جستجو
Close this search box.
آموزش دروس پایه دهم
آموزش دروس پایه یازدهم
آموزش دروس پایه دوازدهم

رشته هوانوردی

معرفی کامل رشته هوانوردی| دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته هوانوردی
فهرست مطالب

معرفی رشته هوانوردی

رشته هوانوردی به دانشجویان، علم پرواز را می آموزد. رشته هوانوردی رشته جذاب و محبوبی است که داوطلبان گروه علوم ریاضی و تجربی می توانند در این رشته تحصیل کنند. با توجه به اهمیت این رشته در این نوشتار با شما همراه هستیم تا به بررسی تاریخچه، دانشگاه ‌های برتر، نمونه کارنامه قبولی، بازار کار، گرایش ها، کاربرد، و شرایط ادامه تحصیل در رشته هوانوردی در ایران و جهان بپردازیم.

معرفی کامل رشته هوانوردی| دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته هوانوردی

بازار کار رشته هوانوردی به متخصصین حرفه ای نیاز دارد تا با علم و دانش وارد این حوزه شوند. متخصصین هوانوردی باید در طراحی، توسعه، تحلیل، ساخت، نگه داری، استفاده و عملیات ایمنی، کنترل پرواز و تعمیرات مهارت کافی حاصل نماید. برای موفقیت در بازار کار رشته هوانوردی نیاز است تا علاقه زیادی به این حیطه داشته باشید.

تاریخچه رشته هوانوردی

تاریخچه رشته هوانوردی قدمت طولانی دارد. تاریخچه هوانوردی بیش از دو هزار سال سابقه دارد، اولین اشکال هوانوردی مانند بادبادک ها و تلاش برای پرش از برج تا پرواز مافوق صوت و مافوق صوت توسط جت های نیرومند و سنگین تر از هوا، همگی سیر پیشرفت تاریخچه هوانوردی را نشان می دهد. پرواز بادبادک در چین به چند صد سال قبل از میلاد برمی گردد و به آرامی در سراسر جهان گسترش یافت. تصور می شود که این اولین نمونه از پروازهای ساخت بشر باشد. رویای پرواز لئوناردو داوینچی در قرن پانزدهم در چندین طرح منطقی بیان شد، اما بر علم ضعیفی تکیه داشت.

کشف گاز هیدروژن در قرن 18 منجر به اختراع بالون هیدروژنی شد، تقریباً در همان زمانی که برادران مونتگولفیر بالن هوای گرم را کشف کردند و پروازهای سرنشین دار را آغاز کردند. تئوری های مختلفی در مکانیک توسط فیزیکدانان در همان دوره زمانی، به ویژه دینامیک سیالات و قوانین حرکت نیوتن، منجر به پایه گذاری آیرودینامیک مدرن، توسط سر جورج کیلی شد. در اوایل قرن بیستم، پیشرفت‌ها در فناوری موتور و آیرودینامیک، به لطف تلاش‌های موفقیت‌آمیز پروازهای کنترل‌شده و موتوری، توسط برادران رایت.برای اولین بار امکان‌پذیر شد. هواپیمای مدرن با دم مشخص خود در سال 1909 تأسیس شد و از آن زمان به بعد تاریخ هواپیما با توسعه موتورهای بیشتر و قوی تر گره خورد. در اواخر قرن بیستم، ظهور الکترونیک دیجیتال پیشرفت های بزرگی را در ابزار دقیق پرواز و سیستم های “fly-by-wire” ایجاد کرد. قرن بیست و یکم شاهد استفاده گسترده از پهپادهای بدون خلبان برای استفاده نظامی، غیرنظامی بودیم.

معرفی کامل رشته هوانوردی| دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته هوانوردی

برای آمادگی بیشتر در کنکور می توانید در آزمون های استاندارد گزینه دو شرکت کنید : آزمون های آزمایشی گزینه دو

تعریف تخصصی رشته هوانوردی

مهندسان هوانوردی عمدتاً با طراحی هواپیماها و سیستم های پیشران آنها و همچنین مطالعه عملکرد آیرودینامیکی هواپیما و مصالح ساختمانی درگیر هستند. حیطه شغلی مهندس هوانوردی شامل ایجاد نمودارهای دقیق و انجام آزمایش های شبیه سازی شده برای اطمینان از اجرای هرچه بهتر کارها می باشد. از طرف دیگر رشته مهندس هوانوردی ممکن است شامل نظارت بر تکنسین هایی باشد که نمونه های اولیه را می سازند تا مطمئن شوند که مشخصات دقیق سازنده یا دولت را برآورده می کنند.

رشته مهندسی هوانوردی بر روی هواپیما تمرکز می کند، در حالی که مهندسی فضانوردی بر روی فضاپیماها متمرکز است. یک مهندس هوافضا موفق اصول فیزیک و پیچیدگی های نرم افزارهای کامپیوتری پیچیده را درک می کند. مهندسان هوانوردی معمولاً در نوع خاصی از هواپیما مانند هواپیماهای شخصی، هلیکوپترها یا جت های تجاری تخصص دارند. بیشتر آنها در یکی از بسیاری از سیستم های الکتریکی یا مکانیکی که هواپیماها را تشکیل می دهند، مانند سیستم پیشرانه، موتورها، روباتیک، ابزار دقیق و ارتباطات، یا تابلوهای ناوبری تخصص دارند.

رشته هوانوردی در یک نگاه

در این بخش قرار است نکات کلیدی در مورد رشته هوانوردی را بررسی کنیم. رشته هوانوردی زیر مجموعه کنکور سراسری ریاضی و فیزیک و علوم تجربی است و برای ورود به این رشته باید در کنکور، رتبه قابل قبولی کسب شود. رشته هوانوردی یکی از رشته های پرطرفدار است که دواطبین زیادی برای آن وجود دارد. میزان پذیرش رشته هوانوردی به تعداد رقبا و میزان ظرفیت دانشگاه های پذیرنده بستگی دارد. ظرفیت دانشگاه ها هر ساله در دفترچه کنکور سراسری ارائه می شود. با توجه به اینکه تعداد دانشگاه ها برای این رشته محدود است در نتیجه رقابت سختی بین داوطبین برقرار است. شرایط بازار کار برای رشته هوانوردی از وزن نسبتا خوبی برخوردار است. درآمد متخصصین هوانوردی براساس رده و جایگاه شغلی تعیین می شود و به طور میانگین درآمد بالا و قابل توجهی را برای این افراد می توان متصور شد. رشته هوانوردی در دوران کارشناسی به سه گرایش مختلف تقسیم می شود. رشته هوانوردی دارای سه شاخه خلبانی، مراقبت پرواز و ناوبری هوایی است که در این میان دو شاخه خلبانی و مراقبت پرواز از بین داوطلبان گروه های آزمایشی ریاضی و فنی و علوم تجربی دانشجو می پذیرند. شاخه خلبانی نظامی است که دانشجویان آن در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری آموزش می بینند.

