امتحان نهایی دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی صرفا به صورت کتبی و از 20 نمره می باشد. اولین نکته که باید در این زمینه بدانید، این است که در سالیان اخیر به علت یکسان بودن کتاب دین و زندگی رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک، امتحان نهایی آن در یک زمان و با سوالات یکسان برگزار می شود. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی تعلیمات دینی ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک شهریور 1402 را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:
سوالات امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته تجربی فیزیک شهریور 1402
1- جاهای خالی گزاره های زیر را با کلمات مناسب کامل کنید. ( 1 نمره)
الف) اعتقاد به توانايی نبی اكرم (ص) و اولیاء الهی در برآوردن حاجات انسان به ………………………………… ، عین توحید است
پاسخ : اذن الهی (خواست و اراده الهی) (0.25)
ب) دور شدن انسان از تکامل بُعدِ معنوی و متعالی خويش از آثار منفی ………………………………… در حوزه علم است.
پاسخ : تمدن جدید (تمدن غرب) (0.25)
ج) مجموعه عوامل مستقل در رويش يک گل از نوع عللِ ………………………………… است.
پاسخ : عرضی (0.25)
د) اولین آياتی كه بر رسول خدا (ص) نازل شد درباره ………………………………… بود.
پاسخ : دانش و آموختن ( تفکر و علم آموزی) (0.25)
2- به سؤالات زیر پاسخ کوتاه دهید. (1 نمره)
بنا به فرمايش امام علی (ع) چرا تمام اخلاص در دوری از گناهان جمع شده است؟
پاسخ : زیرا گناه ریشه درخت اخلاص و بندگی را می سوزاند (زیرا گناه به تدریج اخلاص را از بین می برد ) 0.5
دو مورد از آثار منفی تمدن جديد را در حوزه «عدل و قسط» نام ببريد.
پاسخ : ظهور ظلم فراگیر و پدیدۀ استعمار 0/25 افزایش فاصله میان فقیر و غنی 0.5
3- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. (1نمره)
توحید عملی
پاسخ : بازتاب عقیدۀ توحیدی در زندگی است به این معنا كه انسان متناسب با ایمان به خدای یگانه ، عمل كند و در زندگی خود
از فرمان های خدا اطاعت كند و جهت زندگی خود را خدا قرار دهد. (0.5)
توبۀ اجتماعی
پاسخ : به معنای بازگشت جامعه به سوی خداوند است به این معنا كه اگر جامعه در برخی ابعاد از مسیر توحید و اطاعت از خداوند
خارج شود و گرفتار گناهان اجتماعی شود، نیازمند بازگشت به مسیر توحید و اصلاح است. (0.5)
4- به سؤالات زیر پاسخ کامل (تشریحی)دهید. (2 نمره)
عبارت « اراده و اختیار در انسان ، ناشی از اراده الهی است» را تحلیل كنید. (1 نمره)
پاسخ : خداوند اراده كرده است كه انسان موجودی مختار و دارای اراده باشد ، (0.25) در فعل اختیاری، تا زمانی كه ما اراده كاری را نکردیم آن كار انجام نمی گیرد. ( 0.25) در عین حال، وجود ما، اراده ما و عملی كه از ما سر می زند همگی وابسته به اراده خداوند است. ( 0.25) یعنی اراده انسان در طول اراده خداست و با آن منافاتی ندارد.( 0.25)
چرايی وجوبِ اجتناب مسئولین از زندگی اشرافی و تجملگرايی را تبیین كنید. (1 نمره)
پاسخ : اشرافی گری، تجمل گرایی برخی از مسئولین و فساد ادارای و مالی، یکی از مهمترین عوامل عقب ماندگی اقتصادی 0.25 و به وجود آمدن فاصله طبقاتی است 0.25 كه علاوه بر آثار منفی اقتصادی، باعث بی اعتمادی عمومی و رواج تجمل گرایی و مصرف گرایی در میان مردم می شود. 0.25 بنابراین بر مسئولین و مدیران كشور واجب است كه از این شیوه ی زندگی اجتناب كنند و با اسوه قرار دادن خود ، دیگران را به سوی یک اقتصاد سالم دعوت كنند. 0.25
شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…
بخش بندی کتاب دین و زندگی 3
کتاب دین و زندگی 3 ویژه رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک دو بخش دارد. این کتاب به دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک تدریس می شود. بخش نخست آن “تفکر و اندیشه” نام دارد و شامل 6 درس است. بخش دوم آن “در مسیر” نام دارد و 4 درس را شامل می شود.
بارم بندی امتحان نهایی تعلیمات دینی
در امتحان نهایی تعلیمات دینی به بخش نخست کتاب که شامل 6 درس می باشد و در آزمون نیم سال اول مورد ارزیابی قرار گرفته است، 7 نمره اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب هم که شمال 4 درس است، 13 نمره به خود اختصاص می دهد. از این 13 نمره، 7 نمره آن به دروس 7 و 8 و 6 نمره آن به دروس 9 و 10 اختصاص می یابد. پس برای موفقیت در امتحان نهایی این درس باید توجه ویژه ای به دروس نیمسال دوم داشته باشید.
در امتحان نهایی دین و زندگی 3 رشته علوم تجربی، 7 نمره به دروس نیمسال اول و 13 نمره به دروس نیمسال دوم اختصاص داده شده است.
نکاتی درباره امتحان نهایی دین و زندگی 3
آیات ابتدای هر درس برای قرائت در كلاس است و تنها در ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول به صورت شفاهی از دانش آموزان پرسیده می شود و نباید هیچگونه سؤالی در امتحانات كتبی و آزمونهای ورودی دانشگاهها از این آیات طراحی شود.
ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای آموزشی نیست و تنها جهت آشنایی دانش آموزانی كه تمایل به دانستن مفاهیم این آیات را دارند، قرار داده شده است. از این قسمت در آزمون ها، اعم از آزمونهای كتبی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و آزمون های ورودی دانشگاهها، نباید سؤالی طرح شود.
قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” فقط برای توسعه اطلاعات و كسب نمره تشویقی است و در امتحانات مستمر و پایانی و آزمونهای ورودی دانشگاهها نباید از این قسمت ها سؤال طرح شود.
بخشهای “پاسخ به یک پرسش” و “نمونه” جزء متن آموزشی است که در فرایند آموزش بایستی ارائه شود و از آن سؤال طرح می گردد.
حفظ کردن عین آیات و روایات ضروری نیست، بلکه برداشت و استنباط از آنها اهمیت دارد.
در نظر داشته باشید که کتاب دین و زندگی 3 و امتحان نهایی درس تعلیمات دینی برای دانش آموزان رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک یکسان می باشد.
سوالات متداول
در امتحان نهایی درس دین و زندگی ۳ رشته علوم تجربی، ۷نمره به ۶ درس نخست (نیمسال اول) و ۱۳ نمره به دروس ۷ تا 10 اختصاص می یابد.
در امتحان نهایی پایان سال امتحان دین و زندگی به صورت کتبی برگزار می شود و تمام 20 نمره مربوط به همان امتحان است. بخش قرائت تنها در نمره نوبت اول مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
حفظ کردن آیات ضروری نیست. قسمتهای “بیشتر بدانیم”، “پیشنهاد”، “پاورقیها”، “برداشت” و “دانش تکمیلی” نیز حفظ می گردد.ترجمه آیاتی که در مقابل صفحه قرائت و قبل از شروع درس آمده، جزء محتوای امتحانی نیست.