در این فیلم آموزشی با نمایش تابع به صورت زوج مرتب، نمایش پیکانی، نکات کنکوری و نمونه تست آن آشنا خواهید شد.
1- نمایش تابع به صورت زوجمرتب: تابع را میتوان بهصورت مجموعهای از زوجمرتبها نمایش داد، مثلاً f={(1,4),(2,7),(3,10)}
شرط تابع بودن: مؤلفۀ اول تکراری نداشته باشد و یا اگر در دو یا چند زوجمرتب مؤلفههای اول تکراری بود، مؤلفههای دوم هم برابر باشند.
نمایش پیکانی : در این فرم نمایش میتوان هر زوجمرتب را بهصورت یک پیکان از یک مجموعه آغاز (A) به مجموعۀ پایان (B) رسم کرد. در حقیقت رابطۀ بین مؤلفۀ اول و دوم بهصورت یک پیکان نمایش داده شده است.
شرط تابع بودن نمایش پیکانی : در این نمایش باید از هر عضو مجموعۀ آغاز فقط 1 فلش خارج شده باشد.
مثلاً f={(1,4),(2,7),(3,10)} بهصورت زیر میباشد.
یکی از روش ها به منظور نمایش تابع، زوج مرتب می باشد.
به نمونه تست زیر در مورد نمایش تابع دقت کنید:
تست) کدامیک از نمودارهای زیر نمایش یک تابع از مجموعۀ A به مجموعۀ B است؟
پاسخ : گزینه 3 پاسخ صحیح می باشد.
در نمایش پیکانی برای اینکه نمایش نشان داده شده یک تابع باشد، باید از هر عضو مجموعه آغاز، فقط 1 فلش خارج شده باشد. در گزینه 1 از عضو 1 دو فلش خارج شده است، لذا تابع نیست. در گزینه 2 از عضو 3 هیچ پیکانی خارج نشده است، لذا تابع نیست. بنابراین تابع می باشد. در گزینه 3 از هر عضو دقیقا یک فلش خارج شده است، لذا تابع است. در گزینه 4 از عضو 1، دو فلش خارج شده است، بنابراین تابع نمی باشد.
به منظور فهم بهتر موضوع نمایش تابع به صورت زوج مرتب، نمایش پیکانی و نکات کنکوی آن می توانید ویدئو آموزشی را مشاهده کنید.
یکی از ساده ترین روش ها به منظور نمایش تابع، زوج مرتب است. در واقع تابع را میتوان بهصورت مجموعهای از زوجمرتبها نمایش داد.
شرط تابع بودن در نمایش پیکانی این است که باید از هر عضو مجموعۀ آغاز فقط 1 فلش خارج شده باشد.
موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو برگزارکننده آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان آزمون سراسری و آزمون های استاندارد ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم می باشد. گزینه دو به عنوان یک موسسه پیشرو در زمینه خدمات نوین آموزشی، نرم افزارهای گوناگونی را جهت بهبود فرآیند آموزش و سنجش برای دانش آموزان و مدارس ارائه می کند