پرمتقاضی بودن 86%
کاربردی بودن 94%
دشواری دروس 95%
امکان ادامه تحصیل 88%
بازار کار 93%

رشته هوانوردی در ایران

در این بخش رشته هوانوردی در ایران مورد بررسی قرار می دهیم. در سال 1303 کمپانی آلمانی یونکرس ضمن عقد قراردادی با ایران نخستین شعبه فعالیت هواپیمایی خود را در تهران افتتاح کرد و با وارد کردن چند هواپیما ، یونکرس موفق شد خطوط هوایی تهران ، مشهد ، شیراز ، بندر انزلی ، بوشهر برقرار کند و به حمل مسافر و محموله های پستی بپردازد. تشکیل یک دفتر برای امور هواپیمایی برای نخستین بار از سوی رضاخان در سال 1301 ابلاغ  و اسم هواپیمایی جزو سایر سازمانهای ارتش ذکر شد.

به دلیل اهمیت صنعت هوانوردی بین المللی، ملل و محلی در کشور بیش از پیش به متخصصین حرفه ای هوانوردی نیاز است. کشور ایران به دلیل اینکه در منطقه خاورمیانه قرار گرفته است از نظر تجاری به راه های ارتباطی زیادی نیاز دارد. بنابراین نیاز به متخصصین و مهندسان هوانوردی از اولویت های این صنعت به شمار می رود. کشور ایران برای اجرایی شدن استراتژی های تعیین شده در صنعت هوانوردی از جمله ارزیابی الزامات طراحی، تولید و اجرای طرح ها مونتاژ هواپیما ها، ارائه مشاوره فنی، بررسی علل سقوط هواپیماها، تجزیه و تحلیل داده ها و …. نیاز به مهندسین هوانوردی حرفه ای و خبره دارد.

آخرین قبولی های هر رشته چه رتبه ای کسب کرده اند؟ مشاهده آخرین قبولی های رشته ها

پذیرش در رشته هوانوردی

پذیرش در رشته هوانوردی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که در این بخش به شرایط پذیرش در رشته هوانوردی می پردازیم. یکی از جنبه های مهم مورد بررسی در میزان پذیرش، تعداد رقبا برای این رشته است. رشته هوانوردی طرفدارن زیادی دارد، از این رو باید شاهد رقابت قابل توجهی در کنکور سراسری برای این رشته باشیم. از طرف دیگر، شرایط پذیرش به تعداد دانشگاه های پذیرنده و ظرفیت دانشگاه ها بستگی دارد. دانشگاه های سراسری محدودی اقدام به پذیرش دانشجویان علاقمند به این رشته می کنند. برای قبولی در رشته هوانوردی باید اهتمام زیادی برای پاسخ دهی به سوالات کنکور داشته باشید تا با رتبه خوب وارد این رشته شوید.

دقت داشته باشید که شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه ستاری با دانشگاه های شرکت هواپیمایی کشور متفاوت است. شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه ستاری به قرار زیر است:

  1. دارا بودن دیپلم ریاضی و فیزیک
  2. پذیرش در معاینات پزشکی خاص کارکنان پروازی با تایید طب هوایی
  3. احراز شرایط عمومی و اختصاصی ویژه موسسات آموزشی

 

نکته ای که باید بدان توجه داشته باشید این است که با حذف زیرگروه های عمومی در کنکور سراسری، این آزمون تنها شامل دروس تخصصی می شود. برای پذیرش در رشته هوانوردی لازم است تا شما در کنکور سراسری  ریاضی و فیزیک یا علوم تجربی، سوالات دروس تخصصی مختلف را پاسخ دهید. در نظر داشته باشید که رتبه شما، توسط معدل و نمره کسب شده در برای دروس در کنکور مشخص می شود، از این رو باید اهتمام زیادی در پاسخ دهی صحیح به سوالات داشته باشید. ضرایب دروس تخصصی رشته هوانوردی را می توانید به صورت دقیق در جدول زیر مشاهده کنید.

نام درس
ضریب درس
میزان تاثیر دروس اختصاصی در کنکور ریاضی
ریاضی
4
فیزیک
3
شیمی
2
نام درس
ضریب درس
میزان تاثیر دروس اختصاصی در زیرگروه کنکور تجربی
زمین شناسی
0
ریاضی
2
زیست
4
فیزیک
2
شیمی
3

همانطور که مشاهده می‌کنید دروس تخصصی تاثیر بسیار زیادی برای پذیرش در این رشته داشته و شما حتماً بایستی مطالعه کاملی بر روی تمام دروس ریاضی و فیزیک دوره دبیرستان خود داشته باشید.

لازم به توضیح است که شرکت در آزمون های مشابه می تواند تا حد زیادی شما را با نمونه سوالات کنکور سراسر آشنا کند و شرایط بهتری را در روز آزمون اصلی برایتان مهیا کند. زیرا در بسیاری از مواقع سوالات کنکور ریاضی تشابه زیادی به آزمون های آزمایشی برگزار شده برای این رشته دارند.

آخرین قبولی های هر رشته چه رتبه ای کسب کرده اند؟ مشاهده آخرین قبولی های رشته ها

دانشگاه های برتر رشته هوانوردی

با توجه به اینکه یکی از اولویت های هر دانش آموزی، انتخاب دانشگاه برتر برای رشته مورد نظر است، در نتیجه در این بخش تصمیم داریم لیست دانشگاه های برتر رشته هوانوردی را برای شما بیان کنیم. دانشگاه های پذیرنده برای رشته هوانوردی در کشور ایران محدود است، به همین دلیل دانشجویان باید از بین دانشگاه های پذیرنده اقدام به انتخاب کنند. دانشگاه های برتر رشته هوانوردی در ایران شامل دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، دانشکده صنعت هواپیمایی کشور است.

دو نمونه کارنامه قبولی در رشته هوانوردی

برای اینکه دانش شما نسبت به شرایط پذیرش و میزان قبولی در رشته هوانوردی افزایش یابد، در این بخش سعی بر این شده است تا نمونه کارنامه های قبولی رشته هوانوردی را برای شما گردآوری کنیم. اطلاع از تراز، رتبه و درصد قبولی سبب می شود تا دانشجویان به صورت واقع بینانه برای کنکور سراسری برنامه ریزی کنند. البته باید این نکته را ذکر کرد که میزان پذیرش به تعداد دانشگاه های پذیرنده و تعداد رقبا بستگی دارد. با این حال دو نمونه کارنامه قبولی رشته هوانوردی را می توانید در تصویر زیر مشاهده بفرمایید.  کارنامه قبولی رشته هوانوردی نشان دهنده رتبه افرادی است که در سال های گذشته در این رشته پذیرفته شده اند.

