جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته علوم تجربی خرداد 1401 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته علوم تجربی خرداد 1401 با پاسخ تشریحی
امتحان نهایی دین و زندگی 3 پایه دوازدهم رشته علوم تجربی خرداد 1401 با پاسخ تشریحی
فهرست مطالب

امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته علوم تجربی خرداد 1401 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته تجربی خرداد 1401

1- آیه شریفهقُل هَل يَستَوِی الَّذينَ وَ يعلَمونَ وَ الَّذينَ لا يَعلَمونَ اِنَّما يَتَذَكَّرُ اُولُواالاَلبابِ” بیانگر کدام یک از معیارهای تمدن اسلامی است؟ (0.5 نمره)

پاسخ : توجه به علم آموزی (0.5) 

2- زمینه های پیدایش تمدن جدید را بنویسید. (0.5)

پاسخ : ١- كليسا و تعاليم تحريف شده ٢- بهره گيری از تجربيات ساير تمدن ها هركدام 0.25

3- آثار زیان بار قمار را بنویسید. (دو مورد) (1)

پاسخ : يك كار بيهوده است – پول و ثروت مردم را در مسيری كه هيچ فايده ای برای جامعه ندارد به كار می گيرد- ميان برنده و بازنده كينه و دشمنی به وجود می آورد. دو مورد كافی است هرمورد 0.5

4- نیازمندی های جهان به خدا در پیدایش را با دو مقدمه و یک نتیجه استدلال نمایید. (1.5)

پاسخ : مقدمۀ اول :اگر به خود و اشيای پيرامون خود نگاه كنيم درمی يابيم كه وجود و هستی ما از ما نيست و همه پديده ايم (0.5)

مقدمه دوم : پديده ها كه وجودشان از خودشان نباشد برای موجود شدن نيازمند به پديدآورنده ای هستند كه خودش پديده نباشد بلكه وجودش از خودش باشد. (0.5)

نتيجه:با دو مقدمه فوق می توانيم نتيجه بگيريم كه ما وهمۀ پديده های جهان درپديدآمدن و هست شدنِ خود به آفريننده ای نيازمنديم كه خودش پديده نباشد و سرچشمه هستی باشد. اين وجود برتر و متعالی ” خدا ” ناميده می شود. (0.5)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب دین و زندگی 3

کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.

بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی

در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.

در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم تجربی، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.

نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3

آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.

ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.

قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.

بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.

حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.

در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.

سوالات متداول

در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته علوم تجربی، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.

در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.

نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
رضا
1 سال قبل

خیلی خوب و کامل بود. ممنون

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x