در این فیلم آموزشی با میدان مغناطیسی سیم لوله حامل جریان آشنا خواهید دید.
سیم لوله، سیم درازی است که به صورت مارپیچی بلند، پیچیده شده است. با عبور جریان الکتریکی از سیم لوله، در فضای اطراف آن میدان مغناطیسی به وجود میآید.
خطوط میدان داخل سیم لوله بسیار متراکمتر از خطهای میدان در خارج آن است و این نشانگر بزرگتر بودن میدان در داخل سیم لوله است. افزون بر این، خطهای میدان در داخل سیملوله، به ویژه در نقطههای نسبتا دو از لبههای آن موازی و همفاصلهاند و این، نشانگر یکنواخت بودن میدان مغناطیسی درون سیم لوله است.
جهت خطوط میدان مغناطیسی سیک لوله را میتوان با قاعده دست راست مشخص کرد.
اگر قطر حلقههای سیملوله در مقایسه با طول آن، بسیار کوچک و حلقههای آن، خیلی به هم نزدیک باشند به آن سیم لوله آرمانی میگویند. اندازه میدان مغناطیسی در داخل یک سیم لوله آرمانی در نقطه های دور از لبههای آن یکنواخت است و از رابطه زیر به دست میآید:
در این رابطه، I جریان عبوری، l طول سیملوله و N تعداد دورهای سیملوله است.
اگرهر چه تعداد دورهای سیم لوله بیشتر باشد میدان مغناطیسی آن نیز قویتر است.
در اینجا تستی از میدان مغناطیسی سیم لوله برای شما مطرح میشود:
از سیمی به طول 12 متر یک سیملوله به طول 30 سانتیمتر و به قطر 2 سانتیمتر ساختهایم (حلقههای سیملوله را دایره فرض کنید) اگر جریان 40 میلیآمپر از سیم لوله بگذرد، اندازۀ میدان مغناطیسی داخل آن چند گاوس میشود؟
پاسخ: با توجه به قطر حلقههای سیم لوله در مقایسه با طول سیم لوله بسیار ناچیز است و از رابطه سیم لوله آرمانی استفاده میکنیم و اندازه میدان مغناطیسی برابر با 6-10 * 32 میشود. توضیحات بیشتر در ویدئو آورده شده است.
برای آشنایی بیشتر با میدان مغناطیسی سیم لوله ویدئو آموزشی را به طور کامل مشاهده کنید.
سیملوله، سیم درازی است که بهصورت مارپیچی بلند، پیچیده شده است. با عبور جریان الکتریکی از سیملوله، در فضای اطراف آن میدان مغناطیسی به وجود میآید.
به کمک قاعده دست راست.
موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان آزمون سراسری و آزمون های استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم می باشد. گزینه دو به عنوان یک موسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرم افزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانش آموزان و مدارس ارائه می کند