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نمونه کارنامه کنکوری ها

گرایش های رشته هوانوردی

این رشته در مقطع کارشناسی دارای 3 گرایش مراقبت پرواز، خلبانی و ناوبری هوایی است، که هر کدام دارای دروس تخصصی جداگانه ای هستند.

گرایش خلبانی

شاخه خلبانی به دو زیر شاخه خلبانی نظامی و خلبانی غیر نظامی تبدیل می شود که خلبان نظامی زیر نظر ارتش و خلبان غیر نظامی زیر نظر وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشور است.

  • یکی از شاخه های خلبانی که با آزمون سراسری دانشگاه‌ها دانشجویان پذیرد خلبانی نظامی است چون دانشجویان باید در دانشگاه هوایی شهید ستاری آموزش لازم را ببینند. افرادی که برای این رشته داوطلب هستند باید اول در آزمون سراسری دانشگاه شرکت کنند و در این آزمون ها موفق شوند یعنی ثابت کنند که آمادگی علمی مورد نیاز را دارند و حتماً هوانوردی خلبانی جز 9 انتخاب اول آنها باشد.

برای ورود به گرایش خلبانی نظامی، داوطلب باید شرایطی از جمله شرایط زیر را داشته باشد:

  • سن حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۰ سال تمام
  • حداقل قد ۱۶۵ سانتیمتر
  • داشتن حداقل معدل کتبی ۱۱ برای تمامی رشته‌های داوطلبان سوم دبیرستان
  • داشتن مدرک دیپلم متوسطه و مدرک پیش‌دانشگاهی رشته ریاضی
  • عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینیه
  • احراز صلاحیت اخلاقی
  • داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت
  • قبولی در کنکور سراسری
  • قبولی در گزینش پس از کسب رتبه لازم در کنکور
  • قبولی در معاینات پزشکی
 
  • خلبانی مسافربری از گرایش‌های بسیار مهم و جالب توجه افراد است که از شاخه های خلبانی می باشد این رشته در مرکز آموزش فنون هوایی تدریس می شود. این مرکز وابسته به سازمان هواپیمایی کشور است و تنها جاییست که آموزش خلبانی غیر نظامی ایران را برعهده دارد. هر سال دو بار آزمون ورودی این مرکز برگزار می‌شود که یکی در سه ماهه اول سال است و دیگری سه ماه های آخر سال و خبر برگزاری این آزمون که زبان انگلیسی و هوش را هم شامل می شود از طریق روزنامه‌ها و سایت‌ها اعلام می شود.

برای ورود به گرایش خلبانی غیر نظامی، داوطلب باید شرایطی از جمله شرایط زیر را داشته باشد:

  • دارا بودن مدرک دیپلم
  • سلامت کامل جسمی
  • زبان انگلیسی خوب

در گرایش خلبانی، وظایفی مانند تجزیه و تحلیل، طراحی عملیات، راه اندازی و کاربرد تجهیزات هوانوردی، تنظیم شرایط پرواز و ارتباط منظم با اطلاعات پرواز به خلبان موکل می شود.

دانشجویان گرایش خلبانی مسئولیت شناخت، بهره وری، کنترل، مدیریت و هدایت هواپیماهای مختلف و سیستم های هوایی را دارند. برای گرایش خلبانی بیشتر دانش آموزان گروه ریاضی وارد این رشته می شوند.

گرایش ناوبری هوایی

متخصصین گرایش ناوبری هوایی مسئولیت تهیه و طراحی نقشه مسیر، ارتفاع، سرعت و مسیر پرواز را برعهده دارند. در نهایت متخصصین باید با رعایت تمامی نکات بالا، پروازی با شرایط ایمن را فراهم کنند. ناوبر هوایی به نوعی خلبان دوم است که شرایط مسیر هوایی را به دقت می سنجد و به خلبان پیشنهادات برتری ارائه می دهد. ناوبر هوایی به طراحی مسیرهای پروازی، طراحی مانورهای تکنیکی، استفاده از سیستم های مختلف برای موقعیت یابی و هدایت هواپیما، کنترل منظم رادارهای هواپیمایی و … می پردازند.

گرایش مراقبت پرواز

مراقب پرواز از برج مراقبت به بررسی خطوط هوایی و حجم ترافیک می پردازد تا هواپیما ها با هم تداخل نداشته باشند. مراقبان برج پرواز در برج مراقبت به بررسی شرایط پرواز، خطوط هوایی، مشکلات احتمالی، شرایط هواپیما و … می پردازند و با خلبان ارتباط دارند. گرایش مراقبت پرواز از سه گروه ریاضی، تجربی و فنی حرفه ای برای مراقبت و تعیین مسیرهای هوایی برای هدایت خلبان و کار با تجهیزات راداری دانشجو می پذیرد.

واحدهای درسی رشته هوانوردی

آشنایی با واحدهای درسی رشته هوانوردی در مقطع کارشناسی سبب می شود تا با دروسی که باید در این مقطع آموزش داده شود آشنا شوید و در صورت علاقه مندی به این دروس برای کنکور برنامه ریزی کنید. واحدهای درسی تمامی رشته ها هر چند سال یک بار به طور معمو 5 سال یکبار توسط شورای عالی برنامه ریزی آموزش کشور مورد بازنگری قرار می گیرد. البته این بازنگری به صورت جزئی بوده و تغییرات اندکی در آن ایجاد می شود. با این حال در جدول های زیر می توانید واحدهای درسی رشته هوانوردی را مشاهده کنید. به طور کلی رشته هوانوردی شامل 4 بسته دروس عمومی، دروس پایه، دروس تخصصی و دروس اختیاری است.

