام خود ارئه می نماید.
- 6. چاپ و صدور گواهی نهایی ایجاد سابقه تحصیلی پس از اعلام نتایج قطعی و تحویل آن به متقاضی
- 7. متقاضی به سامانه ساهتsahat.medu.ir ( dipcode.medu.ir) مراجعه و پس از ثبت نام در سامانه و تأیید اطلاعات کد سوابق تحصیلی خود را دریافت نماید. در صورت عدم ورود به سامانه به مدرسه یا منطقه محل ثبت نام مراجعه نماید.
مدارک لازم برای ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم معدل
مدارک هویتی و مدارک تحصیلی برای ثبت نام در ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم معدل نیاز است. مدارکی که برای ایجاد یا ترمیم معدل لازم است در قسمت زیر لیست شده است:
الف: دانش آموزان مدارس روزانه و مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و داوطلبان آزاد
- 1. تکمیل نمون برگ های انتخاب درس شماره های 1-3-5-7 (نمون برگ ترمیم معدل متناسب با رشته تحصیلی از سایت آموزش پرورش قابل دانلود است.)
- 2. فیش واریزی هزینه
ب: فارغ التحصیلان (دارندگان مدرک پایان تحصیلات دوره متوسطه) نظام های آموزشی:
- 1. کپی صفحه اول شناسنامه به همراه اصل مدرک، کارت ملی هوشمند یا رسید تعویض
- 2. یک یا دو قطعه عکس
- 3. یک عدد پوشه
- 4. تصویر کارنامه فارغ التحصیلی یا گواهی موقت قبولی پایان تحصیلات دوره که با اصل آن مطابقت داده شده است.
- 5. تکمیل نمونه برگ های انتخاب درس شماره 2-4-6-8 (نمون برگ ترمیم معدل متناسب با رشته تحصیلی از سایت آموزش پرورش قابل دانلود است.)
- 6. تصویر صفحه اول شناسنامه عکسدار و کارت ملی به همراه اصل آنها جهت مطابقت آن و در صورت وجود تغییرات و اصلاحات در شناسنامه، ارائه تصویر صفحه توضیحات ضرورت دارد.
- 7. ثبت درخواست تأییدیه تحصیلی در سامانه emt.medu.irتوسط متقاضی (تاییده تحصیلی از طریق سایت emt.medu.ir قابل دریافت است. متقاضیان باید پس از ثبت درخواست در این سایت به قسمت امتحانات اداره آموزش پرورش منطقه خود مراجعه نمایند.)
نکات مهم در موراد مدارک مورد نیاز برای ثبت نام و انتخاب درس
نکات مهم در موراد مدارک مورد نیاز برای ثبت نام و انتخاب درس در زیر ارائه شده است:
- رسید واریز هزینه به شماره حساب مجاز دولتی ( سازمان آموزش و پرورش به عنوان مجری برگزاری این آزمون مبلغی را تحت عنوان هزینه ثبت نام از داوطلبین دریافت می کند. رسید هزینه آزمون در هنگام ثبت نام دانش آموزان و داوطلبین لازم است.)
- مدارک تحصیلی مربوط به حوزه و معرفی نامه از مراجع ذیصلاح (مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان): ارائه این مدرک برای طلاب حوزه های علمیه اجباری است.
- داوطلبین باید مدرک دیپلم خود را به همراه ریز نمرات هر درس داشته باشند. معدل کتبی دیپلم و ریزنمرات آن به دو صورت قابل دریافت است. یا به صورت مراجعه حضوری به مدرسه فارغ التحصیلی یا به صورت اینترنتی و با مراجعه به سایت پادا می تواند نمرات کتبی مدرک دیپلم و ریز نمرات را دریافت کرد. داوطلبین باید تمامی مدارک لازم را به همراه داشته باشند تا مجاز به ثبت نام آزمون ترمیم معدل شوند.
در هر حال حاضر هر دانش آموز و فرد دیپلمه می تواند یک مرتبه نمراتش را ترمیم کند. داوطلب به انتخاب خود یا یک درس یا مجموعه ای از دروس را برای ترمیم نمره انتخاب می کند.
نحوه ثبت نام در آزمون ترمیم معدل کنکور 1402
داوطلبین می توانند با مراجعه به پورتال آموزش پرورش به نشانی my.medu.ir مراجعه کرده و در بخش سوابق تحصیلی اقدام به ایجاد یا ترمیم نمره کنند. در صورتی که داوطلب فارغ التحصیل است باید به عنوان والدین وارد شود و اقدامات لازم برای ثبت نام را انجام دهد. در صورتی که داوطلب فارغ التحصیل نیست به احتمال زیاد یوزر و پسورد دانش آموزی را برای وورد به سایت my.medu.ir دارد و می توانند وارد پورتال شود و اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی نماید.
چه کسانی می توانند برای ترمیم معدل اقدام کنند؟
استفاده از طرح ترمیم معدل فقط برای افرادی امکان پذیر است که مدرک دیپلم خود را از سال 84 به بعد دریافت کرده اند. افراد می توانند با کمک این طرح نسبت به اصلاح نمرات پایین خود اقدام نمایند. ثبت نام در این طرح نیازمند مراجعه به سایت آموزش و پرورش و مراجعه حضوری به مدارس تعیین شده است.
پرسش و پاسخ
در صورتی که داوطلبی در آزمون ترمیم معدل نمره پایین تری کسب نماید، نمره قبلی در سوابق تحصیلی کنکور اعمال می شود.
زمان ثبت نام آزمون ترمیم معدل برای کنکور ۱۴۰۲ معمولا یک ماه قبل از امتحانات دی، خرداد و شهریور ماه اعلام می شود. متقاضیان لازم است که در پورتال وزارت آموزش و پرورش اخبار را دنبال کنند.
داوطلبانی که دیپلم خود را قبل از سال 1384 دریافت کرده اند می توانند برای ترمیم معدل ثبت نام کنند.
بله روش ثبت نام برای فارغ التحصیلان و دانش آموزان غیر فارغ التحصیل متفاوت است که در این نوشتار به تفضیل به آن پرداخته شد.
نمراتی که در آزمون ترمیم معدل کسب می شود در کارنامه دیپلم و هیچ کارنامه ای لحاظ نمی شود و فقط برای ایجاد سابقه تحصیلی و تاثیر در کنکور است.