راههای ساده برای تقویت حافظه جهت مطالعه موثر وجود دارد. اگر مطالب درسی که خواندهاید را فراموش میکنید، برخی از تکنیک ها به شما کمک کرده تا حافظه خود را تقویت کنید. دانش آموزان با تقویت حافظه خود می توانند نمره بهتری کسب کنند و زمان کمتری را به مطالعه و مرور اختصاص دهند. در ادامه 7 نکته برای تقویت حافظه جهت مطالعه را ارائه داده ایم.
با گزینه دو همراه باشید.
1. هر روز فعالیت بدنی داشته باشید.
فعالیت بدنی سبب افزایش جریان خون در کل بدن از جمله مغز می شود. افزایش جریان خون به مغز منجر به عملکرد ذهن و حافظه می شود.
برای اکثر افراد سالم، حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط، مانند پیاده روی سریع، یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید، مانند دویدن توصیه می شود. بهتر است این فعالیت در طول هفته انجام شود و در یک روز به یکباره این مدت زمان را تمرین نکنید. اگر برای انجام این تمرین وقت ندارید، پیاده روی 10 دقیقه ای در طول روز را امتحان کنید.
2. از نظر ذهنی فعال بمانید
همانطور که فعالیت بدنی شما را خوش فرم نگه می دارد، فعالیت هایی که منجر به درگیری ذهن می شود، به عملکرد ذهن کمک می کند. ایت فعالیت ها ممکن است به جلوگیری از کاهش حافظه کمک کنند. برای مثال:
- جدول حل کنید.
- بازی فکری کنید.
- ساز جدید یاد بگیرید.
- یک سرگرمی جدید را امتحان کنید.
3. وقت خود را با دیگران بگذرانید.
تعامل اجتماعی به دفع افسردگی و استرس کمک می کند. به دنبال فرصت هایی برای دور هم جمع شدن با عزیزان، دوستان و افراد دیگر باشید، به خصوص اگر تنها زندگی می کنید.
بانک سوال گزینه دو جامع ترین بانک سوال برای آمادگی داوطلبین کنکوری
4. منظم بمانید.
اگر محیط مطالعه یا یادداشت هایتان به هم ریخته باشد، به احتمال زیاد نکات مهمی را فراموش خواهید کرد.
- وظایف و برنامه مطالعاتی را در دفترچه یادداشت، تقویم یا اپلیکیشن های موبایل پیگیری کنید.
- لیست مطالعات را به روز نگه دارید.
- مواردی را که تمام کرده اید بررسی کنید.
- چگونه تمرکز به مطالعه کمک می کند؟
5. خوب بخوابید.
نداشتن خواب کافی با از دست دادن حافظه مرتبط است. خواب کافی و سالم را در اولویت قرار دهید. بزرگسالان باید 7 تا 9 ساعت در شبانه روز به طور منظم بخوابند.
6. رژیم غذایی سالم داشته باشید.
یک رژیم غذایی سالم برای مغز شما مفید است. میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. منابع پروتئینی کم چرب مانند ماهی، لوبیا و مرغ بدون پوست را انتخاب کنید. آنچه می نوشید نیز مهم است.
7. بیماری های مزمن را مدیریت کنید
توصیه های پزشک خود را برای مقابله با شرایطی مانند فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، کاهش شنوایی و چاقی دنبال کنید. هرچه بهتر از خود مراقبت کنید، احتمالاً حافظه شما بهتر خواهد بود. داروهایی را که مصرف می کنید را با پزشک خود بررسی کنید. برخی از داروها می توانند بر حافظه تأثیر بگذارند.
چه زمانی برای کاهش حافظه نیاز به پزشک دارید؟
اگر نگران کم شدن حافظه خود هستید، با پزشک قرار ملاقات بگذارید. شرایط زیر نشان می دهد که شما به توصیه های پزشک برای درمان کاهش حافظه نیاز دارید:
- اگر از دست دادن حافظه بر توانایی شما برای انجام فعالیت های روزانه تأثیر می گذارد.
- اگر متوجه شدید که حافظه شما بدتر می شود، یا اگر یکی از اعضای خانواده یا دوستان نگران از دست دادن حافظه شما هستند.
در جلسه ویزیت، پزشک احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و حافظه و مهارت های حل مسئله را بررسی می کند. گاهی اوقات ممکن است آزمایشات دیگری نیز مورد نیاز باشد. درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث کاهش حافظه شده است.
پرسش و پاسخ
سفر، یادگیری زبانهای جدید، یادگیری ساز جدید، شرکت در کلاسهای هنر یا آشپزی، انجام پازل، بازیهای رومیزی – همه این موارد باعث رشد سلولهای جدید مغز شده و به مغز کمک میکند مسیرهای جدیدی را ایجاد کند.
اعتقاد بر این است که به چالش کشیدن مغز با ورزش ذهنی، فرآیندهایی را فعال می کند که به حفظ سلول های مغزی کمک کرده و ارتباط بین آنها را تحریک می کند.
فراموش کردن مطالبی که مطالعه می کنیم یک مشکل رایج است که می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله عدم توجه در کلاس، تست نکردن خود در محیط های مشابه با محیط امتحان، عدم رعایت عادات خوب مطالعه و عدم تمرکز.