مطابق با نظام آموزش عالی طول دوره 7 الی 8 ترم تحصیلی می باشد. دانشجویانی که به صورت شبانه روزی تحصیل می کنند، ملزم به طی دوره در مدت 7 ترم تحصیلی هستند. دروس نظری و عملی این دوره براساس نظام واحدی ارائه می شود. هر واحد نظری معادل 16 ساعت درسی و هر واحد آزمایشگاهی به صورت 32 واحد درسی، هر واحد کارگاهی و پروازی  معادل 48 ساعت درسی، هر واحد کاراموزی، کاروزی و کار در عرصه معادل  64 ساعت درسی در طول یک نیمسال تحصیلی است. طول هر ترم تحصیلی 16 هفته معادل یک نیمسال تحصیلی می باشد در جدول زیر می توانید واحدهای درسی در مقطع کارشناسی رشته هوانوردی دانشگاه ستاری را مشاهده بفرمایید

نوع درس
تعداد واحد
تفکیک نوع واحدهای درسی رشته هوانوردی
دروس عمومی
22 واحد
دروس پایه گرایش خلبانی و ناوبری رشته هوانوردی
29 واحد
دروس پایه گرایش مراقبت پرواز
30 واحد
دروس تخصصی گرایش خلبانی
71 واحد
دروس تخصصی گرایش ناوبری
71 واحد
دروس تخصصی گرایش مراقبت پرواز
70 واحد
دروس اختیاری گرایش خلبانی و ناوبری رشته هوانوردی
18 واحد
دروس اختیاری گرایش مراقبت پرواز
18 واحد
دروس نظامی فوق برنامه رشته هوانوردی
20 واحد

در ادامه هر یک از واحدهای درسی رشته هوانوردی  در گرایش های مختلف را به صورت جداگانه و با عنوان تعداد واحد هر درس برای شما عنوان می‌کنیم تا شناخت شما نسبت به این رشته کامل شود.

دروس عمومی هوانوردی

دروس عمومی اولین بسته واحدهای درسی برای رشته هوانوردی است. دروس عمومی به طور کلی در مهارت های حرفه ای دانشجویان تاثیر ندارد و هدف آن برای افزایش شناخت معرفتی دانشجویان است. از طرف دیگر دروس عمومی زیر نظر گروه عمومی و معارف دانشگاه ها ارائه می شود. دروس عمومی به طور کلی سبب افزایش دانش فرد در زمینه فرهنگی، اجتماعی و معرفتی می شود. در جدول زیر می توانید دروس عمومی رشته هوانوردی را در مقطع کارشناسی پیوسته مشاهده کنید.

بسته درسی
نام درس
تعداد واحد
دروس عمومی مشترک مقطع کارشناسی
مبانی نظری اسلام
اندیشه اسلامی 1
2 واحد
اندیشه اسلامی 2
2 واحد
انسان در اسلام
2 واحد
حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام
2 واحد
اخلاق اسلامی
فلسفه اخلاق
2 واحد
اخلاق اسلامی
2 واحد
آیین زندگی
2 واحد
عرفان عملی اسلامی
2 واحد
انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران
2 واحد
آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
2 واحد
اندیشه سیاسی امام خمینی
2 واحد
تاریخ و تمدن اسلامی
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
2 واحد
تاریخ تحلیلی صدر اسلام
2 واحد
تاریخ امامت
2 واحد
آشنایی با منابع اسلامی
تفسیر موضوعی قرآن
2 واحد
تفسیر موضوعی نهج البلاغه
2 واحد
الزامی
فارسی عمومی
3 واحد
زبان عمومی
3 واحد
تربیت بدنی 1
1 واحد
تربیت بدنی 2
1 واحد
دانش خانواده و جمعیت
2 واحد

لازم به توضیح است که قوانین مشخصی برای پاس کردن 22 واحد دروس عمومی رشته هوانوردی وجود دارد که حتماً باید طبق همین قوانین برای سپری کردن این دروس اقدام کنید. 22 واحد عمومی در نظر گرفته شده برای این رشته تحصیلی بایستی طبق شرایط زیر اخذ شوند:

  • 2 درس 2 واحدی از میان دروس مبانی نظری اسلام
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس اخلاق اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس انقلاب اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس تاریخ و تمدن اسلامی
  • 1 درس 2 واحدی از میان دروس آشنایی با منابع اسلامی

برای این رشته در دروس عمومی، 12 واحد اجباری در نظر گرفته شده که با جمع با دروس عمومی بالا، کل دروس عمومی برای رشته هوانوردی در دوره کارشناسی پیوسته 22 واحد خواهد شد.

دروس پایه هوانوردی

بسته دیگر دروس پایه هستند که زمینه ساز دانش اولیه برای دانشجویان است. دروس پایه به مانند پلی بین دروس دبیرستان و دروس اصلی و تخصصی هستند و سبب درک ماهیت اولیه از رشته می شوند. به عبارتی دروس پایه انتقال دهنده شرایط ذهنی دانشجویان از دروس دبیرستان به دروس پیچیده دانشگاهی هستند. بین دروس پایه و دروس دبیرستان احتمالا دروس اشتراکی زیادی وجود دارد. 

در جدول زیر می توانید 29 واحد درسی در نظر گرفته شده به عنوان دروس پایه برای رشته هوانوردی گرایش خلبانی و گرایش ناوبری را مشاهده کنید:

دروس پایه گرایش های خلبانی و ناوبری هوایی

دروس پایه گرایش خلبانی و ناوبری
ردیف نام درس تعداد واحد
1 ریاضی عمومی 1 3
2 ریاضی عمومی 2 3
3 فیزیک عمومی 1 3
4 معادلات دیفرانسیل 3
5 مبانی رایانه و برنامه نویسی کامپیوتر 3
6 زبان انگلیسی پایه 1 2
7 زبان انگلیسی پایه 2 2
8 زبان انگلیسی پایه 3 2
9 زبان انگلیسی پایه 4 (هوانوردی) 3
10 زبان انگلیسی پایه 5 (هوانوردی) 3
11 هواشناسی عمومی 2
مجموع واحد ها 29 واحد

دروس پایه گرایش مراقبت پرواز

در مجموع 30 واحد درسی به عنوان دروس پایه برای گرایش مراقبت پرواز رشته هوانوردی در نظر گرفته شده است، در جدول زیر می توانید این دروس را مشاهده کنید.

دروس پایه گرایش مراقبت پرواز رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 ریاضی عمومی 1 3
2 ریاضی عمومی 2 3
3 فیزیک عمومی 1 3
4 معادلات دیفرانسیل 3
5 مبانی رایانه و برنامه نویسی کامپیوتر 2
6 آمار و احتمالات مهندسی 3
7 ریاضی مهندسی 3
8 اصول نقشه کشی 1
9 استاتیک 3
10 دینامیک 3
مجموع واحد ها 30 واحد

بخش عظیمی از دروس مربوط به دروس پایه است. با توجه به اینکه گذراندن دروس پایه الزامی است، بنابراین اگر دانشجویی حتی یکی از این دروس را اخذ نکرده باشد فاقد صلاحیت علمی برای دانش آموختگی است.

دروس تخصصی هوانوردی

دروس تخصصی از مهمترین بسته های دروسی است که در دوران دانشگاه ارائه می شود. این دروس سبب انتقال مفاهیم اصلی رشته می شود و دانشجویان را با حیطه تخصصی کار آشنا می کند. این بخش از دروس مهمترین دروسی هستند که دانشجو باید به طور کامل آن ها را بیاموزد و از عهده آن ها بربیایند. 

دروس تخصصی گرایش خلبانی

در جدول زیر می توانید واحدهای درسی دروس تخصصی خلبانی هواپیمای نظامی را مشاهده کنید.

دروس تخصصی گرایش خلبانی رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 فیزیولوژی هوایی 2
2 آئرودینامیک تراکم ناپذیر (مادون صوت) 2
3 آئرودینامیک تراکم پذیر (مافوق صوت) 2
4 آز- آئرودینامیک کاربردی 1
5 اصول پرواز 2
6 اصول ناوبری 2
7 سامانه های کمک ناوبری رادیویی 2
8 قوانین و مقررات هوانوردی (انکس 2 و 6) 2
9 فرودگاه (انکس 14) 1
10 اصول وزن و تعادل 2
11 سامانه های الکتریکی و الکترونیکی هواپیما 2
12 موتور هواپیما 2
13 زبان تخصصی 1 2
14 زبان تخصصی 2 2
15 آلات دقیق در پرواز 2
16 هواشناسی 2 (تخصصی) 2
17 مکانیک پرواز 3
18 دینامیک پرواز 2
19 اصول ایمنی و عوامل انسانی در پرواز 2
20 مکالمات رادیوئی 1
21 چتر و پاراسل 1
22 پرواز اولیه 1 2
23 پرواز اولیه 2 3
24 پرواز اولیه 3 3
25 پرواز اولیه 4 3
26 پرواز پایه 1 2
27 پرواز پایه 2 3
28 پرواز پایه 3 3
29 پرواز پایه 4 3
30 پرواز پیشرفته نظامی 1 2
31 پرواز پیشرفته نظامی 2 3
32 پرواز پیشرفته نظامی 3 3
33 پرواز پیشرفته نظامی 4 3
مجموع واحد ها 71 واحد

دروس تخصصی گرایش ناوبری

در مجموع 71 واحد درسی به عنوان دروس تخصصی گرایش ناوبری برای رشته هوانوردی در مقطع کارشناسی در نظر گرفته شده است که در جدول زیر می توانید این دروس را مشاهده کنید:

دروس تخصصی گرایش ناوبری رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 فیزیولوژی هوایی 2
2 آئرودینامیک تراکم ناپذیر (مادون صوت) 2
3 آئرودینامیک تراکم پذیر (مافوق صوت) 2
4 آز- آئرودینامیک کاربردی 1
5 اصول پرواز 2
6 اصول ناوبری (ناوبری هوایی) 2
7 سامانه های کمک ناوبری رادیویی 2
8 قوانین و مقررات هوانوردی (انکس 2 و 6) 2
9 فرودگاه 1
10 اصول وزن و تعادل 2
11 سامانه های الکتریکی و الکترونیکی هواپیما 2
12 موتور هواپیما 2
13 زبان تخصصی 1 2
14 زبان تخصصی 2 2
15 آلات دقیق در پرواز 2
16 هواشناسی 2 (هوانوردی تخصصی) 2
17 مکانیک پرواز 3
18 دینامیک پرواز 2
19 اصول ایمنی و عوامل انسانی در پرواز 2
20 مکالمات رادیوئی 1
21 چتر و پاراسل 1
22 ناوبری هوایی 2 2
23 ناوبری هوایی 3 (پیشرفته) 3
24 جغرافیایی سیاسی، اقتصادی و نظامی منطقه 2
25 فرماندهی و کنترل، ارتباط، کامپیوتر و حفاظت 2
26 اصول رادار 2
27 ناوبری روی اقیانوس 2
28 ره گیری هوایی 1 2
29 ره گیری هوایی 2 3
30 ناوبری نجومی 1 2
31 ناوبری نجومی 2 3
32 پرواز در شبیه ساز 2
33 سامانه های هواپیمایی مقدماتی 2
34 کتاب هواپیما (مقدماتی) 2
35 پرواز مقدماتی PC-6) 3
مجموع واحد ها 71 واحد

دروس تخصصی مراقبت پرواز

در مجموع 70 واحد درسی به عنوان دروس تخصصی گرایش مراقبت پرواز برای رشته هوانوردی در مقطع کارشناسی در نظر گرفته شده است که در جدول زیر می توانید این دروس را مشاهده کنید:

دروس تخصصی گرایش مراقبت پرواز رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 زبان تخصصی 1 2
2 زبان تخصصی 2 2
3 مقررات هوانوردی و طرح پرواز (انکس 2) 3
4 سامانه های کمک ناوبری رادیویی 2
5 هواشناسی عمومی 2
6 هواشناسی هوانوردی (انکس 3) 2
7 ناوبری هوایی 2
8 تحلیل نقشه های هوانوردی (انکس 4)  
9 طراحی فرودگاه ها (انکس 11) 2
10 حقوق هواپیمایی 2
11 طراحی و سازماندهی فضا (انکس 11) 2
12 خدمات اطلاعات هوانوردی  (انکس 15) 2
13 تئوری برج کنترل 3
14 کنترل تقرب و ارتفاع سنجی 3
15 طراحی دستورالعمل های پروازی 1 3
16 امداد و نجات (انکس 12) 2
17 بررسی سوانح هوایی (انکس 13) 2
18 خدمات سامانه های نظارتی در کنترل ترافیک هوایی 2
19 ناوبری، ارتباطات و نظارت ماهواره ای 3
20 کنترل منطقه 2
21 شبیه ساز برج کنترل 1
22 شبیه ساز کنترل منطقه 1
23 شبیه ساز کنترل تقرب  
24 شبیه ساز کنترل رادار 1
25 مکانیک پرواز 3
26 مکانیک سیالات 3
27 اصول رادار 3
28 کارآموزی 2
29 مبانی مهندسی برق 3
30 الکترونیک عمومی 3
31 اصول مخابرات 3
مجموع واحد ها 70 واحد

دروس تخصصی باید به صورت اجباری اخذ شوند، زیرا این دروس اهمیت بسیار زیادی در ارائه مطالب آموزش حرفه ای دارند. دانشجویان موظف هستند تا از شروع ترم تحصیلی برای اخذ این دروس برنامه ریزی داشته باشند. اگر دانشجویان یکی از این دروس را پاس نکرده باشند فاقد صلاحیت لازم برای اخذ مدرک دانش آموختگی هستند.

دروس اختیاری هوانوردی

در اکثر رشته های وزارت بهداشت و وزارت علوم، دروسی به عنوان دروس اختیاری وجود دارد. دروس اخیتاری که زیر نظر گروه ارائه می شود می تواند دانشجو را با دروس تخصصی سایر گرایش ها در دوره ارشد و دکتری آشنا کند. همچنین اگر دانشجویان قصد ورود به بازار کار به خصوصی را دارند می توانند از دروس این بسته آموزشی برای افزایش دانش و مهارت خود استفاده کنند. در جدول زیر می توانید دروس اختیاری رشته هوانوردی گرایش خلبانی و ناوبری را مشاهده نمایید.

دروس اختیاری گرایش خلبانی و ناوبری

دروس اختیاری مهندسی هوانوردی گرایش خلبانی و ناوبری مانند سایر گرایش ها از دروس تخصصی سایر گرایش ها بهره گرفته است. دانشجو موظف است دروس اختیاری را اخذ نماید. گروه آموزشی می تواند یک یا چند درس اختیاری دیگر با تایید شورای برنامه ریزی درسی به فهرست دروس اختیاری اضافه نماید. در جدول زیر می توانید دروس اختیاری رشته هوانوردی گرایش خلبانی و ناوبری را مشاهده نمایید.

دروس اختیاری گرایش خلبانی و ناوبری رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 سامانه های اطلاعات جغرافیایی 2
2 فناوری های نوین در علوم نظامی 2
3 مبانی مدیریت و فرماندهی 2
4 بررسی جنگ های هوایی 2
5 آشنایی با اصول لیزر و کاربردهای نظامی آن 2
6 شناسایی انواع هواپیما 2
7 جنگ اطلاعات و الکترونیک 2
8 ناوبری، ارتباطات و نظارت ماهواره ای 2
9 اصول سامانه های پدافند هوایی 2
10 اصول رادار 2
11 خدمات اطلاعات هوانوردی (انکس 15) 2
12 کتاب راه های هوایی 2
13 اصول و روش تحقیق 2
14 پایان نامه و یا پروژه تحصصی مرتبط 2
مجموع واحد ها 18 واحد

دروس اختیاری گرایش مراقبت پرواز

دروس اختیاری از دیگر مجموعه واحدهای درسی است که در دانشگاه ها ارائه می شود. دروس اختیاری در واقع نیازهای دانشی و تخصصی شما را بیشتر برآورده می کنند و برای شما مثمر ثمر خواهد بود.  در مجموع 18 واحد درسی به عنوان دروس اختیاری گرایش مراقبت پرواز برای رشته هوانوردی در مقطع کارشناسی در نظر گرفته شده است که دانشجو موظف است واحدهای اختیاری را اخد کند..  گروه آموزشی می تواند یک یا چند درس اختیاری دیگر را با تایید شورای برنامه ریزی درسی به فهرست دروس اختیاری اضافه نماید. در جدول زیر می توانید این دروس را مشاهده کنید:

دروس اختیاری گرایش مراقبت پرواز رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 عملیات هواپیما (انکس 6) 2
2 اتوماسیون در ترافیک هوایی 2
3 نقش عوامل انسانی در ترافیک هوایی 2
4 وراسی پروازی سامانه های کمک ناوبری 2
5 روش تحقیق 2
6 سامانه مدیریت ایمنی 2
7 طراحی دستورالعمل های پروازی 2 2
8 کاربرد رایانه در مراقبت پرواز 2
9 پرواز آشنایی 2
10 پروژه تخصصی 3
11 آیرودینامیک کاربردی 3
مجموع واحد ها 18 واحد

شایان ذکر است که دانشجویان رشته هوانوردی باید برنامه ریزی برای اخذ دروس اختیاری داشته باشند تا سقف واحدهای آن ها به سقف تعیین شده از سوی گروه برسد.

دروس نظامی فوق برنامه رشته هوانوردی

برای رشته های نظامی از جمله رشته هوانوردی دروس فوق برنامه نظامی در نظر گرفته شده است. در جدول زیر می توانید این واحدهای درسی را مشاهده نمایید.

دروس نظامی رشته هوانوردی
ردیف نام درس تعداد واحد
1 پدافند ش م ه 1
2 مهمات و مواد منفجره 1
3 مخابرات و جنگال 2
4 اصول و قواعد رزم 1
5 عملیات ویژه 1
6 پدافند غیر عامل 2
7 عملیات روانی 2
8 روان شناس نظامی 1
9 آشنایی با نیروهای مسلح و شناسایی رسته ها 1
10 جنگ افزار شناسی و تیراندازی 2
11 مدیریت جهادی 2
12 نقشه خوانی 2
13 موضوعات ستادی 2
مجموع واحد ها 20 واحد

آیا می دانید در شرایط فعلی چه رتبه ای در کنکور کسب می کنید؟ نرم افزار تخمین رتبه کنکور

بازار کار رشته هوانوردی

در این بخش بازار کار رشته هوانوردی را مورد بررسی قرار می دهیم. صنعت هوانوردی، بخشی جدایی ناپذیر از جامعه، به پرسنل واجد شرایط برای مجموعه ای از مشاغل هوانوردی نیاز دارد. صنعت هوانوردی مشاغلی را فراهم می کند که به مهارت ها، علایق و سوابق مختلف نیاز دارند. بسیاری از مشاغل هوانوردی در سطح مبتدی شامل تماس گسترده با خدمات مشتری است که به مهارت های ارتباطی و بین فردی قوی نیاز دارد. برخی از مشاغل هوانوردی نیاز به گواهینامه از اداره هوانوردی مانند خلبان و متخصص کنترل ترافیک هوایی دارند. بسیاری از مهندسان هوانوردی روی پروژه‌های دفاعی برای دولت کار می‌کنند رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز از بهترین رشته ها از لحاظ جایگاه اجتماعی و موقعیت شغلی به حساب می آید. البته داوطلبین شغل هوانوردی به مهارت های تحلیلی و تفکر انتقادی و توانایی رسیدگی به حل مسائل پیچیده برای کسب جایگاه شغلی مطلوب نیاز دارند.

به طور کلی تمامی دانشجویان گرایش خلبانی رشته هوانوردی از ابتدای ورود به دانشگاه علوم و فنون ستاری بورسیه می شوند و با درجه ستوان دوم فارغ التحصیل می گردند. در زمان خدمت به شاغلین مسکن مناسب ارائه می شود. شاخه مراقبت پرواز هم در دانشگاه ستاری و هم در دانشکده صنعت هواپیمایی کشور ارائه می شود، تعدادی از دانشجویان دانشکده صنعت هواپیمایی کشور نیز در صورت احراز شرایط بورسیه می شوند.

 در زیر برخی از سازمان ها که دانشجویان می توانند در آن ها مشغول به کار شوند، ارائه شده اتس:

  • شرکتهای هوافضا و موتورهای هوایی
  • اپراتورهای هواپیمایی
  • سازمان های تحقیق و توسعه
  • آژانس های قرارداد هواپیمایی
  • مشاوره در شرکت های هواپیمایی
  • نیروهای مسلح
  • سازمان های دولتی مانند وزارت دفاع
  • دانشگاه ها

کاربردهای رشته هوانوردی

اصطلاحات «صنعت هوانوردی» و «صنعت هواپیمایی» گاهی اوقات به جای یکدیگر به کار می روند، اما در واقع چیزهای مختلفی را توصیف می کنند. صنعت هوانوردی کسب و کاری است که خدمات حمل و نقل هوایی را برای افراد یا محموله ارائه می دهد و صنعت هواپیمایی اصطلاحی است که برای توصیف این شرکت ها استفاده می شود. با این حال، صنعت هواپیمایی تنها بخشی از صنعت هوانوردی گسترده تر را تشکیل می دهد. علاوه بر خطوط هوایی، صنعت هوانوردی همچنین شامل سازندگان هواپیما، محققان، متخصصان ایمنی هوایی، مشاغل مرتبط با هوانوردی نظامی و به طور فزاینده ای، شرکت هایی است که هواپیماهای بدون سرنشین را طراحی، تولید و یا استفاده می کنند.

به طور کلی دو کاربرد اصلی می توان برای رشته هوانوردی در نظر گرفت. برای فارغ التحصیلان این رشته می توان حوزه آموزش را برای پرورش و تربیت دانشجویان در دانشگاه ها و موسسات در نظر داشت. کاربرد دیگر نیز ارائه خدمات اجرایی در سازمان های مربوطه صنعت هواپیمایی و ارتش ایران است.

فارغ التحصیلان این رشته به غیر از گرایش خلبانی که مستقیماً از طریق دانشگاه جذب کار می شوند، می توانند در ایر لاین ها و شرکت های هواپیمایی و یا کارگاه های فنی در بخش خصوصی هم مشغول به کار شوند. همچنین آنها می‌توانند دوره های کوتاهی را برای خدمات فرودگاه ببینند و در آینده نیز با گرفتن مجوز از هواپیمایی کشور، یک آژانس هواپیمایی تاسیس نمایند.

درآمد رشته هوانوردی

در این بخش قرار است درآمد رشته هوانوردی مورد بررسی قرار گیرد. میزان دریافتی افراد شاغل در صنعت هوانوردی در کشور ایران به طور کلی به فاکتورهایی مانند سطح تحصیلات، سمت شغلی، رده و ردیف شغلی، تجربه کاری، روزمه و …. تعیین می شود. درآمد رشته هوانوردی به طور کلی بالا است و جایگاه بالایی را بین سایر مشاغل دارد. اگر به دنبال شغل پردرآمد با جایگاه اجتماعی بالا هستید، رشته هوانوردی در سه گرایش آن می تواند انتخاب عالی باشد.  میانگین درآمد خلبان دوم، خلبان اول، معلم خلبان تایپ با هم متفاوت است. بیشترین درآمد مربوط به درآمد معلم خلبان تایپ است.

اگر به دنبال پیشرفت شغلی و افزایش درآمد در رشته هوانوردی هستید، باید مهارت ها و توانایی های شغلی خود را تقویت کنید. با تقویت مهارت و شایستگی های شغلی می توان به جایگاه های شغلی ویژه دست پیدا کرد و به دنبال آن درآمد بیشتری را کسب نمود.

بسیاری از صنایع به مهارت های مهندسی هوانوردی متکی هستند. مهندسان هوانوردی همچنین ممکن است با علم و فناوری فضاپیماها، از جمله نحوه عملکرد فضاپیماها در داخل جو زمین، درگیر باشند.

ادامه تحصیل در رشته هوانوردی

 بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام دوره کارشناسی به دنبال ادامه تحصیل می روند تا بتوانند جایگاه شغلی خود را ارتقا دهند زیرا رشته هوانوردی در ایران یک رشته با بازار کار خوب و درآمد بالا است. در این بخش به شرایط ادامه تحصیل در رشته هوانوردی در مقاطع تحصیلات تکمیلی می پردازیم.

دانشجویان کارشناسی بعد از فارغ التحصیلی می توانند بلافاصله در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند و یکی از گرایش های مد نظر خود را برای تحصیل انتخاب کنند. بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوشته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، رشته هوانوردی از جمله رشته های مجموعه مهندسی هوافضا با کد 1279 است که شامل 4 گرایش پهپاد، خلبانی آزمایشگر، عملیات هوانوردی و قدرت هوایی است.

رشته مهندسی راه آهن از سال ۸۱ در مقطع کارشناسی ارشد در شاخه راه‌آهن برقی در دانشگاه علم و صنعت دانشجو می پذیرد. برخی از گرایش های رشته مهندسی راه آهن در مقطع کارشناسی در زیر ذکر شده است:

  • مهندسی خطوط راه‌ آهن
  • مهندسی راه‌ آهن برقی
  • مهندسی ایمنی در راه ‌آهن
  • مهندسی ماشین‌های ریلی
  • مهندسی علائم و ارتباطات
  • مهندسی حمل و نقل ریلی

برای رشته مهندسی حمل ‌و ‌نقل ریلی تنها تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده مهندسی راه‌آهن دانشگاه علم و صنعت ایران امکان ادامه تحصیل وجود خواهد داشت.

دانشجویان کارشناسی ارشد بعد از دفاع پایان نامه می توانند در آزمون دکتری شرکت کنند. در صورت قبولی در آزمون دکتری و پذیرش در مصاحبه، می توان در مقطع دکتری به تحصیل پرداخت.

  • مهندسی راه آهن – خط و سازه های ریلی
  • مهندسی راه آهن – ماشین های ریلی

برای ادامه تحصیل در ایران نیز با توجه به دارا بودن تنها یک دانشکده در سراسر کشور، در رشته‌­های ماشین‌های ریلی و خط و سازه‌های ریلی تا مقطع دکتری امکان‌ ادامه تحصیل وجود دارد.

رشته هوانوردی در جهان

رشته هوانوردی در جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت صنعت هوانوردی مدرن به سختی قابل اغراق است، اما یکی از دلایل اصلی این اهمیت ماهیت جهانی شدن این صنعت است که به اتصال قاره ها، کشورها و فرهنگ های مختلف کمک می کند. در نتیجه، هوانوردی جهانی در تسهیل سفر کارآمد به مکان‌های دور کلیدی بوده و زندگی بسیاری را در این فرآیند غنی کرده است. صنعت هوانوردی همچنین نقش کلیدی در شکوفایی اقتصاد جهانی داشته است، نه تنها به دلیل صنعت گردشگری که اقتصادهای محلی را تقویت می کند، بلکه همچنین به این دلیل که امکان بهبود تجارت جهانی را فراهم کرده است. در همین حال، صنعت هوانوردی همچنین به طور مستقیم میلیون‌ها شغل را برای مردم در سراسر جهان فراهم می‌کند، با نمونه‌هایی از خلبانان و خدمه کابین گرفته تا کنترل‌کننده‌های ترافیک هوایی و مهندسان هوافضا از جمله مشاغلی هستند که این صنعت ایجاد کرده است. علاوه بر این، صنعت هوانوردی به ایجاد مشاغل بسیاری در صنعت سفر و گردشگری نیز کمک کرده است.

اگر بخواهیم به صورت دقیق تر شرایط رشته هوانوردی در جهان را برای شما ارزیابی کنیم لازم است تا برترین دانشگاههای جهان و میزان درآمد فارغ التحصیلان در رده های شغلی مختلف را به شما معرفی کنیم. رتبه بندی QS یکی از مهم‌ترین رتبه‌بندی‌های دانشگاهی است که براساس سوابق آموزشی، توانایی جذب در بازار کار، نسبت اعضای هیئت علمی به تعداد دانشجو، نسبت اعضای هیئت علمی بین‌المللی، نسبت دانشجویان بین‌المللی و میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها را رتبه‌بندی می‌کند. در حال حاضر براساس آخرین تغییرات رتبه بندی دانشگاه های جهان برای رشته هوانوردی ۱۰ دانشگاه برتر این رشته به شرح زیر هستند:

  1. موسسه فناوری ماساچوست (MIT) Massachusetts Institute of Technology
  2. دانشگاه استنفورد Stanford University
  3. دانشگاه هاروارد University of Cambridge
  4. دانشگاه کمبریج University of Cambridge
  5. دانشگاه آکسفورد niversity of Oxford
  6. دانشگاه کالیفرنیا، برکلی niversity of California, Berkeley (UCB)
  7. موسسه فناوری کالیفرنیا California Institute of Technology (Caltech)
  8. دانشگاه پرینستون Princeton University
  9. ETH زوریخ – ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
  10. دانشگاه توکیو The University of Tokyo

شایان ذکر است که در میان دانشگاه های آسیایی، دانشگاه توکیو رتبه 10 را در رشته فیزیک و هوافضا دارد. دانشگاه Tsinghua رتبه 13 را در بین سایر دانشگاه های آسیایی در جهان دارد. متاسفانه در این رده بندی، دانشگاه های ایران جایگاهی ندارند.

شرایط درآمدی فارغ التحصیلان رشته هوانوردی در گرایش های متعدد در کشورهای مختلف بسته به میزان مهارت ها و تجربیات و البته جایگاه شغلی آن ها متغیر است. در حال حاضر درآمد متخصصین هوانوردی بین  48990 تا 221539 دلار به صورت سالیانه متغیر است.

 

معرفی کامل رشته هوانوردی| دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته هوانوردی

پرسش و پاسخ

بازار کار رشته هوانوردی در ایران چگونه است؟

بازار کار رشته هوانوردی برای فارغ التحصیلان این رشته در کشور ما مناسب است. افراد می توانند بعد از اتمام دوره کارشناسی وارد بازار کار حرفه ای شوند. امکان استخدام فارغ التحصیلان در رده ها و جایگاه های شغلی متفاوت در ایران و جهان وجود دارد.

برترین دانشگاه های رشته هوانوردی در ایران کدامند؟

دانشگاه علوم و فنون ستاری و دانشگاه های صنعت هواپیمایی کشور از دانشگاه هایی هستند که در رشته هوانوردی دانشجو می پذیرد.

درآمد رشته هوانوردی چقدر است؟

درآمد رشته هوانوردی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در صورتی که به دنبال درآمد بالا و قابل توجهی هستید، این رشته برای شما است. به طور کلی درآمد بالایی برای این رشته هم در ایران و هم در جهان وجود دارد.
نظرات و پرسش های خود را با ما در میان بگذارید...
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عباس
1 سال قبل

سلام من در این رشته هستم و صلدقانه نظرمو میگم بعد از گذشت چند سال و اشنایی با این رشته به نظرم انتخاب خوبی نیست حقوق کم و سختی زیاد این شغل ادم رو پشیمون میکنه نسبت به انتخابش استرس زیادش باعث بیماری های زیادی در فرد شاغل میشه و زمان کار این رشته هم وقت و بی وقته و سخته عادت کردن بهش نظرم اینه که اگر به هواپیما علاقه مندین شغل های دیگه ی این صنعت رو دنبال کنین

رضا محمدیان
مدیر
1 سال قبل
پاسخ به  عباس

سلام عباس عزیز
هر رشته‌ای دشواری‌های خودش را خواهد داشت.
نکته مهم این است که افراد با توجه به علایق و توانایی‌های خود رشته موردنظرشان را انتخاب نمایند.

.....
.....
10 ماه قبل
پاسخ به  عباس

ببخشید حقوقش مگه چقدره؟

عباس
1 سال قبل

دوستان در امد ۱۰ تومن بالا نیست که این سایت زده بالا برام سواله کجاش بالاس؟

امیر
امیر
6 ماه قبل
پاسخ به  عباس

شما احتمالا در نیرو های مسلح مشغول به کار هستید

علی
علی
10 ماه قبل

سلام من رشته تجربی ام امسال دوازدهم هستم
آیا میتونم کنکور رشته تجربی بدم و تو انتخاب رشته ام رشته هوانوردی گرایش خلبانی غیرنظامی انتخاب کنم؟

.....
.....
10 ماه قبل

چطور میشه که با این رشته در کشور های دیگه بورسیه شد؟

Farzaneh
Farzaneh
5 ماه قبل

از طریق کنکور سراسری تجربی هم میشه رشته هوانوردی برای خلبانی خانم ها انتخاب کرد؟
و اینکه بازار کار این رشته برای خانم ها چه طوری هست؟

8
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x